lauantai 12. joulukuuta 2009

Ihan niin kuin pitääkin olla
On sillä tavalla hämärää kuin tähän vuodenaikaan kuuluukin olla. Aurinkoa tarjoillaan välillä ja silloin pitää kääntää kasvot sitä kohti tai heitellä varjoja seinille.
Huomisesta alkaen sää kylmenee. Ihan oikeassa on. Kyllä talven kuuluu kesää kylmempi ollakin. Odotan muutosta epävarmana siitä onko se minusta hyvä vai paha juttu. Nyt on jo vaatteet kuin talvisotaan menossa vaikka on monta plussaa vielä. Kylmänsietokykyni on laskenut vuosien mittaan.
Päivät menevät aika nopeasti nyt. Ihan kuin muiden hösäys tulisi omaksenikin. Pidän huolen siitä että ehdin tuijotella kattoon ja kuunnella uutta Charlotte Gainsbourgia.

11 kommenttia:

Krisse /Vaarala kirjoitti...

Rauhallista joulun odotuksen täyttämää viikonloppua!

Liivia kirjoitti...

Onko hyvä levy?

Täälläkin pakastaa jo monetta päivää. Tässä talossamme asuminen on yhtä syväkohmeessaoloa, joten minä pystyn varmaankin sietämään kylmyyttä paremmin kuin ennen. Paleleminen ei ole hauskaa, mutta luulen etten voisi enää asua lämpimäsä kerrostalohuoneistossa, jossa lämpöä ei voi itse säätää. Aina kun olen jonkun luona vieraisilla olen ihan sulamispisteessä. En tajua miksi huoneistoja lämmitetään Suomessa niin lämpimiksi? Pari mummoa taloyhtiössä, joita kolottaa, niin kaikilla muillakin pitää olla koko huoneiston kokoinen sauna.

Ppi kirjoitti...

Meille tuli lunta ja se kummasti vain joka vuosi ilahduttaa, samoin kuin keväisin puhkeavat lehdet. Lupasivat oikein kunnon pakkasiakin ensi viikolle.

Ja voi että kun piristi päivääni taas kuvasi ja nuo aikaisemmat kirjoituksesi. On niin möllimöllipäivä täällä, että kiitos!

Täytyykin käydä kuuntelemassa tuota Charlottea. Tuohan on ihan huisin kauniskin, että oikein silmä lepää.

tiuku kirjoitti...

Kylmyys ja sen sieto,mikä ihana aihe,(jakaa nim.kovasti mielipiteitä)
Minustakin talvi saa olla kesää/syksyä kylmempi, sillä pakkasella tuntee itsensä vireämmäksi!Saa enemmän aikaan, kun taas nämä mustaa täynnä olleet sateiset illat puolestaan tuntuvat vieneen viimeisetkin energian rippeet..
Ja mitä tulee taloihin ja lämpöön! Olen lapsuuteni asunut käytännössä iglussa, vanhahkossa vetoisassa talossa siis, olen tottunut viileään/jopa kylmään ja tunnen itseni kovasti ahdistuneeksi jos tulee kuuma. On kai sanomattakin selvää etten myöskään juuri perusta saunomisesta..kuumaverinen tyyppikö?! ehkä.
Hahahahh sait Liivia hymyn huulille tuolla mummo kommentilla! niinhän se tuppaa olemaan..
enemmittä löpinöittä hurmaavan kiireetöntä ja tunnelmallista joulunodotusta Piilomajaan!

aurinko ja kuu kirjoitti...

Hienot kuvat ja ihana tunnelmankuvaus...
Täällä kiristyy pakkasen puolelle ihan selvästi.
Puutalossa lattialla vetää ja villasukkatehdas käynnissä.

Celia kirjoitti...

Minäkin utelen tuon levyn perään.
Mitä tykkäsit, oliko uusin Charlotte hyvä?

Me lähdettiin tänään kohti pohjoista tai ainkin pohjoisemmas kylmyyden ja lumen perään TODELLA hyvin varustautuneina, hiki päässä ja välihousut jalassa päästiin perille.

Inka kirjoitti...

Minä odotan kylmeneviä säitä ihan innoissani. Vaikka tiedänkin sitten kohta nurisevani sitä kuinka kamalan kylmä on. Pakkassäitä ja auringonvaloa, pipoja ja lumisia kenkiä. Onhan se kuitenkin kiva kun saa nauttia kaikista neljästä vuodenajasta.

eilen tänään huomenna kirjoitti...

Minä voin paremmin pienen pakkasen tultua, kuin talven kosteina nollakelin päivinä. Helsinkiin muutettuani huomasin kropan reagoivan voimakkaasti kosteuteen ja tuuleen. Kosteus menee luihin ja yytimiin.

Siis tervetuloa pakkaset puolestani. loppuu kolotus ja ketutus!

Ansku kirjoitti...

Tykkään kovasti tuosta taulukuvan kuvakulmasta. Vaikkakin se alkaa huimata (ei siis johdu kuvasta, vaan omasta korkeiden paikkojen kammostani)...

Talojen lämmityksestä olen Liivian kanssa samaa mieltä. Tosin välillä meidän huushollissa on niin viileää, että melkein hampaat kalisee. Siitä huolimatta kannatan lämmityksen säätöä pienemmälle. Sehän on sitä ympäristönsuojelua parhaimmillaan! :)

violet kirjoitti...

Krisse: rauhallista on ollut mutta en mä kyllä voi sanoa erityisemmin joulua odottavani. Ei mulla mitään sitä vastaankaan ole ja kivaa ohjelmaakin on tulossa mutta ei vaan tunnu joululta. Ei se oikeastaan edes haittaa.

Liivia:Kirjoitan siitä tänään.
Mulla on jo aikaa tuollaisessa ylikuumassa kerrostaloasunnossa asumisesta mutta kyllä se muistissa on. Just se ettei omien pattereiden vääntely oikein mihinkään vaikuttanut.
Meillä on kotona varmaan aika viileää kun lämmittäminen maksaa niin paljon...mutta ei nyt kylmÄ kuitenkaan. Enemmän vaatetta vaan kotona.

Ppi:kirjoitan Charlotten levystä tänään.
Toivottavasti möllipölli meni ohi.

tiuku: joo, kyllä talven kuuluukin olla kesää kylmempi, täälläkin, mutta niin ei ole aina. Kyllä tämä syksy ja alkutalvi on ollut tosi lämmin. Sekaisin on.

aurinko ja kuu: ei täâllä päästä taas varmaan paria miinusastetta kylmemmäksi mutta johan sekin puhuttaa radiota myöten:-)

Celia: kirjoitan levystä kohta.
Hiki pÄässÄ ja välihousut jalassa oli niin hyvin sanottu. Tuli mieleen kun ajettiin viime helmikuussa laskettelemaan ja olin jotenkin kuvitellut että olisi kauhean kylmä...

Inka: kyllä Suomen korkeudella tuo kaikki pitäisi ollakin!

eilen tänään huomenna: täällä melkein koko talvi on nimenomaan sitä kosteus ja tuuli -osastoa.

Ansku: hassua jos korkeanpaikankammo toimii näinkin päin! Siis kuvattuna alhaalta ylös. Istun tuossa vakituolissani olohuoneen nurkassa.

Ansku kirjoitti...

Jep, näin se vaan menee... Jos kiipeän keittiöjakkaralle, mua ei huimaa alaspäin katsoessa. Vaan kun katson ylös katonrajaan, alkaa jalat täristä! (Toki OIKEIN korkeissa paikoissa alas katsominenkin tuottaa samoja oireita.)