keskiviikko 13. toukokuuta 2009

Kulahtanut



Jos on ruma olo niin on. Siihen on turha väittää vastaan että eipä ole, ihan hyvä on, älä turhia.
Olen aivan kulahtanut. Säärissä on ihottumaa jolle en keksi syytä, naamassa on nyppyjä joita en kaipaisi ja silmässä tulehdus, jonka vuoksi näen entistä huonommin. Reisissä on selluliittiä ja suorastaan kosketusarkoja möykkyjä ja kantapäillä voisi raastaa porkkanaa.

Vedän mielessäni yhtäläisyysviivan eilen löytämäni pöntön ja itseni välille.

Mutta nyt tartun toimeen. (Taas kerran). Moniin ongelmiin löytyy ratkaisu aika helpostikin.
Silmälääkärin määräämä lääkekuuri on aloitettu, parit voiteet ostettu, jalkahoidon voi tehdä milloin vain kotonaankin ja eilisen ohjelman innostamana alan hieroa noita reisiäni kuin pullataikinaa ikään.

Katsotaan sitten vähän ajan kuluttua kumpi on ehompi, minä vai pönttö.

36 kommenttia:

Teija kirjoitti...

Voi että, tuttu fiilis. Mulla riittää yleensä että meen suihkuun, ajelen karvat, kuivaan tukan ja rasvaan itseni ylt'ympäriinsä.

Uskon, että teistä molemmista kuoriutuu ihanat kaunottaret! :)

Tintti kirjoitti...

Yritän uskotella itselleni, että ei ole olemassa ongelmia, on vain haasteita.

Heljä kirjoitti...

Tiedän...
Sovitaan, että pian huomaat että pöntössä kasvaa ihana kukka-asetelma ja peilistä katsoo hymyilevät kasvosi kirkkaammin silmin ja nouset varpaillesi keveillä jaloillasi.

Sooloilija kirjoitti...

Jalkahoito! Kyllä pitäisi tehdä, sain eilen äidiltäni sitä varten uuden vadin ja kylpysuolaakin. Nyt vain pitäisi ihan itse tehdä se hoito.

Tältähän se aina välillä, ja joskus useinkin, tuntuu..

Allu kirjoitti...

Kerro sitten toimiko se selluliittijuju. Olis nimittäin hoitotarvetta täälläkin.

emäntä kirjoitti...

Minusta pönttö on hurmaava.

Mutta ymmärrän kyllä. Pitäisi itsekin innostua, peilistä tuijottaa varsinainen peikko (eikä siinä, pahimmat ovat piilossa juuri ne kantapäät ja muut). Olisi varmaan aika, kesä tulee ja sandaalit ja paljaat sääret. Ja kyllä kelpaisi virkumpi olokin, saisikohan sen jalkahoidoilla aikaiseksi..

Paevi kirjoitti...

Viime kesän jälkeen oli pakko käydä jalkahoidossa kun kantapäät olivat niin paksut ja halkeilleet. Sitten talvella käytin muutaman viikon ajan Rituals sarjan jalkavoidetta ja nyt huomaan että kantapäät ovat ihan siistit.
Mutta, mutta pian voi pitää taas sandaaleja, suosikkini ovat Schollin puukenkäsandaalit ja Tevan varvassandaalit. Voi olla että kantapäät halkeilevat taas loppukesästä.

Katariina kirjoitti...

Niin tuttu tunne! Haaveilen juuri nyt kampaajasta ja jalkahoitolasta. Noihin kun saisi aikaiseksi mentyä, niin sitä olis kuin uusi ihminen taas.

Päivi kirjoitti...

Tuttu tunne... mun kantapäät on ku raastinraudat, tukka nähnyt kampaajan vuos sitten (yritän kasvattaa), kampaus on parhaimmillaan illalla suihkun jälkeen kuivuttuaan vapaana (entäs aamulla, kun pitää lähteä töihin :( ei toivoakaan saada hyvin!), rasvakerros suojaa pakkasilta kesät talvet kuin hylkeellä, ja sitä rataa - you name it, I have it!
Välillä ei huvita piitata ja välillä maailma kaatuu. On se niin vaiherikasta tämä naisen elämä ;)

pikkujutut kirjoitti...

Sait minut kurkistamaan kantapaihini ja totta, hoito olisi paikallaan. Eika se taalla edes juuri mitaan maksaisi, joten olisi ehka syyta toimia.

Ihon kanssa ei ole ollut ongelmia koskaan aikaisemmin mutta nyt kun 4-luku tuli tayteen, ihokin paatti aloittaa oman elamansa.

Kuten sanoit, ratkaisu on lahella kun vain ryhtyy toimeen.Taytyykin poiketa salonkiin tekemaan varaus..

Prisca kirjoitti...

Mä olen hirmu onnellinen kun saan edes rasvattua itseni...
Miehen vähän aikaa sitten tuoma hajuvesi oli pelastus minun kulahtaneelle ololleni...nyt edes tuoksun hyvältä...
Mutta kai vähän samanlaisia asioita pohdiskelen omassakin blogissani...
kevät paljastaa kaiken ja toisaalta innostaa uuteen.

Niina kirjoitti...

Täällä kanssa yks! Ei vaan tunnu kulahtaneelta vaan jotenkin hylkeeltä ja kaameelta. Kesä tulossa ja pitää hylätä paksut pompat. Apua, en oo vielä valmis !!

ps. ostin kaksi oksaa muhkeaa pionia 7.50 euroa kappale. IIIIK. Mut oli pakko ostaa ... mun lemppareita.

violet kirjoitti...

Teija; mulla nuo ei riitä jos on pahaks päässy;-)
Toki meistä kuoriutuu vaikka mitä!

Tintti: heh toi on hyvä ajattelumalli.

RouvaHOO: Sovitaan noin, kiinni veti!

Sooloilija: niin ja siis kun tää kaikki tuo ITSELLE niin hyvän olon ja mulle ainakin hyvän mielenkin, niin en tajua miksi laiminlyö itseään.

Allu; joo, kerron. Oliskohan pitäny o ttaa ennen-jälkeen kuvia...en taida uskaltaa...
Ankaraa hierontaa ja rutistelua ny sitte vaan;-)

Emäntä: pönttöhän onkin hurmaava mutta aivan helevetin likainen. Pesen ja suurimmat ruosteet saa kyytiä. Muuten se saa olla.

Paevi: ei mulla kesällä tuota kantapäävaivaa ole. Ihan vaan siksi, etten kestä katsella semmosia ja tartun toimeen het.

katariina: olen lakannut ajattelemasta kampaajia. Mulle niiden luoda käyminen on vähän kuin hammaslääkäriin menis.

Päivi: ei mulla mitään rasvakerrosta ole eli ei ylipainoa ollenkaan, mutta hui saakeli että toi selluliitti voi olla rumaa ja ikävin juttu on se että iho on suorastaan arka. Pahaksi päässsyt, siis.

Pikkujutut; ei mullakaan teininä mitään spotteja ollut. N yt on, kuka haluaa?

Aurinko ja kuu; tuoksut ovat mulle niin arkipäivää ettei ne enää sinänsä pelasta...vaikka ilahduttavatkin.Menen katsomaan mitä sanailet aiheesta.

Niina: minen edelleenkään raaskinut.

Anonyymi kirjoitti...

Minä tilasin mieheltä lahjakortin jalkahoitolaan ;)
Ja yhden yön päästä pääsen eroon raastinraudoistani..

Miksihän sitä on talvella niin laiska kinttuja kuopsuttamaan ??
Vaikka välineet ja hyvää rasvaakin kaapissa majailisi
(body shopin hamppurasva on loistavaa rasvanjanoisille kantapäille, suosittelen !)
Onko se sitä huomennakin ehtii - ajattelua?

Kasvohoitonikin oli aika huonolla tolalla koko talven ajan, mutta nyt sain ostettua muutaman tuubillisen Weledaa ja kyllä olen niistä sitten tykännytkin!
Olo kuin eri naisella, kun iho tuntuu pehmeältä ja muutaman kesakonkin olen jo kevätauringolta saanut!
-skilla

Matroskin kirjoitti...

Suosittelen Weledan kehäkukkarasvaa ihottumaan! Parantaa meidän perheessä kaikki ihottumat, atooppisenkin (joka tosin ei ole pahimmasta päästä).

Vilijonkka kirjoitti...

Kiitos jälleen kerran hyvästä mielestä. Siis ihminen kun on niin pöllö, että ilahtuu kuullessaan muilla olevan samankaltaisia ongelmia, ettei ole yksin. Mua on erityisesti tänään harmittanut jenkkakahvat ja tulehdukseni sijaitsee toisaalla. Mutta lääkkeet kuulemman auttavat vuorokauden sisällä. Sekin lohduttaa.

MaaMaa kirjoitti...

Mä suivaannun entisestään, jos joku yrittää sanoa "ihan nätti oot" jos tuntuu rumalle ... mutta toisaalta, jos ne sanois että "niin ootki ruma" niin ei sekään ois hyvä (ainakaan sanojalle!) Hiljaisuuski ois myöntymisen merkki!

Onneksi on konsteja oloaan kaunistuttaa! :)

Tanja kirjoitti...

Mistähän tuokin olo tulee? On nimittäin tuttu tunne itsellenikin. Ja monesti olen miettinyt, huomaako kukaan ulkopuolinen eroa "kauniin minän" ja "kulahtaneen minän" välillä. Että onko se vain tunne, vai jonkinmoinen tosiasiallinen ero?

No, se on ihan fakta homma, että tuo olo on ANKEA! Toivottavasti jo pian koet toisin.

Minulle tuon olon synnyttää muutaman kilon paksuuntuminen, ja siitä seuraavat jenkkakahvat. Ja tukka, jos se on huonosti. Naamani on yleensä aika hyvä, siitä tykkään. Mutta voi hemmetti silloin, jos iho jostain syytä meneekin huonoon kuntoon. Joulun aikaan oli näin, johtuen stressistä, mutta sain sen kuntoon kosteuttavammalla naamarasvalla ja parilla kosmetologikäynnillä.

Muutama päivä sitten joku asiakas, jota oli aikaisemmin palvellut, olisi tahtonut asioida taas minun kanssani, mutta ei muistanut nimeäni. Hän oli kuvaillut minua sanoi: "polkkatukkainen, hienot silmälasit, alle 25 vuotias". Olen 31, eikä ikä minua mitenkään stressaa, koen olevani vielä varsin nuori, mutta ilahduin silti tuosta iän väärin arvioinnista. Se, että hänen mielestään näytin niin nuorelta, oli minusta hauskaa. Ihan hullua tämäkin, sillä en erityisesti tykkää nuoruuden ihannoinnista.

No, olipa taas sepostus!

Tanja kirjoitti...

Kosmetologikäynnistä tuli muuten ihan jotain muuta mieleen. Miksi ihmeessä ne useassa kauneussalongissa soittaa panhuilumusiikkia jotain rentoutus-cd:ltä. Minusta se on ihan sietämätöntä musiikkia!

Matroskin kirjoitti...

Tanja, Anttilassa oli kerran Boney M:n parhaat panhuilucovereina! Vieläkin harmittaa etten ostanut.

outi kirjoitti...

se on kato tää kevät. mä olen ihan tyytyväisenä painanut menemään läpi talven myssy syvälle vedettynä, paksuihin villoihin kääriytyneenä. nyt kun kirkas kevät aurinko taas paistaa se paljastaa muutakin kuin likaiset ikkunat..
mulle iskee aina keväällä kans tämä uusiutumisen tarve. sitä tuntee olonsa kulahtaneeksi. onneksi itsensä hyvänä pitäminen on enemmän kuin suotavaa. hierontaa ja kaikkea muuta mukavaa kehiin vaan:)

Tanja kirjoitti...

Matroskin, ulvon naurusta! Ja meinaan samalla tukehtua yskään. Mun pikkuveli on äidin vatsassa ollessaan kuunnellut lähes pelkästään Boney M:ää. Siis ihan oikeata Boney M:ää, vinyyliltä, ei panhuiluversiota :)

Martta kirjoitti...

Ei saa unohtaa mielikuvien vaikutusta, ovat suorassa yhteydessa fyysiseen minaan!

Nyt vaan ponttojen ja hylkeiden sijaan naette kristalli-maljakoita ja delfiineja ladyt!

Liivia kirjoitti...

Sama täällä, prikulleen. Paitsi ei silmätulehdusta, mutta eräs toinen.
Ja raastinraudatkin on, kaksin kappalein. Sellulliittia ei, jostain syystä sitä ei ole juuri koskaan ollut. Ihraa kyllä riittämiin.

Ehkä viikonloppuna minäkin kaunistun. Ja lopetan totaalin laiskottelun ruumiini rasvaamisen saralla.

Punamulta kirjoitti...

Jalkojani rasvaan joka ilta tunnollisesti, jotta eivät olisi enää niin raspit kuin aiemmin. Auttaa kyllä kunhan olen säännöllisesti rasvaamassa. Kerran viikossa ei riitä.

Hiukset on aika kamalat, pitää värjätä punikiksi itsensä taas. Leikkauttaa en vielä raaski (vaikka sitä varmaan mulle lämpimästi suositeltaiskin)

Rasvan ja selluliitin keskeltä yritän etsiskellä edelleenkin sitä aitoa minua. On se siellä, ei vaan ole valmis vielä tulemaan ulos. On ilmeisen lämmin ja mukava olo siellä :@...grrrr.

Sen verran olen jo luvannut itselleni, että kaupunkiin en lähde ilman ripsiväriä...sipaisu muutakin meikkiä piristää, muttei sekään sentään ihmeitä tee...

Anonyymi kirjoitti...

Auts, silmätulehdus, onneksi olet saanut lääkkeet. Ja toivottavasti voide auttaa ihottumaan.

Itse olen pikkuhiljaa toipumassa parin päivän vatsataudista ja meidän peilissä oli tänään ö-luokan kauhuelokuvan hahmo, tietkö semmonen oikein kehno.

t. Papi (taas on kirjautumisongelmia)

marika kirjoitti...

Moikka,
täällä toinen kulahtanut:)
Mutta kävin kampaajialla tänään- takkutukkani oli pakko "siistiä":)
Joo, selluliittia ja kaikkea ns. kivaaaa täälläkin, mutta kommenteista huomaan, että ilmiö vaiva muitakin...
Jep, toimeen nyt!

_hoya_ kirjoitti...

Kuvissa näytät upealta! :-O

Onko sulla silmähermon tulehdus? Saitko kortisonia? Toivottavasti paranet.

Merruli kirjoitti...

Kevät ja itseen kohdistuva kroppakritiikki ovat ikävä pari -huomattu on.

Kuivaihoisessa kropassani kantapäät kumma kyllä ovat kunnossa, mutta muuten olisi rasvapurkille käyttöä.

Vaaka valitettavasti kertoi eilen, että olen rasvannut sisäisesti kroppaani liikaakin macadamiapikkuleivillä. Vielä eilen illalla suunnittelin ratkaisuksi totaalista sokerilakkoa, mutta tänään jo myönnyttelin. Heh, tulee kesän tunikamuoti tarpeeseen.

Riikka kirjoitti...

Voi ei! Toi on kyllä ihan tyypillistä näin kevätauringon paljastaessa kaikki kauheudet jotka on talvivaatteiden alla muhineet. Älä vaan menee vaatekaupan kelmeään koppiin sovittaan bikineitä! Vaikka siis en tarkoita etteikö sun kroppa sitä kestäis....Mutta mun ei ainakaan kestä. Eikö ne tajua että lempeämpi valo myis paremmin?

violet kirjoitti...

Skilla: huomenna ehtii -ajattelu on vaivannut pitkään monilta osin mutta kasvojani hoidan kyllä aina, vuoden ympäri. Sille ei kuitenkaan mitään voi että joku helkatin mummuakne on tullut.

Matroskin: pannaas muistiin ellei muuten tokene.

Vilijonkka: onhan se aika pimeetä (mutta usein totta!) että omat jutut pienenee heti kun muillakin on!

Maamaa: totta tuo...suuta soukemmalle -idea toimii usein parhaiten.

Tanja; en usko että mitään silminhavaittavaa eroa edes on. Kunhan tuntuu.
Kyllä mäkin tunnen jonkun kivan läikähdyksen joka kerta kun joku erehtyy iässäni alaspäin. Toisaalta en koskaan yritä ikääni edes peitellä, mutta eihän sitä nyt yleensä ensiksi sanota uusille ihmisille.

Ja panhuilumusiikki on aivan paholaisen keksintöä eikä kyllä takuulla rentouta. Olen käynyt tasan kerran kosmetologilla ja 2 kertaa jalkahoidossa ja noista kolmesta kerrasta kahdella oli panhuilukidutusta.
Ei onneksi Boney M-biisejä.

Matroskin: tuon yli voikin olla vaikea päästä. Ehkä löydät kuitenkin joskus Esa Pakarisen parhaat panhuilusovituksena!

Martta; toimii - noin periaatteessa. Tosin jos mieli on pönttötuulella niin ei sitä noin vain muuteta.

Liivia: selluliitti on kyllä vihonviimestä. Eihän siihen toki kuole tai mitään mutta voi hitto kummiskin. Voisin ottaa vaikka muutaman sentin ympärysmittaa reisiin sen tilalle.

Punamulta: "punikiksi" hehheh.
Niin, ei se ehkä meikki ihmeitä tee mutta jos se mieltä kohentaa niin on paikallaan.

Papi: joo, menin kato reteesti torstaina silmälääkäriin hakemaan reseptiä uusia rillejä varten, mutten saanutkaan sitä (vielä) koska hän huomasi vasemmassa silmässä tulehdusta vähän siellä täällä. Enkä minä o huomannut mitään. Ei kipua, ei punotusta ei mitään. Näkö vaan huonontunut mutta en ole tajunnut miksi.

Marika: joo, joku lehti väitti että selluliitti on 90 % naisilla.

Hoya: pannaanko lähikuvat selluliitista;-)? (e jumankaut!)
Ei ollut tuo tulehdus mutta kahdet lääkkeet tuli.

Merruli: mulla taitaa olla joku kuolemantauti koska sisäinen rasvaus ei nosta painoani tai kolesteroliani. MUTTA...ei se tolla selluliitille hyvää varmaan tee (eikä ehkä muutenkaan).
Tunikat on kyllä hyviä monelle kroppamallille.

Riikka: tietyt koppivalot tekee kyllä ihmisestä hirviön ikään ja kokoon katsomatta.
Täällä on yksi ihana liike COS, jossa on parhaat koskaan näkemäni sovituskopit. Oven saa lukkooon, ne ovat suuria ja valo on ihana. Siellä näyttää niin kauniilta että tekee mieli ostaa mitä vaan.
Sillä ON merkitystä. Siis kopilla.

aino kirjoitti...

niin tuttua, niin tuttua. yleensä nuo päivät menevät huppu päässä!

Ulla kirjoitti...

Joskus on juuri tuollainen olo. Ja toisaalta, välillä ei huomaa että on unohtunut tukka kammata... Minä teen kotona välillä jalkahoitoja, olisi tietysti kiva mennä hoitolaan. Sain muutama vuosi sitten mieheltä (kerjäämäni) lahjakortin hienoon hoitolaan. Lahjakortin jämän käytin manikyyriin. Kun hoidon lomassa puhuttiin niitä näitä, lapsistakin, oli hoitajan ajatus että pojat on kivoja, tytöt hankalia. Tuo on kummasti jarruttanut minua menemästä kauneushoitoihin!

violet kirjoitti...

Aino: pitäisi kutoa hupullinen villatakki kai...

Ulla: mä en voi sietää kaikkea lässynlässytystä jossakin kampaajalla tai hoitoloissa tms.
Siis jos olet tyypin asiakas eka kertaa, ette tunne ja pitäisi vääntää puoliväkisin jostakin aiheesta.
En osaa edes rentoutua kenenkään sellaisen käsittelyssä joka kyselee koko ajan jotakin ja latelee pyytämättä tyhmiä mielipiteitään.
(olinpa töykeä, on niitä muunkinlaisia,tiedän)

_hoya_ kirjoitti...

En tiedä lohduttaako tämä, mutta jos saisin valita, ottaisin selluliitin ja kirjoittamisen taidon yhdistelmän, kuin selluliitittoman ja kirjoitusrajoitteisuuden yhdistelmän.

violet kirjoitti...

Hoya: jos tuo tarkoitti että osaan kirjoittaa niin kiitos arviosta - ja juu, totta vie minä panen itsekin suuremman arvon monille taidoille kuin selluliitille tai semmoiselle;-)