lauantai 25. huhtikuuta 2009

Lauantai alussa




Päivä lähtökuopissa. Kovin viileää vielä terassilla. Leipäkone vääntää taikinaa aamiaisleipiin.
Pienempi liimaa hiljaa isän vieressä tarroja vihkoon. Isompi nukkuu koska luki myöhään yöhön kadulta pelastamiani lehtiä. Säästin kuulemma "ainakin sata euroa". En sanonut etten olisi kuuna päivänä noita lehtiä rahalla ostanutkaan.

Minun on kova nälkä. Niin on aina aamuisin. Helpotusta tiedossa tunnin kuluessa.
Minulla on niin paljon kaikkea mitä pitäisi. Vielä enemmän sellaista mitä haluaisin tehdä. Kallistun jälleen jälkimmäiseen ja jatkan erään lahjatakin kutomista.

21 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Lauantaiaamut käynnistyvät onneksi usein hitaasti. On ihana odottaa aamupalan valmistumista, nälkä jo on. Meille on tulossa vieraita, yksi pikkuihminenkin, joten pientä stressinpoikasta on kun pitää siivota ja miettiä tarjoiluja..

Aurinko paistaa, ja on luvattu +12 astetta..

Mirka kirjoitti...

mukavaa lauantaipäivää! täälläkin alkaa hitaasti ja aurinkoisesti.

-mirka-

Prisca kirjoitti...

kuulostaa hyvältä lauantailta...
minun alkoi päänsäryllä -heräsin siihen.
Olin eilen Koulun Vanhempainyhdistyksen sauna -illassa ja joko pari viiniä ja saunaolut tai kylmä viima saunan terassilla taitavat olla säryn taustalla...

Prisca kirjoitti...

siis pari LASIA viiniä ;D

Liivia kirjoitti...

Hyvä kommentti isoimmalta, ja sama ajatus olisi varmasti herunut multakin, taikka liukkaan kieleni ansiosta olisin kyllä ääneenkin sanonut.
No mutta poikasi oli onnellinen, ihanaa!

Olipa kommentti. Mutta katos kun täällä paistaa aurinko nyt ihan täysillä ja lämpimästi. On kiire ulos, eikä tässä nyt ehdi järkevämpiä miettimään.
Kirmaan!

Celia kirjoitti...

Mukavannäköinen lauantaiaamu teilläkin. :) Onko teillä ollut yöpakkasia? Näin lankuilla jotakin valkoista ja luulin sitä tietenkin kuuraksi, mutta voihan se tietenkin olla hiekkaakin.

Suomessa on saanut hytistä aamutuimaan ihan urakalla, kun pakkasta on saattanut olla viisikin astetta. Onneksi nyt on lämpimämpää.

Lueskelin taas viikon aikana tulleet postaukset ja ihastelin taas kuvia. Nuorempi poikasi on tosiaankin hyvin paljon sinun näköisesi. Ihanaa, että hän osaa heittäytyä roolileikkeihinsä estoitta. Niin, ja onnea jälkikäteen myös 10-vuotiaalle. :)

Punamulta kirjoitti...

Voi ihanuutta! Lehtiä kadulta! Se on mulle ihan tuntematon käsite, että löytäisi jotakin pelastamisen arvoista jostakin "kadulta". Toisaalta asun maalla ja kaikki pitävät tavaransa visusti navetanvinteillään, eivätkä luovu niistä millään hinnalla vaikkeivät itse tarvitse... ;) (Kuten varmasti muistat aiemmista kommenteistani, itsekin säilön kaikenmaailman juttuja sinne...)

Ja leipäkone joo. Minun pitäisi kai ottaa sellainen keittiön yleiskone navetanvintiltä koekäyttöön. Perin sen isältäni enkä kertaakaan ole käyttänyt. Täytyy testata toimiiko edes... Saisihan se vaivata taikinan ja uunissa sitten paistaisin...

Lämmintä viikonloppua vietän tässä. Aurinko paistaa ja digimittari näyttää jo 19 astetta!!! Suoraan auringossa oleva toinen mittari näyttää 32 astetta....:)

vihdoinkin lmmintä tännekin, jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

Punamulta kirjoitti...

Joo siis lämmintä (painovirhepaholainen)

violet kirjoitti...

Sooloilija: mulla on aina ihan hirveä nälkä aamulla. En mitenkään voi tajuta että joku lähtee jonnekin syömättä.

Mirka: olen kuullut että aurinko on tavoittanut Suomen! Nauttikaa!

Aurinko ja kuu: joo, ei siihen paljon tarvita toisinaan, päänsärkyyn.

Liivia: lehdet oli semmosia tosi kalliita tietokonelehtiä, joita en ikinä raaskisi ostaa. Onneksi otin ne, oavt mieluisia. MIes luki hartaudella samassa kassissa olleita talouslehtiä.

Kirmaa ulos!

Celia: tuo on hiekkaa, joo.
Kaikki taskut olivat täynnä sen rantapäivän jälkeen. Tuonne ne sitten päätyivät.

Punamulta: tykkään siitä että jos jää lehtiä niin panee ne sillain esille tuonne kadulle että joku kiinnostunut voi ottaa ennen kuin roska-autot tulevat. Nuo oli siististi kassissa ja yksi lehti nostettu sillain "mainokseksi" ylös;-)

Ede@ kirjoitti...

Täälläkin aurinko paistaa
ja otettu rennosti;)

Mukavaa lauantaita sinnekin!

Jamelia

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta! Minä nukuin pitkään, mies lähti lapsen kanssa juoksu/pyörälenkille. Luin aamupalan jälkeen vielä työhön liittyvää kirjaa, yritän kahlata sen tämän viikonlopun aikana, plaah. Sitten silitin kauhean kasan pyykkiä, jonka olin antanut kertyä muutaman viikon ajan, vielä enemmän plaah...
Nyt siivoamaan. Harmi, ettei ole vieraita tulossa tänä viikonloppuna. Se antaisi näihin lauantaihommiin ryhtiä ja puhtia.

Hyvää viikonloppua. Ihana, että teet sitä mitä haluat, etkä sitä mitä pitäisi. Minä taidan toteuttaa sinun ajatuksesi ensi lauantaina.
t: minjo

violet kirjoitti...

Puukenkämaan elämää: paistelee juu, mutta jotakin on tapahtunut säälle. On viileämpää.

Minjo: eilen tuli semmonen kohtaus että teki oikein mieli silittää. Tein se, ja se sujui kuin se olisi ollut parastakin hupia.
Kun en kerran ole kenellekään tilivelvollinen niin teen silloin kun hyvältä tuntuu tuollaisia ei-niin-parhautta -hommia.

Satu kirjoitti...

Lauantai on se päivä jolloin kaikki on mahdollista, aamusta iltaan! Ja kannattaa tosiaan kallistua halujen suuntaan!

Minä olen ollut musiikkia kuuntelemassa, torikaffella, fillarilenkillä perheen kanssa ja nyt lasillinen (jos toinenkin?) punaviiniä, virkkausta ja Suomi-Norja- lätkämatsi taustalla!

Onnellista lauantaita sinne!

Vilijonkka kirjoitti...

Se on niin kummallista, että niitä pitäisiasioita kertyy. Kertyyköhän niitä juuri niiden tylsyyden vuoksi. Mulla odottaa mm. talvivaatteiden lopullinen siilaus ja paketointi. Haluaisin oikeastaan vaan heittää kaiken pois, muttei ehkä ole viisas teko...

Hyvää viikonloppua!

Puisto kirjoitti...

Pitäisi-juttuja on täälläkin melkoinen lista vaan niinpä se vain näyttää olevan, että haluan-jutut menevät ykköseksi. Ikkunat pitäisi ehdottomasti pestä, mutta ei tänään, ehkä sitten toukokuussa, niih.

Niin lämmintä on ollut pari päivää, että tuntuu kuin iso nenäni olisi saanut auringonpistoksen.

Mukavia lukuhetkiä sinne :)

ColibriDreams kirjoitti...

Aamulla pitää ehdottomasti syödä, olen samaa mieltä! Läheisimmät ihmiseni kyllä tietävät, että minulle on parasta tunkea ruokaa suuhun aamulla, vaikka he eivät itse haluaisikaan syödä. Ilman aamiaista (ja lounasta) tulen niin kiukkuiseksi, etten itsekään jaksa itseäni. Loppupäivästä ei tule ollenkaan samanlainen raivonälkä.

Minunkin pitäisi tehdä monia asioita, mutta olen kallistumassa enemmän tuolle haluaisin tehdä -puolelle.

outi kirjoitti...

mä oon niin ton kannalla että enemmän tehdä sitä mitä haluasi kuin mitä pitäisi! nyt kun taas tuntuu että sain siitä itsekin muistutuksen..
tykkään näistä kuvista! ja tunnelmasta:)

Satu kirjoitti...

...ja sunnuntaisin aika loppuu aina kesken...

Anonyymi kirjoitti...

Olen käynyt katsomassa ihania taulujasi Violetista! Lauantai oli täällä Suomenmaassa erittäin lämmin, otin terassilla aurinkoakin! Nyt sunnuntaina oli erittäin viileä tuuli...mutta kesää tekee. Menen katsomaan Violetiin, josko siellä olisi paikka, missä voisi kysyä taulujesi hintaa.

Rouva Nordman kirjoitti...

En ole nyt hetkeen jaksanut kauheasti lukea blogeja, joten nyt kävin ahmimassa blogiasi oikein ison annoksen. Todella kiehtovia asioita löysin taas täältä. Merenrantaretki ja eläintarha vaikuttivat superkiinnostavilta. Pojan herkkyys ymmärtää Chaplinin elokuvaa liikuttaa jotenkin. Tämä oli ihana päätös sunnuntailleni, tämä vierailuni täällä.

violet kirjoitti...

Satunkaa: minä tein myös pyörällä pienen lenkin kaupungilla. Oikein kivaa kun ei ollut vielä paljon liikennettä.

Vilijonkka: mulla on juuri nyt samanlainen suhde talvivaatteisiin...

Papi: pese sitten vapun jälkeen tai jotakin.


ColibriDreams: sama mulla, läheiset tietää tuon ruokajutun. Mikä kummallisinta, musta tuntuu että mitä enemmän syön illlalla sitä suurempi nälkä on aamulla.

Outi:kiitos, Outi!

Vilukissi: sähköpostia mulle vaan jos on taulukysymyksiä.

Katilein: hauska kuulla että sunnuntaihin tuli kiva päätös Piilomajassa. Olin itse eilisin lähes tulkoon vilkaisematta blogeihin...ihan tarkoituksella. Tuntuu että olen viettänyt koneella liikaa aikaa.