tiistai 17. helmikuuta 2009

(Puu)kannat kattoon!




Pidän klassikoista ja ajattomista asioista. Puukengät kuuluvat niihin. Minulla on melkein aina ollut puukengät, mutta havahduin hiljan siihen että nytpä ei ole. Ei ollut viime kesänäkään. Piti Suomesta ostaa silloin, kokeilinkin, mutta olivat kauhean väljiä ja lonksuvia. En myöskään innostunut lehmäkuvioista enkä perusvalkoisesta. Jäivät ostamatta.

Aloin tässä taannoin etsiä apua netistä. Mielenkiintoisimmat löysin Scandibay -nettikaupasta Marseillesta. Made in Sweden ja katsokaa mitä värejä! Hinnat olivat myös järjestäen edullisempia kuin Suomessa näkemäni ja nyt muutaman päivän täällä kotona näissä tepasteltuani kehun kovasti myös kapeaa lestiä. Kengät tulivat tilauksesta kolmen päivän kuluttua.

***
Sain muutamia sähköpostikyselyjä avaimenperistä joten teen nyt muutamia huomiseksi näytille.
Olo on hontelo eikä ulos vielä asiaa, mutta jotenkin uskon että uusi elämä voittaa ihan pian.

23 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Oi ihanat!
Minulla oli viimeksi puukengät kun oli 5-7-vuotias ja asuin Ruotsissa, mutta ne olikin hienot: 70-luvun keltaiset!
Kiitti vinkistä, jospa ensi kesällä kopisuttelisi puukengissä, vaikka pinkeissä!

outi kirjoitti...

oijjoi miten ihania puukenkiä. olisko vähän päheet ne hopeiset? vaikka nuo ihan perus ruskeat on kyllä tosi tyylikkäät..
mulla taitaa olla jossain komeron kätköissä vielä yhdet puukengät..

hyvä kuulla että olo alkaa helpottaa!

violet kirjoitti...

Sooloilija: minusta puukengät ovat aivan hemmetin hyvät jalassa (sillä edellytyksellä että ovat oikeaa kokoa ja muuten jalan malliin sopivat). Pikkunen korko ja justiin kiva kopina..ai ai!

Outi: ihastuin sellaisiin luumunpunaisiin, sitten vihreisiin, myös luonnonvärisiin (ts. värjäämättömiin), mustiin...
Nämä mun perusruskeet on ihanat kun ovat ei-kiiltävää..siis ei pintanahkaa vaan nubukkia...eikun miten se sanotaan????
Uskon että kuluvat kauniisti.

Tarleena kirjoitti...

Ensiksi, sinulla on tosi mielenkiintoinen blogi, jota on kiva seurata!

Mulla on kanssa ollut puukengät sekä lapsena että nyt muutaman vuoden ajan. Ja punaiset tietenkin! Ja ruotsalaisvalmisteiset kuten nämä, jotka esittelit. Tosi mukavat jalkaan ja hyvä lesti. Ja siinä kopinassa on sitä jotakin.... Silloin kun ostin omani, tuntui, että kenelläkään muulla ei ole, mutta se ei menoa haitannut. Ja hyvin ovat kestäneet sekä käyttöä että aikaa.

Rouva Nordman kirjoitti...

Oho, olipas siellä iso valikoima! En edes tiedä, mitkä ottaisin, jos jotkut noista saisin. Voi silti olla, että minun ei tule puukenkiä ostettua. Lapsuuden trauma (juokseminen kalliolla puukengissä + yksi nyrjähtänyt nilkka) vähän mietityttää.

Omalla tytölläni on hempeät roosat unikko-puukengät. Kuvio on klishee, mutta minusta ne ovat hienot.

Vilijonkka kirjoitti...

Oipas hauska linkki, kiitos. Muistui mieleen Pariisissa kuinka ruotsalaiselle kirkolle tuli taalainmaalta kolmen tädin porukka käymään ja niillä 5-kymppisillä oli oikeasti kahdet letit olkapäillä heilumassa ja tuollaiset kukkapuukengät jaloissa. Olivat kuin suoraan sketsistä.

Minulla oli kerran puukengät, olisinko ollut 12-vuotias rimpulajalka. En oppinut niillä kulkemaan laisinkaan. Nyt voisi tietty kokeilla uudestaa, jalkakin on levennyt huomattavasti aikuistumisen ja kolmen raskauden myötä. Kenkiä kun näytti olevan joka makuun.

violet kirjoitti...

Tarleena: kiitos, kiitos, vieraile vaan jatkossakin Piilomajassa.
Se ettei muilla ole olisi mulle pelkkää plussaa;-)

Katilein: sa muuta, niin monet olisin ottanut että otin sitten "turvalliset" suklaanruskeat.Tuntuu kyllä että toisetkin tilaan kesällä.

Vilijonkka: joo, sellaisia ne Sveamammat ovat;-)
Noiden kenkien malli on kyllä ihan kuin ne olisi mulle tehty. Onneksi uskalsin kokeilematta tilata. Lupaavat kyllä vaihtaakin ellei koko käy.

marika kirjoitti...

Ne Prune K - mä ostasisin...

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Hienot on puukenkäsi, taidan hankkia jostain ittelleni kans.

Pisti silmään sama asia, että ovat tyylikkäämmät mattana.

Mutta en ehkä uskaltaisi tilata netistä sen takia, että sitten eivät sovikaan jalkaan, vaikka voihan ne aina palauttaa.
Mietitään.

Punamulta kirjoitti...

Jees!
Puukengät on parhaat! Minä tein kyllä muutama vuosi sitten huonot kaupat...ostin kotimaiset kengät, hienolla kuosilla (oikein tunnetulla)...tuntuivat hyviltä silloin...

En todellakaan pysty pitämään niitä jalassani juuri siitä syystä, että ne ovat liian leveät, hölskyvät, vaikka ovatkin sopivaa kokoa ja kaiken lisäksi hinkkaavat sitten jalkani verille...

Olen itsekin tullut siihen tulokseen, että ruotsalaiset ovat paremmat, kapea lesti sopii minulle ja noissa kuoseissa ja väreissäkin on hienoa valinnanvaraa.

Mahtaakohan kukaan muistaa, että jossain vaiheessa oli tarjolla myös sellaisia "Sandaalityyppisiä" puukenkiä? Minulla oli sellaisetkin ja ne oli hyvät jalassa myös. Niissähän oli päällys siis sellaista remmisysteemiä, ei kokonaan ummessa ja nilkan taakse meni myös remmi...

Anonyymi kirjoitti...

Minulla on työkenkinä puukengät, Berkemannin kapealestiset. Kevyetmutta tukevat ja juuri sopivasti kopisevat :)

Liivia kirjoitti...

Mulla on juuri tuollaiset made in sweden- puukengät työkenkinä. Mustat. Ihan stokkalta ostetut ja ovat kyllä mahottoman hyvät.
Värivalkikoimaa ei kyllä ollut tuohon tahtiin, tosin vaikka olisi ollutkin olisin saattanut ottaa silti mustat...

Sellaiset nauhalliset folkloristiset olisivat kyllä aika ihanat toisiksi.

Junika kirjoitti...

OOoh, nämähän on tosi Ihastuttavat ja ruåtsalaiset vielä, kuten puukenkien "pitää" ollakin.

himalainen kirjoitti...

Olipa upea valikoima. Puukengät on kyllä ikikivat. Ostin joskus Saksasta sellaiset kenkämalliset, voiskohan niitä kutsua umpimallisiksi. Ne on hyvät myös, pysyvät hyvin jalassa. Niillä voi jopa juosta ja herättää hämmennystä.
Avaimenperiä siis tulossa, ihanaa :)

Annika kirjoitti...

Puukengät ovat samaa sarjaa kuin lapikkaat, huopikkaat ja reinot. Vaaleanpunaiset reinot toivoin synttärilahjaksi, lapikkaat hommasin jo. Ehkäpä kesällä puukengät?
Mielenkiinnolla odottelen juttua avaimenperistä.

Matroskin kirjoitti...

Kultaiset olisivat parhaat.

Anonyymi kirjoitti...

Minäkin ostin viime kesänä puukengät (ruåtsalaiset) parinkymmenen vuoden tauon jälkeen. Ostin kukalliset! Ne on joten sopivan hassut ja sopivat kun olen kukkakaupassa töissä!
Löysin ne yhdestä halpahalliketjun myymälästä ja ne alennuksessa ja vielä siitä puoleen hintaan eli 7 euroa! Ja ihan aidot ruåtsalaiset olivat ja napakkaa nahkaa!

Kirsikka

Anonyymi kirjoitti...

Lisäys vielä; näyttää melko samanlaiselta ne mun kukalliset kuin tuolla sun linkissä ne alhaalla olevat valkopohjaiset kukkalliset.

Kirsikka

Nuttula kirjoitti...

Tykkään myös puukengistä, kesällä tulee käytettyä paljon. Itsellä on kidston-kuosiset sinivalkoiset (myös ruotsalaiset), mutta nuo vihreät, jotka vähän näyttävät petroliin vivahtavalta, olisivat aika ihanat! Ruskeat ovat tosin ajattomat ja käyvät kivasti farkkujen kanssa, itse käytän melkein aina farkkuja. Hyvät puukkarit kestävät monia, monia vuosia!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa,
tämä komentti tulee hieman myöshäis sytytyksellä mutta en voi olla kirjoittamatta kotimaisten puukenkien puolesta: talla puukenkiä on tehty jo yli 40 vuotta ja heillä on kyllä kapeaa että leveää lestiä....
itselläni on sellaiset mustat ja ovat olleet hyvät!
Made in Finland tietty

violet kirjoitti...

Marika: juuri se Prune oli minustakin kaunis.

Jaanaba: tykkäsin mattana, joo.

Punamulta: puukengät ovat aivan kidutuskamaa jos ovat vääränmalliset jalkaan.

Maiskis: kuullostavat sopivilta, siis.

Lliivia: Stockalla viime kesänä kattelin enkä löytänyt kapeita mustia.Olisivat kovasti kelvanneet. Oli vaan valkoisia ja jotain lehmiä ja liian leveitä.

Junika: niin pitää - mikä on sikäli hassua kun puhutaan HOLLANNIKKAISTA;-)

himalainen: juoksu käy näilläkin!

Vaahteramäen: mulla ei lapikkaita ole koskaan ollut mutta mun listassa voisi olla sitten tietynlaiset tennarit ja "jeesussandaalit"...

Matroskin: ai semmoset gyllene skor....

Kirsikka ; tosi halvalla sait!

Nuttula: se vihreä oli minustakin kaunis. joo, farkkujen kanssa mutta oikein ihanasti minusta myös hameitten kanssa...kaiken kanssa.

Anonyymi; yhdestä puodista SUomesta jo kyselinkin mutta vaikutti olevan vastenmielistä toimittaa niitä tänne joten anti olla. Nämä omani olivat sopivan hintaiset ja kuljetus tuosta naapurista edullinen.Hyvä ostos, en muuta voi sanoa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihania puukenkiä, jestas. Ihan tekisi mieli tilata nuo ruskeat mustien lisäksi, jotka minulla on. Ne on juuri vähän sellaiset löysät ja siksi joskus vähän hankalat kovemmassa menossa tuolla pihalla, mutta niinhän se vaahteramäen piikakin puukengissään juoksi vaikka välillä jalasta vähän taisivatkin lentää. Pääasia on, että kopisevat kivasti kesäkadulla.

violet kirjoitti...

Anonyymi: eiks oo ihania! Ja nyt olen niin iloinen että noilla voi jo ulkonakin kävellä eikä vaan kotona.
Lesti on JUURI kuin minulle, kapea ja oikein sopiva. Olen niin iloinen noista.