perjantai 8. elokuuta 2008

Harmi

Kävin aamulla keskustassa bussilla ostamassa lankoja pappavillatakkiin, jonka aion kutoa.
Kun nousin kotimatkalle bussiin, nosti kuski bussin suoraksi juuri samalla hetkellä kun pomppasin sisään. Kaaduin turvalleni lankakassin kanssa siihen kuskin eteen, koska bussi olikin yht´äkkiä korkeampi kuin olin odottanut. Tilanne oli niin tyhmä että naurahdin vaan "just samaan aikaan!". Kuski sanoi ilmeenkään värähtämättä "harmi". Vain "harmi" äänellä joka tarkoittaa "eioomuvvikajossiinäkompuroit". Se on tamperetta ja minä tiedän että se tarkoittaa suomeksi että "oho". En edes haaveile siitä että se voisi tarkoittaa " ei kai vain sattunut" puhumattakaan että se voisi tarkoittaa "olen pahoillani".

Harmi.

(Niin olikin, vaikka fyysiset vauriot olivat vain pienet.)

15 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Kummallinen kommentti tuo Harmi.. Onko se kuitenkin vähän enemmän kuin OHO ? Onko siinä pieni empatian häivähdys? En osaa täältä käsin sanoa kun en tunne paikkakunnan tyyliä..

Riikka kirjoitti...

Ne ny ojjust tommosia. Meinaan kuskit. Ellei ne oojjostaim muusta maasta. Älä siis välitä.

Kerran melkein mulla leuka loksahti paikoiltaan kun TKL:ssä kuljettaja jätti penkkinsä ja kiiruhti bussin takaosaan auttaakseensa matkustajaa poistumaan kaksosvaunujen kanssa. Hän ei "antanut" toisen naismatkustajan auttaa vaan halusi auttaa itse. Ihme ettei tamperelaismatkustajista joku jo valittanut kun matka keskeytyi minuutiksi. Niin ja tämä kuski siis oli ihonväriltään tumma.

Solveig kirjoitti...

Olen täällä pikkukauppalassa tutustunut bussikuskien ihmeelliseen maailmaan. Yksi bussikuski kylläkin päästi ilmaiseksi, kun oli niin monta lasta. :)

Pappavillatakki? Millainen?

Sooloilija kirjoitti...

No minunkin piti lisätä, että mikä on pappavillatakki? Joku harmaa ja iso? vai millainen?

violet kirjoitti...

Joo, siis emmää tosissani mieltäni mitenkän pahoita kuskien puheista. Ovat vaan välillä niin uskomattomia, että.

Pappavillatakki on harmaa ja kapea ja aika pitkänomainen. Muokkaan ohjetta jotta saan hiukka ylipitkät hihat ja pidemmän helman.

EMMIE kirjoitti...

Onneksi ei käynyt pahasti! Aika omituinen kommentti minunkin mielestäni, mutta ehkä tuo on sitä suomalaista kohteliaisuutta? TKL:n bussikuskit eivät tunnetusti ole käyneet mitään kohteliaisuuskoulutusta....

Mariza kirjoitti...

Voi hitsi ja harmi,kun törmäsit moiseen pönttökuskiin..:( On niitä joitakin ihan mukaviakin täällä,usko tai älä ;) Paunulaisessa on ainakin yksi niin ihana papparainen,että tekisi mieli halata ,aina kun hänet näkee,on niin sydämellinen tervehdys joka kerta..;)heh,nyt vasta huomasin,että puhuit jotain pappavillatakista..kai tuo papparainen jotenkin siihen alitajuisesti assosioitui..

anne-mari kirjoitti...

No voi harmi! Onneksi ei kaynyt pahemmin. Huvittava yhteen sattuma sinansa, etta juuri talla viikolla olen miettinyt ja muistellut tamperelaisia nysse-kuskeja, kun taalla olen huomannut montakin kertaa kuinka bussi-kuski pysahtyy odottamaan tyhjalle pysakille kun nakee jonkun huitovan jossain kauempana tien toisella puolella, etta haluaa kyytiin mukaan. Vaki asiakkaita tai ei, silti jotain mista voisi ottaa mallia...

Liivia kirjoitti...

Puin nyrkkiä.

Nuo kuskit. Ja varsinkin nämä maalaislinjojen kuskit. Eräänkään mielestä lasten ei tarvitsisi kulkea busseissa ollenkaan.

Mutta pappavillatakki kuullostaa tosi hyvältä! Aikamoiselta urakalta myös.

(mutta missä ihmeessä asutte, jollette keskustassa??)

violet kirjoitti...

Emmie: juuh, tuo oli piilokohteliaisuutta!

Mariza:..paitsi että se papparainen oli vain joku nelikymppinen:-)

Anne-Mari: jossakin vielä odotellaan

Liivia: pappavillatakista on valmiina jo takakappale ja toinen etukappale on puolessa välissä.
(ja bussi tulee Keskustorilta tänne joku viisi minuuttia....että ai minäkö laiska.....)

Papi kirjoitti...

Voi kökkäle, kun harmittaa että näitä sattuu juuri lomallesi. On heitä mukaviakin ja murahtelevat jopa hyvät huomenet.

Voihan villatakki, miten olet aikaansaava. Nyt on selkeästi menossa haahuilukausi täällä, katselen, ihastelen ja hämmästelen muiden aikaansaannoksia.

Olina kirjoitti...

Hmph. Karkkiautomaatti on tehnyt kipaleen vantaalaisista bussikuskeista (kappaleen mukaan bodom-järven surmaajakin ajelee vantaalla bussia), ja olen aina voinut yhtyä biisin tunnelmaan. Näemmä meininki on samanlaista muuallakin. Harmi. Mutta onneksi ei käynyt pahasti.

Anonyymi kirjoitti...

Kivaa olla kotona? Bussitaksat on hirveet, autoja ei kulje kuin joskus ja jouluna ja myyrät on töykeitä. Ja sitten ne ihmettelee, kun kaikki ajelee omilla autoilla, hehheh

Krisu

Vilijonkka kirjoitti...

No kaikkea sitä ihminen saa kuulla. Pitäisi käydä vielä kerran Helsingissä asioilla ennen loman loppmista, mutta uskaltaakohan tuota...Mikähän olisi Hesalainen vastini, ehkä kuskikin vain naurahtaisi.

Parempaa jatkoa toivotellen.

aino kirjoitti...

töykeys pilaa päivän, sen olen monta kertaa todennut. omat kömmellykset, ne ei niinkään.
odotan villatakkiasi, näytäthän sitä sitten jossain vaiheessa?