keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Meni jo

Hyvää syksynalkua kaikille! Kohtahan ne koulutkin jo alkaa. Kai se kesä meni sitten jo. Lämmintä päälle, puikot heilumaan.

Eilen pamahti laatikkoon Bergère de France -kuvasto 2009-2010. Olin kai odottanut silti liikoja sillä lähes kaikki näytti tyhmältä. Ei mitään sellaista jota katsoessa tulee palava halu tehdä samanlainen. Ja ilman palavaa haluahan minä en tee yhtää mitään.

Garnstudion sivuillakin on hiukan ennakkomakua syksyn ja talven malleista. Sieltä mieleen jäi vain lähinnä lukuisat typerät pikkuliivit. Niitä on varmaan toistakymmentä. Minulla oli sellainen viidennellä luokalla enkä oikein enää välittäisi.

Tiedän jo nyt mitä tästä seuraa. Ostan lankoja sieltä ja täältä ja oman pään ohjeet antavat taas muodon tekeleille. Ja sitten kiroillaan. Kyllä käsityöt ovat sitten rentouttava harrastus.

(Jos taivas on vielä yhtenäkin päivänä tuon näköinen niin lähden täältä jonnekin missä ei ole.)

37 kommenttia:

Tindiska kirjoitti...

Helsingissä on tarjolla samanlaista taivasta ja "runsaita" sadekuuroja. Miehen mukaan Kurun suunnalla samanmoista mutta viileämpää, viikonlopuksi ukkoskuuroja tai peräti -myrskyjä. Mitäs kesää tämä tämmöinen on?????!!!

Tintti kirjoitti...

Ai miten niin sää ei vaikuta mielentilaan? (Lopen uupuneilla "vaihteeksi" kirkas tasainen pilviverho, ei sada eikä paista, ei paljon tuulekaan, sellainen "ei-paljon-mitään -sää", ei hiki, ei kylmä, ei kostea, ei kuiva, ei hyvä, ei huono, ...)

Tirlitta kirjoitti...

Vaikuttavia kuvia, syksyn aikaisesta saapumisesta huolimatta.

Anonyymi kirjoitti...

Tartuin tuohon "käsityöt on rentouttava harrastus" ! Nauratti, kun itsellä käy välillä jotain samaan suuntaan, kankaiden ja ompelemisen kanssa. Kyllä siinä on rentoutus kaukana kun alkaa tulla sutta ja sekundaa eikä mikään tunnu onnistuvan. Kerrankin taas kun kiroilin ja kiukuttelin niin poikani kommentoi: no onks pakko tehdä jos mikään ei onnistu? Kannattaisko pitää tauko? :)

Hei tule tänne, ei meillä ole noin synkkä taivas ollenkaan, sellanen vaalean harmaa "vain". Lämmintäkin on ihan +14.

Kirsikka

Anonyymi kirjoitti...

Hyvää syksyä myös sinulle! Hurja taivas, huhhuh! Täällä Porissa myös pilvistä, ja tiedä vaikka ropsauttaisi sateenkin jossain vaiheessa.

Neulemallin metsästys on kyllä välillä hankalaa/lähes mahdotonta, tuntuu että ainakin suomalaisissa lehdissä kaiken on jo nähnyt moneen kertaan, kun neulomista harrastanut kuitenkin...tovin.

Kannatan kyllä tuota itse suunnittelua, sulla kun on selkeästi silmää väreille ja mallien suunnittelulle. Saa ainakin ainakin omanlaisensa ja uniikin, vaikka sitten muutaman ärräpään kautta!

LauraM kirjoitti...

Sinun kirjoituksesi saa henkisen matalapaineeni väistymään aina hetkeksi, siitä iso kiitos!

Käsityöt on tosiaan rentouttava harrastus. Minä olen kanssa etsinyt kivaa neuletakkimallia, mutta toistaiseksi huonolla menestyksellä. Villasukkiakaan ei "voi" aloittaa, kun kaikki langat on väärän värisiä, eikä tällä ilmalla viitsi lähteä lankakauppaan pyörällä.

Sinun aikaisemmat suunnitelmasi ovat kyllä olleet kivoja, ehkä kannattaa tosiaan jatkaa omalla mallistolla;)

Annika - Vaahteramäen lapset kirjoitti...

Huijui, onpas tummia pilviä! Toivottavasti ilmat paranevat pikimmiten. Täällä on ollut kesän ajan melkein kaikkea mahdollista. Vain lumisade on puuttunut.

Tuo "kyllä käsityöt on rentouttava harrastus" oli osuva. Itsekin joskus kiireessä ratkon ja puran hampaat irvessä (tai siunailen ja manailen samassa lauseessa).

Tuija kirjoitti...

Viime viikon alussa nauroin, että alkuviikosta on kesä (lämpötila lähenteli 30 astetta) ja loppuviikosta on jo syksy (alle 10 astetta) - enää ei naurata yhtä makeasti, kun se syksy jatkuu ja jatkuu täälläkin.

Rentouttava käsityö minullakin menossa. Pellavatunika, josta ei tiedä, mitä oikeasti tulee. Ensin pillastuin yhteen ohjeseen, kun eräät lisäykset tehtyäni selvisi, että samaan aikaan olisi pitänyt tehdä muitakin lisäyksiä ja pitää siis tukkimiehen kirjanpitoa kolmesta eri muotoilusta. Mur, purkuun meni ja ihan ärsyyntymisperiaatteesta vaihdoin ohjetta, mutta eipä suju sekään, sillä vaikka neuletiheys täsmää ja teen pienimmän koon mukaan, tekeleestäni on tulossa hehtaarikokoinen, riittäisiköhän lankakaan. Mur sillekin. Positiivista on tietty se, että koska pidän itse kutomisesta, nythän saan kutoa samaa projektia moninkerroin pitempään! Jes.

Suklaasydän kirjoitti...

Täällä oli samanlainen taivas. Tuli hieman kiirus sisälle rikkaruohoja kitkemästä. Sitten sitä tulikin. Rakeiden kanssa. Ensi viikolla pitäisi olla jopa 26C (jos säätiedotukset pitävät paikkaansa!). :)

Liivia kirjoitti...

En tajunnut mikä voi olla typerä pikkuliivi, mutta kun kävin tuolla jo tiedän!
En käsitä kelle sopii ja mitä ideaa...

Meillä sama taivas ja flunssakin iski, niin että hesanreissu peruuntui, ei oo kivaa ei.

violet kirjoitti...

Tindiska: aika RUNSASTA oli eilen meilläkin sade. Ja hitto miten nopeasti se alkoi.

Tintti: juu ei vaikuta juu...(murrr)

Tirlitta: komeaahan se on. Salamat tuohon päälle.

Kirsikka: käsityöt ovat pahimmillaan lähes yhtä rentouttavia kuin minigolf.

Hanna: en tunne osaavani tehdä mallia itse. Mulla ei ole alkeellisintakaan käsitystä miten tehdä. Osaan tehdä vain suoria kappaleita tai sellaisia joissa muoto voi olla kuin perunasäkki.

LauraM; monenlaista vastusta on neulojan tiellä, tiedän...(mulla tuolla korillinen jämiä)

Annika: lumi meiltäkin on jäänyt uupumaan. Muu on koettu.

tuija; asenteesi on kuitenkin aika positiivinen!

Suklaasydän; joo, ollaan kovasti kyylätty että mitä NE lupaa ensi viikoksi. Kuuumalta näyttää.

pilvitarha kirjoitti...

Tajusin juuri: tätä kommenttiboksia on yhtä hauska lukea kuin blogia itseään, melko harvinaista :)

emäntä kirjoitti...

Mahtava taivas. Meillä on vain harmaata.
Helteitä en kaipaa, mutta valoa hieman lisää kiitos.

Sooloilija kirjoitti...

Kyllä se Violet sieltä se kesä ja helteetkin tulevat, sanoo täältä pohjoisen ihminen, joka kaipaa kyllä aurinkoa, muttei helteitä..

Lapsille on tärkeää, että kesälomasta voi nauttia. Meillä täällä alkaa loma lapsilla ihan liian aikaisin, mutta minkäs teet, näinhän se on ollut Suomessa vuosikymmeniä.
Elokuu on Suomessakin nykyään niin lämmin, että joka vuosi kun koulu alkaa siinä noin 10. elokuuta, on helle ja lapsista kesä loppuu kesken..
(Olen tainnut tästä asiasta ennenkin paasata, mutta teillä on siellä järkevämmin..)

Elena kirjoitti...

Upeita ukkospilvikuvia. Tykkaan myrskyista ja ukkosesta, siis silloin kun saan katsella niita lasin takaa ja katto paan paalla.

Taallakin kesa on lahtenyt kayntiin parin viikon helteen jalkeen vahan nihkeasti, mutta paivalla on sopivat +25. Sataa melkein joka paiva.

Pinna kasitoiden suhteen on kai suhteessa ikaan: molemmat lisaantyy vuosi vuodelta. Harvoin enaa teen mitaan ohjeitten mukaan. Nautin siita, kun saa hienosaataa jotain omia visioita. Eika purkaminenkaan enaa kirvele niin kuin joskus ennen. Tarkeaa ei ole enaa saada aikaan vinoja pinoja villapuseroita, vaan jotain sellaista, pientakin, mista todella tykkaa.

Liivia kirjoitti...

Sooloilijalle, viime elokuu oli kylmä, edellisvuonna lämmintä oli koulun eka viikko, sitten alkoi kylmä, siis elokuun puolivälissä. Ainakin Tampereella. Siis varsin epävakaista sekin. Ja aika usein taas toukokuussa pamahtaa viikon helle, niin tänä kuin viime vuonnakin. Joten minusta koulun lomia ei voi sään mukaan laittaa, kun se ei ole ennustettavissa.

En millään luopuisi nýkyisistä koulujen lomista, aion osallistua mielenosoitukseen jos asia tulee ajankohtaiseksi.

Juliet Jones kirjoitti...

nii-in.. syksy tulee.. minäkin neulon jo Pipoja.. =/ Tai baskereita niiden pitäisi olla mutta ei näytä siltä..

On käsityöt rentouttavia.. ainakin ideana.. kun on 5 neulomusta ja 1 huppari kesken levällään ei ole rentous näkyvissä..

marika kirjoitti...

Taivas on tosiaan uhkaavan näköinen, huh!
Ei, ei, ei syksyä, ei vielä :(

Merruli kirjoitti...

Ei ole ilmoissa ja taivaan värissä todellakaan paljoa hurraamista.

Käsitöiden rentous karisee myös silloin kummasti, kun on asettanut työlle jonkun hullun valmistumisen määrähetken ja lopulta neuloo tai ompelee kädet maitohapoilla verenmaku suussa.

Liivian kanssa lähden samaan mielenosoitukseen, jos nykyisiä koulujen loma-aikoja aletaan rukkaamaan.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä tuo "käsityöt on rentouttava harrastus"! Suurimmaksi osaksi onkin, jos vain osaisi leppoisasti tehdä. Mulla on aina idea valmiina päässä, inhoan ohjeita. Luen kyllä ohjeita, mutta sitten keksin niistä paremman. Siis omasta mielestäni. Sama ruoanlaitossa. Usein onnistuu, joskus menee jo kangasta leikatessa pieleen, kun tajuaa ettei miettinyt ihan loppuun saakka ideaa. :D Ommellessa taas poljen poljinta ihan supernopeudella, kaiken pitää tapahtua vauhdilla. Ja siististi. Eli epätodennäköinen yhtälö varsinkin jos yhtään väsyttää...
Silti en vaihtaisi käsitöitä, maalailua, askartelua ja muuta mihinkään. En tiedä parempaa piristyskeinoa kuin onnistuneen tekeleen näpertely ja lopputuloksen ihaileminen. Vaikka tulis välillä suttakin.

Keksit jotakin ihanaa ihan varmasti. Ehkä se aurinko tulee pian esiin, niin saat inspiraation johonkin kesäiseen. Oikeasti syyskuussa ne valmiit mallitkin saattaa alkaa sytyttää.

t. minjo

MaaMaa kirjoitti...

Hertsileijjaa kuinka mustat pilvet! Melkein pelottavan näköiset, ihmekös mielikin vähän mustuu kun tuollasia katsoo...

Täällä paitaa arska, taikasana auringonpaistelle on Syntymäpäivä :)
Toivon auringonpaistetta kovasti lisää, sekä sinne että tänne, niin ja tuonne :)

Piia kirjoitti...

Minunkin on pakko sanoa että todellakin tyhmiä pikku-liivejä, kuka niitä käyttää? En muuten suostu siihen että kesä meni jo...;)

Katilein kirjoitti...

Ymmärrän hyvin, että et välittäisi katsella tuollaista ilmaa enempää, mutta kuvassa se näyttää tosi hyvältä. Taivas on mahtipontisen ja vähän uhkaavan näköinen. Minä haluaisin tulla katsomaan tuon livenä!!

Paevi kirjoitti...

Aika upean näköinen taivas ;-) täälläkin on tuon tyyppisiä näkynyt, mutta onneksi on pahimmat kuurot menneet ohi. Nytkin kasaa pilviä, ja varmaan kohta kastun kun menen pyörällä hakemaan neidin treeneistä...

Papi kirjoitti...

Mutta onpa huisin kaunis taivas! Tosin, ymmärrän pointtisi.

Täällä on tätä samaa normikesäkuuta. En jaksa edes herpaantua kylmyydestä. Tämmöst tää on.

Mutta olen löytänyt ompelukoneeni silitettävien vaatteiden alta ja huristellut sillä. Ihan on nyt mekon kaavatkin tuossa tyrkyllä. Lallallaaa

Tuija kirjoitti...

Saatoin yrittää livauttaa ironisehkoa näkökulmaa höpinöihini...

Savu kirjoitti...

Mikä ihme saderintama on koko maailman yllä?! Täällä Botswanassa sataa myös, jo kolmatta päivää, sähköt pätkii, lämpöä on 13. Uh huh, kaikki mainovat, että mitä tämä on, sadetta keskellä talvea. Sais jo riittää.

Ala kutomaan kokovartalo sukkaa, vrt ota sateenvarjo esiin niin sade lakkaa...Jospas helle yllättäisi sitten.

Tanja kirjoitti...

"Ja ilman palavaa haluahan minä en tee yhtään mitään"

Minä oon vähän samanlainen. Tahtoisin olla vähän kompromissikykyisempi, opettelenkin nyt hiukkasen. Mutta kun palavalla halulla tehdyt asiat ovat vaan niin hienoja.

Tai no teenhän minä tietysti joka päivä, työtäkin. Mutta voisin tehdä paljon enemmänkin kaikenlaista, jos en aina vain odottaisi sitä palavaa halua.

Hyvin hienot kuvat!

Anonyymi kirjoitti...

En minäkään niistä liivikkeistä perusta, kenellehän lie passaavatkaan ? Minkä ikäiselle ja muotoiselle ?

Mutta ne pikkuponchot ja baskerit olivat soman näköisiä ja yllätyin itsekin, mutta minusta ne neulehameet olivat pitkästä aikaa nähtyinä jotenkin mieleenjääviä..hmm hmm

Täällä länsirannikolla on paistellut joka päivä, vaikkei niin kovin lämmintä olekaan.
Kotikaupunkini on tilastojen mukaan Suomen aurinkoisin kaupunki, mikä nyt maailman mittakaavassa taitaa tarkoittaa..öh tuota, melko vähäistä säteilyä ;)
-skilla

outi kirjoitti...

tänään jo vitsailtiin kaverin kanssa "että silloin kun oli ne helteet", tarkoittaen tasan niitä kahta päivää Helsingissä kun mittari kohosi reilusti yli +20. ääh, mutta toivotaan nyt ettei se ollut siinä...

en pakkaa ainuttakaan villapaitaa mukaan, nyt on kesä ja tärisen sitten vaikka huulet sinisinä pikku hameissani;)

toivottavasti pääsen tännekin kurkistamaan reissullani. nyt hei hei hetkeksi..

Solveig kirjoitti...

Karibialla ei kuulemma ikinä oo taivas musta. Lämpöäkin riittää. Sinne. ;)

Heli kirjoitti...

Minusta tuo taivas on aivan upea. Tykkään ukkosesta ja myrskyistä!

Mutta totta, kauheeta jos nää kesät alkaa järestään olla tällasia. Viime kesänä ootti koko ajan että millon se kesä alkaa.. ei se alkanu ollenkaan. Kyllä sitä valoa ja kohtalaista lämpöäkin tarttis, jos ei nyt ihan huippuhellettä olsikaan.

Tänään leikin vanhan kansan sääennustajaa kun kattelin miten paljon on pihlajassa kukkia. Eikös se mee niin että kahta ei pihlaja kanna.. että tuleeko se taas sitten vähäluminen talvikin?? Tylsää..

violet kirjoitti...

Pilvitarha: minustakin kommenttilaatikossa on usein parhaat keskustelut. Kirjoitus voi olla ehkä vain ponnahduslauta.

Emäntä: en minäkään kaipaa hellettä (muttei ole sitä vastaankaan mitään.)Pimeys risoo, ihan totta.

Sooloilija: takuulla lämpenee, tiedän sen. Olen hätähousu kummiskin.
Tuohon loma-asiaan mulla ei oikein ole mielipidettä. Täällä tuollainen loma-aika olisi joka tapauksessa hulluutta.

Elena; tuollaisesta käsitöiden tekemisestä minäkin nauttisin jos osaisin hienosäätää esim. niin, että voisin tehdä mielessäni kajastelevan paidan alusta asti itse...

Liivia: en usko että siellä mikään muuttuu tämän suhteen. Ainakaan ihan pian.

Juliet JOnes: rehellisesti sanottuna käsityöt OVAt rentouttava juttu. Mallien haku on ehkä se pahin!

MArika; se oli uhkaavaa mutta oikeasti se ei tuntunut syksyltä kuitenkaan...oli jotenkin eri tunne.

Merruli:....kuten kun haastoin itseni tekemään villatakin 6 päivässä. Se onnistui mutta miksi moinen haaste???

Minjo; elän aina näin, muutaman kuukauden edellä. Pitäisi varmaan päivittää sisäinen kalenteri. Kesällä ajattelen syksyä, syksyllä useinmiten jo talvea ja alkavaa kevättä jne. MIhin mulla on kiire?

Maamaa: syntymäpäivä! Onnea!

violet kirjoitti...

Piia: niin, ainakin siellä oli monenlaisia pikkuliivejä niiden ystäville. Tulee heti mieleen montakin tapausta jolloin sellainen ei ainakaan sovi.

Katilein: livenähän tuollaiset hienoja onkin. Tälläkin kertaa toiseen suuntaan katsoessa taivas oli suht sininen mutta toiselta puolelta tuli nopeasti tämä tumma.

Päivi; yksi päällimmäisistä muistoistani Hollannista on se, että vaikka koko päivänä ei olisi muuten satanut niin silloin alkoi kun koululle lähdin...

violet kirjoitti...

Papi: kaavat ja kaikki! Saako tuloksen nähdä sitten kans?

Tuija: ironisehko asenne on paljon positiivisempaa parempi.

Savu; kokovartalosukka - ei hullumpi juttu. Olkaimet siihen sitten vaan!

Tanja; ihan sama täällä. Olisi itsellekin armollisempaa osata tehdä muistakin syistä asioita.

Skilla; niin, mistä sen tietää vaikka kohta julistaisin täällä neulehameen ihanuutta, poncoista olen aina tykännytkin jo valmiiksi.

tilastojen mukaan täällä KUULUUKIN sataa paljon. Kaikki muu on ekstraa.

Outi; hei hei ja hyvä reissu!

Solveig; no ainakin käymään!

Heli; kyllä minustakin tuo taivas on upea. Ei siinä mitään.
Pitää tarkkailla pihlajaa. Talon takana kasvaa, marjoja oli kuvassa jo ed. postauksessa vai oliko se sitä ennen.

Punamulta kirjoitti...

Upeita nuo kuvat tuosta taivaasta ja rakennuksesta mikä-lie-onkin. Minusta tuntuu että meillä nykyään taivas näyttää kaikkein eniten tuolta (senkö takia hinkuan täältä niin pois...?)

Käsityöt ovat rentouttaneet minut niin täysin, etten enää edes tee käsitöitä...suunnittelen vaan mitä kaikkea pitäisi tehdä...

Kesää odotellessa...

violet kirjoitti...

Punamulta: kuvan rakennus: entinen vankila, nyk. koulu. En näe paljon eroa.

NAurahdin kolkosti tuolle että olet rentoutunut jo niin tyystin käsitöiden parissa että ne ovat vallaan saaneet jäädä;-)

MEillä alkoi kesä muuten (uudelleen) tänään!!!!