lauantai 15. marraskuuta 2008

Juhlat

Kohta pitäisi tulla syntymäpäivävieraita. 7-vuotiaamme on kutsunut viisi poikaa. Valitettavasti tiedämme jo että yksi ei varmuudella pääse, toinen "ei ehkä" voi tulla, kolmas tulee jos hänen arvoisa isänsä suvaitsee tuoda. Vasta eronnut perhe, mies kiukuttelee lapsen kautta ex-vaimolle vaikkapa kieltämällä lasta tapaamasta muita kuin isän valitsemia kavereita.

Eli varmuudella tulee vain kaksi. Minua surettaa jo valmiiksi, mutta toivon että poika ei ota raskaasti mahdollista vähäväkisyyttä. Ja ehkäpä pidot siitä paranevat vaan...?

15 kommenttia:

himalainen kirjoitti...

Muistan myös yhdet vanhemman pojan synttärit, taisi olla ensimmäisiä, joihin kutsuttiin luokkakavereita. Tuli vain kolme, ja surin poikani puolesta. Mutta niistä tuli loppujen lopuksi hienot juhlat: ne kolme vierasta olivat juuri ne tärkeimmät. Kaikilla oli aikaa leikkiä yhdessä, tehdä mukavia juttuja. Ei mitään älytöntä sähläystä ja hulinaa. Poika oli tosi tyytyväinen juhliinsa, ei jälkeenpäin koskaan harmistellut, kun muita ei tullut.

Teille tulee hyvät juhlat :)

Katilein kirjoitti...

Tyhmä mies ja huono isä siinä mielessä, että lapsen etu pitäisi laittaa oman sapetuksen edelle.. (ja lapsen etu olisi tietysti osallistua kaverisynttäreihin).

Juhlat ovat varmasti onnistuneet, ei se vieraiden määrä juhlaa tee. Oikein ihanaa syntymäpäivää pojalle!

Minulla on muuten samana vuonna syntynyt tyttö, mutta hän viettää synttäreitä jo helmikuussa.

Sooloilija kirjoitti...

Onnea sekä sinulle että pojalle, 7 vuotta on ihana ikä!

Kuullostaa niin tutulta tuo.. Mutta usein olen minäkin huomannut, että kun vieraita onkin tullut vähemmän, ovat lapset oikein ruvenneet kunnolla leikkimään. Melkein on unohtuneet kaikki suunnitellut aasin hännät ja onginnat..

Itse vain muistan sureneeni myös jonkin verran sitä kun juhlapäivänä on alkanut tulla aamusta tekstareita, joissa on jouduttu perumaan tulo.. Melkein on itku päässyt lapsen puolesta.. Sitten on tullut paniikissa mietittyä, että ketä voisi vielä hätäisesti kutsua..

Toivotaan, että teillä tulee onnistuneet ja ikimuistoiset juhlat!

Olina kirjoitti...

Minä muistan lapsuudesta yhdet tuollaiset synttärit, joille tuli vain murto-osa kutsutuista. Ensin kyllä meinasi alahuuli väpättää epäilyttävästi, mutta ainakin näiden juhlien kohdalla lopputulos oli positiivinen: oli hirmuisen kivaa sitten pienellä porukalla.

Eli oikein mukavia synttärijuhlia toivotan pojallesi ja teille kaikille!

Liivia kirjoitti...

Nyt vasta oikein tajuan kuinka samanikäisiä lapsemme on. 4 kk ikäeroa.

Voi surkeutta tosiaan vierasmäärän suhteen. Tytöllä varmaan samaa propleemaa keväällä...Toivottavasti se yksi epävarma tapaus nyt kuitenkin saapuu. Eikä se määrä vaan laatu!

Matroskin kirjoitti...

Luulin että kaikki muut äidit paitsi minä kutsuvat reippaasti parikymmentä lasta. Outoa porukkaa jos ei viitsitä kuskata lasta juhliin. Voi kostautua vanhainkodissa!

Liivia kirjoitti...

Me ollaan ikävä kyllä niitä, jotka eivät kuskaa lastaan tarhakavereiden kemuihin. Menis taksihommaksi, ja se on vähän liian kallista. Kaverit kun ei asu kävelymatkan päässä.
Siksi ei voi olettaa että he tulisivat vuorostaan oman synttäreille. Tosin ei olla vielä yritettykään.

violet kirjoitti...

Himalainen: kutsutut viisi olivat kaikki kauhean tärkeitä. Tuolla nyt sitten juhlii kolme vierasta. Oikein sopiva määrä ainakin minusta...

Katilein: se isä kuitenkin onneksi toi pojan. Siitä olen iloisin - ja poika näyttää olevan myös - koska ovat kovin läheisiä.

Sooloilija: kiitos, kiitos. Kova leikkiminen tuolla nyt on meneillään ainakin. En voi edes kuvitella että olisi vielä enemmän lapsia.

Olina: samat sanat kuin edelliselle että enemmän olisi kyllä ollut jo liikaa.

Liivia: joo, kovin saman ikäisiähän nuo. Sopiva määrä vieraita ja kivoja ovat nuo.

Matroskin: ei tulisi mieleenkään kutsua viittä enempää. En suostuisi. Mies tuolla onneksi noiden kanssa nyt puuhaa. En oikein osaa tuollaista.

Tajuan ettei aina voi kuskata eikä jokaisille synttäreille edes ehdi. Niitä on kuitenkin aika paljon. MEidän poikia ei tosin kovin paljon kutsuta kun heillä ei noita kavereitakaan ole paljon. Vähän mutta läheisempiä näyttävät olevan nämä.

Merja kirjoitti...

Kolme riittää kyllä varmasti ihan railakkaaseen menoon tuossa iässä.. Meillä on tulossa esikoisen seiskasynttärit parin viikon päästä. Että ihan samassa iässä ollaan. Luulen että meillä voi olla päinvastainen ongelma: miten karsia neidin listalta sellainen nuppimäärä jota jaksaa kestitä. Ja samaan aikaan on vielä siskon kolme poikaa vierailulla!

Papi kirjoitti...

Synttärionnittelut pojallesi! Pimeään vuodenaikaan hänkin on syntynyt.

Harmi, ettei kaikki päässeet, mutta toivottavasti tällä joukolla on hauskaa. Ja siltähän tuo vaikuttaakin.

Suvi kirjoitti...

Pojallesi onnea! Toivottavasti juhlat on kaikesta huolimatta silti mukavat.

Anonyymi kirjoitti...

Meilla poika vietti myos 7v-synttareitaan muutama viikko sitten. Kutsuttuja oli 8 joista yksi ei paassyt kun oli syysloma. Minulle olisi riittanyt noin max 5 vierasta, mutta poika halusi kutsua sen ja myos sen... Veimme koko porukan suureen leikkipuistoon koska kotona ei voi pitaa lastenkutsuja kun alakerran rouva tulisi takuulla lattian lapi... Ja hauskaa oli.
Taalla nayttaa olevan aika tarkeaa etta jos on kutsuttu niin sitten myos tullaan paitsi jos on erityisen hyva syy. Kutsut annetaan hyvissa ajoin ja niihin myos annetaan vastaus.
Tyton synttareilla kesalla oli vahan hankalampaa kun juhlat olivat aivan kesaloman alkaessa, jolloin monet ovat jo lahdossa lomalle. Vieraita tuli sitten kuitenkin nelja, mika oli oikein hyva maara ja oli kivat juhlat. Mutta surullista on katsoa jos kutsutut eivat paasekaan.

Paivi Hollannista

Anonyymi kirjoitti...

Synttärionnittelut pojallesi! Blogissani on sinulle jotain kivaa :)

Sigrún kirjoitti...

Voih, tunnen tuon tuskan, meille on käynyt juuri noin, tai vanhemmalle pojalleni. Hänen syntymäpäivänsä on uutena vuotena ja viime vuonna se oli keskellä viikkoa. Itsepintaisesti pidin siitä kiinni ja tuli neljä vierasta, joista kaksi alle kolme vuotiasta. Heppu itse viisi. Tänä vuonna otan opikseni ja siirrän suosiolla viikonlopulle. En tiedä harmittiko minua enemmän vai heppua, mutta sydän meinasi särkyä, kun toinen ihmetteli, miksei tullut enemmän vieraita, vauvoja vain.

Sigrún kirjoitti...

Ai niin, unohdin mainita, että olin vähän aikaa sitten horror synttäreillä, jossa puolestaan neljäkymmentä lasta. Totesin, määrä ei todellakaan korvaa laatua.