torstai 10. heinäkuuta 2008

Alavilla mailla alakulon vaaraMiksi silloin kun on lähdössä kivalle matkalle
- sataa tihuttaa vettä (laskee huimasti mielialaa!)
- on turvonnut ja ruma olo kohta alkavien kuukautisten vuoksi
- huomaa kauneimman paitansa värjäytyneen pilalle
- kotiin tulee 7.45 (kyllä vain!) sähkömittarin lukija, jonka tulon olimme autuaasti unohtaneet

Minulla on nyt olo että haluaisin vain mussuttaa suklaata, juoda viiniä, lukea roskalehtiä, seilata netissä ja antaa jonkun muun hoitaa kaikki.

Kuvan tomaattipiiras on vain hämäystä. Panin sen tuohon antamaan väriä. Se on tosi hyvää, mutten tänään jaksa sellaista vääntää ja kuvakin on vanha. Tänään ruuan hoitaa joku pakastefirma, luulenma.

(Alakulotekstistä huolimatta olen ihan innoissani matkasta - kai. Lupaan että tämä oli viimeinen kirjoitus ennen paluuta!)

12 kommenttia:

Kaavoihin kangistunut kirjoitti...

Älä nyt tuollaista lupaa! Täällä ainakin tulee teidän reissun aikana vieroitusoireita. Hyvää matkaa kuitenkin!

Papi kirjoitti...

Täällä turvonneen, läskin ja ruman pitäisi *yrittää* olla huomenna juhlakuosissa. Voi näitä menkkoja aina.

Olen jo varmaan toivotellut, mutta laitetaan vielä lisätoivottelut. Eli oikein leppoisaa ja hyvää reissua teille! kyl se olokin tuosta kohentuu :)

aino kirjoitti...

huomenna ON parempi päivä. piristystä toivotan.
ja hei, syö sitä suklaata, lue roskalehtiä..!
oikein hyvää reissua myös teille.

Liivia kirjoitti...

Sen vannon, että kaikki tuo nyyhkytys ja purnaus on ohi menevää, pelkkää pakkausväsymystä.

Mulla sattuu aina tuo aika kuukaudesta kun pitäisi lähteä reissuun ja siihen vielä päälle lennosta aiheutuva turvotus ym. tukaluus. Rumuuden maksimointia.

Mutta AIVAN IHANAA matkaa! Pitänee taas lukea vanhaa Pillomajaa, kun ikävä yllättää.

violet kirjoitti...

Kaavoihin kangistunut; uusi tuttavuus, terve vaan! Hauska kuulla aiheuttavansa vieroitusoireita.

Papi: väitän että miehet eivät ikinä, ei IKINÄ voi ymmärtää miten ruma olo tulee siitä että on aivan turvonnut. Lisäksi olen ollut sisällä kolme päivää (no, käynyt kerran kaupassa) eikä se tuo myöskään mitään hyvää tähän oloon. (Tällä nyt toki ei ole mitään tekemistä hormonien kanssa..)
Toivottavasti olet huomenna paremmassa kondiksekssa.

Aino: totta kai on parempi, kyllä se niin menee aina. Söin ja tein kuvassa olevan kaltaista piirastakin koska meillä oli ihan kauheasti tomaatteja eikä viitsi tänne jättää. Ja join valkkaria ja pakkasin sen voimalla ja sitten huomattiin ettei meillä ole misssään majapaikan osoitetta. Siis miten alkeellinen moka meinasi tulla! Nyt on osoitekin pakattu mukaan...

Liivia: meni oikeastaan jo ohi. Melkein. Olis silti kiva kun farkun nappi menis kiinni;-(
onneksi ei lentää tarvitse, tosin autossa istuminen aiheuttaa samaa tukaluutta.Lisäksi naama ja silmät kuivuu tuuletusvehkeistä, joiden miehen mielestä pitää olla täysillä koko ajan.
Luepa vanhaa Piilomajaa, siellä sitä on stooria paljon.

maijja kirjoitti...

R e s e p t i !

Taidan ymmärtää tuon olosi. Onkohan sitä koskaan miehillä? Sitä kaikenpuolista, hetkellistä olemiseen ja tekemiseen väsymistä - vai mitä se nyt onkaan. Mukavaa matkaa joka tapauksessa!

violet kirjoitti...

Maijja: resepti on äärimmäisen yksinkertainen. näin sen yhdessä ranskalaisessa ruokaohjelmassa missä vierailivat Nizzassa ja tekivät mm. tuota.
Pohja:
200 g jauhoja
1 dl maitoa
1/2-1 dl oliiviöljyä
hiivaa
suolaa

Sekoita hiiva maitoon, sitten jauhot ja öljy. Tunnet käsissäni kun taikina on sellaista hyvää että voi laittaa vuokaan. Anna sen kohota tunti, pari vuoassa yksinään.
Sitten päälle rutosti makeita tomaatteja, vaikka pieniä kirsikkatomaatteja, oreganoa, suolaa, mustapippuria, loraus oliiviöljyä.
Paista n. 200 asteessa kunnes hyvältä näyttää.

Kuvan piirakka oli harjoitus. Tein taikinan yhdellä toisella ohjeella ja se oli muuten samanlainen mutta sitä oli ihan liikaa. Tolla 200 grammalla pärjää. Kuvan piirakka jäi myös liian vaaleaksi eikä siinä ollut tarpeeksi minusta tomaattia.

maijja kirjoitti...

Kiitos! Paistan ja maistan.

Melita kirjoitti...

Hei Violet,
Tuollaista se on -juuri tuollaista matkalle lähtö-ripuli vain puuttuu.
Kun on lähdössä matkalle,jota on kovasti odottanut haluaakin vain olla RAUHASSA kotona ja kaikki näyttää yhtäkkiä ihan päärynänmuotoiselta.Onneksi tunne haihtuu yleensä heti kun kotioven sulkee.Ihmeellinen on ihmisluonto !
Hyvää matkalla oloa !

Melita kirjoitti...

Hei Violet,
Tuollaista se on -juuri tuollaista matkalle lähtö-ripuli vain puuttuu.
Kun on lähdössä matkalle,jota on kovasti odottanut haluaakin vain olla RAUHASSA kotona ja kaikki näyttää yhtäkkiä ihan päärynänmuotoiselta.Onneksi tunne haihtuu yleensä heti kun kotioven sulkee.Ihmeellinen on ihmisluonto !
Hyvää matkalla oloa !

Vilijonkka kirjoitti...

No voi sua. Oikein mukavaa matkaa kuitenkin, toivottavasti pojatkin sietävät toisiaan!

Melita kirjoitti...

Hei Violet,
Tää on niinkuin niin tyhmää-ruutu ilmoittaa,että viestiä ei voitu toimittaa perille ja sitten kun laittaa sen uudelleen niin onkin kakskertaa.!!!
Toivottavasti palaat pian !