torstai 15. lokakuuta 2009

HyytääPienempämme jäi eilen kotiin toipumaan vakavasta luulosairaudesta, jonka uhriksi hän joutui tiistaina heti koulusta tullessaan. Tarjoilin jäätelöä, omenamehua, lempinameja, lastenohjelmia ja lämmintä vilttiä ja puoleen päivään mennessä kunto oli jo "87 prosenttisesti" parempi. Ihan kuin mainoksissa.

Mutta eipä silti, kyllä tuolla kylmänväreet kulkee itse kunkin selkää. Etenkin aamut tuntuvat hyytäviltä. Mietin mitä päälle sitten vaikka tammikuussa, kun nyt jo hytisee näin....? Päivällä lämpöä on sentään kymmenen nurkilla, mutta tuuli osaa tiensä kaikkien vaatteiden läpi. Aurinko auttaa kuitenkin, jo pelkällä ilmestymisellään!

16 kommenttia:

Neiti Nimetön kirjoitti...

En tiedä miten teidän kylmyys on verrattavissa Enkkujen kylmyyteen. Olen tässä vuosien kulkiessa nimittäin huomannut, että kylmyyttäkin on niin montaa laatua.

Täällä mennään miinuksen puolelle harvemmin. Nollan ympärillä pyöritään koko talvi ja kevät. Sepä se vasta hyistä on. Paljon kurjempaa kylmyyttä kuin Suomen -15, sitä melkein kaipaa.

Pahin on kuitenkin se kun kylmyys tulee sisälle taloihin. Onneksi sentään on patterit ja kuumavesipullo.

Celia kirjoitti...

Ihanat noi sun kengät!!

Täällä oli eilen miinus 8 aamulla ja tuoksui talvelle. Se tuntui jotenkin kumman hyvälle. Tuli ryhdikäs fiilis. Olin vähän ihmeissäni itsekin, mutta kirkas ja kylmä pakkasaamu teki mielelle hyvää.

ipi kirjoitti...

Hoitaisikohan joku minunkin luulosairauttani samalla tavalla. Täällä on kylmä, mutta aurinko paistaa. Kaunis syyssää, mutta tällainen vilukissa ei osaa siitä nauttia. Ainakaan ulkona. Sisällä pärjää villasukat jalassa.

Nina kirjoitti...

Voin yhtyä Neiti Nimettömän kommenttiin vietettyäni Tammi-Helmikuun Lontoossa. Ei ollut rehellisen kylmä, pakkasta oli ehkä päivänä parina, mutta oli niin uskomattoman kostean hyytävää-- sellaista mikä menee kaikkien vaatteiden läpi luihin ja ytimiin, eikä lähde kuin saunassa, jota Englannissa ei tietenkään ollut tarjolla.
Ja kylmyys siellä menee taloihin, kun ei ne engelsmannit tajua laittaa eristettä seiniin tai kattoihin.

En kyllä nauti siitä kylmästä kuin hetken-- useinmiten vähemmän aikaa, kuin mitä kuluu lenkittäessä koiraa.

Mirja kirjoitti...

Hieno sateenkaarikuva. Viime päivät ovat olleet hyytävänä kylmiä täällä Suomessakin, perheessämme useampi jo niiskuuttaa. Taloyhtiö on myös tapansa mukaan vähän hitaasti reagoinut talven tuloon, kun sisälläkin on saanut palella.

Martta kirjoitti...

Tähän aikaan vuodesta kun lukee postauksia siltä pallonpuoliskolta, olo täällä tuntuukin kepeämmältä kun kesää kohti taas mennään..

Täällä Etelä-Afrikassakin talvi on kyllä ankea; ulkolämpötilat ihan ok, sadettakin siedän mutta ihan karseeta kun kämpät on niin kylmät, ikkunoista tulee sisään niin että verhot heiluu, nurkat vetää homeeseen, sänky on kostea ja itse koitan kääritytyä fleecepusakkaan ja hengailla patterin kanssa. Luulen että Englannissa majailijoilla on just tätä samaa kosteankylmää, mikä on tosiaankin paljon inhottavampaa kuin kunnon suomipakkanen.

Alpeilla asuessa taas rrrrakastin talvea ja lunta kun aurinkoakin oli usein. Talvet tuntuivat kepeiltä, pakkasta oli just sopivasti, aurinkotaikaa riittämiin ja silti tunnelmallista. Suomen pimeitä, kylmiä ja pitkiä talvia en voi sanoa kaipaavani -ainakaan osaksi arkea.

--KATA-- kirjoitti...

Asiasta ämpäriin!

Onko sulla aikaa kutoa mun miehelle kunnon tavalliset suomalaiset villasukat? Siis maksan toki jne. Olen kysellyt kavereilta ja oikein kellään ei ole aikaa...haluan antaa ne joululahjaksi enkä osaa kutoa. ???

Pellon pientareella kirjoitti...

Syksyllä tuntui aluksi todella kylmältä kun ilmat viilenivät eikä sisällä ollutkaan enää 26 C. Nyt sitä huomaa ihmeekseen, että onkin jo tottunut. Ei enää mene ihan shokkiin, kun sisälämpötila laskee ennen tulien laittoa 18 asteeseen ja vetää. Ja kylmempää on tulossa, joten tämä tuntuu vielä vanhassa puutalossa aika lailla helpolta.

Ritva kirjoitti...

täällä kudotaan loppusuoralla olevaa villatakkia nro 10 puikoilla. reikäsen näköistä mutta lämmittävää.
se myös venyy ja paukkuu. saattaa olla, että sen sisään mahtuis tiukan paikan tullen useampikin vilukissa.

mahtavat spektrikuvat!

Ilona A. kirjoitti...

Kiitän jotain korkeampia voimia suomalaisesta talonrakennustaidosta. Meillä ei ole vielä edes patterit päällä kerrostaloasunnossamme. Villasukat on kyllä silti taas tiukasti jalassa seuraavat puoli vuotta :)

Kiitos kaunis paketistasi! Se kolahti postiluukusta ja piristi ihanasti työpäivääni. Käyn täällä lueskelemassa päivittäin, mutta olen vähän huono kommentoimaan, kun tuntuu että toisilla on aina jotain fiksumpaa/tähdellisempää sanottavaa.

Oikein mukavaa ja lämmintä loppuviikkoa sinulle!

violet kirjoitti...

Neiti Nimetön; en ole teidän saarella koskaan käynyt mutta uskoakseni samasta hyhmästä on kyse kuin meilläkin. Miinusta on kovin harvoin täälläkin, mutta kosteaa.
MEillä on talvella ihan karmeat lämmityslaskut kun en vaan voi sietää edes sellaista ajatusta että lapset palelevat. Itse voin nukkua villavaatteissa, ei niin haittaa;-)

Celia; kiitos!
Tuollaista en ole kokenut...pitkään aikaan. Ei vaan mene tarpeeksi kylmälle että tulisi se tietty ryhdikkyys siihen.

Ipi; nooo, oli pojalla jotakin kun tiistaina koulusta tuli. Nukahti jo bussiin. Mitään kuumetta ei ollut eikä muuta, joten päättelin etttä tarvii nyt tämmösen "sairaspäivän" ja erityishuomiotilaisuuden ihan muuten vaan.

Nina; niin, ne eristeet...
mutta ainakin nää talot hengittää!

Mirja; jooo, olen kuullut että vähän taloytiöstä riippuu tuokin että koska katsotaan olevan tarpeeksi kylmä.

MArtta; toi kuvailusi Alppien talvesta sai mut kaipaamaan sinne! Viime talven lyhyt keikka oli niin aivan super ihana. Mennään uudelleen, se on varma! Juuri tuolta se tuntui!

Kata; ämpäriasiaan vastasin sulle meilissä. Totta kai miehen pitää saada suomalaisin käsin Brysselissä valmistetut villasukat!

Pellon pientareella; niin, moneen tottuu ja kaikki on suhteellista. Sopii lämpöasiaankin!

Ritva; arvostan kuvakehujasi! Olen itse aivan lääpälläni kuviisi.

Ilona A; kiva että paketti ilahdutti. Myönnän että se jäi aika vaatimattomaksi...mutta ajatus oli tärkeä!

ruut kirjoitti...

Olen pohtinut useana päivänä, että miten voi olla näin kyllä jo nyt, lokakuussa?

Muuta selitystä en keksi kuin sen, etten ole vielä tottunut talveen. Tammikuussa ilma on oikeasti kylmempää, mutta sitä jo sietää paremmin.

Yritän päästä myös eroon ajatuksesta, että "säästelisin" talvivaatteita kylmempiin päiviin.

Villapaidan ja villasukkahousujen käyttäminen on ihan sallittua jo nyt, eikö.

Mantelikakku kirjoitti...

Kiitos pienestä palasta Pariisia!!:)
palaan asiaan vielä blogissani, kunhan pääsen sitä kunnostamaan...:)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Alppien talvesta tuil mieleen...Asun siis Alpeilla ja tana vuonna syksy taisi unohtaa käydä täällä meillä. Viime viikolla oli noin 25 astetta lämmintä ja tällä viikolla ovat vuoret ja metsät valkoisiksi sokeroituina, lämpötilan ollessa noin nollan hujakoilla. Eipä taida olla kauniinpaa, kun kiivetä sukset jalassa lumista vuorenseinämää auringon paisteessa. Vähän sulle lomafiilistelyä ;)

Ulla kirjoitti...

Janoschin Panama-kirjoissa on yksi tarina pikku Tiikerin (luulo)sairaudesta, siinä on vastaavia hoitoja kuin teilläkin. Vaan ehkä lapsesi on jo vähän iso Panama-kirjoja lukemaan?

Merja kirjoitti...

Meilläkin viileni pariks päiväks. Kiroan nyt kyllä kun näyttää että helteet olis palaamassa..

Tuo kosteus, se tuntuu täälläkin talvella. Vaikkei muuten kauheen kylmää olekaan, mutta mereltä tuleva kostea ilma kyllä tuntuu sisällä taloissa.