perjantai 28. marraskuuta 2008

Naisia


Kyllä. Minä leikkelen kauniiden naisten kuvia ja saatan kanniskella niitä vihkojen välissä mukanani. Minulla on monenlaisia kauneusihanteita. Yksi niistä on hevosnaamaiset naiset. Harja voi olla tumma tai vaalea, mutta aina hiukan sotkuinen ja luonnollinen. Kasvojen luuston sopii olla vahva mutta hienostunut. Meikki voi olla täysin tai melkein unohtunut. Hevosnaamat ovat yleensä pitkiä, hoikkia (vaan eivät laihoja) ja aavistuksen verran honkkeleita. Kuin liian äkkiä kasvaneet nuoret ovat.

Kuvien naisten henkilöllisyydestä minulla ei ole aavistustakaan. Tähän listaan sopisivat mainiosti myös Tatjana Patitz (jolla on yhdet kauneimmat tietämäni silmät) ja lentokoneella surmaan syöksynyt Carolyn Bessette Kennedy. Niin ja Carole Bouquet.

Aivan ehdottomasti heposia ovat myös Charlotte Gainsbourg ja Carla Bruni.

I-ha-haa!

42 kommenttia:

Merruli kirjoitti...

Tämän kauneusihanteen ymmärrän ja allekirjoitankin täysin. Kauneusihanne, josta itse on likilaskuisena nökönenänä mahdollisimman kaukana (tämän sanon ihmisenä, joka on kuitenkin pääosin tyytyväinen olomuotoonsa).

Onnea uuteen projektiin. Pitänee siirtyä taas liiton jäseneksi niin pääsisi lukemaan juttujasi.

Anonyymi kirjoitti...

No sittenhän hevosennaamainen Liivia on varmasti mieleesi. Minusta hän on järkyttävän r**a.

violet kirjoitti...

Merruli: kauneusihanteet ovatkin siitä kivoja että ne voivat olla vaikka valovuoden päässä omasta olemuksesta. Nautin kauneudesta ihan sellaisenaan ajattelematta että tuo puuttuu nyt minulta, tuohon en koskaan pääse.
Jäseneksi vaan;-)

Anonyymi; makuasioitahan nämä.
Minusta on silti aivan uskomattoman tökeröä mollata näin ihan nimeltä jotakuta. Ohoh.

MaaMaa kirjoitti...

Mäkin aina unohdun ihailemaan kauniiden naisten kuvia tai ihan henkilöitä kaupungin hulinassa.
En tosin osaa sanoa, mikä mun mielestä on kaunista. Varmaan eniten se, että on "vahingossa" kaunis: ei liian tietoinen, ei liian laitettu. Luonnollinen. Omaperäinen.

Lihavat, laihat, siltäväliltä. Tummat, vaaleat.

Ja joskus vain mielikuvat, jos ei ole itse ihmistä oikeasti nähnyt! :)

Mun mielestä sinä, Violet, näytät kauniilta tuossa profiilikuvassasi!

Tanja kirjoitti...

Mukava tietää, että joku muukin keräilee, sillä minäkin keräilen naisten kuvia, kauniiden ja sitten sellaisten, joita muuten vain ihailen (kauniita hekin siis ovat, mutta valintakriteerinä on ollut jotain muuta kuin ulkonäkö). Kuvat ovat välillä esillä ja välillä laatikossa. Nyt ne ovat olleet pitkään laatikon pohjalla, pitänee ottaa ne esille ja syynäilyyn. Olen oikeastaan unohtanut koko kuvakeräelmäni. Pitäneekin tehdä vähän päivitystä. Kiitos muistutuksesta! Nyt lähden itse kaunistautumaan - kasvohoitoon oikein menen!

violet kirjoitti...

Maamaa; oi, niin minäkin katselen kadulla ihmisiä. Tampereella nyt lokakuussa näin kävelykadun pätkällä niin inspiroivan naisen että alta pois! Käännyin katsomaan perään ja yritin nopeasti arvioida mikä oli se Juttu, joka teki hänestä niin kauniin ja kiinnostavan. Ehdottomasti erottuva henkilö, joka tapauksessa.

Kiitos tuosta maininnasta mitä tulee profiilikuvaan.

Tanja; juu juu, keräilee muutkin. Mulle voi kriteeriksi riittää pään asento. Voi myös tulla mieleen jotakin etäisesti ja kuvan ihminen on siksi 'kaunis'.

Junika kirjoitti...

Sinulla on sitten samanlainen naismaku kuin minun miehelläni. Ja röhhhh röhhhh, minä olen aivan täysin vastakkaista naismallia.

Ymmärrän kyllä, että viehättää. Olisin minäkin mieluumin heponen kuin maatiaissika.

Minäkin olen keräillyt naisten kuvia, tosin niihin kuviin on liittynyt aina ihmisen persoonallisuutta korostava vaatetus.

Minä taas viehätyn tummista, itämaistyylisistä naisista: persialainen prinsessa saisi sukat pyörimään jalassani (jos saisi).

Marita kirjoitti...

Mielenkiintoinen aihe. Mistä keksitkin aina näitä aiheita :))

Henkilökohtaisesti en erityisesti pidä "hevosnaamoista" mutta en osaa äkkiseltään sanoa tyyliä mikä viehättää. Ehkä sellaista ei olekaan vaan riippuu ihan ihmisestä.

Mukavaa viikonloppua!

Ja hei, tervetuloa uuteen kuvablogiini!

pikkujutut kirjoitti...

Tama laittoi oikein miettimaan omia kauneusihanteita.En osaa itse rajata noin esim. kasvoihin kuin sina,lahinna itsella se on kokonaisuus mika saa ihastelemaan.Tyyli, vaatteet, hiukset,yms...Jos viela nakee livena,kuulee puheen,nakee liikkumisen,se tulee niista.

violet kirjoitti...

Junika: naismakuni/kauneusihanteeni on paljon muutakin. Aivan erityyppistä kauneutta myös. Tämä vain esimerkkinä. Lisää ehkä ensi kerralla esim. pienistä, siroista ja tummista;-)

Marita: en keksikään! Kirjoitan asioista joita tapahtuu, joita teen.

Pikkujutut: tästä saattoi saada väärän käsityksen koska käytin sanaa hevosnaamainen. Siihen tyyliin vaan kuulee usein kuvailtavan tätä naistyyppiä. Voisi sanoa myös hevosmainen. Varsamainenkin, jos on kyseessä nuori. Ehdottomasti liikkuminen kuuluu mukaan. Ääni, vaatteetkin. Tyyli. Juuri niin.

aurinko kirjoitti...

olispa horse face tosiaan. vaan ei ole. on kaksoisleuka ja pulloposket. maatalon emannan vartaloon sopiva.

Sooloilija kirjoitti...

Jännä kirjoitus, kiva aihe. (Järkytyin vain tuota yhtä kommenttia, siis tuota anonyymin kirjoittamaa..). Osittain meni maku kommentoidakin tätä juttua..

Olen miettinyt, että ihaileeko sitä sen näköisiä naisia mitä itse ei ole. Pätee ainakin minun kohdalla..

Mainitsemasi ns. hevosennaamat viehättävät myös minua. Lukeutuisikohan heihin myös ihailemani Katherine Moennig, joka on mielestäni hurjan kaunis, sekä tyttömäinen että poikamainen nainen.

Uma Thurmanista olen myös pitänyt.
Ja huippumalleista pidän eniten Naomi Campbellistä, hänessäkin on sellaista tyttömäisyyttä (ainakin huippuaikoinaan)..

violet kirjoitti...

Aurinko: heh heh..mikä luonnehdinta;-)

Sooloilija; anonyymin kommentti on osoitus mielen megarumuudesta. Sitä ei pelasta edes mahdollinen kaunis naama.
Uma Thurman joo, ehdottomasti. Ehkä myös Julienne Moore ja Nicole Kidman joissakin tapauksissa.Mainitsemasi Katherine Moennig oli minulle outo. Googlasin, ja kyllä. Sarjaan menee mielestäni.

Katilein kirjoitti...

Lystikästä! En ole koskaan tullutkaan tuollaista kauneusihannetta miettineeksi. Tai en ole tainnut miettiä oikein mitään kauneusihanteita... Onneksi on myös niitä, jotka tykkäilevät tällaisesta virtaheposesta kuin minä :)

Anonyymin kommentti on naurettava. Blogimaailmassa on kirjoittamaton koodi, jonka mukaan tuollaisia ei kuulu kirjoitella. Ja vielä anonyyminä! Raukkis.

himalainen kirjoitti...

Tämä oli kiva aihe. Nuoresta asti olen repinyt lehdistä kauniiden naisten, kauniiden ihmisten kuvia. Laatikollinen on niitä kertynyt jo. Ja kun niitä katselee, on joukossa paljon kuviesi näköisiä naisia, paljon on myös pieniä, pyöreäkasvoisia. Kadulla käännyn myös katsomaan, salaa, inspiroivia ihmisiä. Mikä se on, se inspiroivuus? Luulen, että minulle se on jokin omasta olemisesta säteilevä tyytyväisyys, joka näissä ihmisissä ihastuttaa. Ryhti, sinut itsensä kanssa, elämä. Nuoruudesta asti olen ihaillut myös Katharine Hepburnia ja hänen tyyliään: hiukset hiukan homssuiset, oma pukeutumistyyli ja rohkeus olla oma itsensä.

Matroskin kirjoitti...

Iltojen pimetessä katkerat nimettömät suuntaavat syysmasentuneen kaunansa toisten ihmisten blogeihin. Minusta Liivia ja Violet ovat tosi kauniita ja molemmat olen tavannut livenä.

himalainen kirjoitti...

Ai niin, vielä tuohon anonyymin asiattomaan kommenttiin: sellainen ihminen,joka sanoo toisesta ihmisestä noin rumasti, on itse ruma, vaikka olisi ulkoa kuinka kaunis tahansa.

violet kirjoitti...

Katilein: uskon että joka tyypille on ihailijansa!

Himalainen: Hepburn - joo,kyllä.

Matroskin: älähän sie ny..tai siis kiitos, omasta puolestani.
Niin. Kai se pimeys saa joidenkin ajatuksetkin pimeiksi.

violet kirjoitti...

Himalainen: noin sen ajattelen myös.
Ei siinä ulkoinenkaan kauneus kompensoi jos törttöilee.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenkiintoinen "ihanne" Itse en tykkää romuluisista naisista ulkonäöllisesti.

ElinaU kirjoitti...

Nuo naiset ovat kauniita, omalla tavallaan. Itse pidän jostain syystä kauniina hyvin vaaleaihoisia, usein punatukkaisia naisia. Sellaisia kuten Tilda Swinton, Melissa Auf der Maur ja Cate Blanchett.

Harva aikuinen nainen varmaankaan pitää kauniina "missityyppiä", jolla ei ole ulkonäössä minkäänlaista luonnetta.

violet kirjoitti...

Anonyymi: semmosta se sitten on.Makuja on monia.

ElinaU: Tilda Swinton on minustakin jännällä tavalla kaunis.

Papi kirjoitti...

Nuo "hevosnaamat" ovat munkin mielestä kauniita. Carolyn Kennedy oli jotenkin ylvään aristokraattinen ja samalla herkän hontelo, hänessä oli juuri tämä yhtäkkiä pitkäksi kasvanut -efekti.

Monia muitakin on paljon, Isabella Rosselini, Uma Thurman, nuoren polven ehdoton kaunotar on mielestäni Natalie Portman, jolla tuntuu olevan päässä muutakin kuin kaunis naama.

Niin ja onnea tuosta kirjoitustyöstä! Näen sen niin sinun juttunasi :)

White Linen kirjoitti...

Mielenkiintoista taas. Carolyn Bessette on ollut ehkä ainoa nainen, jonka kuvia oikein odotin näkeväni lehdissä. Hänellä oli myös kaunis pukeutumistyyli.

violet kirjoitti...

Papi; luulin jo hetken ettei kukaan edes muista kuka oli Carolyn Bessette Kennedy.Tuommonen se minustakin oli, jotenkin luonnostaan aristokraatti;-)
Kiitos vaan onnitteluista. Minustakin se on aivan minun työni(ja onneksi on ihan oikeastikin).

White linen: Totta puhut hänen vaatteistaan. Muistan erityisesti hänen hääpukunsa joka oli aivan uskomattoman yksinkertainen ja tyylikäs. Panin sen merkille silloin kun itse mietin omaa hääpukuani.

Liivia kirjoitti...

Tuo edesmennyt Carolyn oli naiskauneusihanteeni silloin kun vielä eli. Myös tyylillisesti.

Kauniit naamat otan minäkin monesti talteen. On vaan niin kiva katella. Miehistä taas viis, tässä mielessä.

ColibriDreams kirjoitti...

Minäkin kerään kuvia kauniista ihmisistä, mutta myös kauniista tai jollain tapaa sykähdyttävistä paikoista ja asioista. Kuvia on iso laatikollinen Suomessa (ainakin oli, jollei äitini, jonka varastossa kuvat ovat, ole heittänyt niitä roskiin. Muistan monet niistä kuvista, esim. ihanan afrikkalaisen naisen, jonka iho ja hiukset on maalattu punasavella. Ei ehkä perinteisen kaunis piirteiltään, mutta kuitenkin niin ihana.

Minulla ei varsinaisesti ole tietoista kauneusihannetta. Monesti ihmiset, jotka eivät vastaa yleisiä ihanteita, näyttävät minusta kauniilta. Vaikkapa australian aboriginaalit. Tai vanhat oikein ryppyiset ihmiset, jos silmissä loistaa valo. Kauneus on niin monta asiaa.

Margarita kirjoitti...

Minun naisihanteihini kuuluu ehdottomasti Kate Winslet ja kaltaisensa naiset. Tyttömäistä pyöreyttä poskissa, riittävästi vartalon kurveja, täyteläiset punaiset huulet ja elinvoimaiset pitkät hiukset. Vanhemmissa naisissa (ja miksei myös miehissä - ehkä julkaiset erikseen mies-aiheisen kirjoituksen ;) ) rakastan yli kaiken naururyppyjä silmien ympärillä.

Paevi kirjoitti...

Miehekkeeni kerran sanoi, etta kuuntelen vain naisten esittamaa musiikkia, sanoin etta ei pida paikkaansa: Queenin Freddy Mercury oli myos suosikkejani...
Kauniiden naisten kasvot vaan ovat mielenkiintoisempia kuin miesten, komeidenkin.

Junika kirjoitti...

Katsos vain, minulla oli mennyt ihan ohitse tuo työuutinen. Onnea! Mahtavaa! Juuri jotain tuollaista on varmasti mukava työstää kaiken muun ohella.

Ja tuo C B K, hänessä oli jotain todella kiinostavaa. Ainutlaatuista karismaa ja oma tyyli, jota minäkin seurasin oikein.

Katilein kirjoitti...

Matti Myöhäinen täältä huutelee vielä onnittelut mielenkiintoisen kuuloisesta työstä!

Nuttula kirjoitti...

Hauska keskustelu (lukuunottamatta tietysti tuota aivan asiatonta kommentointia, huh, aina se yllättää yhtä paljon). Minäkin ihailen sellaista honteloa ja varsamaista vartaloa naisilla. Ihaillen aina katselen, kuinka kauniilta vaatteet heidän yllään näyttävät! Pidän kovasti myös hieman androgyynistä ja naisella poikamaisesta kauneudesta, hyvin viehättävää.

violet kirjoitti...

Liivia; en minäkään osaa miehistä tähän tapaan kirjoittaa. Enkä tosiaankaan leikkele miesten kuvia;-)

Colibridreams: totta vie kauneus on monenlaista. Minusta tärkeintä on että sitä näkee JOSSAKIN. Että havaitsee ja huomioi ja joku vielä tuntuu joltakin.

Margarita: olen aina sanonut ettei minua haittaa kun naamaani tulee ryppyjä mutta sitä en oikein siedä kun nahka alkaa valahtaa..naama roikkuu ja antaa surullisen ja apean ilmeen...

Miehistä olen joskus kirjoittanutkin, muistaakseni. Ei se lista paljon muutu. Silmääni sopivat vaikkapa Stingin (nyt vanhempana), John Malkovichin, Jeremy Ironsin näköiset miehet. Ja onhan niitä kunhan ei ole kaunis.

Paevi; viimeisestä lauseesta samaa mieltä.

Junika: kiitos onnitteluista!
Niin, C B K oli erityinen. Pitikö mennä koneella tippumaan!

Katilein: kiitos!

Nuttula: niin, on. Viehättää minuakin.

Solveig kirjoitti...

Täällähän tapahtuu vaikka mitä sillä aikaa, kun minä rynnin viikkoputkea. Haluaisin tehdä samantyyppistä työtä kuin mitä sinulle on tarjottu. Kokopäiväinen työ on tappavaa. (Tämä siis positiivista kateutta. Onnea sinulle, vilpittömästi.)

Kuinka monta kertaa seisoinkaan teininä peilin edessä ja itkin hevosennaamaani. Olisipa joskus joku sanonut, että joku voi pitää hevosennaamaa kauniina.

Savu kirjoitti...

Loistava aihe, tosiaan! Carolyn Bessette Kennedy oli minunkin suursuosikkini, hän oli aina niiiin upea, hiukset, "meikittömyys", tyyli. Mutta surullinen ja kohtalo hänellä. Muistatteko hänen hääpukunsa?! Oi mikä kaunis yksinkertaisuus.

Liivia kirjoitti...

Minä muistan tuon Carolynin hääpuvun, ja kuva siitä on tallessa! Jos ikinä pitäisin häät (jota ei tule tapahtumaan) olisi puku ja kimppu juuri sellainen.

Junika kirjoitti...

Kyllä, minäkin heräsin tämän C:n suhteen vasta nähtyäni kuvan hääpuvusta. Se oli täydellinen... hänelle.

violet kirjoitti...

Solveig: joo, on tapahtunut> kiitän onnitteluista.
Niin, kunpa olisikin joku kaikille epävarmoille sanonut joskus jotakin kaunista. Toivottavasti olet nykyisin sinut kasvojesi kanssa.

Liivia ja Junika: mulla myös kuva...tiirasin sitä kun omaani ostin. Niukka, koruton ja yksinkertainen toimii kyllä usein hienosti.

Sanna-Mari kirjoitti...

Loistava termi, hevosnaama. :D

Epävirallinen mielikuvitusystävä kirjoitti...

Pakko osallistua! Tatjana Patitz oli minunkin nuoruuden ihanteeni josku iäisyys sitten (miksei oli vieläkin) mutta en olisi enää itse saanut nimeä esiin omista aivo-lokeroistani. Nuoruudessani myös korostin viikinkimäisiä ja todella vaaleita kulmakarvojani mustilla kestovärjäyksillä Tatjanan innoittamana. Heh, tulos muistutti kai enemmän Groucho Marxin ja Renny Harlinin rakkauden siementä.

Tuo kauneuden miettiminen yleensä on kyllä mielenkiintoinen juttu; mikä ihmisessä ylipäänsä kaunista? Minusta mummoni, joka juuri vietti meillä melkein pari viikkoa (ikä 82 v.) on kaunis, ei ole ikänä meikannut ja vartalo on jokin pääärynä-omena akselilta. Hän on kokenut monenlaista hyvää ja pahaa ja jotenkin olen miettinyt että se kauneus tulee itsensä hyväksymisestä. Jos näin lyhykäisesti sanon asian.

Ja muuten kommentti nro2, vielä noin reilusti anonyyminä, on ala-arvoinen.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, kyselen hieman myöhään mutta keitä nuo naiset ovat noissa kahdessa kuvassa? He ovat kauniita :)

violet kirjoitti...

Anonyymi: kuten tekstissä olikin:
"Kuvien naisten henkilöllisyydestä minulla ei ole aavistustakaan.".
Valitettavasti.