lauantai 5. joulukuuta 2009

Resepti itselleni

Kyllä sillä on varmasti merkitystä millaiseen aamuun herää. Onneksi voi muuttaa ainakin hiukan niidenkin päivien kulkua, jotka eivät ala aurinkoisina. Olen onnekseni taas tajunnut itsestäänhuolehtimisen merkityksen. Minä olen vastuussa itsestäni. Olen määrännyt itselleni paljon unta, hyvää ravintoa ja pilatesta. En kiertele kaupoissa kuin välttämättömillä asioilla. Välttelen melua ja ruuhkia.

Olen iloinen tuloksista. Ihan kuin pääkoppa voisi paremmin kuin mihin tähän vuodenaikaan noin keskimäärin olen tottunut.
Yksi asia huolettaa: puiden oksissa on silmuja. Toivon etteivät ne aukea vielä.

27 kommenttia:

Vilijonkka kirjoitti...

Hyvänkuuloinen resepti! Jouduin tänään ns. muiden mukana moderniin ostoskeskuksen. Siellä oli a) rumaa b) suurin osa myytävistä tuotteista turhia (urheiluvälineitä, elektroniikkaa jne.) c) vaatekauppojen retkut karseita (mango, H&M...) ja ei ainakaan minun kokoa (44). Tulin niin pahalle mielelle koko reissusta, en kyllä mene enää ennen joulua keskustaan! Yritän ottaa opikseni sinun reseptistä. Kuntoilukin on vallan jäänyt jatkuvan sairastelun vuoksi, mutta juuri tänään henki tuntuu kulkevan, joten vielä tässä ehtisi!

Toinen kuva on mahtava! Muistui mieleen varis laulu, jossa se istui aidalla.

Liivia kirjoitti...

Täälläkin on puissa silmuja! En tiedä onko niitä aina tähän aikaan, en ainakaan ole ennen huomannut. Mutta jotenkin kauhistuin kun eilen äkkäsin.

Minä olen taas viikon pakoillut kaupunkia, mutta tänään menemme sinne, kylään ystäville.

Kauniita kuvia, ihanaa lilaa niissä.

himalainen kirjoitti...

Ihana kuva tuo tuossa ylhäällä, voisin kuvitella sen aamuun, lupaa jotain hyvää.

Vältän kauppoja nykyisin viimeiseen asti, yritän keksiä pieniä lahjojakin jouluksi vaikkapa jo kesällä, jos sopivia näen, ettei tarvitse joulun aikaan kauppoihin mennä. Ruokakauppaankin menen silloin mieluiten, kun se menee kiinni, on hiljaista jo.

Olisi kyllä niin tärkeää oppia huolehtimaan itsestään hyvin, olemaan lempeä itselle. Välillä se onnistuu ja sitten taas välillä unohtaa, aivan kuin astuisi johonkin junaan ja vauhti vain kiihtyisi, eikä ehdi pysäyttää sitä. Nyt en ole muistanut olla ulkona.

violet kirjoitti...

Vilijonkka; juuri tuo että tulee pahalle mielelle. Päätin senkin että hoidan / hoidamme kaikki ruokaostokset koko joulukuun ajan niin ettei lauantaina tarvitse kenenkään mennä tunkemaan mihinkään.

Liivia; Kylään voisin lähteä! Se on eri asia;-)
Kuvat on eilisaamulta. Oli ihana aamu.

Himalainen; Eilisaamuna klo 8.30 oli tuollaista. Menin märälle katolle kuvaamaan.
Musta on ihan suorastaan huvittavaa että vasta nyt kun olen 42 alan todenteolla tajuta tärkeitä asioita itsestäni.
Sen olen aina tiennyt että olen hitaasti kypsyvää sorttia;-)...mutta että nyt vasta oppisi itsensä tuntemaan.

Vinkkejä on tullut vuosien varrella tietysti koko ajan, mutta ymmärrystä ei ole ollut tarpeeksi kaikelle.

Leena Lumi kirjoitti...

Mahtavat kuvat! Toivoa antavaa sarastusta etc.

Violet, kirjoita reseptisi kauniisti eslle ja ripusta se vaikka työhuoneesesi/kirjoitusnurkkaasi/kirjastoon, missä ikinä sitten kirjoitatkin.

Minä määräsin itselleni slow life ja ratsastusta hurmaavilla isssikoilla. Ja usein puhelin kiinni, sillä puhelimessa pälättäminen on kuluttavinta mitä tiedän ja toiset sitä kovasti rakastavat...

Mukavaa viikonloppua, Violet!

Sooloilija kirjoitti...

Hyviä huomioita. Kuvissa on kaunista auringonvaloa. Sitä puolestaan täällä ei näy, aamuhämärässä sataa tupruuttelee kovasti odotettua kevyttä pakkaslunta.

Katsonpa kuvat vielä uudestaan läpi. Isompiakin olivat kuin tavallisesti. Jännän kokoisia.

pikkujutut kirjoitti...

Meilla ei tavanomaisesti elo poikkea mutta samaan tulokseen olen tullut, melussa ja tungoksessa ei jaksa.

Jos lahdettava on, se tapahtuu tasmaiskuina ja suunnitellusti.

Kuvissa on todella kauniit savyt.

Ppi kirjoitti...

Tämä resepti kuulostaa erittäin hyvältä. Mutta ei jestas, kun on kauniit kuvat, siis nuo linnut tuossa kahdestaan, ihan taideteos, niin huippukaunis, että ihan taas mykistyin!

Punamulta kirjoitti...

Resepti itselleni alkaa pikkuhiljaa valjeta minullekin...ja minä täytän maaliskuussa 40. Onko siihen tosiaan tarvittu lähes 40 vuotta, että ymmärtää mitä itse tarvitsee ja mikä on itselleen parasta? Ilmeisesti...

Tänä syksynä olen huomannut myös sen eron, että en halua suuriin kauppoihin ja ostoskeskuksiin niin kuin aiemmin, ainakin ennen joulua aina "piti" päästä. Ei pidä enää. Olen nyt kolmena viikonloppuna peräkkäin kieltäytynyt avokin ehdottaessa, että lähtisimme käymään vähän kaupoissa...Tänään hän on sitten kauppareissulla isänsä kanssa!!!

Muutenkin tämänhetkisessä tilassa on näkyvissä ilmiselvä hiljentyminen ja hidastuminen. Näitä hetkiä tarvitaan ja jos "kroppani" sitä sanoo, niin parasta kuunnella. Olen siis väliaikaisesti hiukan erakoitumassa, mutta tarvitsen sitä nyt...

Kuntoilupuoli on vielä hakusessa juuri sen takia, että kaikki mikä kiinnostaa, on liian kaukana... Mutta on keksittävä jotain, jonka teen mielelläni täällä kotona...

Mukavaa päivää Sinulle!!!! Ja huomenna täällä juhlitaan sitten itsenäisyyspäivää!!!! :)

ruut kirjoitti...

Hyvä resepti mielestäni, ja pilatestahan olen hehkuttanut aiemminkin.

Olen potenut välillä huonoa omatuntoa (kuvittele!), kun nukuttaa tähän aikaan vuodesta niin paljon ja koko ajan. Sitten ymmärsin, että jos Etelä-Euroopassa kerran vietetään siestaa keskellä päivää, niin täällä Suomessa kai sitä saa viettää marras-joulukuussa. Keväällä ei ehkä sitten unikaan maita ihan samaan malliin.

Kauniita kuvia, lempiväreissäni.

Anu kirjoitti...

Jotain väriä tähän elämään tänään tarvittiinkin! Kuvasi loistavat suorastaan värikylläisinä.
Ja minä tajuan hyvin tuon kauppojen välttelemisen. Ahdistus oli äsken iskeä, kun kävin ostamassa muutaman joululahjan. Minusta lahjojen valmistaminen ja ihan ostettujen lahjojen suunnitteleminenkin on kivaa puuhaa mutta tungoksensietokykyni on ihan nollassa nykyisin. Niin, ja sekin on totta, että itseään pitää välillä muistuttaa unen tarpeellisuudesta. Miten sitä usein lintsaakin juuri nukkumisesta...

Mimmi kirjoitti...

Samanlaisen reseptin olen minäkin itselleni määrännyt. Aivan upeita kuvia, kauniit värit.

Inka kirjoitti...

Tämän reseptin meinaan heti ottaa kokeiluun. Josko se auttaisi tähän tympeyteen.
Värit näissä kuvissa ovat upeat.

niina kirjoitti...

Kauniit kuvat ja hyvänmielinen teksti!
Minäkin olen nyt viime aikoina käynyt vähemmän kaupoissa ja kaupungilla..osaksi siksi että ei ole ollut rahaa ja osaksi siksi,että olen alkanut viihtymään kotona. Ja koska siellä on kylmä. Ja niin edelleen,paljon syitä mutta lopputulos on kuitenkin sama kuin sinulla; sellainen tyytyväisempi olo jotenkin.
Eilen kävin nopeasti kaupungilla lapsen kanssa ja jätin monta paikkaa väliin kun ei yhtään huvittanut. Ehtii sitä myöhemminkin.

Ja bongasin viime viikolla pajunkissoja,auenneita. Aika hurjaa!

minja kirjoitti...

Erinomainen resepti! Ei lisättävää!

Juu silmuja myös täällä, ilmeisesti aikaisemmin ei ole ollut, koska en ole minäkään aikaisemmin moista huomannut?

Ritva kirjoitti...

olen kierrellyt ja kaarrellut täällä piilomajassasi-
kerännyt hienoa kuvasatoa.
kiitos niistä!
silmät ja mieli kirkastuneina
kohti itsenäisyyspäivää...
voi hyvin- ja sinähän voit!

maarit kirjoitti...

Jälleen niin kauniit kuvat, ja upeat valot!
Tänään ruuhkaisilla kaduilla ja kaupoissa väsyksiin asti kiertäneenä tein päätöksen etten suuntaa lauantaisin ennen joulua enää kauppoihin, ja voisinpa siirtyä jonnekin syrjäiselle maaseudulle jo nyt ja palata sieltä vasta uuden vuoden jälkeen.

Katilein kirjoitti...

Kuvissasi on ihan epätodellisen hienot värit! Tuollaista on turha täältä etsiä.

Reseptisi on hyvä! Minun pitäisi laatia itselleni samanlainen resepti -niin ja viiniä tai siideriä voisi myös juoda hieman harvemmin. Voivoi.

Linnea kirjoitti...

Reseptisi kuulostaa hyvältä! Olen määrännyt itselleni vähän samaa, pilates odottaa vielä alkuaan. Kokeiltu on.
Voi huomennakin hyvin! :-)

aurinko kirjoitti...

mina hullu menin eilen lauantaina taman kaupungin yhteen isoimpaan ostariin (taalla asuu jotain 4 miljoonaa ihmista) kauhea virhe! tulin todella vihaiseksi ja kotiinpaasykin oli hankalaa. yritin viela hullu lelukauppaan.
meilla voi tilata netin kautta melkein kaikki ja aion tehda loput niin.

aurinko kirjoitti...

ps. kuvat ovat aivan loistavia

violet kirjoitti...

LeenaLumi; toi puhelinjuttu on mulla kyllä minimissä muutenkin. Ei ole rasittamaan päässyt vielä;-)

Sooloilija; minusta aivan kumman muotoisia, ainakin omalla ruudullani. KOkeilin sitä vaihtoehtoa "erittäin suuri" vai mitä se nyt oli mutta se tekee kuvani kyllä isoiksi mutta neliön muotoisiksi...

pikkujutut; täsmäiskuilla meinaan vetää minäkin.

Ppi; mulla on semmonenkin kuva missä noi linnut ihan selvästi pussaa;-)

Punamulta; hassuinta on minusta että kaksikymppisenä luuli tietävänsä kaiken, kolmikymppisenä samoin ja nyt tuntuu ettei oikeastaan ole tajunnut hevon helvettiä mistään kaikesta. No jotain, mutta valaistuminen jatkuu....

ruut; mua ei oikeastaan nukuta mutta pidän nukkumisesta näin talvella paljon enemmän kuin kesällä. Olen huomannut myös sen tervehdyttävän vaikutuksen.

Anu; tungosta en voi vältellä koska esim. haen päivittäin lapset koulustakin ja ruokakaupassa pitää käydä jne. ja noihinkin liittyy melkein aina tunkua ja vääntöä mutta sitä että nyt menisin kauppoihin pyörimään että mitähän sitä keksisi sille ja sille....siihen en nyt ala.

Mimmi; pidetään reseptistä kiinni! kiitos kuvakehuista.

Inka; olen iloinen jos kuvat auttavat tympeyteen. Tuo valo oli niin kutsuva että menin villasukissa märälle katolle kameran kanssa ja tuijotin vaan ja hengittelin syvään. Näytti varmaan taas kahjolta mutta oli kuin olisi pikaisella rantalomalla käynyt!

Niina; tyytyväisempi olo, juuri niin.

minja; tv;ssä juuri puhui joku ranskalainen biologi siitä miten luonto ei ehdi levätä kun ei tule tarpeeksi kylmä.

Ritva; voinhan minä, voi sinäkin.
Tule kaartelemaan vastakin. Hyvää itsenäisyyspäivää. Kyllä täällä kyylätään netin välityksellä ainakin vähän.

maarit; kiitos kehuista. Niin, ei kai voi olla ihmistä joka nauttisi siitä ruuhkasta ja hösäämisestä...tai mistäs mä tiedän.

Katilein; viiniä voisi vähemmän, joo. Olen sitäkin taas hiukan toteuttanut. Auttaa moneen tuokin.

Linnea; samoin, hyvät voinnit ja palaa pilatekseen.

aurinko; mies tilasi pari seurapeliä pojille netistä juuri. OIkein hyvä vaihtoehto tehdä ostoksia.
Kiitos kuvakehuista!

Ansku kirjoitti...

Tuota reseptiä kun muistaisi noudattaa ihan säännöllisesti. Usein on niin ahdistunut ja ylikierroksilla käyvä olo, ja sitä vain voivottelee, että mitenköhän tästä selviäisi. Kyllä oma kroppa kertoo mikä auttaa, jos vain sitä osaa ja suostuu kuuntelemaan.

Hulinaa ja tungostakin on helpompi sietää, jos on ensin saanut itsensä tuohon rentoutuneeseen mielentilaan.

Kiitos piristävistä kuvista, todella kauniita!

violet kirjoitti...

Ansku; niin, tuo on siis totta...kun on saanut itsensä "tilaan" niin kestää paljon paremmin paljon enemmän. Eilisen pilatestunnin jälkeen esim. olin kuin pilven reunalla.

marika kirjoitti...

Kiitos reseptistä ja huikean hienoista kuvista!

Syysleimu kirjoitti...

Voi mitä kuvia, aah! Näissä on paljon voimaa.

Paljon tärkeää asiaa tästä itsestäänhuolehtimisesta tässä kirjeenvaihdossa. Itse myös välillä unohdan, ja sitten huomaan, että alan voimaan huonommin. Ja se heijastuu ympäristöön. Olisi mukava oppia se niin, että se olisi hyvä, säännöllinen tapa.

Pellon pientareella kirjoitti...

Ihania kuvia, ja pidän kovasti linnuista. Reseptiäsi minäkin yritän noudattaa. Täällä korvessa mökissä se onkin paljon helpompaa kuin edellisessä hektisessä elämässä kaupungissa. Kävimme illalla juuri ennen pimeää koirien kanssa juoksemassa pellolla ja metsässä. Ne nauroivat ja nauttivat, minäkin. Tuli sen jälkeen niin hyvä olo, vähän kuin nousuhumalassa, mutta parempaa.