torstai 13. elokuuta 2009

Jos saisi päättää




Jos pienempi saisi päättää meillä olisi aamiaisella, lounaalla ja illallisella itsetehtyä pastaa. Ilman mitään, suoraan kattilasta käsin syötynä.

Jos isompi poika saisi päättää, mussuttaisimme kinkkua päivät pääksytysten.

Jos miehelläni olisi kaikki valta niin ruokavaliomme koostuisi kai kaalilaatikosta ja kesäkurpitsaveneistä.

Jos minulta kysytään...niin olen jotenkin lopen kyllästynyt tällä hetkellä ihan kaikkiin ruokiin. Toivon melkein vatsatautia ettei tarvitsisi miettiä mitä ruuaksi. Ja vieraatkin tulee huomenna Calaista. Onneksi luvataan hyvin kuumaa, grilli hoidelkoon asiat.

10 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Tämä oli hyvä:)

Vai kaalilaatikko on miehesi mieleen. Onhan se hyvää, mutten ole muuten ikinä tehnyt.

Meillä alkoi taas kreikan viikot. Huomaan, että se on kaikkein helpointa ruokaa ja maistuu aina vaan, ja juuri tälle ajalle passeli, kun kaikki ainekset on halpoja ja kaikkea on saatavilla kosolti.

Meillä mies söis aina lohta ja cuscusia. Lapsi syökin aina samaa; pestopastaa.
Ja minä voisin elää tomaattimurskaruuilla ihan kevyesti.

Pastakone! Se pitääkin hankkia!

violet kirjoitti...

Liivia; J tykkää kyllä suoraan sanottuna melkein kaikista ruuista. Tuli nyt vaan nuo kaksi mieleen sillä niitä hän usein pyytää jos kysyn. Itse en voi allergian vuoksi lohta syödä mutta meillä on sitä ainakin kerran viikossa. Mies ja pienempi syövät. Kana on uunissa kans varmaan kerran viikossa, pastaa monta kertaa viikossa jonkun kanssa.

Pastakone on kyllä ollut hiivatin kiva juttu. J osti sen Ebay:sta vitosella jo monta vuotta sitten. Kovasti käytetty. Vankkaa italialaista laatua. Ei toi mihinkään varmaan koskaan hajoa.

Anonyymi kirjoitti...

Hauskoja nämä ruokamieltymykset. Mulla ei ole nyt mitään selkeää kautta meneillään, tai no aamuisin olen syönyt kylmäsavutofu-ruisleipiä useamman viikon putkeen, aina yhtä hyvää.

maijja kirjoitti...

Mulla ollut koko kesän töissä samat eväät: kippo salaattia ja toinen maustamatonta jukurttia + soijarouhetta + pähkinöitä ja rusinoita. Koskahan olen edes tehnyt viimes ns. lämpimän ruuan? Toissa viikolla? Kesällä ei lämmin tahdo maistua eikä muutenkaan tee mieli ruokaa. No, mahtuupahan housuihinsa.(paitsi eilen kiskaisin kavereiden yllytyksestä grillillä porilaisen!)

Mulle kyllä kelpaisi koko teidän sakin herkut, nam.

Tintti kirjoitti...

Jos minä saisin päättää, söisin "Hanna-tädin pipari"-taikinaa suoraan kulhosta raakana kaksin käsin, sitä vanhaa mallia, jota tehdään ternimaitoon. Äiti tekee pastakoneella rapsakoita karjalanpiirakoita. Niitä saa syödä toistaiseksi vielä vatsansa pullolleen harvase viikko ilman eri päätöstä, vaatimusta tai vinkumista. Leipurikin hymisee tyytyväisenä.

Heluna kirjoitti...

Mielenkiintoisia lemppariruokia teilläpäin, noi maistuisi kyllä minullekin kurpitsaveneineen päivineen- jos joku jaksaisi kokkailla!
Jotenkin kyllä nyt kun kesä on vierähtänyt grillin ääressä (mies sen äärellä kääntämässä ruokia), niin alkaa jo kaipaamaan tavallista muussia ja soossia.
Jos nyt vielä saisi jostain kehitettyä sen kadonneen kokkausinnonkin.

maare kirjoitti...

Kesäkurpitsa-paprika-porkkana-sipuli-halloumijuusto-auringonkukansiemen-wokkia, rusinoilla höystetyn couscousin kanssa. Tätä läpi koko kesän!

Puisto kirjoitti...

Mutta hyvänen aika sentään tuo pastakone on hieno! Näyttää sellaiselta, joka painaa melkoisesti ja kestää sukupolvelta toiselle. Vähän kuin Singerin polkuompelukone.

violet kirjoitti...

Hanna; sen vaan sanon että jos olisin yksineläjä niin syömiseni olisi yhtä "kautta" vaan...

Maijja; mulla jäi se kesän yksi grillimakkarakin sitten Suomessa syömättä...oho.

Tintti; hmm, miksei. Jotkut taikinat ovat kyllä pyörryttävän hyviä.Olen toisinaan myös toivonut että kaikki katoaisi maan päältä ja jäisi vain...pastaa, valkosipulia ja viiniä. Se olisi jotenkin niin selkeä juttu sillain.

Helinä; mulle taas muusi ja soosi olisi peräti eksoottista. Kukaan ei muusista mun lisäksi tykkää eikä sitä ole kuin pari kertaa vuodessa, soosejakin hyvin harvassa.
Toi kesäkurpitsavenehommeli on minusta aika nopea. Kyytiin voi tuupata vaik mitä.

Maare; maistelin mielessäni jokaisen ainesosan läpi ja kyllä - kunhan ensijärkytyksestä selvisin;-) - nuo saattavat passata aivan tosi hienosti yhteen!

Ppi; tuo on oikea Kone eikä mikään lelu. Painaa kyllä paljon, olet oikeassa. Se on niin yksinkertainenkin ettei se oikeastaan edes voi mennä rikki.
Hyvä vertaus Singeriin.

Jonna kirjoitti...

Aamupalalla maustamatonta jugurttia ja mustikoita. Lounaaksi perunoita ja muuta, mitä kaapista löytyy. Illalla jotain, mitä mies laittaa. Ruuanlaitto ei kiinnosta, mutta syödä on pakko.