maanantai 2. kesäkuuta 2008

Ulkona

Vaikka sisällä oli koko viikonlopun jotenkin hämärää, pysähtynyttä ja hiljaista, niin terassilla sen sijaan oli värit ja elämää.
Varsinkin illat olivat lempeitä ja lämpimiä.


Söimme ulkona joka päivä.
Perjantai-iltana meni vähän sisulla. Oli villatakki päällä ja tuuli jäähdytti ruuan heti.
Lauantai-iltana jo parempi.
Sunnuntai-iltana tarvittiin jo aurinkovarjoa.


Matot kuivuivat nopeasti!
Harmi ettei ole lisää pestävää...Uusi viikko alkuun!

15 kommenttia:

Jatta kirjoitti...

Onpa teillä mahtavan upea terassi kukkineen, kasveineen! Hyvin reheviä kasveja. Kaunista. - Tunnistinko oikein, onko laventeli jo nupulla? Oletteko molemmat viherpeukaloita?

Toivotaan, että siellä sää lämpenee, ja tänne saadaan sadetta!

violet kirjoitti...

Jatta: joo, laventeli nupulla. Näyttänyt samalta jo pari viikkoa.
Viherpeukaloita emme ole molemmat.
Mies on, minä vaan kastelen ja katselen. (Vaikka kastelunkin teen kuulemma väärin).

Lämmin täällä kyllä on, tuommosta 23-25, mutta on ollut kumman sumuista, tihkuista. Tarkemmin ajateltuna ihana säähän se on kun ei tarvi palella muttei häikäise!

Liivia kirjoitti...

Paluu lomatunnelmiin näiden kuvien kautta.
Oma laventelini näytti selvinneen talven yli, mutta ei nupun nuppua. Voi olla ettei sitten selvinnytkään...

Tuo matto tuoksuu tänne asti!

Sooloilija kirjoitti...

Ensimmäisen kuvan perusteella teillä on oikein keidas siellä! Oi, jos minulla olisi tuollainen terassi, olisin siellä varmaan aina, niinkuin tekin nyt olette olleet.

Kyllä maistuis mikä tahansa ruokakin siellä hyvälle..(Sanoo täältä äiti, joka ei lasten loman alettua tahdo saada lapsia syömään aamupalaa, kun mikään ei heille maistu..)

Juliet Jones kirjoitti...

Minä joka haaveilen suomesta pois muuttoa käyn joka päivä lueskelemassa täällä. Ihana terassi teillä.

violet kirjoitti...

Liivia: Ei sitä tiedä, voi olla että laventelisi vielä virkoaa.
Nuuhkin noita mattoja mutten tiedä mihin ne panisin. Toisaalta niitten päällä on kiva istua kun muuten tulee tikkuja persiisiin;-)

Sooloilija: selvyyden vuoksi; tuossa eka kuvassa on naapuritalon kattoterassi. Se on alempana kuin meidän, siksi saan siitä kuvan ylhäältä.

Juliet Jones: tervetuloa vaan uudelleenkin lukemaan, minäkin käyn tutustumassa sinun blogiisi!

Pupuce kirjoitti...

Aivan upeat kukat teijän terassilla! Oon kade! :)

Voisitko kertoa mitä kaikkea siellä oikeen onkaan? Kiitti.

--KATA-- kirjoitti...

Voi miten kaunista! Just tummoiseksi kun tuo naapurin terassi, mäkin meidän pihaa yritän laittaa. Siihen menee kyllä vielä hetki, koska pienet taimeni tarvitsevat parisen vuotta kasvaaakseen muuria ylös.

Tänne tuli kunnon ukkonen ja sade. Oli parempi hengittää. No joo, nyt on taas ihan hikistä ja melkein 30 astetta. Että se siitä raikkaudesta.

Missä sä peset mattoja ja miten? Mäkin haluaisin, mutta aina ajttelen että siihen tarvitaan mattolaituri ja vettä. Vinkkejä?

violet kirjoitti...

Pupuce: pelargonioita, (vai pelakuita vai pelargoita???), auringonkukkia, laventelia, syötäviä yrttejä, neilikka, ruiskukkia, keltainen en-mää-vaan-tiedä, pari muuta samaan kategoriaan kuuluvaa ja viimevuotinen joulukuusi, joka on siis mullassa ja pukkaa aivan upeesti uutta ja pihka vaan tuoksuu!

Kata: pesen mattoja kylpyammeessa - tosin vain pieniä. Mies on pessyt isompiakin. Ei se nyt maailman helpoin homma ole, mutta...
Joskus viritin sellasen lankunkin siihen päälle (päästä päähän) ja pesin sen päällä olevan osan, siirsin mattoa, pesin...

isoinpapu kirjoitti...

Kaksi lempiasiaani samassa postissa: mattopesu ja terassi/parveke/salainen puutarha!

Papi kirjoitti...

Näyttää olevan ihan sisustuslehdestä repäisty tuo terassinne. Meillä tutkaillaan parvekkeen omaa pientä kesäpihaa ja kalenterista haetaan mökkipäiviä. Kaikkea ei voi saada, mutta se mitä nyt on, on kaikki kovin hyvää.

Sari kirjoitti...

Laventelit nupulla täälläkin ;)Hieno terassi teillä. Minunkin keittiöpuutarhani tuossa hiljakseen komistuu, siitä saa jo yhtä ja toista käyttöön. Sain muuten tämän päivän postaukseni kuntoon.

Lea kirjoitti...

Teillä on sitten ihana terassi! Todella upeat istutkset ja niin tilavaa!
Kesällä on kyllä tavattoman mukavaa syödä ulkona, kaikki maistuu paremmalta, eikä viinistäkään tule päänsärkyä :). Minäkin piknikeerasin tänään ystävän kanssa hänen talonsa ihanalla korttelipihalla. Voiko viikko enää pehmeämmin alkaa?

violet kirjoitti...

Isoinpapu; joskus saa two -in-one!
Papi: minä joskus haaveilen että meillä olisi mökki Suomessa..mutta sitten tajuan ettei meillä ole varaa eikä olisi pahemmin järkeäkään kun suurimman osan vuodesta olisi poissa.
Sari: mulla on se ongelma että joka kerta kun syön jotakin itsekasvattamaani ajattelen että ovatko ne täynnä jotakin myrkkyjä kun kasvavat kaupungissa...mutta mistäs mä tiedän mitä kaupasta ostetuissakaan on!

Lea: mistään istutuksista ei ole kysymys! Tuo ylin kuva on siis alaviistossa meiltä oleva naapurin terassi. Meidän istutukset ovat lähinnä pelargonioita ja ne on kyllä maailman helpoimpia. Mutta joo, kyllä se tilava terassi ja hyvin viihdytään.
NAapurin on aivan ihana kun heillä on vaikka mitä kasveja ympäri vuoden ja suuriakin juttuja...oikea keidas.

Lea kirjoitti...

Ai, kiitos oikaisusta! :) Hehe, minä ihan suvereenisti ajattelin, että kaikki kuvat ovat teidän megaterassilta! No, naapurihan on puoliksi oma, kun sitä kumminkin saa katsella :)!