sunnuntai 14. joulukuuta 2008

Oih!


Toinen toistaan ihmeellisempiä hahmoja, kylmiä väreitä ja sydämen pohjasta nousevia
bravo! -huutoja, kädet kipeinä taputtamisesta - eikä tietoakaan jäykistä kohteliaisuusablodeista.

Unelmia, todellisuutta, mielikuvitusta, musiikkia (oikea orkesteri ja loistavat laulajat!), valoja, ääniä, rytmejä...Joukon voima ja yksilön suoritus. Kuin itsekin lentäisin mukana. Pyyhin silmäkulmaa koska kaikki oli niin kaunista ja vaikuttavaa. Upeaa. Mahtavaa. Hyvänen aika.
En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa. En koskaan enää halua sellaiseen sirkukseen missä elukat kulkee ympyrää alistuneen näköisinä ja nostaa tassua raipaniskusta.

Ihanaa ettei vielä ole ole kokenut kaikkea....ettei vielä ole kokenut läheskään kaikkea....oikeastaan paljon mitään.
Karkaan ja liityn Cirque du Soleil -ryhmään!

20 kommenttia:

Martta kirjoitti...

Voi, oisinpa minäkin ollut! Näytää mahtavalta.

Eläintenystävänä menee usein sirkuselämykset pilalle siinä vaiheessa viimeistään kun telttaan tuodaan se surullisennäköinen elefantti..

Papi kirjoitti...

Tuo porukka oli Suomessakin, ja se oli kertakaikkisen upea elämys.

Tällaisen jälkeen jää pitkäksi aikaa miettimään osaamista, taitoa ja esiintymisen iloa.

Eläimet olkoon eläimiä, ei niiden homma ole viihdyttää ihmisiä. Sanon minä.

Liivia kirjoitti...

Liity vaan ryhmään ja ohjaa se sitten tännekin esiintymään!

Jaa, just luin, että sehän on jo ollutkin Suomessa...tuommoista minäkin olisin voinut käydä katsomassa, vaikka en sirkuksen ystävä niin olekaan. Ymmärrän, että kysymys onkin nyt kunnon sirkuksesta.

Kivaa, että teillä on ollut noin kivaa!

Sooloilija kirjoitti...

Tv:ssä olen joskus nähnyt tätä ja se on hurjaa!! Lähetysaikakin on ollut iltasella myöhällä, ei ihan pikkulapsille sopivaa..
Taidokasta ja hurjaa!

violet kirjoitti...

Martta: lapset usein kuitenkin tykkäävät niistä elukoista. Niiden suhteen mulle aina tulee olo että voi ressukat...ja että olen jo nähnyt tuon moneen kertaan.

Papi: Joo, noillahan on monta showta samaan aikaan ympäri maailman. Tämä Quidam -esitys on mennyt vuodesta 1996 alkaen ja luin että sen on tähän mennessä nähnyt yli 8 miljoonaa ihmistä!

Liivia: tarttis tietty osata jotakin muutakin kuin olla viehko ja osata nostaa jalka suoraksi sivulle;-)
Mutta siis voi että se oli ihanaa ja erilaista. Ei mitään lässyn lässyn.

Sooloilija: Tuolla oli paljon lapsia ja mietin miten mahtavat jaksaa, ehkä eivät tykkääkään kun ei ole sitä perinteistä pelle+pallo -menoa..eikä elefanttia ja tiikeriä tunkeemassa renkaan läpi.
Esitys oli kuitenkin niin erilainen ja uskomaton, että kaikki näkemäni lapset siellä olivat kuin liimalla kiinni penkissä...aivan mukana ja haltioissaan.

Ostin cd:n koska musiikki oli niin upeeta.
Sekin oli hienoa että se tehtiin paikan päällä. Siis oikeat soittajat ja laulajat.

jonna kirjoitti...

Tuo on juuri SITÄ sirkusta. Vähän toista kuin sirkusfinlandiat. Näin Cirque du Soleilin Suomessa; aivan täydellinen valojen, liikkuvan kuvan, akrobatian ja äänien summa. Kokonaisvaltainen kokemus, koko tunneskaala katsojalla (ainakin minulla)täysillä mukana, iho kananlihalla. Olen nähnyt kerran aiemmin pienemmän ranskalaisen akrobatia-sirkuksen esityksen, oih ja voih, se oli aivan täydellinen!! Kunpa niitä kävisi useammin täällä Suomessa.

Huonoin sirkus-kokemukseni oli Intiassa. Luulin meneväni katsomaan intialaista sirkusta, mutta kyseessä olikin venäläinen versio. Voi sitä eläinten ja lapsiesiintyjien surullisia ja alistuneita ilmeitä. Siitä esityksestä jäi paha mieli.

Suomalainen Hurjaruuthin talvisirkus kannattaa katsastaa, jos on mahdollista :)

Merja kirjoitti...

Cirque du Soleil on ollut mun nähtävien listalla jo pitkään.. mutten ole vielä päässyt. Mies on nähnyt ja kehunut maasta taivaaseen. Yleensä hällä on oikein hyvä maku, joten tiedän että nähtävä on. Ja nyt kun sinäkin kehuit!

Suvi kirjoitti...

Telkkarista minäkin joskus seurannut heidän esityksiä. Aivan upeita kyllä, livenä varmasti moninkairtaisen hienoja esityksiä.

Anonyymi kirjoitti...

Violettia jo pitkään lukeneena, :) On minun pakko kommentoida Cirque de soleil'ia Heidään esityksensä ovat aivan mahtavia. Vein poikani (11v)katsomaan heidä "KA" ohjelmmaa Las Vegasissa, hänestä paras "juttu" missä ikinä oli ollut.

http://www.cirquedusoleil.com/CirqueDuSoleil/en/showstickets/ka/home/intro.htm

Savu kirjoitti...

Ihanan innostunut kirjoitus! Ja varmaan syystäkin - kyseisen sirkuksen vain maineelta tuntien, heidän esitykseensä joskus vielä pääsyä toivoen :)

violet kirjoitti...

Jonna: no juuri noin mullakin, iho kananlihalla ja suusta pääsi sellaisia tahattomia huokauksia ja kiljahduksia.

Merja: maasta taivaaseen kehun minäkin ainakin tätä Quidam -showta. Aion seurata milloin tulevat uudelleen Belgiaan ja menen takuulla maksoi mitä maksoi.

Suvi; siellä myytiin dvd:näkin ja ensin mietin ostamista mutta vain lyhyen ajan. Kyllä tämä on koettava läheltä. Musiikki sen sijaan toimii loistavasti kotonakin.

Anonyymi; voin uskoa. Kyllä tuollakin näki niitä haltioituneita lapsia. Meillä molemmat ovat kokeilleet tänään yhtä sun toista....selanneet ohjelmalehtistä ja katselleen youtubesta ohjelmanumeroita.

Savu; olen onnellinen siitä että voin olla noin haltioitunut jostakin. Välillä kun jo pelästyy että eikö mikään tunnu miltään.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää ja kuulostaa tosi hienolta. Sirkus on minusta mielenkiintoinen ilmiö. Paitsi ne alistuneet eläimet.

Kiva kun laitoit kuvia teltasta. olen nähnyt tuon sirkuksen esityksiä joskus tv:ssä, mutten tiennyt että he esiintyvät oikeissa hienoissa sirkusteltoissa.

violet kirjoitti...

Killisilmä: esityksessä ei saanut valokuvata (vaikka jotkut kuvasivatkin) ja minusta se oli tosi hyvä. En olisi kyllä pstynyt siihen keskittymäänkään. Teltasta otin sisään mennessä hätäisesti pari kuvaa. Se oli valtava ja onneksi huolellisesti lämmitetty;-)

Marguetta kirjoitti...

Oih, minäkin olen jo kauan halunnut nähdä tuon! Suosittelenpa samalla, että jos joskus satutte kohtaamaan Victoria Thierrée Chaplinin, niin menkää ihmeessä kokemaan myös hänen toteuttamaa uutta sirkusta!

Timo kirjoitti...

Wauuu, karehdintaa Vaasastakin! :-)

Viime toukokuuhun oli jo vähän haaveissa saada messumatkaa, jossa osana olisi ollut iltaohjelmassa näitten Beatles-esitys. Pitäisi kyllä joskus nähdä porukka!

Sigrún kirjoitti...

Tämä nimenomainen esitys on loistava ja olen heittänyt monet huonot hetket mäkeen esityksen lumoavan musiikin avulla. Laulanta oli erityisen koskettavaa. Näin sen ehkä noin seitsemän vuotta sitten, mutta muistan vieläkin elävästi sen taian omaisen tunteen, kun kävelin teltasta ulos.

Allu kirjoitti...

Ihana sirkus, olen kerran nähnyt itsekin. Ranskalainen Cirque de plume on toinen mikä kannattaa ehdottomasti katsoa, jos sattuvat olemaan lähistöllä, se on todella poeettinen eikä mitään tyhmiä eläinjuttuja.

Katilein kirjoitti...

Minä olen nyt niin kateellinen, etten oikein tiedä, mitä sanoa. Taitaa olla paras mennä puuteroimaan kasvot, josko se häivyttäisi tätä naaman vihreää sävyä edes vähän...

violet kirjoitti...

Marguetta: kiitos vinkistä!

Timo: ehkä toisen kerran sitten...

Sigrun: olet tavoittanut saman tunteen kuin minäkin.

Allu; kiitos sullekin vinkistä1

Katilein: voi ei, älä nyt noin!
Toivon että sullekin tulee tilaisuus nähdä Cirque du Soleil ettei mene kovasti sitä puuteria...;-)

Anonyymi kirjoitti...

Wau! Pääsisinpä joskus katsomaan tuota!

Sitten vink vink karehdintaan ja haikailuun: Suomessa samantyyppistä runollista sirkusta pääsee katsomaan Tampereella Sorin sirkuksessa. Mittakaava on luonnollisesti hurjasti pienempi, ja esiintyjät ovat sirkuskoululaisia eli teini-ikäisiä. Heillä on aina joulun aikoihin oma joulushow. Olen nähnyt sen kolmena eri vuonna, suosittelen lämpimästi! Moni näistä sirkuskoulun tähdistä on lähtenyt täysi-ikäisyyden koittaessa ammattiin valmentavaan sirkuskouluun ja sitä kautta maailmalle... Kuulostaa todella runolliselta elämäntavalta.

Salamanteri