perjantai 22. tammikuuta 2010

Tähän vuodenaikaan...


Jos sattuisitte kaipaamaan herkkukakkua viikonlopuksi niin harkitkaa ihmeessä tätä!
Gâteau à  l’orange. Ihana appelsiinikakku joka on ollut blogissani varmaan ennenkin esillä. (Ehkä useinkin, en vain muista koska viimeksi.)

Tämä tuo hiukan kesää tähän vuodenaikaan!
Kakku on kaiken lisäksi superhelppo tehdä.


50 g korppujauhoja
200 g sokeria
4 munaa
100 g mantelijauhoa
1 iso teelusikallinen leivinjauhetta
yhden appelsiinin ja yhden sitruunan raastettu kuori
2 dl oliiviöljyä


Pinnalle:
yhden appelsiinin ja puolikkaan sitruunan mehu
sokeria


Vatkaa munat ja öljy sekaisin. Lisää muut ainekset. Sekoita hyvin. 
Kaada vuokaan, paista 180 asteessa noin 40 min.


Keitä kattilassa pienellä tulella hedelmien mehua ja sokeria. (Ohje sanoo 75 g mutta paljon vähempi riittää minusta.) Kaada neste uunista otetun kakun päälle. Anna imeytyä ja iske kiinni heti kun ei polta enää suuta....

Vinkkejä:
käsittelemättömät sitrushedelmät olisivat tietysti parhaita...mutta ellei löydy niin toki muutkin käyvät. Ehkä huolellinen pesu poistaa ainakin osan kuoren myrkyistä.


Jos ei kaipaa niin kovasti makeutta voi päällekaadettavan kastikkeen tehdä enemmän sitruunapainotteiseksi. Vaikka kokonaan sitruunanmehusta. Sokeria kyllä tarvitaan jotta pintaan tulee tietty rapeus ja jotta kastike jähmettyy.


Ohjeessa vinkataan myös koristelemaan kakku appelsiininviipaleilla ja syömään haalea kakku paksun luonnonjugurtin kera.



15 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielikuvamaistelen..nam!

En pysty raastamaan sitrushedelmien kuoria myrkkyjen takia, eikä luomuhedelmiä ole lähistöllä tarjolla...
Kakusta jää varmaan jotain oleellisesti puuttumaan, jos jättää raastamukset taikinasta pois.

Joten isompaan markettiin, kun askelen suuntaan..

Kakku kokeiluun, varmasti ;)

Sieluni kaipaa sitrusta tähän vuodenaikaan.

-tuulikki

Pullopostia kirjoitti...

Muistankin tehneeni tuon kakun ohjeesi mukaan! Hyvää oli!

Rouva Nordman kirjoitti...

Muistan, että olen nähnyt tämän (tai sitten se oli sitruunakakun resepti) täällä ennenkin. En syö kakkua, mutta jos söisin, niin tuo olisi varmasti hyvää.

Haluan kommentoida edellistä kirjoitustasi: Ilmaisit varmasti mieltäsi painavan asian käsittämättömän hienosti. Murheesta tuli ihan taidekokemus tekstin, kuvien ja videoklipin yhdistelmän ansiosta.
Voimia sinulle. Kuten kirjoitit, usein tieto siitä, että asiat etenevät helpottaa.

Celia kirjoitti...

Kuulostaa hyvältä jo pelkästään luettuna tuo kakku.

Minäkin toivon kovasti ja uskon, että kaikki järjestyy viitaten tuohon edelliseen postaukseesi.
Hyvä, että pidät itsestäsi huolta.

Liivia kirjoitti...

Maistuis kyllä täälläkin ja laittaisin luonnonjugurttia mieluusti päälle!

Taas iski kova pakkanen, jääkaappi näyttää tyhjää, eikä tuonne kylmään huvita sitten yhtään lähteä tarpomaan. Taitaa tulla säästöviikonloppu.

Mirva kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä! Täytyy kokeilla joskus, ehkä jo tänään äidin kanssa. :)

maare kirjoitti...

Mä kokeilin tätä edellisellä kerralla ja herkullista oli! Sitrus on kestosuosikki niin makuna kuin tuoksunakin; löylyvedessä ollut jo pitkään tuoksuna eteerinen appelsiiniöljy. Ja tuorepuristettua appelsiinimehua nautitaan sisäisesti pimeänä aikana viikonloppuaamiaisilla.

Voi hyvin KAti!

outi kirjoitti...

lääh, ihana resepti. voisinkin muuten kokeilla tätä vaikka sunnuntaina..
mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos reseptistä! Tätä teen vieraille sunnuntaiksi :)

Kirjailijatar kirjoitti...

Oioi nyt täytyy varmasti viikonloppuna leipoa. Leipominen on mielestäni rentouttavaa, mutta sitä tulee tehtyä ihan liian harvoin. Lupaan itselleni leipoa jotain, ehkä tämän kakun. Herkullinen ohje!

Prisca kirjoitti...

mmmmm...

Punamulta kirjoitti...

Tuo on varmaan hyvä, mutta olen jotenkin niin vähän minkään appelsiinikakun ystävä, etten vieläkään sellaista kokeile...sitruuna vielä menisi. ihme juttu...

Mielikuvien uhri siis. Olisi takuulla varmaan hyvää...

Petra kirjoitti...

Kakku tuli juuri uunista ja odotan että "kuorrutus" vähän jäähtyy ja jähmettyy että pääsen maistamaan.

Kiitos että muistutit tästä ohjeesta, viime kerralla unohdin kakun tehdä vaikka innostuin reseptistä jo silloin.

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin kakkuasi ja aion levittää ilosanomaa eteenpäin. Tein sitä vierailleni ja pelkäsin koko ajan, että ne syövät koko kakun. Ilkesin syödä tarpeeksi suuren palan vasta vieraiden lähdettyä.

Kiitos muutenkin blogistasi.

laura

violet kirjoitti...

Tuulikki; sielulle sitrusta!

Pullopostia; eikö ookkin. Herrrrkkua.

Katilein: molemmat on olleet.
Kuka ikinä tämän reseptin onkaan keksinyt niin nappiin on mennyt.

Kiitän kovasti sanoista mitä tulee tuohon edelliseen kirjoitukseen.

Celia; pidän itsestäni niin kovasti että se velvoittaa myös pitämään huolta.

Lliivia; se onkin oiva tapa säästää. Mä kun joskus yritän samaa niin mies alkaa kaivata herkkuja ja ottaa auton alleen ja hakee mistä vaan.

Mimmi; anti mennä vaan, äidin kanssa tai ilman!

maare; miten sana "löylyvesi" olikin niin ihana??? Olen luullut etten ole "saunaihmisiä"...

outi; kerrohan sitten teitkö ja maistuiko

minja; kiva kun kelpaa!

Kirjailijatar; tämä on äkkiä leivottu. Kauhean helppo ja nopea.

aurinko ja kuu; juuri noin;-)

Punamulta; voi mulla on vaikka mitä tuollaisia! En melkein itsekään tajua miksi ja mistä ovat tulleet.

petra; en malta odottaa ikinä. Isken heti kiinni kun ei suu pala enää.

laura; oi kun kiva kuulla!
Resepti oli viime kesänä Elle à table -lehdessä. Siinä oli monta muutakin kivaa.