tiistai 17. kesäkuuta 2008

Merkkivalo

Kuusivuotiaani rakastaa kylpyä.
Hän haluaa oikein kuumaa vettä.
Hän pyytää äitiä koittamaan kädellä miten kuumaa se onkaan.


Hän pyytää äitiä laittamaan käden rinnalleen, ja kertomaan että iho on kauhean kuuma.
Ja kun on oikein kuuma, punainen lamppu syttyy.

Tällaisia leikkejä meillä on.
Muun muassa tällaisia.

13 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Kääk, mikä hurmuri! Onneksi oon vanha ja varattu!

violet kirjoitti...

...ja hän niin nuori ja varaamaton!

Pojalla on nyt ainakin niin valtavan ihana vaihe elämisessään ja olemisessaan. Hän auttaa minua kovasti ja pyytämättä, hänen kanssaan on ilo olla, asiat sujuvat ja hän on hymyileväinen. Eilen kyseli missä makkarat kasvavat ja äsken kertoi miten "kaikki tavarat liikkuvat yöllä" poikien huoneessa, ja miksi siis joskus pelottaa.

johi kirjoitti...

Aivan ihana ilme tuossa ekassa kuvassa! Sulla on kyllä hurmaavan näköinen poika.

Sooloilija kirjoitti...

Niin suloinen! Sopisi mun 8-vuotiaalle kuopukselleni, olis hiukka vanhempi nainen eli 2 vuotta vanhempi.. No ei vaineskaan..

Lapset on ihania kun niillä on kaikkia hassuja ja hauskoja juttuja aina pään sisällä..

Maurelita kirjoitti...

Hassua seurata millaisia vaiheita lapsilla on milloinkin. Tuon vuoksi lähinnä aloitinkin oman bloggaamisen ammoin, jotta kotimaan väki näkisi mitä meillä - ja jotta jäisi muistoja niistä ohikiitävistä arkihetkistä.

Oman lapsuuden arki ja juuri tuollaiset pienet tuokiot ovat lopulta niitä kallisarvoisimpia aarteita joita vaalii - ja joita haluaisi jäävän omien lapsien mieleen. Usein miettii mikä näistä kaikista jutuista jää lapselle muistiin.

minh kirjoitti...

Mikä poseeraus coolisti ylävartalo paljaana! Kyllä on suloisen näköinen otus:)
-minh-

Matroskin kirjoitti...

Sääli ettei Suomessa juuri enää ole ammeita. Minustakin kuuma kylpy on paras. Eikö teillä vaadita vaahtoa?

violet kirjoitti...

Välitän mairittelevat sanat pojalle;-)
Vaahtoa vaaditaan joskus, mutta välillä ei SAA olla, "että näkee leikkiä". VEdenalaiset autot kun nääs kaahaa siellä pohjalla.

tiuku kirjoitti...

oooh, kylpyammeet ovat ihana,ja etenkin kuumat kuumat kylvyt ovat suorastaan taivaasta. Kuten Matroskin jo totesikin Suomesta on jostain ihameen syystä lähestulkoon hävitetty kylpyammeet?! Miksihän? Muuan tuttuni, olis sitä mieltä että heidän on otettava amme pois, kun kuluu niin kamalasti sitä vettä... Adoptoisin heidän ammeensa, mutta kun se ei onnistu.
Suloinen poika, kerrassaa! Varmasti aika hurmuri. Lapsilla on ihania juttuja, niin kuin teidänkin makkara kysymys. Hehee

Liivia kirjoitti...

Että näkee leikkiä...:):)

Meillä pitää olla vaahtoa ja tosi tosi kuumaa vettä. Talvella istumme höyryn keskellä kuin jossain Islannin lähteillä (kylppärimme on muuten niin kylmä).

violet kirjoitti...

Tiuku: minusta ihan kummallista hävittää ammeita. Jos laskee paljonko mun mieheni suihkussa kuluu vettä niin siinä ei takuulla yksi amme riitä. Hän seisoo siellä hyvinkin puoli tuntia. Joka aamu.

Liivia: meillä myös talvella on tosi kylmä tuo huone. On siellä lämpöpatteri, mutta huone on ensimmäisenä kun tullaan raput ylös rappukäytävästä meidän kotiin...ja sieltä kylmästä rapusta tulee kylmä hohkaus. ihan selkeä lämpötilaero rappujen ala- ja yläpäässä.
Tämä talo on kieltämättä parhaimmillaan kun on yli 10 astetta lämmintä;-)

paperisydän kirjoitti...

Vaikuttaa kivalta pojalta!

Minunkin viisivuotias poikani (syksyllä kuusi) on hyvin avulias ja kyseleväinen... Joskus melkein äiti väsyykin loputtomaan kyselytulvaan :) Ja autot ovat meilläkin aina kylpyhuoneessa mukana.

Anioni kirjoitti...

Onpas suloinen! Ja muuten aivan mini-Violet :)

Meillä ei ole ammetta (iso HÖH!), mutta työmatkalla pääsin viime viikolla hotellihuoneeseen, jossa oli amme. Edellisestä ammelilluttelusta olikin kulunut jo 24 vuotta...

Mulla myös mies saattaa puolikin tuntia olla suihkussa, joten vettä valuu paljon.