Annikan pyynnöstä pistin ylös omat syömiseni koko viime viikon ajalta.
Aamiainen oli joka päivä jotakuinkin tällainen:
- iso kuppi teetä
- kaksi paahtoleipää joiden päällä voita, juustoa, suolakurkkua tai tomaattia
- hiukan myöhemmin maitokahvia ja jotakin makeaa
Iltapäivällä juon yleensä yhden kupin tiukkaa kahvia ja illalla aina vihreää teetä hunajan kanssa.
Ruokien kanssa juon vettä ellei muuta mainita. Leipää en syö milloinkaan ruuan kanssa.
***
Maanantai:
- lounaaksi söin vain leipiä ja teetä
- illallisen söin yksin jo viiden nurkilla koska muille oli kalaa myöhemmin (minä olen sille allerginen). Söin pastaa jonka päällä voi-parmesan-mustapippuri-valkosipulikastike ja pari ruokalusikallista herneitä purkista.
Aamiainen oli joka päivä jotakuinkin tällainen:
- iso kuppi teetä
- kaksi paahtoleipää joiden päällä voita, juustoa, suolakurkkua tai tomaattia
- hiukan myöhemmin maitokahvia ja jotakin makeaa
Iltapäivällä juon yleensä yhden kupin tiukkaa kahvia ja illalla aina vihreää teetä hunajan kanssa.
Ruokien kanssa juon vettä ellei muuta mainita. Leipää en syö milloinkaan ruuan kanssa.
***
Maanantai:
- lounaaksi söin vain leipiä ja teetä
- illallisen söin yksin jo viiden nurkilla koska muille oli kalaa myöhemmin (minä olen sille allerginen). Söin pastaa jonka päällä voi-parmesan-mustapippuri-valkosipulikastike ja pari ruokalusikallista herneitä purkista.
- lounaaksi söin tekemääni fetasalaattia ja patonkia
- illallinen oli sitruunakanaa ja riisiä
- salaattina ituja ja mandariinilohkoja, balsamicoa ja oliiviöljyä
Keskiviikko:
- lounaaksi söin lättyjä joita paistan pojille joka keskiviikko koulupäivän jälkeen (lyhyt päivä koulussa, tulevat aikaisin kotiin)
- illallinen valkosipuliperuna-kinkku -kiusausta
- salaattina parsakaalia, valkosipulia, ripaus suolaa ja palkon balsamicoa, tilkka oliiviöljyä
- lounaaksi söin lättyjä joita paistan pojille joka keskiviikko koulupäivän jälkeen (lyhyt päivä koulussa, tulevat aikaisin kotiin)
- illallinen valkosipuliperuna-kinkku -kiusausta
- salaattina parsakaalia, valkosipulia, ripaus suolaa ja palkon balsamicoa, tilkka oliiviöljyä
Torstai:
-lounaaksi otin vain leipiä ja teetä koska olin elokuvissa ja tuli hiukan kiire koulullekin
-illalliseksi tekemääni pasta bolognesea josta ei ole kuvaa
Perjantai:
-lounaaksi söin muutaman vihannespyörykän (valmistuote) ja hapanimeläsoosia
-illalliseksi kesäkurpitsaveneitä
-hummus-tahnaa ja suolaisia keksejä, juustoja...
-4 lasia punaviiniä
-lounaaksi otin vain leipiä ja teetä koska olin elokuvissa ja tuli hiukan kiire koulullekin
-illalliseksi tekemääni pasta bolognesea josta ei ole kuvaa
Perjantai:
-lounaaksi söin muutaman vihannespyörykän (valmistuote) ja hapanimeläsoosia
-illalliseksi kesäkurpitsaveneitä
-hummus-tahnaa ja suolaisia keksejä, juustoja...
-4 lasia punaviiniä
(Yleisön pyynnöstä lisään ohjeen veneisiin)
Halkaise kesäkurpitsat, kaavi lusikalla sisustaa pois (ota talteen!).
Täytteessä on tuota sisusta, paistettua jauhelihaa, purkki tomaattimurskaa, fetaa, valkosipulia, msutapippuria, suolaa...Siihen voi panna oikeastaan mitä vaan tai olla panematta. Maun mukaan, sano. Pehmitin tyhjiä veneitä uunissa jonkun aikaa ensin ja sitten täyte päälle ja uunissa (n. 180) kunnes veneet ovat pehmeitä. Täytehän on kypsää kun se on keitelty pannulla ennen veneisiin panemista. Tämä on kovin ympäripyöreä ohje, netistä löytyy monia ihan tarkkojakin jos sellaista toivoo.)
Täytteessä on tuota sisusta, paistettua jauhelihaa, purkki tomaattimurskaa, fetaa, valkosipulia, msutapippuria, suolaa...Siihen voi panna oikeastaan mitä vaan tai olla panematta. Maun mukaan, sano. Pehmitin tyhjiä veneitä uunissa jonkun aikaa ensin ja sitten täyte päälle ja uunissa (n. 180) kunnes veneet ovat pehmeitä. Täytehän on kypsää kun se on keitelty pannulla ennen veneisiin panemista. Tämä on kovin ympäripyöreä ohje, netistä löytyy monia ihan tarkkojakin jos sellaista toivoo.)
- aamulla tein kaurakeksejä joita napsin pitkin päivää
-lounaan söin miehen kanssa ulkona koska pojat olivat kylässä. Otin salaatin jonka sai itse keräillä. Siinä oli kaikenlaista. Lisäksi kaksi lasia kivennäisvettä.
- illalliseksi kinkku-vihannes-feta -piirakka
- pari, kolme lasia punaviiniä
Pyynnöstä lisään myös piirakan ohjeen:
Käytin valmispohjaa jonka päällä on kinkkusuikaleita, fetaa, parsakaalia, kirsikkatomaatteja.
Kastike on 2 dl:n purkki creme fraichea ja yksi muna siihen sekoitettuna. Maustettu valkosipulilla ja mustapippurilla, myös kuivattua basilikaa.
Kastike päälle ja uuniin kunnes näyttää kypsältä. Noin 200 astetta.
Tähän voi panna täytteeksi oikeastaan mitä vaan. Pelkkiä vihanneksia tai vaihtoehtoisesti kalaa tai muuta.
Käytin valmispohjaa jonka päällä on kinkkusuikaleita, fetaa, parsakaalia, kirsikkatomaatteja.
Kastike on 2 dl:n purkki creme fraichea ja yksi muna siihen sekoitettuna. Maustettu valkosipulilla ja mustapippurilla, myös kuivattua basilikaa.
Kastike päälle ja uuniin kunnes näyttää kypsältä. Noin 200 astetta.
Tähän voi panna täytteeksi oikeastaan mitä vaan. Pelkkiä vihanneksia tai vaihtoehtoisesti kalaa tai muuta.
Sunnuntai:
- lounaaksi paniikissa pakastimesta löydettyjä kalapuikkoja ja tomaatteja
- illalliseksi vähän kuka mitäkin...huono ruokapäivä...minä söin mm. porkkanaraastetta sitruunalla maustettuna, pastaa ja parmesania ja iltateeni kanssa leipiä kun olikin jäänyt nälkä.
- lounaaksi paniikissa pakastimesta löydettyjä kalapuikkoja ja tomaatteja
- illalliseksi vähän kuka mitäkin...huono ruokapäivä...minä söin mm. porkkanaraastetta sitruunalla maustettuna, pastaa ja parmesania ja iltateeni kanssa leipiä kun olikin jäänyt nälkä.
21 kommenttia:
Hmmm...nammmmmm!!!!
Tekisi mieli maistaa kaikkea mitä olet viikon aikana syönyt... Tosin monet niistä syömisistä joutuisin varmaan syömään yksin, mutta mitäs siitä... Ja en osaisi niitä kuitenkaan tarpeeksi hyvin valmistaa ilman selkeitä ohjeita... :)
Tällä hetkellä tajinepadassa (uunissa)muhii kokonainen broileri kaikenmaailman maustesekamelskan keskellä...
Jännä juttu, tästä ja edellisestä postista tuli tosi voimakkaana Brysselin muistot mieleeni. Siellä ollessani olen aina majoittunut yhden puolitutun perheen luona, ja heillä mies aina kokkasi herkkuja. Ja nyt lukiessani ruokapäiväkirjaasi, muistot noilta mukavilta reissuilta tuli tosi voimakkaasti mieleeni; valot, tuoksut, äänet kaduilta (miksi ne aina ulkomailla kuulostavat hehkeämmiltä?!), isäntäperheen terassi...
Voi hitsi, pääsispä taas sinnekin. Mulle on jäänyt tosi kiva kuva Brysselistä.
Herkkuruokia teillä! Se piiras näyttää superhyvältä ja ne veneet ja kaikki muut myös; jaksaisitkohan laittaa niiden reseptejä tänne..? Tuli hirveä nälkä ja vielä piti sanoa että luen tätä melkein joka päivä, ihana blogi, kiitos!
terv M
Punamulta: taas mainitsin tuon tajine-padan...ja taas muistan että meilläkin on sellainen mutten ole aikoihin käyttänyt vaikka on hiivatin kätevä.
Tanja: ja sitten jos taas tulet käymään niin kerro mullekin!
Marittima: Toki jaksan laittaa! Lisään tuohon postaukseen.
ruokalistasta saa hauskasti käsityksen perheenne arjesta ja elämästä.Ja hauska huomata-niinkuin joku minunkin ruokalistani kohdalla totesi- että aikalailla samankaltaista ruokaa syödään nykyään,oltiin missä Euroopan kolkassa tahansa(no einyt ihan).
Toki tässä blogiringissä näyttää olevan samankaltaisuuksiin kallistuvia ihmisiä...siis samantyyppinen maku oli se ruokaa tai taidetta...
teet monipuolista ja harkittua ruokaa...nam.
Olipas hyvän kuuloinen ruokaviikko!
Silmiini pisti tuo lätynpaistokeskiviikko-ja tunsin oitis itseni maailman huonoimmaksi äidiksi.
Aurinko ja kuu: ihan totta niin, ei oikein enää pysty päättelemään missä maassa ollaan ruokien perusteella.
Ed.viikon ruuat olivat siinä mielessä tyypillisiä että joka viikko ainakin kerran on lohta ja kun minä en sitä voi syödä niin syön muuta.
Siinäkin mielessä tyypillistä että vihannesjuttuja on usein - vaikka eivät aina niin keveitä olekaan (päällyksen tai täytteen vuoksi).
Tuota sitruunakanaa meillä on myös hyvin usein. Samoin pasta bolognese taitaa olla joka viikko. Pastaa ylipäätään monta kertaa viikossa jos lasken lounaanikin.
Liivia: kun on hyvä pannu niin teen mielelläni ja syön kans.
Esikoinen joka ei syö juur mitään on tosi iloinen lätyistä...kunhan niissä ei ole päällä mitään.
Minä olen jäljessä, ei tullut viikonloppuna kurkattua tänne... Onnea teille! Tarinanne muistisääntöineen ja lasipalloineen kuulosti kauniilta, ihanalta.
Ja ruokaviikko realismissaan mukavalta.
Tuo kinkkupiirakka oli
niin herkullisen näköistä,
että
pakko kokeilla itsekin kiitos ohjeesta:)
Tuija:ruokaviikko oli kiva tehdä niin näki itsekin vähän mitä on ollut...
Puukenkämaa: piirakkaan voi laitaa esim. savustettua kinkkua jos siitä pitää (muuttaa kivasti makua) tai kinkkua kuutioina, suikaleina jne. Tai EI OLLENKAAN kinkkua vaan enemmän sitten vaan erilaisia vihanneksia. Lohiversio voisi olla hyvä..en tiedä kun en voi kalaa syödä.
Eri mausteet muuttavat myös piirakan makua kovasti. Kokeilemalla tulee juuri teille sopivaa.
Hyvät ruuat teilläkin! Vaikka olenkin itse kasvissyöjä, teen perheelle ihan sekaruokaa. Nämä kaikki kuulostivat herkullisilta.
Kiitos reseptistä!
Hei Violet, niin, se Tajinepata on ihan ehdoton!!!! Niin että ota se nyt vaan käyttöön kun sulla kerran sellainen on...:))) Se on yksi minun survival-välineistäni...siitä en luovu!!!
no niin, mun tuli taas nälkä... ;)
Liivia tunsi itsensä huonoksi äidiksi letunpaistokeskiviikon takia... Minulle tuli sama ajatus, mutta niin, että Jos olisin äiti, olisin varmaan niin huono, etten osaisi ylläpitää mitään (lettu)rutiineja. :)
Isoinpapu: meillä on kaksi poikaa joista toinen syö hyvin harvoja juttuja, toinen aika monia (mutta moneen muuhun verratuna "huonosti") ja sitten tietysti minä ja mies, joiden maku MELKEIN kaikessa käy yksiin...mutta minä olen kala-allerginen enkä niin kovin lihankaan perään kuin hän. Voin silti ihan hyvin tehdä ruokia joista en niin itse välitä tai joita en edes syö ollenkaan.
Punamulta: viikonloppuna voisi!
Outi; Tuttu ilmiö kun lukee ruuasta.
Tiivi: en minäkään saisi lättyjä aikaiseksi jos ajattelisin että oi voi, nyt on keskiviikko ja niitä on taas tehtävä kun on tämä lättyrutiini tullut;-)
Teen niitä siksi että näin pääsen helpolla itse (tiedän että niitä syödään ja niistä tykätään), ne tulevat nopeasti ja tykkään niistä itse. Minä olen itsekäs, en mikään "uhrautuva äiti";-)
Jokuhan voisi ajatella: voi miten huono äiti, antaa lapsilleen vaan lättyjä ja niiden kanssa sokeria ja hilloa eikä mitään KUNNON RUOKAA!
Lätynpaistokeskiviikko ihastutti minut myös, miten mukava tapa :)
Himalainen: korostan edelleen: sopii täydellisesti laiskoille herkkusuille!
Kiitos ja kivaa, kun osallistuit haasteeseen! Ja oikein kuvien kera!
Nam nam!
Samoin sanoin niinkuin moni muukin eli letut ovat hauska keskiviikkoperinne!
Taidan ottaa täältä monta pientä vinkkiä...laiska äiti olen minäkin...ainakin ruuanlaiton suhteen ;).
Meillä ruuanlaittoon on pienen työntäyteisen lisän tuonut se, että poika on kananmuna-, pähkinä-, soija- ja maitoallerginen. Nyt on meneillään maitoaltistusta jo aika monetta viikkoa, eikä enää näytä pahemmin oirehtivan...kananmunaakin on syönyt, joten pidän tässä todellakin peukkuja, että lettupäivä tulee meillekin ihan kohtapuolin :))))
Ihanan rennon kuuloista! Joukossa sekä arkista että vähän juhlavampaa syömistä. Nuo kesäkurpitsaveneet pitää kokeilla, jossain minulle on jonkinlainen ohjekin siihen.
Minäkin olen allerginen kalalle. En pysty edes valmistamaan sitä.
Maukkaalta kuulostaa.
Meillakin menee eri pastoja paketti kaupalla mutta kun on hyvaa niin on hyvaa.
Meilla lettukestit on niina paivina kun hamstratut maidot uhkaavat menna vanhaksi, siis kerran viikossa. Valilla teen niista lounaan lapsille kouluun seuraavaksi paivaksi heittamalla sisaan kermaista jauhelihakastiketta ja pyorayttamalla rullaksi.
Lähetä kommentti