keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Laatikkoreissulla

On keskiviikko ja tarvitsin vieläkin puulaatikoita. Klo 8.05 heitin jonkun rievun päälle, kengät jalkaan ja lähdin noutoreissulle. Otin kameran mukaan koska meidän kadulla oleva ihana kauppa on taas uudistanut ikkunansa. Omistaja siellä eilen illalla pyllisteli ikkunalla tavaroita sijoitellen.

Aamu oli vielä liian hämärä joten en saanut oikein mitään kunnollisia kuvia. Tässä kuitenkin esim. maalattu peltiloota, joita liikkeessä on vaikka minkä värisiä. Ovat vanhoja ja ilmeisesti omistajan maalaamia. Laatikon alla on puupalasista (kyllä!) tehty "kivilattia".

Kaupassa on lähinnä vaatteita (ja minkälaisia!) mutta myös kaikkea kivaa ja hiukan kreisiä.


Ellette tiedä mikä on Marcel (muutakin kuin tämä belgialainen tuotemerkki) niin katsokaa tämä suht hillitön mainosfilmi ja lukekaa myös huolella kaikki tekstit. Ranskassa kaikki vanhat papat (ja monet hiukan nuoremmatkin) pitävät marcelia. Ihan merkitöntä, suomalaisittain "turhapuro-paitaa". Mitä etelämpään mennään, sitä suurempi marcel-tiheys on.


Kaupassa on ihania vaatteita. Valitettavasti vain suurin osa on aika kallista. Joitakin ilmaisia ideoitakin voi kuitenkin saada. Katsokaas tuon hameen helmaa. Tuollaisia punaisia "ristipistoja" voisi neulailla jonkun vanhan hameen helmaan itsekin....hmm....


Kaupan naapurissa on koruliike. Korupaja, oikeastaan, koska tekevät itse. Ikkunalla oli nyt vain tämä, mutta hienot värit siinäkin on.Laatikoita toin kolme. Kuplamuovikuoria pinon. Pakkauspahvia niin ikään.
Talon edessä törmäsin naapuritalon sarjakuvapiirtäjämieheen. Kantoi jotakin isoa muovipussia kotiinsa. Vaihdoimme huomenet ja sellaisen "ai, samoilla asioilla!" -ilmeen.

Hyvä päivä tulossa.

10 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Mielenkiintoista, mielenkiintoista! Täällä ei päivä alkanut niin lupaavasti (blogger-lataus jumittaa täälläkin), mutta kun näitä katseli, niin jo parempaan päin! Kiitos!

Merja kirjoitti...

Kadehdin, kadehdin, kadehdin noita sun katuvarastoja. Miten inspiroivaa saada raaka-aineet tuosta vaan ilmaiseksi kadulta..

Tuo hame oli ihana. Ja kyllä vaan, erittäin toteutettava idea (lisätään iltapuhdelistaan joka on nyt jo epärealistisen pitkä).

Vilijonkka kirjoitti...

Toi mainos oli mun mieleen! Tulin vallan hyvälle mielelle! Että kiitän.

Tällä Euroopan reissulla jää Belgia minulta väliin, vähän on alkanut harmittaa viime aikoina. Muuten ei oikeastaa olisi edes käymyt mielessä, mutta kun laitat niin houkuttelevia kuvia ja kerrot sellaisesta rennosta elämänmenosta. Olenko tulkinnut väärin belgialaisuuden?

violet kirjoitti...

Vilijonkka; Onhan tämä belgialaisuus sillain ihan omansalaista selvästi...Brusselissä selvästi pipo on noin keskimäärin löysemmällä kuin Pariisissa (toki P on paljon suurempi ja siksi ongelmatkin suurempia). Belgiassa ja Brysselissä etenkin on kovasti sellaista luovuutta joka on ihan ilmassa, liki käsinkosketeltavaa. Taidehommelit ja sen sellainen kukkivat. Maan tietynlainen kahtiajakautuneisuuskin (Wallonie/Flanders) varmasti vaikuttaa. Tähän mennessä oikeastaan kaikki kokemukset ovat positiivisia. Ihmiset ovat miellyttäviä noin keskimäärin. TIEDÄN, että se tunne voi olla uutuudenviehätystä, mutta Hollantiin mennessämme sitä ei koskaan oikein ollut - eikä tullut, sen paremmin.
Jotenkin tämä tuntuu minusta sellaiselle "kylälle".

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Huomasin että teet paperinarusta ryijyä. Olen aikoijen alussa tehnyt pari mattoa paperinarusta ja silloin tämä naru kerittiin kerälle ja laitettiin kuminauhoilla aina välillä kerä kiinni etä naru siinä pysyi. Kun narua alettiin kutoa kangaspuilla niin narukerät upotettiin vähäksi aikaa vesi altaaseen jotta ne olivat pehmeämpiä kiertää "kudonta suikulaan", näin kutominen oli myös helpompaa ja äkkiäkös naru kuivui taas kovaksi. Näitä kasteltuja narukeriä säilytettiin muovipussissa kutomisen ajan. Eli aamulla kasteltiin aina sen päivän annos naru kudetta. Ehkäpä tätä samaa voisi käyttää noissa sinun narutöissäsi.
terkuin Maikki

Merruli kirjoitti...

Kiitokset ikkunakierroksesta, täällä Suomessa kun ei paljon näyteikkunoista pääse inspiroitumaan.

inkivääri kirjoitti...

Olen sinun laatikkoreissuistasi innostuneena muistanut taas kysellä lähikaupoissa hedelmälaatikoita. Vastauksena on ollut joka kerta kummastuneita katseita ja silmien pyörittelyä. Pöh! Mutta ei kuulemma enää tule hedelmälaatikoita kuin pahvisina, tylsän tylsä! Mutta enpäs aio lannistua, kyllä jossain mua vielä odottaa laatikkokasa, varmana varmana.
Kiitos ikkunakuvista, nyt ei tartte hinkua kaupunkiin (lähin täällä Naantali) koko päivänä :)

Sooloilija kirjoitti...

Ihania näyteikkunoita siellä päin! Erityisesti ihastelin korupajan ikkunan helmiä! Mitkä värit!

Täällä meillä päin on juuri nyt pääkallokeliä; harmaata ja liukasta. Kävellessä pitää katsella alaspäin, ettei liukastu. Pitääpä lähteä kameran kanssa joku päivä kaupungille metsästämään kaunista näyteikkunaa. Kyllä niitä löytyy!

Aikaisin olet lähtenyt liikkeelle, mutta pitää paikkansa se, että aikainen lintu madon nappaa! Ja päivästä tulee usein hyvä kun sen aloittaa reippaasti. Terveisiä!

Lea kirjoitti...

On sulla ihana kotikatu! Inspiroiva posti, kiitos! :)

Matroskin kirjoitti...

Ihania koruja. Kateellinen olen kun saat seikkailla aarteiden keskellä, makaan sängyssä räkäisenä raatona.