perjantai 10. lokakuuta 2008

Niin kuin pitääkin


Varoitus: päivän postaus on silkkaa shoppausta.

Minun on jo monesti pitänyt kirjoittaa vaatekaupasta, jossa minusta on asiat niin kuin pitääkin.
Kyseessä on COS, johon tutustuin ensimmäisen kerran Haagissa. Brysselissä on iloksi myös COS. Puoteja on lisäksi Englannissa, Saksassa useita, Tanskassa ja nyt Pariisiinkin avataan ja Lontooseen toinen.

Mutta ne asiat:
- kaupassa ei yleensä soi musiikki (ja jos soi, se on todella hiljaa ja miellyttävää)
- myyjät eivät ikinä ole tyrkkyjä
- myyjät ovat hyvin auttavaisia kun tarvitaan
- sovituskop...eikun huoneet ovat suuria ja ne saa kunnolla lukkoon. Kunnon peilit.
- kukaan ei kyttää montako vaatetta sovitat, mitään lappuja ei anneta
- kaupassa on aina jotain pientä jännää, turhaa(kin). Jotakin, johon rahat riittävät ainakin ihan varmasti
- vaatteet ovat yksinkertaisia, tyylikkäitä. Niissä on kuitenkin useinmiten juju jota kaipaan
- herkullisia värejä, mutta paljon myös klassisia musta-harmaa-valkoinen-beige -linjan juttuja
- pieninkin ostos pakataan huolella ja ajan kanssa (mistä tulee välitön luksus-tunnelma!)
- kassit ovat tyylikkäitä ja kestäviä paperikasseja kangassangoin
- hyvin herkästi saa mukaansa kunnollisia puuhenkareita ja pukupusseja
- kaupassa tuoksuu aina hyvältä. Myös sovitushuoneessa.

Nettisivut tässä. Valitettavasti aivan murto-osa tuotteista on esitelty. Saa siitä ehkä jonkun käsityksen.

Ostin tänään kauniin, valkoisen paitapuseron jossa ei ilokseni ole strechiä. Sellaisenkin löytäminen on nykyään vaikeaa! Ostin myös housut, jollaisia olen hakenut vuosikaudet. Lähellä oli, etten ostanut jotakin aivan ihanan ihanaa ja minulle ennen näkemätöntä: nahkaiset "tumput". Hyvin pitkä varsi, ohutta mustaa nahkaa. kuin siis nahkasormikkaat, mutta tumpun malliset. Jos ne kovasti kummittelevat niin palaan joskus asiaan.

Näihin materialistisiin aatoksiin päätän raporttini.


23 kommenttia:

SARI kirjoitti...

Käyn H A R V O I N vaatekaupoissa. Tälläkin viikolla löysin tieltä kassillisen kelpo vaatteita( Sano sitten, kun kyllästyt näihin juttuihin ), vaatteeni vaan ilmaantuvat jostakin, osa itse tehtyjä, osa saatuja, osa tosi vanhoja, loput vauhdilla ostettuja - jos löydän kivan, ostan heti. En tiedä mikä on, mutta paitapuseroa en yrityksistä huolimatta osaa käyttää. Noille paperikassinsangoille olisi sitävastoin käyttöa.

Anonyymi kirjoitti...

Mietin tässä, että onko tekstissäsi linkki tai nettiosoite siinä kohdassa, kun sanot "Nettisivut tässä."?
Jossain aikaisemmassa tekstissäsi mietin samaa, koska minulla ainakaan ei näy mitään mitään muuta kuin seuraava lause, joka jatkuu "Valitettavasti aivan murto-osa..."

Liivia kirjoitti...

Perjantaisin en juuri ole henkevimmilläni, joten tälläiset postaukset on just sopivia!

Tuo kauppahan on koettava. Jokikinen asia on sitä, mitä toivoisi.
Jumputus kaupoissa karkoittaa ainakin minut heti. En voi käsittää, kuka älypää on keksinyt että sellainen lisäisi ostovoimaa.

violet kirjoitti...

Sari: mulle kelpaa myös jos löydän ehjää, kunnollista, kiinnostavaa. VAatteita en ole löytänyt. Kirpparilta ostin tosin tällä viikolla vitosella housut.

Anonyymi: Kun katsot lausetta "Nettisivut tässä", huomaat että tässä -sana on erivärinen. Klikkaa sitä sanaa ja linkki tulee. Aivan yleinen tapa esittää linkit.

Liivia: se on varmaan Pariisissa auki jo silloin kun olette siellä. Voin antaa osoitteen. Ei tuo COS ole mikään sellainen että voisin sanoa ottavani ihan mitä vaan sieltä, ei suinkaan, mutta siellä on useita kivoja juttuja. Perusasioita sillain kivasti muutettuina. Ei mitään mikä huutaa "olen muotia".

Sooloilija kirjoitti...

Ihana postaus, kävin katsomassa nettisivuja (aukesi heti kun painoi tässä-sanaa). Luonnonvärejä, valkoista ja mustaa. Pääsispä joskus tuonne kauppaan..

17 neliötä kirjoitti...

Oi, hyvältä kuulostaa. Melkein harmittaa olla taas kotimaassa, jossa niin monet kaupat ovat kuvauksesi vastakohtia.

Anonyymi kirjoitti...

Haaaaaa olen jo kuullut puhuttavan, ja näemmä luvassa Marais-korttelissa...

Miksi yhdistän sen henkkamaukkaan ; onko sama omistaja vai mikä yhteys ? Vai näinkö unta ?

piparminttu kirjoitti...

Vaikuttaa aivan ihanalta kaupalta. Ja nahkaiset tumput kuulostaa kanssa hauskalta!

Matroskin kirjoitti...

Kuulostaa kivalta. En koskaan sovita kaupassa, koska sovituskopit on niin ankeita repsottavine oviverhoineen. Jos ei sovi, palautan. Olisipa Helsingissäkin joku tuollainen liike lumppukauppojen sijaan.

violet kirjoitti...

Sooloilija: ja usko minua, sivut antavat paljon todellisuutta ankeamman kuvan. VAlikoimaa on paljon enemmän.

17 neliötä: niinhän ne tuppaa olemaan, monet...

Maurelita: joku henkka-yhteys on. Noilla sivuilla varmaan selostetaan, en nyt muista miten se tarkkaan meni.

Piparminttu; siis kun ne oli niiiin ihanat ne tumput. Malli ja materiaali aivan ristiriidassa. Nahka ohuen ohutta ja hyvälaatuista, sitten se tumpun malli;-)

Matroskin: sovituskoppi pitää olla kunnollinen, samaa mieltä. En tiedä onko nämä COS-vaatteet ihan hurjan laadukkaita,mutta kaikki ostamani ovat kestäneet ns. keskivertoa paremmin kuitenkin. Hinnat ovat joidenkin tuotteiden kohdalla mulle liian korkeat,mutta paljon on sellaista sopivaakin mihin pystyy.

Anonyymi kirjoitti...

Violet, anteeksi tyhmältä vaikuttanut kysymykseni. Tyhmältä se vaikuttaa nyt minustakin, mutta oikeasti se on minun ruudullani aivan samanvärinen, se sana "tässä". Sitä kun napautan, niin pääsen kyllä eteenpäin ja ihan tavallinen tapa se on linkittää. Vaan kun se ei näkynyt, niin kuvittelin, että siitä ehkä puuttuu jotain, jota minä en näe. No, jotain puuttui, väriero. Mistä se sitten johtuu, en tiedä
Kiitos kuitenkin vastauksestasi.

Tuula kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta shoppailulta! Minua ahdistaa useimmissa vaatekauppoissa vallitseva ahtaus ja sekaisuus. Sovituskopit ovat nimenomaan koppeja - ahtaita ja epämukavia. Pahimpia ovat sellaiset, joiden ovet ovat sekä alhaalta ja ylhäältä niin avoimia, että tuntee olevansa ihan tyrkyllä.

Nyt tosin äippälomalaisena on turha haaveillakaan shoppailuista, koska A) ei ole rahaa ja B) vauva alkaa karjua pää punaisena heti, kun vaunujen liike lakkaa. Tyydyn siis ikkunashoppailuun :)

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Joo linkin väri muuttuu vasta kun hiiren vie sen päälle, muuten näkyy ihan samanvärisenä kuin muu teksti. Ainakin mun koneella.

violet kirjoitti...

Anonyymi: eihän se tyhmä kysymys ollut. Oikeastaan hyvä, sillä eihän se piru vie olekaan eri värinen ennen klikkausta. Ja sen jälkeenkin valitsemani väri on hiukan liian "sävy sävyyn". On niitä paljon parempiakin tapoja panna linkki kuin tämä minun;-)
Ja anteeksi vähän tylyhkö vastaus.

Tuula; juuh, ne saluunan ovet on pahimmat sovituskopeissa! Sitten ne, joissa lyö kyynärpäät mustiksi kun on niin ahdasta.

Jaanaba; niin munkiii!

Heluna kirjoitti...

Luulenpa, että olet päiväuneksinut koko jutun..

Anonyymi kirjoitti...

Olen juuri aloittanut työt eräässä uudessa vaateliikkeessä (Suomessa). Ihan kaikki kuvaukset eivät osuneet nappiin meidän kohdalla (en nimittäin ihan jokaisesta taustalla soivasta kappaleesta pidä :D ja hinnat ovat toisinaan melko korkeita, mutta niin myös laatu) mutta melko moni. Niin, että ei kait mulla oikein mitään muuta kommentoitavaa ole, kuin että sattuipa somasti ja varsinkin nyt, kun oli niin mukava päivä töissä. :)

Anonyymi kirjoitti...

Nahkatumput :)

Tahtoo sellaiset, sormeni on aina jääkylmät, rukkaset on lämpimät - mutta rumat! Nahkatumput on juuri sellaiset mitä halua, jospa laittaisit kuvan jonnekin sivuillesi - joskus ehkä.

Ja hei, aina vain useammin huomaan tänne palaavani. Olet loistava kirjoittaja - oikein ihanaa viikonloppua Sinulle!

Savu kirjoitti...

Yksinkertaista, kaunista avautui linkin takaa. Ei niin sanotusti häirinnyt mikään - tulisi reipas olo pukeutua noihin! Ja mieluusti olisin reipas. Ihania. Kommentoin kommenttiasi tässä, kangasmateriaan liittyen: tämänpäiväinen hamekankaani tuntuu huutavan hiljaista keinuntaa. Sellaista, johon lanteeni eivät ole lähimainkaan piisaavat. Silti siitä tuli heti lempparihamonen :)
Totta me toisiimme totutaan?!

Rouva Nordman kirjoitti...

Täydelliseltä kuullostava putiikki! Täytyy yrittää löytää sitten kun saan itseni kiskaistua ulkomaille ja jos matkustan niille nurkille, joissa liikkeitä on. Mukavaa viikonloppua!

Junika kirjoitti...

Minua sitten kiukuttaa nuo vaateputiikkien nettisivut. Miks samperi niiden pitää ladata minuutti tolkulla jotain, joka tipahtelee eteen yks kerrallaan ja / tai sitten löytyy linkkejä, joita pitää napautella, jotta näkee eri tuoteryhmiä. Tosi vaikeaa (no, ehkä hyvän näköistä, mutta ei kovin asiakasystävällistä). Tämä sivusto nyt ei ollut pahimmasta päästä, mutta en jaksanut odottaa, että kaikki tippuu näkyville.

Vaatekaupat on kyllä aika ahdistavia... musiikki soi liian kovaa ja ihmiset tungeksii, apua!

Kuulostanko tänään jotenkin kireältä? Hmm.

Minullakin on ollut työn alla vaatekauppa aiheinen postaus. Saa nähdä, saanko mitään aikaiseksi.

Niin ja paitapuseroihin kaipaan ehdottomasti strechiä! Tämmöiselle lanteikkaalle ihmiselle se on huippukiva juttu.

violet kirjoitti...

Helinä: meinaaks? Kyllä sekin voisi olla mahdollista...

Anonyymi; kerro meille mikä on kaupan nimi. Jos kuvaus osuu liki nappiin, niin uskon että moni haluaisi sinne ostoksille.

Pilkkusilmä: nahkatumput olisivat juuri se mitä tarvitsen. Ei täällä mitään oikeasti tosi lämmintä käsiin tarvita. Kiitos kovasti mitä tulee kommenttiisi kirjoittamisestani! tule vaan luvulle niin usein kuin huvittaa.

Savu: en ole sitä tyyliä että haluaisin aina kaikki vaatteeni tuota samaa tyyliä. Jotain kirjavaa, kuviollista, värillistä ja sekavaa pitää olla seassa.
Multa puuttuisi nyt hame joka olisi aivan ohutta kangasta, laskeutuisi hyvin, olisi värikäs ja iloinen.

KAtilein: samoin sinne, viikonloppua. Lähin noista kaupoista taisi olla Kööpenhaminassa. Ehkä Hesaankin pamahtaa kohta.

Junika: noi sivut onkin ihan persiistä juuri mainitsemastasi syystä. Vihaan kaikkia kikkoja sivuilla.

OStamani paitapusero on malliltaan sellainen, että kunhan se on oikeaa kokoa se ei tunnu missään. En halua strechiä siksi, että minusta se tekee vaatteesta jotenkin liian vetelän ja velton - ja on "liian uudenaikainen". Juu, ei tarvitse tajuta;-)

Puisto kirjoitti...

Tuon kaupan toivotan tervetulleeksi tännekin. Vaikka sen Koskikeskuksen nuorisokaupan tilalle. Siellä nimittän soi niin hirveä jumputus, ettei siinä kaupassa voi olla. Ja näin sanoo myös nuori kummityttömme (ettei nyt mene kommentti ihan teini-iän ohittaneen kalkkiksen piikkiin)

Anonyymi kirjoitti...

Haip. Ruotsalaiset ne aina osaa! COS on todella ihana...ja se on, kuinkas muuten, H&M-ketjun omistuksessa, ns. se parempi/laadukkaampi konsepti H&M-imperiumilta. Asiasta ei pidetä suurta ääntä, mutta näin on.
Hieman niinkuin GAP ja Banana Republic ovat sisarukset toisilleen.