tiistai 9. syyskuuta 2008

Paras ystävä


Monen, monen vuoden jälkeen minulla on taas kunnollinen talvitakki! Se on ihana kunhan siihen ei yhdistä vekkihametta ja polkkatukkaa. Ja tämä menee pepun päällekin, on tarpeeksi lämmin, toisin kuin se lapsuuden tekomokkatakki. Tiedän että tästä tulee pitkä ystävyys.
Nyt pitää vaan odottaa sopivia ilmoja. Tällä viikolla näyttäisi olevan keskimäärin + 25 astetta - torstaille jopa 27! - joten ihan vielä ei kietouduta villakangastakkiin.

Meidän kadullamme on ihana vaatekauppa, jonka valikoimissa on paljon muutakin kuin vaatteita. Yksi päivä näin ikkunalla taulun ja luulin että Liivia pitää näyttelyn Brysselissä! En tiedä onko tuo taulu myytävänä, mutta tykkään siitä ihan kauheasti. Varsinkin väreistä. Ihana, ihana harmaa. Joka syksyinen ystävä. Tummien huulten paras pari.

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onnea takkiostoksesta!
Minä olen ollut myös samansuuntaisilla asioilla, ostin eilen takkikankaan. Onneksi pakkasiin on täälläkin vielä aikaa, niin ehdin väsäämään (jos uskallan aloittaa)...
Taulu on aivan upea!

Liivia kirjoitti...

Katsoin taulua ja ensimmäinen ajatus oli; kunpa tuo olisi mun maalaama! Kiitos siis kohteliaisuudesta.
Siinä on hyvät värit, ja nuo ristityt kädet on aivan ihanat.

Takki on just eikä melkein.
Mieletön tinamukikokoelma. Mieheni olisi noihin lääpällään, hänellä on fiksaatio lohmoisiin tinakuppeihin.

Anonyymi kirjoitti...

Takki on todella kiva. Kyllä klassikot vaan on parhaita.

Minunkin pitäisi mennä takkiostoksille, mutta kun ei yhtään huvita. Itse asiassa uusi talvitakki olisi pitänyt ostaa jo viime syksynä. Mutta vältyin kauppareissulta, sillä viime talvi oli niin leuto, etten käyttänyt talvitakkia kertaakaan.

Maalaus on mielenkiintoinen.

violet kirjoitti...

Annaliisa; Kävinkin kivassa blogissasi katsomassa takkikangastasi. Oi, uskalla ihmeessä!

Liivia: No mulle tuli niin vahvasti mieleen että se on sun tekemäsi että oli pakko seuraavana päivänä ottaa kamera mukaan ja näyttää. Musta tuon naisen paitakin on saatu ihanan "pörröiseksi" ja tykkään hänen huskyn silmistään.
Noi mukit sain anopilta. Kolhuisin etualalla on hopeaa, muut tinaa. Tykkään noista kunhan eivät kiillä liikaa. Ovat enemmänkin harmaita kuin hopeanvärisiä.

Killisilmä: joo, toi takki on eleetön ja klassinen, muttei takuulla tylsä.Malli on kapea ja myötäilee vyötäröäkin, ettei ole siis ihan suora laatikko.

Matroskin kirjoitti...

Haluaisin kysyä yhdestä taulusta, mutta osoite hukassa. Voitko laittaa postia:

kissa_matroskin AT yahoo.com

Ihana takki!

Satu kirjoitti...

Ihana takki. Minäkin olen etsinyt harmaata talvitakkia. Olen kutonut siihen sopivaa talvisettiäkin. Vähän kuin perä eellä puuhun-hommaa.

Onnekas, kun kadulla on putiikkeja.

tiinaf kirjoitti...

Oi miten ihana takki!

Puisto kirjoitti...

Onnea uudelle takille! Hyvältä näyttää malli ja väri. Sitten vaan 20 astetta pakkasta mittariin ja menoksi. No, ei siellä varmaan edes ole noin kovia pakkasia. Kun ei ole täälläkään, enää.

On kyllä hyvät värit taulussa ja totta, hyvin Liiviamainen, se mitä olen hänen töitään nähnyt blogissansa.

*itKuPiLLi* kirjoitti...

Ekalla silmäyksellä minäkin ajattelin, että tossa on Liivian taulu. On todella ihana taulu, tuollaisen ottaisin ihan heti seinälleni. Siinä on kaikki kohdallaan.

Ja takki on kerta kaikkiaan ihana klassikko. Ja nimenomaan harmaana se on tosi monipuolinen. Tohon kyllä sopii se sun keltainen kaulaliina.

violet kirjoitti...

Matroskin: kiits vaan!

Solveig: no mullahan on kans huivi ja kauluri tehtynä...

Tiinaf; uusi tuttavuus? tervetuloa ja kiitos!

Papi; no eipä täällä juuri alle nollan mene talvisin mutta ei tuo takki sellainen olekaan että sillä välttämättä edes pärjäisi niin kylmässä. Aika ohut lopultakin. Mutta täällä sitä voi hyvin pitää vaikka t-paidan kanssa jos on tosi lauhaa;-)

Itkupilli: eiks ookkin fiksu taulu? Se ei jotenkin jätä mua rauhaan, mutta olen varma että jos se on myynnissä niin se on aivan hemmetin kallis, koska se kauppa on niin kallis muutenkin etten ole koskaan voinut mitääns sieltä ostaa. Tai joo sentään, kerran postikortin...

Merruli kirjoitti...

Uusi talvitakki kutkuttelisi minunkin mieltäni, mutta ei taida olla todellista tarvetta hankinnalle, kun viime vuonna juuri tuli investoitua, nyt suklaanruskea vaikutttaa vain omaan silmään niin vanhentuneelta. Ostin uusimman Modan ihan vain takkikaavojen takia, vaikka taitaa olla kovin kaukaa haettua, että todella takin ompelisin.

Duffelisi on kyllä kunnon klassikkomalli, hyvä hankinta kerrassaan.

Taru kirjoitti...

Ihana takki, onnittelut hyvästä mausta ja valinnasta!

Itse haaveilen punaisesta duffelitakista. En tiedä miksi punaisesta, en yleensä kauheasti tykkää ko. väristä. Ehkä koen että tarvitsen väriä ja piristystä pimeään talveen...

pikkujutut kirjoitti...

Takkisi on hieno ja harmaan sävy just nappiin.

Mukavia hetkiä sen parissa,sitten talvemmalla.

Marja kirjoitti...

Ihana takki! Villakangastakeissa on erityisen hyvä se puoli, että ystävyyssuhde saattaa olla jopa ikuinen.

Inka kirjoitti...

Mahtava takki, onnittelut hyvästä ostoksesta!
Kauniit värit kuvissa, kiitos niistä.

Melita kirjoitti...

Hei Violet,
Itsekin olen haaveillut harmaasta talvitakista vuosia, mutten ole raaskinut-jotenkin nämä tyylikkäät harmaat maksavat muita enemmän??
Minusta tämän kanssa sopisi täydellisesti ruudullinen vekkihame,irlantilaistyyppinen valkoinen neule ja saparot ja paksupohjaiset kengät -siis mielestäni "tyylikkään taiteilijan takki."
Mitä olen kuviasi toisessa blogissasi nähnyt voisit itse hyvin maalata kaupan ikkunassa olevan taulun.Mielestäni toisten töitä saa vapaasti matkia omien seinien koristukseksi.

violet kirjoitti...

Merruli: Tiedän miltä tuntuu kun joku hiljan hankittu juttu alkaakin näyttää omissa silmissä...pöhköltä. Voisiko joku huivi tai joku saada ruskean takin näyttämään erilaiselta?

Elisa: kiitos vaan!
Punainen takki toisi kyllä väriä, se on varma. Itse en punaisia vaatteita välitä pitää kun en tykkää väristä. Silti saatan ihailla jonkun toisen päällä.

Pikkujutut: joo, odottelen viilenevää.

Ilona: joku takki saattaisi kestääkin. Vaikka Burberry. Tämän en usko kestävän ikuisesti, muttei ole tarvekaan, lopulta. Olen kuitenkin vaihtelunhaluinen vaikka tykkäänkin että mieluisa vaate kestää.

Inka: Jotkut ostokset on helppo tehdä empimättä. En viitsinyt edes sovittaa muita värejä ja mallin tiesin viehättävän ennestään.

Melita: oli ne kaikki värit saman hintaisia;-)

Tunnustan että olen kiivaasti yrittänyt tehdä seinälleni sellaista näkemäni kaltaista taulua, mutta totuus on että vaikka se näyttää hyvin yksinkertaiselta ( "tosta vaan muutama veto, sehän on kuin lapsen piirtämä..") niin minun kädestäni ei tuollaista lähde. Eikä se olisi enää muutenkaan Tuo Taulu.
Yrittää ja harjoitella tietysti voin.

Melita kirjoitti...

Hei Violet,
Tässä voisi ehkä tehdäkin yhteistyötä lapsen kanssa eli antaa hänen hiilellä piirtää kuva pohjalle ja sinä maalaisit ???