torstai 4. joulukuuta 2008

Vaihe I


Joulukoristeet on tuota alakertaan. Kuusi on jo sisällä, mutta vielä ylhäällä. Vuoden aikana se on pulskistunut ja kerännyt hämähäkinseittiä. Vaatii käsittelyä ennen kuin se kannetaan alas.

Pojat hiplaavat kaikista kiiltävimpiä koristeita ja huokailevat ihastuksesta. Minä vain huokailen.
Kuusesta tulee taas kuin mustalaisen hame tai persialainen prinsessa, mutta sopiihan tuo. On tämä melkoinen osto- ja myyntiliike muutenkin tämä koti. "Quel bazar", kuten mies sanoo usein. "On va faire le bazar", kuten pojat sanovat ja etenkin tekevät usein. ("bazar" sanaa käytetään ranskan kielessä varsinaisen basaari -merkityksen lisäksi myös kuvaamaan että on sekaista, mullin mallin...)

20 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toihan onkin hyvä idea!Ei tarvi selitellä yllätysvieraille miksi paikat ei oo kandiksessa, toivottaa vaan tervetulleeksi meidän basaariin.
Ja lunta/räntää tulee taivaalta taas.

Talvisin terveisin Piipe

violet kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
violet kirjoitti...

Piipe; ja jos basaariin kyllästyy niin voi sanoa että on "bordel", jota käytetään myös (sen alkuperäisen tarkoituksen ohella)kuvaamaan samaa kuin tuo bazar..."C’est le bordel!" voidaan sanoa. Henkilö joka on "bordélique" ei ole suinkaan bordellissa töissä vaan sellanen hiukan sekasorron keskellä elävä, homssuinen, epäsiisti..mikä nyt olis paras sana..."fortement désordonné.." eli vahvasti epäjärjestyksen ihminen;-)

Liivia kirjoitti...

Kiitoksia ranskankielen vinkeistä! Otan heti käyttöön: je suis très bordèlique (tullekohan tuohon jotain feminiinipäätteitä...?) et ma maison est bazar aussi...ei siis jouluntunnelmaa laisinkaan, järjestyksestä puhumattakaan. Jotain pitäis tehdä!

Mutta tuo koristelaatikko on ihana, ja teillä jo valmistelut pitkällä.

violet kirjoitti...

Liivia: heh heh...kyllä tää joulutunnelma täälläkin toistaiseksi aika pinnallista on...ollaan vaan kaikessa rauhassa bordélique ja pidetään basaaria;-)
Ton laatikon otin kadulta viime viikolla ja mies kysyi heti toiveikkaana että oliko siinä viinit kans....

heidi kirjoitti...

Mutta kuvassa ainakin näyttää niin kauniilta, siistiltä ja seesteiseltä!

Katilein kirjoitti...

Nous avons un bazar ici aussi... Huokaus.. Ironista on se, että lapsen huone joulukuusineen on tip top :)

kramox kirjoitti...

oi mie tahon kans jonkun kutsumaan kotiani basaariksi :)

kramox kirjoitti...

tai eiku! luin kommentteja ja tahonki jonkun kutsumaan minuu bordéliqueksi :)
Kiitos ranskan oppitunnista :)

MaaMaa kirjoitti...

ma kanssa kaivoin eilen joulukoristeita esiin; jouduin hivuttautumaan vierashuoneen super matalan sangyn alle, vain varpaat nakyivat, en pystynyt kaantamaan paata; toinen korva vasten sangyn pohjaa ja toinen lattiassa. Mutta sain kuin sainkin laahattua pienen koristelaatikon sielta esiin ja laitettua itsetehtyja pahvisydamia roikkumaan lamppuun (kuullostaa karmealle, mutta nayttaa ihanalle!) ja tonttuja verhoon :)
...ja heti tuli joulumieli!
Soitin Sinatran joululaulujakin pari, kun vauhtiin paasin :)

Miia kirjoitti...

Minäkin ihailin tuota laatikkoa. Meillä on joulukoristeet nurkista repeilleessä pahvilootassa.

violet kirjoitti...

Heidi; joo, laatikko näyttää kyllä kovin seesteiseltä!

Katilein: ahaa...lastenhuonemysteeri, siis.

Kramox: älä odota, kutsu itse itsäsi;-)

Maamaa; meillä koristeet on myös hemmetin hankalassa paikassa, mutta eipä niitä yhtenään tarvi olla kaivamassa.
Olin äsken tuolla paskasateessa ja tuli aavistuksen verran jouluinen olo kun joka paikassa myydään kuusia. Ihana tuoksu.

Miia: niin oli meilläkin. Olen iloinen että löysin ton laatikon. Se on vahvaa tekoa, vain kansi puuttuu muttei haittaa.

aino kirjoitti...

minimalismi on vähän tylsää, eli basaarit kunniaan.
haluisin kanssa tuollaisen laatikon, monta laatikkoa...

toi bordellijuttu pitää kanssa muistaa.

pikkujutut kirjoitti...

Juuri ranskan kielen opettelun aloittaneena, keraankin nama sanat muistiin..jos vaikka osaisi lausua oikein ;).

Meillakin on aloitettu hiljalleen joulun tulo.Olen melkein valmis ottamaan kuusenkin alas ylakomerosta.Huolestuttavaa!

Ilona kirjoitti...

Minun mieleeni jäi elämään tuo lause, jonka kirjoitit edellisessä kuusta käsittelevässä postissa. Sen, että olet huono kieltämään asioita, jotka tuovat toiselle iloa. Se kolahti, oli ihana! Olen palannut ajatukseen joka päivä.

Ensimmäisenä ajattelin, että olisipa minulla tuollaiset vanhemmat. Ja sitten mieleen tuli se paras - minä itsehän voin ajatella tavallasi. Ja tajusin, että sen kummemmin sitä tiedostamatta ajattelenkin kovin usein niin.

Kiitos, kun loit minulle tämän ihanan tavoitteen!

Clarissa kirjoitti...

Meillä tytöt nauraa, kun blogikuvieni mukaan täällä on niin niin siistiä, vaikka todellisuudessa nous sommes très bordèliques ja basaariakin täällä pidetään :)
Laatikonkeräilijänä sanon, että tuon olisin itsekin ottanut. Siellähän löytää kadulta ihan mitä vain!

Martta kirjoitti...

Ihana laatikko! Ja taustalla näkyvä tuoli!

Meillä on usein Bordel de m**de.. Kaameeta. Jos koittais edes basaariksi muuttua..

Markkinoilla on muuten sellainen sisustuskirja kuin Bazar Style, on vain unohtunut leikata lehdestä kirjan esittely eli nyt ei muistu tekijätkään mieleen. Kai se tuolla Pisan tornia muistuttavassa lehtipinossa olisi..

violet kirjoitti...

Aino; sun pitää juoda viiniä...paljon viiniä ellei tyhjiä lootia löydy!

Pikkujutut: meinaakko että olet vähän etuajassa kun huolestuttaa;-)?

Ilona: tuo on kohdallani kyllä totta monessa asiassa. Minun on vaikea kieltää ihmisiltä sellaista minkä näen olevan heille mieliksi. Asialla on valitettavasti kaksi puolta, ja siitä toisesta puolesta saa kuulla ainakin jos on jonkun vanhempi......Kun sittenhän sitä on helposti lepsu äiti ja hemmottelija ja vaikka mitä.

Clarissa: jep, noin keskimäärin kadulta löytyy oivaa kamaa.

Martta: olitpa tarkkasilmäinen tuon tuolin kanssa! Kadulta kannettu sekin> Joskus sen esittelinkin kun olin juuri maalannut istuimen.
Bazar style kirja kuullostaa tutulta, mutta pelkään että on sitten basaarityyliä ihan sanan oikeimmassa merkityksessä..ettei oliskaan hävityksen kauhistusta vaan Sisustusta.

aurinko ja kuu kirjoitti...

Eh oui, c'est la bordelle ici aussi...Mais j'aime ca !!!
Tiettyyn rajaan...joskus menee sitte hermo.
Meillä kans,kun otetaan aaton aatto -iltana koristeet esille(rumassa pahvilaatikossa) lapset ryntää kuin hullut harakat kaiken kiiltävän ja ällöimmän kimppuun.Olenkin karsinut joulukoristeet rajulla kädellä säästäen vain ne joista oikeasti pidän,sekä lasten tekemät.Näin voi antaa lasten koristella aivan vapaasti,ilman että tarvii pelätä järkyttävyyksiä...
Olen seuraillut blogejasi ja tämän löysin vastikään.Pidän.

Ilona kirjoitti...

Violet, en voi uskoa, että sinä olisit lepsu äiti, vaikka tokihan heitäkin varmasti löytyy, jotka niin sanovat.

Tämä on kyllä vaikea aihe, mielipiteitä riittää joka suuntaan. Minusta tärkeää on miettiä, mitä sallii ja mitä ei - siis rajojen ja rakkauden pitää kulkea käsi kädessä, johdonmukaisesti. Kasvattaa pitää ja tarvittaessa ehdottomasti kieltää, mutta kyllähän lapsia (ja aikuisia) pitää myös hemmotella.

Ihastuin ajatukseesi kovasti, suorastaan riemastuin, sillä näen liikaa sitäkin, että lapset eivät saa tehdä mitään hauskaa, koska vanhemmat eivät itse hyödy siitä millään tavalla. Ketä oikeasti haittaa esim. se, että teillä joulukuusi tuodaan sisään jo aikaisin, vaikka se ei ole yleisenä tapana?

Tottakai ihmisen pitää oppia sietämään pettymyksiä, mutta mielestäni niitä turhiakin pettymyksiä pitäisi välttää. Elämä kyllä pitää huolen siitä, että se muistaa potkia päähän, vaikkei kukaan sitä erityisesti edesauttaiskaan. Mielestäni on eria asia sallia kuin antaa periksi. On eri asia myös kieltää perustellusti kuin tavan vuoksi.

No joo, toivottavasti kukaan ei kuittaa tätä sillä, että nuori, lapseton idealisti puhuu... ;)