maanantai 1. syyskuuta 2008

Kuin kala


Otin itselleni uuden tehtävän:
vielä syyskuun puolella alan Brysselin merimieskirkolla pidettävän naisten keskusteluryhmän vetäjäksi. Tapaamisia ei ole usein (vain kerran kuussa) mutta olen intoa täynnä.
Keskusteluja eri ikäisten ja erilaisten suomalaisnaisten kanssa naisen elämään - ja elämään ylipäätään! - liittyvistä asioista. Pari tuntia kerrallaan kehittämistäni aiheista.

Vaikka itsekseenoleminen on ihanaa ja tärkeääkin, niin ajattelen että ihmiset on luotu saamaan toisiltaan voimaa, ajatuksia ja tukea.Tiedän olevani siellä taas kuin kala vedessä.

16 kommenttia:

M'man kirjoitti...

Upea idea! Onnea projektiin!

pikkujutut kirjoitti...

Loistavaa! Oikein antoisaa syksyä!

*iTkUpiLLi* kirjoitti...

Kuullostaa tosi kivalta, antoisaa varmasti itselle ja muille. Syksyyn niin kuuluu tuollaisten uusien juttujen aloittaminen.

Tosi suloinen tuo kala, onko teillä akvaario? Eikun nyt muistinkin, tehän kävitte sellaisessa. ;)

violet kirjoitti...

M’man: idea onkin hyvä, mutten valitettavasti voi kertoa sen olevan omani;-) Tuollainen ryhmä on ollut jo pitkään, mutta nyt etsivät uutta vetäjää.

Pikkujutut: Kiitos! Tarvitsen jonkun tällaisen jutun jonka eteen pitää nähdä hiukan vaivaa, mutta joka on antoisa.

Itkupilli: Toivon, että asiasta kehkeytyy osallistujille sellainen, että tapaamisista 'ei voi olla poissa'...
Joo, toi kala oli sellainen aivan pikkuinen isosilmäinen ressukka siellä akvaariossa.

Anioni kirjoitti...

Mahtavat värit kuvissa!

Pieni maailma. Mun anoppi asui muutaman vuoden Antsussa (ja kävi tuolla mainitsemassasi paikassakin, ja oli muistaakseni siellä aina joskus töissäkin), mutta itse en koskaan ehtinyt kyläilemään sinne saakka. Ja se on harmittanut.

Onnea projektiin!

Liivia kirjoitti...

Loisto homma! Sinulla varmasti aiheissa piisaa.

Ja mikä kala!

violet kirjoitti...

Anioni: "Antsu", heh heh. Minulle ensimmäinen asia mikä ko. kaupungista tulee mieleen on juutalaiskorttelit ja miehet korkeissa hatuissaan, tukkakiehkurat sivuilla, naiset mustissa vaatteissaan, kaikki kuin sata tai kaksi sataa vuotta sitten.
Ja sitten tietysti timanttikauppa.
Antsu on maailman tärkeimpiä timanttikaupunkeja. Sunnuntaina kävimme mm. ostoskeskuksessa jossa oli vain jalokiviliikkeitä.

Liivia: kyllä mulla paljon tulee hyviä ja puhuttavia aiheita mieleen. Pitää vaan olla tarkkana ja tunnustella ryhmän mielialaa, ettei tule tunne että minä määrään ja he puhuvat minulle haluamastani aiheesta;-) Pitää osata olla mukana itse samalla viivalla. Ryhmä se on kuitenkin joka tekee hyvän keskustelun.

Olina kirjoitti...

Tuollaiset keskustelupiirit ovat kyllä hyviä ja tärkeitä ajatusten virittäjiä. Minä aina välillä kaihoilen lukion kirjallisuusseminaarin perään, jossa puhuttiin kirjoista ja elämästä, milloin mistäkin päivän mietityttävästä aiheesta. Uskon tosiaan, että hyvä vetäjä antaa myös tilaa keskustelulle, ettei tule sellaista puheenjohtaja meininkiä.

Onnea hienosta ja varmasti antoisasta vastuutehtävästä!

(Ja vautsi, mikä kala!)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa mainiolta :) Vähän niin kuin tämän blogin laajennus toiseen ulottuvuuteen. Onhan se kuitenkin erilaista, kun ollaan fyysisestikin läsnä.

violet kirjoitti...

Olina: minä olen myös aina tykännyt keskustella ja etenkin keskustella ihmisten kanssa, jotka kestävät eriäviäkin mielipiteitä ja jotka osaavat perustella omiaa.

Tuo kala oli kyllä kuin uiva rintaneula.

Killisilmä: Niin, olen varma että tämä blogi palvelee minua mm. aiheiden keksimisessä ja että ryhmässä keskustellut asiat saattavat jatkaa elämäänsä täällä. Toki kaikki siellä on luottamuksellista ja intiimimpää, mutta toki asiat noin yleisellä tasolla elävät vastavuoroisesti, olen varma.

Vilijonkka kirjoitti...

Kuulostaapa hyvältä. Mielelläni osallistuisin moiseen jos täällä joku jaksaisi järjestää. Huomaan harmittavan usein suomen sanojen piiloutuvan jonnekin, aivan lähistölle, mutten meinaa millään saada sanotuksi haluamaani. Muutama tunti ahkeraa pohdiskelua ja keskustelua viikossa ei olisi pahitteeksi.

Allu kirjoitti...

Vau mitkä värit tossa kalakuvassa, vähän niinkuin VIOLET.

violet kirjoitti...

Vilijonkka: olen huomannut jo vuosia sitten että aika paljon sellaista, johon moni haluaisi osallistua, mutta jota kukaan ei halua järjestää...Ja sitten niitä järjestäjiä katsotaan pahimmassa tapauksessa kuin olisivat hiukan pimeitä kun "tekevät ilmaista työtä"..."mitä HYÖTYÄ siitä o?", huhuillaan...

Allu: kröhm;-) Violet-kala.Uusi laji.
Tuntomrkkinä uteliaisuudesta ymmyrkäiset silmät ja hitaasti lipuva liikkuminen.

Inka kirjoitti...

Kuulostaa mielenkiintoiselle!
Nuo värilastut näyttävät kauniille. Harmittaa, että kotimaassa on vain ne pari hassua maalivalmistajaa ja niiden hassut kartat. Oispa käytössä kaikki maailman värikartat - menisipä niiden parissa tunti jos toinenkin ihastellessa!

Ulla kirjoitti...

Kuulostaa kivalta, onnea matkaan! Mistä ajattelit alustaa? Kerro sitten jotain miten meni.

violet kirjoitti...

Inka: ei sitten auta ku tehdä värikarttansa itse;-)
Ulla: aiheita vilisee pää, otan ensin selvää mistä ovat keskustelleet esim. viime kevään ajan jotten alusta heti samasta....