perjantai 26. kesäkuuta 2009

Melkein ohi...

Hain pojat eilen viimeisen kerran koulusta tämän lukuvuoden aikana. Ei täysiä busseja ennen syyskuun kolmatta. Tänään on koulua mutta mieheni hakee. Ensi viikollakin olisi, mutta me lintsaamme.

Kevätjuhlia ei vietetä koulussa mutta pienempien luokissa on aina jotakin hiukan juhlavaa. Eilen kuuntelin kuorolaulua ja osallistuin seitsemänvuotiaamme luokan piknik -retkeen. Kauas ei menty, ihan vain koulun taakse, mutta siellä on suuret puut ja pehmeä nurmikko. Kaikki mitä tarvitaan. Vain herkut toimme yhteisvoimin.

19 kommenttia:

Joola kirjoitti...

Hyvää kesälomaa! Mahtava meininki lintsata joskus. Minäkin olen suunnitellut, että jos koulu muuten sujuu hyvin, ja ei tule sairaspoissaoloja, "lintsaamme" välillä. Pitää muistaa, saas nähdä!

MaaMaa kirjoitti...

Kiva että järjestetään jotain pientä juhlanpoikasta kesäloman alun kunniaksi :) Muistan kouluajoilta kuinka ihania ne viimeiset muutamat koulupäivät oli kun otettiin rennosti ja kaikki oli hyvällä tuulella. :)

Tuo alemmassa kuvassa oleva vaalea poika on IHAN samannäköinen kuin mun päiväkodin ensirakkaus Antti! Kuule ihan sydän sykähti, hetken olin taas 5v. ;)

Iloista viikonloppua teidän perheelle ja suloista kesälomaa pojille!

violet kirjoitti...

joola; kiitos, sinulle kans!
Lintsaaminen on joskus niin ihanaa. Me tiedetään että ensi viikon kaksi viimeistä koulupäivää ovat lähinnä filmien katselua ja piirtämistä. Ajattelimme jo siis lähteä Suomeen.

Maamaa; minäkin muistan. JOtenkin helpottunut olo joka kevät.

Tuo vaalea poika on meidän vanhempi, 10-vuotias.

Paevi kirjoitti...

Vai lintsaatte!
Meillä vielä lasketaan päiviä ensi perjantaihin, jolloin on sitten ensimmäinen lomapäivä.
Ja syyskuun 3. asti! Voi vaan haaveilla noin pitkistä lomista. Meillä menevät taas 17 elokuuta.

Tintti kirjoitti...

Tervetuloa, tämä kesäsään vuoksi kannattaakin pari päivää lintsata.

Tanja kirjoitti...

Lomallejääntimuisto kolmannelta luokalta: muodollisten juhlallisuuksien jälkeen menimme luokkaamme syömään lihapiirakoita ja maitoa. Pulpetit oli aseteltu ison pöydän tapaan ja vastapäätä minua istui luokan pelle, Pasi. Pasi alkoi väännellä naamaansa hullunkurisesti juuri kun olin hörpännyt suuren kulausken maitoa ja tietenkin päräytin maidot suustani, kun nauratti niin, jännittikin vissiin. Opettajamme, viimeisiä kansankynttilätyyppisiä armottomia naisia, rotevakin, otti julman rauhallisia askeleita minua kohti, katsoi silmiin ja sanoi hitaasti " Tanja, olet pilannut koko joulujuhlan". Piste. Ei ollut kiva loman alku.

Mutta teillä näyttää olevan. Hyvää lomaa! Ihana katsella näitä kuvia.

Nyt lähden kurvailemaan pyörällä töihin. Olen syönyt itseni ihan paksuksi kesäkuussa, juhlia ja muuten vaan herkuttelua. Nyt olen ylittänyt ahdinkorajan mahan kasvatuksessa.

Sooloilija kirjoitti...

Ja nyt kirmaten kesälaitumille, kuten sanonta kuuluu! Huoletonta kesäelämää syyskuun alkuun! Sehän se lapsuudessa parasta on!

Sari kirjoitti...

Meillä taas tänään luvassa jättipiknik kahdeksanvuotiaan koulun pihamaalla, jos sää sallii ... Ja täällä paahdetaan ihan loppuun asti eli viimeinen koulupäivä torstaina. Ja sunnuntaina lennetään.

Satunkaa kirjoitti...

Mukavan kuuloista ja oikein ihanat kuvat tuosta eilisestä päivästänne, katsoin ne monta kertaa...tunnelma huokui.

Kannatan ajoittaista lintsausta!
Lomaan virittäytymisen riemua teille!

violet kirjoitti...

Paevi; meillä on kyllä pitkä kesäloma. Toisaalta myös jumalattoman pitkät koulupäivät;-)

Tintti; säiden takia kannattaisi tännekin jäädä - mutta me tullaankin Suomeen ihan muuten kuin niiden takia!

Tanja: sä sit pilaat aina kaiken.
Kaikkien joululomankin.
Ohhoh mikä kommentti opelta...

Sooloilija; niin, toivon että on noidenkin mielestä...

Sari; karuun loppuun asti sitten vaan. Ja sen jälkeen hyvää lomaa - ja syyskuussa nähdään;-)

Satunkaa; oli pakko ottaa kuva siitä bussipysäkille vievästä polustakin kun sinne päivittäin koulun jälkeen kummiskin kävellään.

aurinko ja kuu kirjoitti...

Mukavaa lomaa sinnekin...Kadehdin pienenä aina serkkuani, jonka kesäloma jatkui helteisissä tunnelmissa kun minä jo lensin koti-Suomeen ja pyyhälsin elokuun puolessavälissä kouluun.

14a4:n Hanna kirjoitti...

Lintsaaminen on ehdottoman paikallaan joskus, kunhan ei ota sitä vallan tavaksi! Olisinpa itsekin jo aiemmin tajunnut, että maailma ei putoa radaltaan vaikken itse olekaan velvollisuudentuntoisena sitä koko ajan kannattelemassa:)

Mukavaa loma-aikaa!

Ansku kirjoitti...

Luvan kanssa lintsaaminen on ihan parasta. Voi että miten kauniita kuvia tavallisesta arjesta saakaan, piti ihan pysähtyä katselemaan!

Papi kirjoitti...

Senkus lintsaatte vaan ja tervetuloa tänne helteeseen! Kovin kauniita on taas kuvasi :)

Papi kirjoitti...

Ja aina jää jotakin, mitä piti sanoa. Tuo biisi edellisessä postauksessasi on hieno. Mulle jäi soimaan "töniir, töniir" :)

Ja se on jotenkin niin ranskalainen. Päähenkilö ei katso ollenkaan kameraan vaan aina ylöspäin tai oikealle tai vasempaan.

violet kirjoitti...

Aurinko ja kuu; nii-i, ei käy tasan;-)

14a4:n Hanna; oikeastaan vasta yliopistossa aloin lintsata hyvällä omatunnolla...

Ansku; ai, kiitos jos tykkäät! Omissa kuvissaan ei aina näe mitään erityistä.

Papi; juu, kohta tullaan ja sä kävelet meidän päällä taas;-) (Tämmönen sisäpiirivitsi, kato)

Mielenkiintoinen huomio musiikkivideosta. Ja ihan tosi!

Punamulta kirjoitti...

Voi kuinka kuulostaa mukavalta!!!! Aika usein kouluissa viimeiset päivät ovat vain ajatappoa...arvostelut on pitänyt antaa jo aiemmin ja sellaista... Tervetuloa Suomeen!!!

Lapset saavat nyt minusta viiden viikon loman. Ovat takuulla sen ansainneet... :)

Tuli muuten mieleeni säästövinkki kun kouluissakin nykyään kaikesta säästetään ja opettajia lomautetaan. Lomauttaisivat vaikka viimeiseksi kouluviikoksi kun silloin ei enää muutenkaan täysipainoisesti opiskella. Kevätjuhlatkin voisi pitää alta pois samaan aikaan kuin numerot annetaan... Sopisi ainakin Suomeen tämä malli...

violet kirjoitti...

Punamulta: viisi viikkoa siis olet ilman lapsia?
Minä toivoisin että voisin olla vaikka pari kolme viikkoa, näin alkuun. Tarvitsisin sitä kovasti.

Haarukka kirjoitti...

Ihanalta kuulostaa viimeisten koulupäivien piknik, johon vanhemmatkin osallistuvat. Suomessa en ole kuullut moisesta.