tiistai 8. joulukuuta 2009

Väritetty totuus


Esikoinen kysyi että tiedänkö mitkä syyt johtivat Ranskan vallankumoukseen. Valehtelin etten juuri nyt muista. Ehdotin sitä ettei Marie Antoinettella ollut tarpeeksi kenkiä....? Ei mennyt läpi. Loppuillasta tiesin jo oikeitakin syitä. Toivottavasti poikakin tietää ja muistaa tänään kokeessa.
Pienemmän kanssa kerrattiin englanninläksynä Euroopan pääkaupunkeja. England - London, Belgium - Brussels, Spain - Madrid, The Netherlands - Hamsterdam! Meillä on jo melkein käsikirjoitus valmiina piirroselokuvalle jossa hamsterit seikkailevat kanavissa, ujuttautuvat museoihin ja aiheuttavat paniikkia ja häiriötä punaisten lyhtyjen alueella. Filmaukset aloitetaan ihan kohta puoliin. Vähän on vielä rahoitus auki!
Kun kuusen lamput oli sytytetty alkoi pienempi laulaa ammuvainaan nuotilla: "Oi kuppisuu, oi kuppisuu...". Suomi-koulussa oli kuulemma oppinut silloin Hollannissa. Sävelestä päättelin että kyseessä on Oi kuusipuu, mutta laulu on paljon parempi näin väärinmuistettuna. Poikien kanssa se ei ole mikään ongelma. Hennolla kädellä väritetty totuus on toisinaan niin paljon kauniimpi.

19 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Hohottelen täällä kuppisuulle ja Hamsterdamille ja ja. Tästä ei voi päivä lähteä kuin hyvään suuntaan!

Celia kirjoitti...

Tuo kuppisuu on kyllä ihan loistava, ansaitsee ehdottomasti oman oodinsa!

Ihanalla Hamsterdamilla taitaa ollakin jo oma laulunsa.

violet kirjoitti...

Liivia; kyllä mää eilisiltana sain nauraa niin mahan pohjasta etten olekaan pitkään aikaan nauranut.
Ne vallankumousjutut sitten vähän rauhoittivat. Kaikkea sitä pitääkin 10-vuotiaan tietää, perkele.

Celia; Ja parasta tuossa on että poika veisasi sitä ihan antaumuksella ja tosissaan eikä tajunnnut vikaa. Muisti ilmeisesti että siinä on uu-ta ja jotain ku -juttuja.
Hamsterdam ansaitsee laulujensa lisäksi myös meidän hienon seikkailuelokuvan!
Ja taustalla soi tietysti Port of Hamsterdam.

Anonyymi kirjoitti...

Ja meidän 10-vuotias on vielä autuaan tietämätön historian tiimellyksistä. Hissa alkaa ilmeisesti vasta ensi vuonna eli viidennellä luokalla!

Pandice

Anonyymi kirjoitti...

Hamsterdam, syntinen Hamsterdam!:D

Ja mielettömän upea kuva!

Teija kirjoitti...

Oi ihana Hamsterdam! :)

Meijän poika sanoo fetajuustoa hetajuustoksi. En ole hennonnut oikaista, jotenkin niin suloista, viimeiset rippeet vauvakielestä.

Linnea kirjoitti...

Voin kuvitella, miten hamsterit kauhovat kanavassa polkuveneiden seassa! Mutta mitä ne tekevät Punaisten lyhtyjen kujilla?! En välttämättä halua tietää... ;-)
Vannoutuneena Amsterdamin ystävänä lupaan katsoa tuon elokuvan heti tuoreeltaan.

Mannukka kirjoitti...

:-D Hauska juttu!

maijja kirjoitti...

Täällä hohotellaan kyllä nyt huomiota herättävästi! Että kuppisuu, oijjoijoi :D Tulee varmaan mieli halia riekaleiksi tuommoisia kertakaikkiaan rakastettevia juttuja tuottavat olennot.

Anonyymi kirjoitti...

Ikiaikainen Hamsterdam!

Minä en raskinut korjata, kun esikoinen kertoi uudestaan ja uudestaan Pekka Töpöhännän tarinoiden kertovan kaupungista nimeltä Hupsala;)

-vivi

Olina kirjoitti...

Myhäilin kengille, hihittelin Hamsterdamille ja nauraa rätkätän (edelleen) kuppisuulle. Mahtavaa!

MaaMaa kirjoitti...

Ihan naurettava postaus! :) :D
Kirjaimellisesti!
ihana! ♥

niina kirjoitti...

Ai miten mahtavia,Hamsterdam ja kuppisuu!

isoinpapu kirjoitti...

Nauran täällä itseni tärviölle! Kiitos!

Annika - Vaahteramäen lapset kirjoitti...

Mainiot muunnelmat! Tällaisista lauluista ja hokemista tulee monesti perheen omia inside-juttuja, joita viljellään vielä aikuisiälläkin. Meillä vastaavia ovat mm. pliistakki ja kiinalaisen ravintolan tarjoilijan kysymä "lisää liisiä?" :D

Vilijonkka kirjoitti...

Voi kiitos sulle näistäkin nauruista!

Katja kirjoitti...

Just noin. Minäkin tykkään noista sanaleikeisetä, tahallisista ja tahattomista. Parhaita nauruja tarjoavat, lisää sellaisia elämään!

Meillä oli esikoisella pienenä Jari Sillanpään joululaulu Bella Notte = Bella Nopee. ("Meille saapuu Bella notte = meille saapuu Bella nopee.") Naapurissa asui tuolloin Bella-niminen koira, ja poika kuvitteli laulun kertovan siitä, lempeästä labradorinnoutajasta.

Täällä samaisella esikoisella huomiseksi maantiedon koe, valtioita ja kaupunkeja tankataan myös meillä, tosin suomeksi. En itsekään osaa niitä!

Tanja kirjoitti...

Minulla oli eilen yksi ihan aikuisasiakas, joka tuli ostamaan muovitettua froteesikangasta. En hennonnut minäkään oikaista. Eikä meinannut pysyä naama peruslukemilla.

Tanja kirjoitti...

Minulla oli eilen yksi ihan aikuisasiakas, joka tuli ostamaan muovitettua froteesikangasta. En hennonnut minäkään oikaista. Eikä meinannut pysyä naama peruslukemilla.