torstai 10. syyskuuta 2009

Rajalla

Maisema ikkunan takana on joka päivä erilainen. Hiukan ruskeampi aina kun aloitan uuden aamun. Kohta kastanjapuusta tippuu piikkipalloja päähän kops kops kops, vielä hetken ne ovat vaaleanvihreitä.

Uutiset puhuvat intiaanikesästä ja syyskuusta, joka on lämpimämpi kuin sen pitäisi olla. Eilen se oli totta, tänään tuntuu taas aivan satukirjan jutulta. Mutta tältä toivon syyskuun tuntuvankin. Että välillä yllättyy hiki niskassa, sitten taas kaipaa kotiin unohtunutta huivia.

Koulun ensimmäinen ehjä viikko päättyy huomenna. Tuntuu että olen astunut syksyyn, sanoi säätiedotus mitä hyvänsä.

17 kommenttia:

Linnea kirjoitti...

Täälläkin lämmintä, mutta olkoon;-) Kohta on pakko varata viikonloppureissu Brysseliin. Olet nimittäin tällä viikolla esitellyt juuri 'minun' paikkojani. Palan halusta nähdä nuo nuhjut nurkat itse! Kiitos!

marika kirjoitti...

Oi miten tykkään, kaunis sarja, kaunis tarina...kiitos Violet!

kata kirjoitti...

osaat sitten kirjoittaa ja kuvata kauniisti, töistäsi nyt puhumattakaan! erityisesti tykkään tuosta tweed-kuvasta, ja tuosta kynsilakasta, mikä merkki ja numero se onkaan ?
kävin myös toisessa blogissasi, tykkään tykkään !

Päivi kirjoitti...

Ihanat kuvat, ihana valo, ihana taulu :)
Eilen täälläkin oli todella lämmin, mutta tuuli puhalsi lujaa ja teki olosta siedettävämmän. Mutta puut värikkäine lehtineen ja marjoista notkuvine oksineen tekevät kyllä syksyn. Ja ilma jotenkin tuoksuu vain ihan erilaiselle.

violet kirjoitti...

Linnea; matkatoimistoon sitten vaan!
Kyllä moni yllättyy yleensä Brysselistä. Toiset yllättyvät ja sanovat että ai ei se olekaan kylmänkalsea EU-kaupunki, toiset sanovat että onpas likasta ja vanhaa ja rikkinäistä..ei uskoisi että EU-jututkin on siellä...(mutta en usko että kuulut noihin jälkimmäisiin!

Marika; kiitos, Marika sanoistasi.

Kata; kiitos kiitos kiitos! Ilahtelen täällä peräjälkeen teidän kommenteistanne.
Tuo takki on aivan yllättänyt minut! OStin sen 5 vuotta sitten tosi halvalla ajatellen että no jos yhden talven kestää...sitten olen sitä joka talvi pitänyt, pessyt pesukoneessa miten sattuu eikä siitä lähde henki (onneksi) sitten millään!

Kynsilakka on OPI:n French collectionin Yoy don’t know Jacques.
Kun minulla on sitä kynsissäni niin ei tunnu ollenkaan kuin olisi kynsilakkaa. Tuntuu vain että ai jaa, minun kynteni nyt OVAT vaan tällaiset! Ei tunnu eikä näytä Madamelta...on sewwerta rock;-)

Päivi; oi kiitos!
Ei ole tuullut täällä ei.
Ihan hullulta tuntuu kun ilma ja just vaikka puut ovat "eri paria"...

Päivi kirjoitti...

Ihan mielettömän hauska nimi tuolla kynsilakalla :D

Neiti Nimetön kirjoitti...

Syksy sais tulla tännekin. Tosin ei kiitos kovin paljon sadetta. Taidan olla liian toiveikas sanoissani kun kerran Briteissä asun. Kuiva syksy?

Kaipaan niitä Suomen kirrrrpeitä ja kirkkaita syyspäiviä. Kun hengitys huuruaa ja maassa olevat lehdet ovat kauniin kuuran peitossa. Täällä niitä kutsutaan talvipäiviksi.

Anna kirjoitti...

Minä siirryin elämään syksyä vasta viime viikonloppuna. Lasten kouluakin oli käyty jo kolme viikkoa, ympärillä elonkorjuu täydessä tohinassa, mutta syksy ei tuntunut alkavan. Kunnes se tunne vihdoin jostain tuli. En tiedä mistä. Tulisi vaan vielä vähän kirpakampi keli, niin pääsisi oikein kunnolla nauttimaan!

Follow your dreams kirjoitti...

Täällä kans pari päivää ihan tukahduttavan kuuma
sitten taas tuulee
ja huivin saa kaivaa esiin;)

Tykkään syksystä
joten mulle kelpaa ne viileemmät ilmatkin:P

Jamelia

Tanja kirjoitti...

Onpa sulla ihanat broque-kengät! Minäkin tahtoisin, mutta harvoin löytyy mun jalkaan sopivaa. Täältä ainakaan. Ja tuo kynsilakka, AH! Tuollaista voisin itsekin ajatella, en ole muuten oikein kynsilakkaihmisiä. Itse asiassa hoidan käsiäni luvattoman huonosti. Naamasta olen parikymppisen näköinen (usein luullaan), mutta käteni ovat melkein eläkeläisen luokkaa.

Hyviä rajahetkiä!

Liivia kirjoitti...

Täälläkin on lämmintä. Eilen olin hikipäässä kaupungilla. Mutta aamut alkaa olemaan viileitä ja sumuisia. Tämä vuodenaika on kyllä ihana.
Kivat popot kuvassa.

violet kirjoitti...

päivi; niillä on ylipäätään superhauskoja nimiä. www.opi.com sivuilla voi naureskella. Muistan että joku oli "I’m not exactly a waitress".

Neiti Nimetön: niin täälläkin> Tai sitten luonnonkatastrofiksi;-)

Anna; monien pikkuasioiden summana tulee.

Jamelia; joo, tollaista vaihtelua on täälläkin.

Tanja; kengät ostin Tampereelta viime lokakuussa Fizzi-lliikkeestä. Ovat italialaiset ja aivan muikeat jalassa. Korko, muttei liian korkea eli hyvät kävelykengät. Aika miesmäiset tavallaan myös.
Toi kynsilakka passaa minusta oikein hyvin meille jotka emme ole "kynsilakkaihmisiä".Ja nysiin kynsiin, ehdottomasti.

Liivia; sumuisia kosteita aamuja täälläkin. En tiedä muistatko kun syksyllä teillä käydessäni kerroin miten olin juuri nähnyt kadulla semmoisen aivan yltiö tyylikkään naisen...niin kiva tyyli ja kaikki. Hänen "syynsä" että ostin samalla reissulla nuo kengät koska hänellä oli saman tapaiset.

Tanja kirjoitti...

Tuo Fizzi onkin hyvä kenkäkauppa!

pikkujutut kirjoitti...

Heilun jossain rajamailla, kesän ja syksyn.Otetta ei oikein saa syksystä ja kesäkin jättää jo jäähyväisiään.Realiteetit ovat sitten toiset ensi viikolla joten kellun ja yritän nauttia edes vähän syksystä.

Kynsilakkasi on hyvännäköinen, samoissa sävyissä muttei omallani ole noin hienoa nimeä...

violet kirjoitti...

Tanja; muistan jopa sen kun se aloitti. Siitä on rutosti aikaa. Olin parikymppinen, allekin.
Kyllä sieltä useakin pari on löytynyt.

Pikkujutut; viime talvena metsästin tuota lakkaa kun joka ikinen akkainlehti tuntui sitä esittelevän ja ihastuin sävyyn mutta se oli vaan eioota koko talvi. Nyt iskin ajoissa;-)

Helinä kirjoitti...

Otsikkona "Rajalla" ja ensimmäisenä kuvana kenkut portaitten yläpäässä.
Vähän jo huolestuin..
Syksynruskeissa maisemissa aletaan täälläkin kohta olla. :)

violet kirjoitti...

Helinä: ohhoh, kappas,,,joo, noinkin voisi tulkita. Onneksi en ole siinä pisteessä että tekisi mieli heittäytyä rappusiin!