tiistai 6. tammikuuta 2009

Niin tammikuuta kuin olla ja voi


Tänään on kylmä. Hyvin kylmä, Keski-Eurooppalaisittain ainakin. Mittarissa -13 astetta eikä niukasta lumesta saa enää palloja poikien ihmetykseksi. Selitän että niin käy kun on tarpeeksi kylmä. Poikien oli vaikea ymmärtää että tänä aamuna pannaan oikeasti enemmän vaatteita kuin muina aamuina tänä talvena ollaan pantu.

Aamu oli pimeä, sitten sinertävä ja nyt aurinko paistaa kirkkaasti. Pakko myöntää että on kaunista, vaikka vihaankin kylmää.

Minulla on ollut jo vuosikausia Tampere-Seuran seinäkalenteri. Tänä vuonna tammikuun kuva vastaa melkein minunkin todellisuuttani!

21 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hui, onpas teillä kylmää!
Meillä täällä pohjoisessa on -8 astetta ja kevyt pakkaslumi on satanut yöllä.
Pyhäpäivä on taas sulkenut koko maan ja kaupungin. Jos haluaa tehdä jotain kodin ulkopuolella, voi lähteä kävelylle.
Käytän päivän siivoamiseen.

violet kirjoitti...

Sooloilija: lämpötila nousee koko ajan. Uskon että iltapäivällä ollaan vain niukasti miinuksen puolella jos sitäkään. Tuuli on kyllä kolkko ja kylmä.
Ai niin, nyt on sitten Loppiainen teillä siellä...mukavaa siivousta vaan!

Papi kirjoitti...

Jopas pakkasen sinne lykkäsi. Täältä ne katosivat, nyt on nollassa. Tosin kova tuuli on ja se vähän otti kasvoihin, juuri ehdin sisälle, kun alkoi pyryttää.

Juu Loppiaista vietetään, mutta en aio vielä valoja tai joulukoristeita purkaa. Vielä ne saa olla vähän aikaa, ihan vähän aikaa.

Sooloilijan tavoin aion viettää pyhäpäivän siivoten. Lankani ovat heittäytyneet täysin kurittomiksi ja niitä tuntuu nyt olevan vähän siellä täällä.

Tanja kirjoitti...

Hei pitkästä aikaa! Olen ihan vakuuttunut, että siellä pakkasen täyty tuntua vielä kylmemmältä kuin täällä, koska täällä se kuuluu asiaan, mutta siellä kai tuollainen pakkasaste on epätavallisempaa. No, olipa teoria! Minä tykkään pakkasesta ja tammikuusta tykkään varsinkin. Nollakeli ottaa minua aivoon. Mieluusti kuumaa tai kylmää minulle. Menen jatkamaan muiden postaustesi lukemista, sillä olen ollut koneetta joulusta lähtien, ja sinullakin on näymmä vaikka mitä ihanaa ja kiinnostavaa täällä!

Liivia kirjoitti...

Harvoin on enää täälläkään perinteisten kalenterien kuvat vastanneet säätä.

Kylmyys on inhottavaa. Ja meillä vasta kylmä on. Kaksi peittioa päällekäin , villasukat ja flanellia päällä öisin, ja silti menee tunti kun lämpenee tarpeeksi, nukkuakseen.
Eikä aamulla meinaa päästä vällyjen alta ylös.

Anioni kirjoitti...

Treella on tänään "vain" -1, mutta kova viima, joka käy luihin ja ytimiin. Vihaan tätä ainaista tuulta, joka tekee kaikesta niin kylmää ja pistävää.

Aivan upeita taas nuo Calais-kuvat! Ja saapikkaita ihailin myös :)

himalainen kirjoitti...

Onpa kylmää teillä.
Inhoan ulkona sellaista kosteuskylmyyttä, mutta reipas pakkanen ei mielestäni tunnu niin pahalta, paitsi jos asuu vanhassa talossa. Edellisessä kodissa oli niin kylmä talvella, että eteistä siivotessa moppi ehti jäätyä lattiaan kiinni. Nyt nautin lattioiden lämmöstä.

Ihania kuvia tässä ja myös nuo rantakuvat. Mukavannäköinen tunnelma niissä.

violet kirjoitti...

papi: no lykkäs, sano muuta.
Mua alkoi myös siivoaminen yhtäkkisesti kovasti kiinnostaa. Joku oli pissaillut vessan lattialle ja pöly peittää olohuoneen.

Tanja: kyllä se tuntuu kylmemmältä täällä. Itsestäni voin sanoa että kun pakkaset tai edes kylmä, viileä ei ole niin usein läsnä kun oli Suomessa niin minusta on tullut vilukissa. En minä Suomessa näin palellut kuin sen jälkeen kuin olen pois muuttanut.
Tänään on kyllä hiivatin kaunis kirpeä ja aurinkoinen pakkaspäivä. Nyt lähtisin järvenjäälle jos se olisi mahdollista.

Liivia: meillä kyllä saa kodin lämpimäksi jos vaan lämmittää rivakasti. Turkasen kalliiksihan se tulee, mutta nyt ollaan väännetty nupit kaakkoon.

Anioni: oi joo, tuulta vihaan minäkin. KOrkeintaan joku kuuma pöllähdys viileällä kelpaisi.

Himalainen: totta puhut, kostea kylmyys on pahinta. Sitä ne talvet täälläkin enimmäkseen ovat.

Helmiina kirjoitti...

Minä niin tykkään näistä väreistä, tummista sävyistä. Ja sulkakynä-kuva mahtava.

Sari kirjoitti...

Pakkasen puolella tääläkin, hitusen. Oli päässyt ihan unohtumaan tuo tunne naamassa, kun ensin puskee kylmää viimaa vastaan ja sitten pääsee lämpimään (kauppaan)... ja veri alkaa kiertää otsassa ja poskissa. Ihan kivaa vaihteeksi. Minulla ei Ranskassa koskaan ole ulkona kylmä, joskus kyllä sisällä - ei nämä talot ole kylmää varten tehty.

Vaahteramäen lapset kirjoitti...

Täällä oli melkein viikon ajan reilut pakkaset, ja tänä aamuna nollakeli.
Tosin minusta nollakeli tuntuu ulkona kylmemmältä kuin kunnon pakkaset. Sellainen kylmä, kostea, inhottava nollakeli, jonka ainoa hyvä puoli on lumiukkojen teko ;)

outi kirjoitti...

Helsingissäkin vihdoin kunnon talvikelit. Lunta tosin saa vielä odotella...
Olen usein ihmetellyt miksei keski-euroopassa harrasteta kaksi-kolmikerroksisia ikkunoita niinkuin meillä, vaikka mittarit saattaa laskea reippaankin pakkasen puolelle? vai onko se sitten vaan niin poikkeuksellista siellä..?

Merja kirjoitti...

Saria lainaten: täälläkään ei useimmiten ole ulkona kylmä (no tänä aamuna kyllä vain +5 mutta päivällä taas +15) mutta sisällä hytisyttää. Kylmät lattiat, ikkunoista vetää. En tykkää kylmästä minäkään.

Riitta kirjoitti...

Terveiset täältä pakkasesta! Meillähän on kylmempää kuin Suomessa ;-)

violet kirjoitti...

Helmiina: aamu oli kyllä tumma, voi että. Mutta nopeasti sitten sinertyi ja aurinko voitti.

Sari; joo, ja mulla varpaat koki tänään tuon vanhan muiston.

Vaahteramäen lapset: samaa mieltä. Nollakeli tuntuu kylmemmältä.

Outi: olisi tietysti väärin yleistää ettei täällä harrasteta kaksinkertaisia laseja - on meilläkin - mutt onhan niitä toki vähemmän kuin Suomessa. Paljon vähemmän.
Syitä voi arvuutella: kustannukset, suhteellisen vähäinen tarve kuitenkin, sitten se että kaikkiin vanhoihin taloihin ei haluta koska siinä menee sitten alkuperäiset (ja usein hienot) ikkunat jne. jne.

Ulla kirjoitti...

Täällä Helsingissä eilen kylmää (-10 tai jotain), tänään nollassa mutta viima, huomenna kai taas kylmää. Vaan lumesta ei puhettakaan. Se jotenkin rauhoittaisi mieltä, pehmentäisi ja valaisisi talvea. Lapissa kasvaneena suren lumen puutetta joka päivä.

outi kirjoitti...

joo totta, ei pidä yleistää. syyt on kyllä ihan ymmärrettäviä. etenkin se että vanhat kauniit ikkunanpuitteet halutaan säilyttää. Suomessa taas usein ajatellaan niin tehokkaasti ja käytännöllisesti että siinä menee ikkunat ja karmit ja katot ja muut... ;)

Punamulta kirjoitti...

Vai on sielläkin hytisty? Minä asun Suomessa, mutta kärsin talvesta yhä vain enemmän vuosi vuodelta.

Ja unelmanahan ei ollutkaan mitään sen enempää kuin asua talvikaudet jossakin lämpimässä maassa. Että joo.

Tänään -1 ja ihan siedettävää. Mutta inhoan liukasta ja pimeää ja kylmää ja märkää ja kaikenlaista. Ja usein talvella noista löytyy aika montaa lajia, ainakin meiltä.

Takka kyllä lämmittää ja se onkin ihanaa se :).

Jean Cyriaque kirjoitti...

Ulla: eilinen oli kyllä jotenkin erityinen päivä. Lumi valaisi, hidasti ja pehmensi. IHmiset olivat palelevaisen näköisiä mutta hymyileviä.

Outi; niin, ei sekään viisasta lie!

Punamulta: voi takka kun olisikin! Tai onhan meillä kaksi, mutta turvallisuussyistä umpeenmuurattuja.

Linnea kirjoitti...

Mutta tänään oli aamulla jo ripauksen valoisampaa kuin vielä viime viikolla. Aurinko pilkistää ja saa vähäisen lumipeitteen hohtamaan! Ihanaa! Kyllä tämä talvi muuten menisi, mutta pimeys!

violet kirjoitti...

Siis toi Jean-Cyriaque olin minä itse....