perjantai 4. joulukuuta 2009

Vara parempi
Olemme ottaneet joululamput aseiksi hämäryyttä vastaan. Seuraavaksi raahaamme kuusen terassilta alas. Kolmas joulu samalla kuusella. Mitä sitä uutta kun vanhakin on. Pistääkö joku paremmaksi?

22 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Hyvä kuusi teillä, ei voi muuta sa.

Me saamme aina kaatuneiden kuusen latvoja, joita isäni käy etsimässä. Tänään huomasin, että pensaan alla on jo hyvän aikaa kasvanut pieni kuusi, joka pitää joka tapauksessa katkaista pois, muuten pensas kuolee. Se on aika rujo kuusi, muttei se minua haittaa. Miestäni ehkä kyllä, hänellä on joku ihme päähänpinttymä täydellisestä kuusikaunottaresta. Kuten isällänikin, hän sahaa omaansa joka vuosi lisäoksia. Hyvä ettei liimaile käpyjä oksiin.

Maria kirjoitti...

Incroyable magnifique photos! Que-ce-que signifie "Vara parempi"?
Bon weekend!

violet kirjoitti...

Liivia; kuusesta on tullut jo vähän sellainen "luonnontieteellinen koe". On hauska seurata miten se muuttuu, miten kauan se kestää jne.
Ihan kelvollinen on vielä, vaikkei se varmaan esim. isällesi kelpasi tämän kommenttisi perusteella;-)

Maria; Merci!
Il existe un proverbe en finnois
"vanhassa vara parempi", qui veut dire quelque chose comme c’est pas toujours nécessaire d’acheter des choses nouvelles quand on peut utiliser c’est on a déjà chez soi.
Et moi, je parle d’un sapin de noël.

Neiti Nimetön kirjoitti...

Ompa hyvät valot, täytyypä ripustaa omatkin joku päivä.

Eilen just katselin puusta tehtyä hienoa kuusikoristetta. Sen olis voinut ostaa johonkin nurkkaan kestokuuseksi jos tilanne ois toinen.

Anonyymi kirjoitti...

Eräällä isosedistäni oli tapana hankkia mahdollisimman erikoisia kuusia.

Mieleeni on vahvimmin jäänyt suolta haettu käkkyrä, jonka latva taipui alaspäin ja oksat olivat kaukana tavoitellusta symmetriasta. Neulasiakin taisi olla vähänlaisesti :)

Mutta se on kaunenin joulukuusi, minkä olen nähnyt.
Isosetäni oli koristellut kuusen eri pituisiin lankoihin ripustamillaan punaisilla palloilla. Tavanomaisuus ja erikoisuus samassa paketissa.

Minäkin tahtoisin monivuotisen kuusen, muovittoman niin kuin teillä.

-pipari

Ansku kirjoitti...

Kuusi haetaan joka vuosi uudestaan metsästä, mutta valoja käytetään toistuvasti. Tai no, niin kauan kuin nykypäivän härpäkkeet enää kestävät... Yhtä juuri ostettua kuusenkynttiläsarjaa paikkailtiin jopa sähkömiehenteipillä, kun koira sen hajotti kuusta kaataessaan!

Viime jouluna en saanut yhtä valoköynnöstä passaamaan mihinkään. Tungin sen sitten hermostuneena kirkkaaseen lasimaljakkoon, jossa siitä tuli niin kaunis, että on ollut paikallaan vuoden ympäri. Ja saa olla tästä eteenpäinkin, kunnes viimeinenkin lamppu on sammunut!

Leena Lumi kirjoitti...

Täältä pesee: Olen hurja pakettifriikki eli joulupaketin pitää olla kaunis ja myös kortit sen mukaiset. Säästän perheen keskeiset varsin persoonalliset, osin jopa upeat pakettikortit joulu joululta. Kauneimmat jouluapaperit käytetään kahteen kertaan. Rypistän ne ja sain näin niihin vanhan tunnelmaa. Lpaset opetettiin jo pienestä, että paketteja ei REVITÄ auki, vaan avataan kauniisti.

Nonna kirjoitti...

Waude, laitapa jossain välissä kuva siitä kuusesta! Hieno juttu, ettei tarvitse joka vuosi ostaa uutta ei niin ekologista kuusta.
Meillä katkaistaan tänä vuonna pihalta serbiankuusesta latva. Se ei ole mitenkään erityisen sopusuhtainen, mutta ajatus oman pihan kuusesta on kiva!
Mukavaa joulun odotusta!

Paevi kirjoitti...

Meillä on myös parvekkeella pieni kuusi, on ollut jo melkein neljä vuotta. Ostin sen pöytäkuuseksi 2006, kun olimme sinä vuonna menossa Suomeen niin isoa en halunnut. Vuonna 2007 se myös koristeltiin, vaikka silloin oli myös iso kuusi. Viime vuonna jäi koristelematta. En vielä ole päättänyt mitä tehdään tänä vuonna kun olemme taas Suomeen menossa...

Liivia kirjoitti...

Leena Lumille, hehee, meillä käytetään jo viidettä joulua joitain papereita. Muuten sama meininki:)

RouvaHoo kirjoitti...

Laitan paremmaksi. Vuodesta 2003, ensin ruukussa nyt pihalla

http://rouvahoo.blogspot.com/2009/07/joulukuusi-ruusu-ja-uuniperuna.html

ja

http://rouvahoo.blogspot.com/2009/05/sadepaivan-herkkuhetki-joulukuusi-ja.html

Tunnustan kyllä, että nyt ei enää tuoda sisälle.

Perjantaita!

Heljä

--KATA-- kirjoitti...

Olen kyllä myös tajuttoman vaikuttunut Rouva Hoon kuusesta!

Vilijonkka kirjoitti...

En edes yritä pistää paremmaksi. Haetaan joka joulu uusi kuusi Porvoon jokirannan maalaisisänniltä. Siellä ne rivissä odottavat ostajia, jäässä ovat ja sympaattisia, sekä myyjät että kuuset.

MaaMaa kirjoitti...

Meillä ei kuusta kotona ole ollut Irlannissa ikinä; mutta koti-suomessa toki aina. Ja "ranskan kotona" on myös, ostettu. Joka vuosi uusi. Ei mikään "vanha ystävä" kuten jossain joululaulussa sanotaan...

Nätit valopisteet! Tykkään yksinkertaisen pienistä. Monella usein mielettömiä neonvalovilkkumeriä joista ei tule muutakuin migreeni.

Tip Tap! :)
Ja hyvää itsenäisyyspäiväviikonloppua (wau, miten pitkä sana!)

violet kirjoitti...

Neiti NImetön; pidän noista valoista. Aivan yksinkertaiset, värittömät, pienet lamput. Pojat haluaisivat koko ajan säätää "bar open" -tyylisen välkytyksen mutta panen aina liikkumattomalle kun niiden silmä välttää.

Pipari; hienosti kuvailtu setäsi kuusi. Näin sen.

Ansku; maljakkovalo oli mullakin pari vuotta mutta tänä syksynä hajotin vahingossa sen puljun...

LeenaLumi; Kuulostaa hyvältä. Itse en säästä papereita kun muutenkin on ongelmaa että mihin tunkea se ja tää.

Nonna; otan kuvan jossakin välissä, joo.

Paevi; jaa-a koskahan me tullaan jouluna taas Suomeen? Viimeksi oli 2004. Kesällä siellä on kivempaa, pakko sanoa.

RouvaHoo; ohhoh! Mää si pääsekään mihinkään ennätystenkirjaan;-)

Kata; samoin!

Vilijonkka; jäässä ovat, heh he..


Maamaa; joo, itsenäisyyspäiväkin on. Kai se on kyylättävä netistä ne pakolliset pukujutut....

Laura kirjoitti...

Sain 10 vuotta sitten vajaan kaksimetrisen puhallettavan joulukuusen. Siihen kuuluu puhallettavat pallot ja tähti, jotka siihen voi kiinnittää.

Kuusi on aika hämmentävä ilmestys, mutta se toi joulun meidän pikkukotiimme momena jouluna. Pariin vuoteen en ole jaksanut sitä puhaltaa.

Mutta kierrätys ja uusiokäyttö kunniaan myös joulukuusissa!

himalainen kirjoitti...

Säästän myös paperit ja narut ja revin lehdistä sivuja, joista teen pakettikortit. Oikeastaan pakettien tekeminen on usein hauskinta puuhaa... niin on tainnut olla jo aika kauan, ehtona on kuitenkin se, että pitää olla hyvällä mielellä ja riittävästi aikaa. Se sisältö voi olla sitten ihan pienikin juttu.

Teidän kuusijuttu on niin hyvä, mulle tulee aina jotenkin surku kun kuusesta tulee niin kertakäyttöinen. Voisin itse ottaa pihalle tippuneita oksia kuusen sijasta, mutta lasten mielestä pitää olla oikea kuusi.

Olina kirjoitti...

Minä en pistä paremmaksi, mutta ihailen kuusta, joka noin kestää! Meille isä tuo kuusen maalta, on ainakin ihan aito luomutuote, vapaana saanut kasvaa metsässä;)

Ppi kirjoitti...

Tuosta kuusesta ei voi kyllä paremmaksi laittaa, se on sanottava. Mutta valot ovat taas täälläkin loistamassa ja hyvältä näyttävät, ovat pieniä iloja ja tykkään suuresti :)

Punamulta kirjoitti...

Ei pysty pistämään paremmaksi. Joka vuosi kuusi haetaan metsästä. Kaikenmaailman jouluvalot ja systeemit meillä onneksi on ollut ikkunoissa jo useamman viikon ajan...

Hyvä niin, koska nyt on fiilarit kaikki tipotiessään, saa nähdä tulevatko edes jouluksi :(.

Juuri kun olin kehuskelemassa, etten ole masentuvaa sorttia, niin alkaa olla sellainen angsti ja ketutus päällä, että huh huh.

Mutta eiköhän se tästä. Kirkkaat päivät ja auringonpaiste auttaisivat asiaan, vaikka kaikki tuntuukin tavallaan vähän yhdentekevältä. Ja aika parantaa haavat...

violet kirjoitti...

Laura; puhallettava kuusi kuulostaa niin hämmentävältä että tuli ihan halu nähdä sellainen!

himalainen; vaikka kuinka pyydän lapsia huolella tutkimaan pakettia ja korttiakin niin eivät ne kyllä malta. Ei millään. Auki ja heti.

Olina; oman isän kuusi olisi mieluisampi mutta Ikeasta ostettu ruukkukuusi on kyllä ihmeen kestävä.

Ppi; minuukin kovasti ilahdutta nämä valot. Kai se on se kun harvoin käyttää. En mää noita montaa viikkoo jaksa.

Punamulta; voi harmin paikka. Itsensä luulee tuntevansa mutta sitten tulee jotakin joka opettaa lisää.
Toivon voimia.

Punamulta kirjoitti...

Kiitos Violet!!! Tiedän, että näitä tällaisia kausia elämässä tulee. On niitä tullut ennenkin, ja tulee vastedeskin... Tiedän myös, että selviän niistä. Mutta aikaahan se vie.

Ja tarvitsen niitä, että osaan taas arvostaa normaalia tavallista elämää... (tällä hetkellä on juuri hiukan angstia myös siitä, että olotila on tällainen...kun siis periaatteessahan kaikki asiat ovat kuitenkin kohtuullisen hyvin)

Ja kun aina täytyy analysoida perinpohjin kaikki, myös itsensä ja olotilansa...... :)