keskiviikko 12. marraskuuta 2008

Hapen haukkausta

Ajattelin eilen lähteä keskustaan kameran kanssa. Lauantaina jäi kuvaamatta monta mielenkiintoista paikkaa. Eilinen sää oli kuitenkin niin ankea, etten viitsinyt vaivautua. Siinä vaiheessa iltapäivää kun sinertävä valo alkoi laskeutua kävin kuitenkin pikkukameran kanssa jaloittelemassa ihan tässä omilla nurkilla.

Kivan näköinen ravintola...menisikö sitä joskus sisälle asti..?

Ennen esitelty ja matkaoppaissakin mainittu "must" -paikka, josta saa 50-luvun amerikkalaistyyppisiä herkkuja...pirtelöä, itsetehtyjä hampurilaisia ja paljon muutakin...

Ihanaakin ihanampi vaatekauppa, josta en ole koskaan voinut vielä ostaa mitään, mutta jonka useasti vaihtuvaa ikkunaa saa ihailla ilmaiseksikin. Nyt tarjolla mm. meille allergisillekin sopivia pahvikissoja!

Superkiinnostava paperikauppa, jossa on myös oma pieni painolaitos samassa. Tuolta ei ostamatta pääse ulos. Vaikka se olisi sitten 1 kpl lyijykyniä niin sekin pakataan kivasti ja palvelun saa kaupan päälle aina.

Ohhoh, aika suuria koruja! Ei oikein mieluisia mutta kutittavat mielikuvitusta!

Kukkia, kukkia, kukkia....(mutta tuolta en raaski ostaa). Ikkuna ja kaupan edusta aina tip-top.

Vaatteita ja leluja lapsille...(paljon myös käsintehtyjä kaulaliinoja, pipoja sun muita)
...ja leipomoita, suklaakauppoja ja muita herkkupuoteja.

Hyvä kävely. Lämmin ilma ja sadekin lakannut. Rahaa kului 2, 30€ lehtikauppaan - muu tuli ihan ilmaiseksi.

31 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos kauniista kuvista,kuin olisi päässyt pikku matkalle.:)

Liivia kirjoitti...

Nautittava kierros!
Kuvittelin jo kuinka ensin nauttisin jonkun pirtelön tuolla karkkivärisessä baarissa, kuvia tietysti myös ottaisin, sitten tuonne vaatekauppaan vaan rohkeasti saamaan laaduntuntua sormienväliin (ikkuna kissoineen ihana!), paperikaupasta kantaisin ulos varmasti paperikassillisen aineksia, sitten kukkia sinulle (valkoisia?), tytölle jotkut tuommoiset kivat läskipohjapopot ja lopuksi pieni laatikollinen joitain hämmästyttäviä kummastuttavia pikkuleipiä ja illalla sit tuonne ravintolaan syömään.
Olipa hyvä päiväuni...

Liivia kirjoitti...

Oho, korukauppa jäi. Mutta en minäkään noita molluskoja haluaisi...

Merruli kirjoitti...

Kiitos päiväkävelystä. Korut melkoista scifikamaa, niskasärkyhän noista seuraisi.

Vilijonkka kirjoitti...

Kauniit/hyvät näyteikkunat voivat tosiaan olla inspiroivia! Vatekaupan tunnelma kiehtoi eniten. Kuopuksella on kauhea kissakuume, ilahtuisikohan tuollaisesta pahviversiosta vai suuttuisiko.

_hoya_ kirjoitti...

Kuviasi ja tekstejäsi on ilo käydä ihastelemassa! Kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos kaupunkikierroksesta!
Harmaa päivä piristyi kummasti, kun pääsi mukaasi ikkunaostoksille. Kiitos sinulle, että jaksat pitää ihanaa blogiasi.
Mukavaa päivää sinulle!
-savutar-

Junika kirjoitti...

Oi, kiitos virtuaalikierroksesta ympäristöösi. Olipa mielenkiintoista ja kaunista. Mä voisin hyvin kuvitella asuvani juuri tuon näköisellä seudulla. Siis kaupunkiin, kaupunkiin....?

kristiina kirjoitti...

Mä haluun tonne paperikauppaan!

Ihania kuvia :)

violet kirjoitti...

Anonyymi: eiks vaan;-)? Minäkin mieluusti teen minimatkoja toisten blogeissa.

Liivia:joo, valkoisia kukkia, kiitos! Totuus on että kyllä tuolta vaatekaupastakin VOISI ostaa jos ostaisi harvemmin kuin minä..että panis kerralla vähän enemmän. Ja siellä on kyllä alkaen postikorteista kaikkea sellaista pientä, mitä ei voi vastustaa. Tuon korukaupan korut ovat joskus aivan kummastuttavia (kuten nyt) ja joskus aivan ihania.

Merruli: scifikoruja, just niitä;-)

Vilijonkka: samoin mun kuopuksella...en uskalla edes kokeilla mitä tapahtuisi jos hän saisi pahvikissan!

Hoya: eipä kestä! Ihastelemaan vaan toistekin. Siitä ne blogit elää, vuorovaikutuksesta.

Savutar: toki jaksan. Ja koska olen kissa ja elän kiitoksilla, niin jaksan nyt vielä paremmin!

Junika: tää meidän katu on kyllä aika kiva. Ja lähitienoot muutenkin. Ihan kauhealla säkällä sattui kiva alue, kun ei mietitty kuin heti mihin muutettaisiiin. Ihan tuolla keskusta-keskustassa en viitsisi asua, tässä on kuitenkin kivan rauhallistakin.

Kristiina: on ollut ilo huomata miten tuo paperikauppa on vakiinnuttanut asiakaskuntansa jo sen hiukan yli vuoden aikana kun olemme tässä asuneet. (Aloitti vain jonkun aikaa ennen muuttuamme ja kiinnitin paikkaan heti huomion eka viikolla).
Siellä on voi sanoa aina joku.

tinttarus kirjoitti...

Kiitos virkistävästä retkestä! Tein mielessäni muutaman virtuaalisen ostoksenkin.....näinhän tämä tulee edulliseksikin :)
Lipaisen suupielestäni suklaisen pirtelön vaahtopisarat ja asettelen kukat mukavasti maljakkoon. Hmmm kivasti sopivat tytölle kengät talvisen mekkotakin kanssa ja koirulainen saa ihmeteltäväkseen naukumattoman kissakaverin. Koru taitaa olla liian iso näin pienikokoiselle, mutta sopii vaikka edelleen annettavaksi pojan kummitädille, juuri hänen tyyliään! Paperikaupan nyytit onkin vielä purkamatta....joten taidanpa ryhtyä tuumasta toimeen!!Ravintolaan tein myös viikonlopuksi pöytävarauksen.....
Hihii.........KIITOS!!!!!

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Ihastuttavaa, että kotiovella on tuollaisia herkkuja heti tyrkyllä! Kiitos kun pääsi kaupunkierrokselle, tällaista odotan lisää :)

Marikki kirjoitti...

Oi-joi mitä houkutuksia! Onneksi meillä täällä treella on tuo American diners, mistä saa myös ameriikan herkkuja. Lauantaina kävinkin siellä syömingeillä ja kroppa oli loppupäivän täys, kuin turusen pyssy.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen kierros. Hienoja liikkeitä teidän nurkilla. Tuon korukaupan korut ovat kyllä uskomattomia; jännää katseltavaa vaikken tuollaisia ylleni ripustaisikaan.

Minä olen myös suunnitellut samantyyppistä kierrosta täällä keskikaupungilla. Meillä nyt on lähes koko ajan hämärää tähän vuodenaikaan, mutta viime vuonna työväenopiston valokuvausopettaja kehui etenkin iltahämyä (kun lamput syttyvät) erinomaiseksi kuvausajankohdaksi.

SARI kirjoitti...

Olen vissin ennenkin sanonut, mutta tuo paperikauppa muistuttaa erehdyttävästi tuota meidän tiellä olevaa Intagliota - periaatekin on sama, paperitavaa ja painotuotteita myös tilauksesta.

Matroskin kirjoitti...

Lääh, koska saa tulla teille kylään? Matkabudjetti ylittyisi varmaan heti tuolla paperikaupassa. Suomesta ei oikein meinaa saada kunnon muistikirjoja, sellaisia mihin voi kirjoittaa täytekynällä. Muste menee läpi. Kannet tehdään nätiksi, huonoa paperia sisään ja hinta korkealle. Plääh!

Virkattu lintu kirjoitti...

Olipa kiva kierros! Miksei täällä ole tuollaisia paperikauppoja...

Satu kirjoitti...

Ihania tyttöjen kenkiä. Tarvitsis kyllä, kauniitakin olis.

Iik! Jo mua kaivataan. Salavierailulla Piilomajassa. Työt kutsuvat taas...

Puisto kirjoitti...

Kertakaikkisen hyvän mielen kuvia ja nuo alimman kuvan otukset varsinkin, tuollaiset hiipparit uppoavat minuun täysillä.

Jopas on koruja tosiaankin, mutta jotenkin upeita omassa sarjassaan.

Virpi P. kirjoitti...

Kivan värikäs ja kiinnostava näyteikkunakierros täkäläisen harmauden vastapainoksi. Kotikaupungissani ei näyteikkunoihin panosteta eikä niitä oikeastaan enää olekaan, kun on vain kauppakeskuksia.

himalainen kirjoitti...

Oi! Iloinen kiitos tästä virkistävästä kaupunkikierroksesta. Oli tosi mukava päästä ikkunashoppaileen. Sopi juuri tähän hetkeen.
Menisköhän nuokin korut (tai siis yksi kerrallaan) jos olis täysin mustat vaatteet ja jotkut upeat saappaat... mutta vaatekaupan ikkuna oli kiva.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kauppoja, olisipa täällä meilläkin ... Luin muuten aluksi tuon postauksen otsikon "Hapan makuasia". Aika usein käy niin, että kun nopeasti vilkaisen tekstiä, näen siinä ihan jotain muuta kuin siinä lukee. Siinä sulle seuraava otsikko :)

isoinpapu kirjoitti...

Olen juuri laahautunut tympeänharmaan Turun läpi kahden painavan torvilaukun kanssa, unohtanut ostamani langat sinne soittotunnille, missannut bussin (nenän edestä) ja suuttunut kun teinit eivät olleet tajunneet (höh) tehdä kotitöitään.
Kiitos kuvista. Pääsin Brysseliin!

Rouva Nordman kirjoitti...

Hieno kuvasarja -jälleen kerran! Ajatella, että ihan lähinurkilta voi löytää noin inspiroivaa kuvattavaa! 50-luvun baariin haluaisin heti hampurilaiselle ja pirtelölle (hampurilaista on tehnyt koko päivän mieli, mutta hernekeitolla mentiin).

Inka kirjoitti...

Mahtava kierros, kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä Brysselistä. On kyllä kivan näköinen kaupunki tosiaan :-)

Tanja kirjoitti...

Ihan alkoi Jacques Brel soida päässä. Tämä postaus oli itsellenikin kuin hapen haukkausta! Jos intoudut kierrättämään meitä jatkossakin näin, saanen esittää toiveen, että lähtisit kamerakävelylle keskustaan sinne antiikkikauppojen alueelle. Himputti, kun en nyt muista sen kaupunginosan nimeä, mutta se Grand Placen takana oleva pikkukatujen kaupunginosa, jossa on oikein tihentyneesti antiikki- ja rompeputiikkeja.

Mirka kirjoitti...

kiitos tästä ihanasta pienestä matkasta!

-mirka-

Bluesea kirjoitti...

Onpa sinulla mieletön asuinympäristö, Violet!

Kukat ja paperikauppa erityisesti herkun näköisiä.

Otat mahtavia kuvia!

Anonyymi kirjoitti...

Hei...itsekin tuoreena Brysseliläisenä kiinnostaisi kovin kuulla millä kulmilla on noin inspiroivia liikkeitä...
Kiitos kauniista kuvistasi siis! Toivoa on naemma Brysselissakin, ,,,ensivaikutelma kaupungista on paljon tylsempi, likaisempi ja valinpitamattomampi...

violet kirjoitti...

Tinttarus; sähän aloit oikein shoppauslinjalle;-)

Sanctuary; kyllä varmaan lisääkin järjestyy

Marikki: tämän esittelemäni ravintolan mielestäni paras anti on siinä, että siellä on aina paljon ihmisiä, (mm. lapsiperheitä viikonloppuaamuisin myöhäisellä aamiaisella...pannukakkuja ja tuoremehua jne.) ja että se on kaunis. En hirveästi välitä ameriikanherkuista sinänsä.

Killisilmä; lähde kierrokselle! tulen katsomaan.

Sari; pitäisi sekin saada nähdä, se teidän Ingtaglio!

Matroskin: vähän kuin sika säkissä tuo huonot paperit hyvissä kansissa...eikun tähän sopiikin paremmin "moni kakku päältä kaunis"

Paperisydän: niin, enpä osaa sanoa.
Voisi olla. Kukaan ei halua yrittää (?)

Solveig: Piilomaja on juuri tuota varten. Salavierailuja;-)

Papi; joo, hiipparit on hassuja.
En tiedä ovatko ne syötäviä.
Korut ovat minustakin "sinänsä" hienoja. Siis esineinä. Mutta kaulassa..tai minun kaulassani ainakin...ei ehkä.

Katriina; Surkea juttu minusta. Isot syövät pienet.

Himalainen; aivan hyvin jonkun päällä menisivät. Mielikuvituksellisuus ei ole pahasta vaikkei omaan tyyliin sopisikaan.

Kukkis; "Hapan makuasia" olisi hieno otsikko! nyt vaan keksimään juttu sen alle!

Isoinpapu; voi sun epäonnelles...
mutta voitit sentään ilmaisen matkan;-) Ja aattele jos olisit unohtanut ne TORVET jonnekin!

Katilein: hernekeitto voisi nyt maistua. Sinapin kanssa, kiitos!

Inka: ei kestä!
Ville: terveisiä vaan.

Tanja: nuo nurkat mulla mielessä olikin kun tiistaina piti lähteä kameran kanssa...ilmasto päätti toisin, mutta lupaan palata asiaan.

Mirka; tästä oli vain iloa minullekin!

Saksi-sadie: ei tämä nyt minusta ihan mieletöntä ole mutta kaunista. Ei kuitenkaan mielipaikkojani Brysselissä.

Anonyymi; Place Bruggmannin nurkilla, jota pikku-Pariisiksikin kutsutaan...ja katumme on yksi katu niistä joka lähtee aukiolta.

Minä tykkään enemmän hiukan roisoisemmista maisemista. Minua ei Brysselin tietty harmaus ja likaisuuskaan haittaa.