perjantai 7. maaliskuuta 2008

Sydän ja tukka hyvin

Kävin tänä aamuna kardiologin luona. Syynä toisen raskauteni aikana Ranskassa huomattu läppävika. Käskettiin seurata, mutta Hollannissa se ei ketään kiinnostanut kun "ei ole oireita".
Rinnan puristusta, nopealyöntisyyttä ja muljahteluja oli, mutta "ei se siitä johdu", sanottiin. Ei sitten. Hollantilaiset lääkärit nyt muutenkin tietävät kaiken ja niillä on röntgensilmät ja ultraäänikädet, joten paljon tutkimuksia ei "turhaan" tehdä.

Kävin täällä uudessa kotimaassa kotikadullamme vastaanottavan lääkärin luona joku aika sitten. Hän lähetti minut jatkotutkimuksiin "ilman muuta". Tänään tapasin sairaalassa mukavan naiskardiologin, jonka kanssa oli heti yhteistä puhuttavaakin. Siskonsa osallistuu Tampereen lyhytfilmifestivaaleille ja on kertonut että Tampere on valloittava kaupunki. Niin-in.

Ultraääni näytti mitraaliläppävuodon. Saman, mikä todettiin jo 2001. Sain mukaani kortin jossa kerrotaan mikä on vaivan nimi, ja ehdottoman määräyksen käyttää antibiootteja esim. mahdollisten hammaslääkärireissujen yhteydessä. Listan myös muista toimenpiteistä (ja sairauksista) joiden yhteydessä hoitavan lääkärin pitää tietää vaivani ja kaivaa antibiootit esiin endokardiitin (sydänläpän tulehdus) ehkäisemiseksi.

Lisäksi sain 3 eri puhelinnumeroa tälle kardiologille ja luvan soittaa "koska vain" jos rintaa ahdistaa kohtuuttomasti tai sydän hypähtelee kovasti sinne tänne. Mutta hän korosti että minä saan ja voin elää aivan normaalia elämää. Ja hyvä, että olen hoikka, en polta ja verenpaine on paikallaan.

Sitten kävin leikkauttamassa tukkani ihan siitä riemusta, etten saanut niin huonoja uutisia lääkäriltä kuin viime perjantaina katsomani Paris-elokuvan päähenkilö. Tukasta tuli lyhyt ja hyvä. Olen taas minä.
Hyvää viikonloppua!
Nauttikaa terveellisistä asioita, kuunnelkaa
omaa ja toistenne sydäntä......ja ostakaa itsellenne kukkia.

19 kommenttia:

Sari kirjoitti...

Hieni homma, hieno tukka ja kaunis kuva ! Tukanleikkuu tuulettaa kummasti päätä, kun olo tuntuu tukkoiselta - ainakin minulla kun leikkautan melkein kaiken pois. Kampaajani onkin 'parturi' ja olen kai hänen ainoa naisasiakkaansa. Naisten kampaajat eivät helposti leikkaa niin lyhyeksi kuin haluan.

Pikkujutut kirjoitti...

Hyvä juttu! Kuva kertoo kaiken.
Onpa hienoa löytää tuollainen lääkäri,todellinen aarre.
Nuo hiukset ovat upeat-sopivat sinulle todella hyvin. Itse haaveilen tuollaisista hiuksista mutta kampaajalla se ei enää tunnukaan hyvältä ja päädyn ottamaan millin latvasta.

Vilijonkka kirjoitti...

Onnea!!! Mahtaa tuntua hyvältä kun asiantuntija välittää ja on kunnon ohjeet taskussa kotiin lähdettäessä.

Juuri ennen kun tulin poikkeamaan luonasi ajattelin omaa ylipitkää lyhyttä tukkaani ja nappasin Perrierin tuohon vierelleni kuplimaan. Ei kai seuraavaksi auta muu kuin ostaa kukkia itselle lapset koulusta kotiin hakiessani, Madame kun niin käskee.

Hyvää viikonloppua sinnekin!

Helmi Junika kirjoitti...

Kaunis tukka ja siis sydänkin! Mahtava viikonloppu voi alkaa! Siis hyvää sellaista täältä sinne.

--KATA-- kirjoitti...

IHANA tukka!

(Kukat ostettu)

Liivia kirjoitti...

Multa on mennyt ohi tyystin tämä läppävikasi, olen niin onnellinen, jos kaikki on sydämmessäsi hyvin.

Ja tukka on hyvin kanssa!

Justiinsa tultiin kaupungilta, ja katukuvasta näki, että filkkarit on alkanut. Olen joskus kuluttanut näitä festareita kyllikseni, joten ei vaan enää jaksa. Vanhuus nääs.

tanja kirjoitti...

Hyvä kuulla, että sydänasiat kunnossa ja nyt asianmukaisessa "hoidossa". Itse olen sairastellut viimeisen vuoden ajan paljonkin, ja olen sitä mieltä, että tietämättömyys se pahinta on. Kamalan kuuloisia nuo hollantilaiset lääkärit. Minulla asuu serkku Amsterdamissa, ja häneltäkin olen kuullut aika tympeitä juttuja sikäläisestä terveydenhuollosta. Silti vähän ihailen hollantilaista yhteiskuntaa, tai joitain piirteitä siitä. Mutta helppo sanoa, kun on vain turistin näkökulma.

Ostin myös neilikoita! Ja sinun kampauksesi on ihana! Oma liiskatukkani häpeää juuri nyt.

violet kirjoitti...

Sari: Hyvin sanottu että tukanleikkuu tuulettaa päätä! Mulla on usein ollut lyhyt mutta on se lyhimmilläänkin ollut aina kuitenkin jotain 5 senttinen. Silti olen minäkin törmännyt ongelmaan ettei kampaaja suostuisi leikkaamaan. Sen olen huomannut että mieskampaaja ei ole koskaan kieltäytynyt, naiset joskus sanoneet että "ei ole tarpeeksi naisellinen" jos on "liian lyhyt".
Pah, naisellisuus ei ole tukasta kiinni - ja minun ongelmanihan se sitten on, ei kampaajan;-)

Pikkujutut: Olen myös iloinen tuosta lääkäristä. Hän sanoi että vaikka vaiva on suht yleinen ja yleensä vaaraton, niin se pitää ottaa silti vakavasti.

Vilijonkka: sas muuta! Kunnon ohjeet taskussa on jo paljon.
En ole aina ollut "kulpavesien" ystävä mutta nykyään sekoittelen itselleni yhä useammin vaikkapa viinirypälemehu-Perrier"drinkkejä".

Helmi Junika: Palaan sitten maanantaina kirjoittamaan kun oli taas ihan pee viikonloppu (kun latasin sen täyteen ylisuuria odotuksia;-))

Kata: Kiitos! Ja hyvä että kukka-asiat on kunnossa.

Liivia: en ole kauheasti siitä sydänjutusta kirjoittanutkaan kun se on sellainen mikä on helppo unohtaakin. Mutta enpä voinut taas olla ajattelematta tänään että äidin äiti kuoli 37-vuotiaana sydänvaivaan...tarkkaan en tiedä mitä se oli. Minä en ole käynyt filkkareilla koskaan...en tajua miksi, kun elokuva kiinnostaa ja Tampereella olin liki 30 vuotta!

Tanja: tietämättömyys on todella pahinta. Se hollantilainen terveydenhoito on todella erilaista kuin vaikka ranskalainen tai belgialainen (näyttäisi olevan).
Kyllä mulla siellä jotkut asiat sujui mutta kerrankin oli esim. patti rinnassa ja sai rukoilla omalääkäriä kirjoittamaan lähetteen tutkimuksiin. Sairaalassa olivat kyllä sitten sitä mieltä että hyvä kun vaadit tutkimukset. Samoin mun tutkittiin tosi huolella migreenijuttujen takia, että siitä sen valita...mutta siitä kyllä, että esim. lapsia ei oikein edes "kehdannut" viedä lääkäriin ennen kuin oli ollut k uumetta päiväkaupalla ja antibiootteja siellä välteltiin melkein liiankin kanssa.
No,s e oli siellä ja se oli silloin.

Ekub kirjoitti...

Mainiolta kuulostaa tuollainen lääkäri ja hieno on tukka myös! Minä kävin pätkäisemässä omani viikko sitten ja kummasti piristää elämää vieläkin!

Papi kirjoitti...

Hieno juttu! Se tuntuu aina hyvältä, kun huomaa olevansa ammattilaisen käsissä.

Enpä tiedä minkälainen tukkasi oli aikaisemmin, mutta tämä uusi on todella hyvännäköinen. Kampaajasikin on näköjään ammattilainen.

Minulla on aina ollut melko tai pitkät hiukset, monta kertaa olen halunnut leikata ne aivan lyhyiksi, mutta sitten en ole kuitenkaan. Mulla on iso pää ja höröt korvat.

Huomisen naistenpäivän kunniaksi ostin itselleni kimpun tulppaaneja jo tänään :)

Oikein hyvää ja kaunista viikonloppua sinnekin!

Sooloilija kirjoitti...

Hei, mitähän vielä lisäisi edellisiin.. Sinulla on ollut jännittävä päivä, suurien tunteiden päivä. Ja siihen sopii täydellisesti myös hiusten uudistaminen! Kaunis! Lämpimiä terveisiä sinne päin!

isoinpapu kirjoitti...

Hyvä kuulla hyviä uutisia. TUkkakin näyttää hyvältä (niinkuin koko pärstä).

Se että lääkäri välittää tuntuu joskus olevan parempi lääke kuin oikea resepti.

Ostan kukat huomenna!

Merja kirjoitti...

Uusi tukka sopii hyvin siroihin piirteisiisi. Ja hienoa että pumppu on kunnossa, ainakin pääpiirteittäin.

Minä ostin tänään oikein kaksi kimppua ruusuja, ennakoin nääs kehotustasi.

Maurelita kirjoitti...

Huiman upeita uutisia ; potretissa on asennetta !

Tuula kirjoitti...

Hieno juttu, että sydänasiat ovat järjestyksessä! Hiukset näyttävät todella valloittavilta :)
Hyvää naistenpäivää!

celia kirjoitti...

Tuntuu hienolta, että sait erinomaisen lääkärin, joka kuuntelee sinua ja ottaa vakavasti vaivasi eikä vähättele, kuten aikaisemmin on tapahtunut.

Tukkasikin on ihastuttava. Sopii sinulle erinomaisesti.

Siitä muistuikin, että pitäisi mennä kampaajalle. Haluan päästä talvitukastani eroon.

violet kirjoitti...

Ekub: Mulla kyllä kampaajalla käyminen ei ihan aina tarkoita piristämistä...kun ei ikinä tiedä mitä siellä tapahtuu.

Papi: "mulla on iso pää ja höröt korvat"...No ei ainakaan sitä huomaan blogisi perusteella!

Sooloilija: suurien tunteiden päivä sopii kaltaiselleni draaman rakastajalle;-)

Isoinpapu: totta töräjät lääkäreistä.

Merja: sulle tuli sitten oikein ETIÄINEN että kohta se Piilomajan emäntä käskee ostaa kukkia, ostankin heti;-)!

Maurelita: hyvä jos edes potretissa...oikeesti se on nykyään aika hukassa.

Tuula: naistenpäivää sinnekin, vielä tänään lauantainakin.

Celia: "Talvitukka". Ihana ilmaisu.
Kuin talviturkki.

Anna Emilia kirjoitti...

Tukka on ehdottomasti hyvin ja on ilo kuulla, että sydän myöskin. Ihanaa kevättä..

Anonyymi kirjoitti...

En lue, mitä muut ovat sanoneet, mutta sanon itse, että niin turhan moneen sairauteen ei kiinnitetä huomiota ajoissa juuri siksi, koska "ei ole oireita". Ja sittenkin vain parannetaan oireita, ei sairautta. Toivon sinulle voimaa tuon sairauden kanssa. Pellegrinon, kampaajan ja kukkien voimin elämä on huisisti helpompaa ;)