tiistai 22. heinäkuuta 2008

Seillans yöllä

Päivät olivat kuumia mutta tuuli viilensi illat mukaviksi. Ihmiset kokoontuivat kylän kahdelle aukiolle syömään. Joka ilta oli paljon väkeä liikkeellä, mutta erityisesti 14.7, Ranskan kansallispäivänä, meitä oli valtavasti ottaen huomioon kylän koon. Ehkä ilotulitus ja muu ohjelma osaltaan houkutteli niin turistit kuin kylän omatkin asukkaat ulos.
Vaikka pidän vilinästä, äänistä ja valoista, pidin silti kaikista eniten niistä illoista, jolloin kuljimme kujilla (lähes) yksin, pojat leikkivät taskulampuilla ja paperilyhdyillä. Mitä ihania seikkailuja heillekin! Oikein kuuli miten pienten mielikuvitus laukkasi samaa vauhtia jalkojen kanssa...

...kujaa ylös, toista alas....


..ja mitähän tuollakin on...pitää kurkistaa...

Kävelyn jälkeen jäin usein miehen kanssa istumaan talon edustalle viinilasin kanssa. Kadun päässä oli erään pienen hotellin edessä suihkukaivo, jossa roseepullot pysyivät viileinä asiakkaille...
...ja aivan taloamme vastapäätä kohosi vanhan talon seinä. Rakennukset ovat yli 600 vuotta vanhoja. Meidän talomme oli vuodelta 1661. Siinä oli aika hemmetin hyvä katsella ohikulkevia ihmisiä, naukkailla viiniä ja napostella oliiveja - ja parantaa maailma.

9 kommenttia:

M'man kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

MOI,
ihanan näkönen paikka! Saitko mun s-postin?
Maria

Sooloilija kirjoitti...

Tulin vielä uudestaan tänne kurkkimaan ja laitoit lisää kuvia; ihanaa! Olen ihan pyörryksissä tästä kauneudesta! Keltaisen sävyistä iltaa ja yötä on kuvissasi!

katriina kirjoitti...

Minäkin katson onnellisena kuvia, niiden lämpöä, ihmisiä ja jännittävää tunnelmaa. Tulee mieleen kaukainen nuoruus, kun seikkailtiin ystävän kanssa Etelä-Ranskan kuumassa kesässä.

Anonyymi kirjoitti...

Kapeat kadut ja kujat, ja se vanhan talon seinä, nämä kuvat iltavalossa niin romanttisia, maalauksellisia, kuin satukirjasta, tunnelma kuin kauniissa unessa, jota melkein, melkein ulottuu koskettamaan.

ludivine kirjoitti...

Hi !
Where did this fest take place ?
The pictures seems like it was really cosy !

Liivia kirjoitti...

Just tälläistä! Ihanaa! AAh.
Ihan villiinnyn täällä, oi voi. Onneksi ei ole housuja jalassa, en pysyisi niissä.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Noi kapeat kadut ja vanhat talot on kyllä aivan upeinta etelä-Euroopassa, paikka kuullostaa niin ihanalta idylliltä, jotain sellaista jota ei Suomesta eikä täällä Amerikasta löydy, vanha kulttuuri on onneksi pitänyt siellä pintansa. :)

Ikkunassa kirjoitti...

Miten kauniita kuvia! Vanhat rakennukset ja kaupungit kiehtovat kovasti. Täällä Australiassa ei ole sellaista. (Ikivanhaa ovat ainoastaan aboriginaalien juuret, mutta se on taas ihan toinen juttu.) Ehkä seuraavaksi muutamme jonnekin, missä on VANHAA! =)