lauantai 6. syyskuuta 2008

Jäykkäniska


Tänä aamuna heräsin jäykkäniskaisena ärhentelijänä. Pää ei käänny ilman tuskaa juuri mihinkään, ja siitä on nyt koko perhe kuullut jo aika tavalla. Liekö syynä eilinen sateessa kastunut villatakki, vai yötä myöten huonossa asennossa loppuun luettu kirja? Tai molemmat.

Mies katsoi parhaaksi poistua näyttämöltä ja tajusi ottaa pojat mukaansa. Menin kylpyyn ja nautin syntymäpäivälahjojeni tuoksusta. Kylpyhuoneen ikkunasta vakoilin alakerran vaarin viinirypäletilannetta, ja vaikuttaa siltä, että "sato" on jäänyt puskiin.

Koska toivon jo vaihtelua kaalilaatikolle aloin selata keittokirjoja. Ensin ei mitään ideaa, nyt niin paljon että päivät loppuu jos tätä kaikkea alkaa toteuttaa. Suurimmaksi osaksi ideoillani ei kyllä ole mitään tekemistä ruuan kanssa.

18 kommenttia:

elisa kirjoitti...

kiva blogi :)

Papi kirjoitti...

Toivottavasti jo helpottaa, helpottaako? Ja onpa ylellisen näköisiä kylpytuotteita.

Täällä on myös yksi selkäkipuinen, nimittäin miestä kiusaa jo kolmatta viikkoa tuskainen issias. Nyt alkaa himmata, onneksi.

violet kirjoitti...

Elisa: kiits kiits.
Papi; ja paskat.Siis ettei helpota. Tai siinä mielessä, että nyt voi jo päätä liikuttaa eteenpäin. Sivuille vielä hiukan heikosti. Kylpyjutut on L’Occitane en Provencen juttuja,samaa tuoksua jota ostin kesälomalla pullollisen...En olsi ikinä uskonut että mies on edes huomannut mitä se oli ja että olisi osannut ostaa samaa. Oli siis oikea yllätys.

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Mulla on ajoittain ollut tollasta niskajumitusta ja se on rasittavaa, joskus ajattelin, että se johtuu autolla ajamisesta, mutta nykyisin ajan niin harvoin, ettei se ainakaan ole ainut syy.

Mutta mulla on kanssa tapana lukea tuntikausia, välillä todella huonossa asennossa, olen niin innostunut, etten siinä lukiessa edes huomaa, kuinka paikat on jo ihan jäykkinä. Varsinkin jos on vielä vetoa huoneessa, niin se tuntuu pahentavan.

Mutta ylellinen kylpy ja tuoksut kyllä rentouttaa, lämpö tuntuu aina hiukan ainakin hetkeksi laukaisevan sitä särkyä.

Ihan mielettömän kaunis kuvasarja jälleen. Täällä kyllä aina silmä lepää kuvien parissa.

s a n s k u :) kirjoitti...

Aina naen sinun kivoja kommentteja muiden blogeilla ja ajattelin kavaista.

Minunkin niska tekee usein saman tepposen. En pysty kunnolla edes ajamaan kun paa ei kaanny. Minulle tepsii parhaiten ibuprofen laake (Advil taalla). Hieromiset ei yleensa edes auta. Lampo on tietty aina hyvaksi.

Kiva kaulaliina edellisessa postauksessa!

Kesiah kirjoitti...

Täällä myös jatkuva jäykkäniska. Jäykkyys johtuu sängyn yläpuolella sijaitsevasta ilmastointilaitteesta, mutta ilman sitä ei pysty nukkumaan.

Minullakin keittokirja inpiraatiot ja ideat harvoin liittyvät ruokaan (joskus kyllä siihenkin). Voisin käydä hankkimassa jonkun kauniilla kuvilla ja toivoa, että syntyisi hyviä ruokaideoita. Meilläkin on tällä viikolla pahasti jumiduttu pariin ruokaan (ei ole kypsennysmahdollisuutta kotona, joten kylmien mutta täyttävien ruokien ideat ovat vähissä ja into kokota vielä vähemmässä).

violet kirjoitti...

Itkupilli: mulla ei ainakaan pitäis olla autollajamisesta, kun edellisestä kurvailusta taitaa olla kymmenkunta vuotta!
Kiitos mitä sanoit kuvista.

Sansku: tervetuloa vaan tännekin!
Lämpö auttaa tähän ihanasti. Olen kuumentanut mikrossa sellaista pussia missä on oliko ne nyt kirsikan siemeniä.

Kesiah: tuli mieleen kesä 2007 kun muutettiin tähän eikä tullut kaasua viikkoon, pariin. Piti tarkkaan miettiä mitä ruokaa voi tehdä;-) Mikro oli, mutta ei sillä paljon tehdä.

Merja kirjoitti...

Mulla on muuten tuota samaa kylpysuolaa, luulen.. Ostin liudan eri suoloja kun ilokseni havaitsin että tässä vuokratalossa on iso kylpyamme. Siis että voi kunnolla loikoilla.

Sun pitää laittaa mies hieromaan kohtaa siitä niskan alta, lapaluiden välistä.

Anonyymi kirjoitti...

hei vaan,
mulla jämähti niska maanantaina ja alkaa nyt laueta. Aamut pahimpia. Kävin hierojallakin, en tiedä tekikö hyvää vai huonoa, lämmöt nosti päälle ainakin 2 pvksi. Jumimisen alla tuuhea viikonloppu muuttokiireineen, tavaroiden kantoa, viimaa, hikeä, kylmää, kuumaa ja maanantaiaamun ei muuta kuin vieno naps lavan takaa :)
Toiv tokenet nopeammin kuin minä.
satu

Leena kirjoitti...

Kurja kipu.
Mutta kauniit kuvat. Ihana näkymä kylpyhuoneen ikkunasta!

Anioni kirjoitti...

Meinaatko mennä alakerran vaarin puskia tyhjentämään? ;)

Jos lukee keittokirjoja ja tulee inspis, niin millainen se on, jos ei ruokaan liity? On niissä tietty yleensä kauniita kuvia...

violet kirjoitti...

Merja: tuo suola sillä tavalla poreilee kun sen panee veteen...kuin limsaa;-)

Satu: no sulla näyttäs olevan monenlaista syytä saada niska jäykäksi mutta kun itse en keksi kuin sateessa kastunut villatakki harteilla...vaan kaipa sekin nykyään riittää.

Leena: kun katselee meidän pihan puoleisista ikkunoista ei välillä melkein usko että on suuressa kaupungissa. Paljon puita, pensaita, lintuja, kissoja. Alimman kerroksen miehen piha on täysin hoitamaton ja siellä on kaikkea roinaa ja roskaakin, mutta se on jotenkin viehättävä.

Anioni: viime vuonna syyskuussa kun oli autoton päivä Brysselissä ja kadullamme järjestettiin katujuhla, kierteli tuo vaari kaikille sanomassa että hänen pihansa saa sitten kuka vaan tulla tyhjentämään. Pari hullua puskaa jotain en tiedä mitä marjoja ja sitten noita viinirypäleitä. Kyllä sinne joku meni sitten kyykkimään;-)

esim. Tessa Kiroksen keittokirjoissa on niin upeat kuvat, että ne inspiroivat minua hyvin monella tapaa. saan ideoita väreistä omiin töihini, tulee ideoita siitä mihin olisi ihana matkustaa ja nyt viimeksi esim. keksin minkä väriseksi haluan maalata yhden vanhan lipaston.

Anioni kirjoitti...

Niin tosiaan, saahan hienoista ruokakuvista tietysti väri-inspiraatioitakin. Mitenkähän on, osataanko maalikaupassa tehdä oikea sekoitus juuri tietystä ruuan sävystä? Olisi hauska kokeilla ;)

Liivia kirjoitti...

Mulla noita samoja l'occitailin tuotteita. Rakastan niitä! Kunpa olisi Tampereellakin liike.

Ja niska jumiloissa mullakin, ei noidannuolihommaa, vaan ehdoton hieronnon tarve. Aika uhrata rahaa oikein ammattilaiselle, mies ei jaksa enää "perunamaan kyntämistä".

Sooloilija kirjoitti...

Ai sinullakin kastui villatakki, niin minullakin täällä. Niska ei kylläkään tullut jäykäksi, mutta villatakki ei meinannut kuivua millään, ei edes saunan jälkilämmössä..

Kaaliruuat ovat ihania, mutta niihin kyllästyy aika nopeasti.. Tein juuri tällä viikolla kaalilaatikkoa.

--KATA-- kirjoitti...

Matkustimme kesällä laivalla Englannista Bretagneen ja meidän hytin suihkussa oli ihan samannäköinen saippuapaketti kuin kuvassa. Yleensä inhoan kaikki ällöjä hotellisaippuoita, mutta tuolla laivan hytissä se paketti oli niin kaunis, että se on jäänyt mieleen. Voiko se olla sama? Oletko sinäkin matkustanut tuolla laivalla...? Firma oli Bittany Ferries...

Toivon että sun niska voi paremmin!

--KATA-- kirjoitti...

Äh, nyt vasta luin muut kommentit ja kyllä se oli samoja tuotteita, koska muistan että ne olivat provence jotakin...
Meidän hytti oli luxushytti ja siksi semmoinen luxuspaketti. Oho ja wau. En nääs yleensä oleile luxus hyteissä, siksi muistan jopa saippuat!

violet kirjoitti...

Kata: jumankekka ku pääsiskin joskus johonkin hienoon laivaan...
Mun hienoin on varmaan hansalaiva Saksasta Hesaan...oli siinä kyllä jotakin fiksua...tosi suuri hytti, yli 20 neliötä ja vain n. 100 matkustajaa koko laivassa. Mutta ei se mitään luksusta ollut.