torstai 18. kesäkuuta 2009

Jeesuksen sandaalit

Etelä-Ranskassa, Nimês:in ja Avignon:in välissä on pieni alle kahdeksantuhannen asukkaan kaupunki nimeltä Uzès. Siellä on vanha mies joka poikansa kanssa tekee edelleen sandaaleja alusta loppuun käsityönä. Mieheni sisko osti häneltä sandaalit jo vuosia sitten. Joka kesä niitä ihailin ja sanoin että vieläkö sulla nuo on, ovatko nuo muka ikuiset!?

Tilasin itselleni myös. Haluan tukea näitä pieniä puljuja, joilla ei ole maailmanmaineeseen päässyttä nimeä, mutta jotka tekevät hyvää käsityötä. Tänään sandaalit tulivat ja niiden mukana oli hellyyttävä vanhan miehen käsialalla tehty post-it -lappu, jossa kiitellään vielä tilauksesta. Lähetin hänelle äsken kuvallisen kiitoksen ja kerroin että sandaalit eivät voisi sopia jalkaani paremmin. Nämä Jeesuskin olisi valinnut! (Sitä en pannut jos tekijä on vaikka kovastikin uskonnollinen ja hermostuu.)

34 kommenttia:

MaaMaa kirjoitti...

Upeat sandaalit ja ihanaa, että käsityöläisiä vielä löytyy! Niitä pitääkin tukea. Ja mikä ettei, kun saa "vastapalkkioksi" sellaiset mitkä Jeesuskin! :D

Hellyttävä tuo post-it!

violet kirjoitti...

Kuule löytyy! Ranskassa ainakin on tuollaisia nyrkkipajoja paljonkin.
Joka kerta Suomessa käydessäni haluaisin löytää jotkut käsintehdyt ihanat kengät tai laukun tms. mutta harvoin löydän. Jos löydän niin hinta on aivan järkyttävä. Tajuan että työstä pitää saada korvaus, mutta en vaan voi maksaa (enkä aina haluakaan) ihan mitä vain.

Sooloilija kirjoitti...

Oi että, tuollaiset ikuiset sandaalit olis niin ihanat, Onnea hyvästä ostoksesta!!

violet kirjoitti...

Sooloilija; kiitos kiitos! Vaikka ikuisuudesta toki haaveillaan niin viis vuottakin riittäis! Vaihtelua, nääs olla pitää!

Christina kirjoitti...

Upeeta, kauniit sandaalit! Hellyttävä tuo käsin kirjoitettu lappu. Liputan myös käsityöläisyyden puolesta vaikka joskus hinnat ovat Suomessa liian kovat omalle kukkarolle.

Hammasjuttuja täälläkin, viimonen viisaudenhammas lähtee ens viikolla. Jos menis ilman antibiootteja...

Se Hendrixin kirja on parisuhdeopus, vaan aika hyvä sellainen. Miusta se antaa aika hyvän vastauksen rakkauden mysteeriin, et miksi juuri tuo mies. Googlella löytyy lisää...

Suklaasydän kirjoitti...

Mieheni siskolla on samantyyppisiä sandaaleita. Itsekin tarvitsisin sellaiset, jotka oikeasti pysyvät kapeissa jaloissani. Missä kylässä tuo hellyyttävä pappa tarkalleen asuukaan? Kesälomareissu nimittäin suuntautuu Avignonin lähelle...

Suklaasydän kirjoitti...

Ei kun kylän nimi lukikin postauksessasi. Onko tarkempia yhteystietoja? :)

Riikka kirjoitti...

Hih jeesussandaaleista heti arvasin minkä näköiset ovat! Hyvältä ja mukavalta näyttää. Itse nimesin muutama vuosi sitten yhdet varvassandaalit jeesuskengiksi, tosin sen takia että niillä oli niin tuskallista kävellä. Varpaanväleihin sai rakot alta aikayksikön, mutta kävelin ja kärsin koska olivat niin älyttömän makeet kuitenkin:)

Merruli kirjoitti...

Sinäkin sait siis jo kenkäpakettisi. Hyvältä näyttävät, kerrassaan kauniilta. Taitaa olla läpi asti nahkapohjatkin? Minun kengissäni pohja on jotain keinoainetta eli sillä kohtaa on niissä vähän prosessia oiottu. Käsintehdyt kengät maksavat täällä todellakin maltaita, niissä tuntuu olevan luksuslisä.

Hyvää juhannusta, vaikka ette sitä siellä yleisemmin juhlikaan!

violet kirjoitti...

Christina; niin, en tajua miksi muualla hinnat voidaan pitää (ei aina!!) halvempina. Tuskin kaikki takkiinsa ottaa kuitenkaan.

Äiti jo tilaskn mulle sen kirjan luettavaksi kirjastosta siksi ajaksi kun olen Suomessa!

Suklaasydän; mulla on kapea jalka ja tämä malli ainakin pysyy hyvin koska sitä voi tuon nilkan ympäri menevän remmin ansiosta säätää just sopivaksi.
Yhteystiedot on heidän sivuillaan.
http://sandales-artisanale-gibert.com
Ei tosiaan mitkään superhienot sivut mutta asia tulee selväksi;-)

Riikka; niin, nää ei oo mitenkään koristeelliset eikä sillain "hienot" tai sirot mutta valtavan hyvät jalassa heti alusta asti!
On mullakin joskus ollut sellasia kauhukenkiä että muistaa pitkään ne rakot...
Jeesussandaalit mulla on ollut joka kesä (ei siis joka kesä uudet...) varmaan viimeiset parikymmentä vuotta..no 15 ainakin.

violet kirjoitti...

Merruli; nahkapohja ja ihan uloimmaksi liimattu kumipohja. Olen siitä iloinen koska se ei luista ja kestää paremmin.

Elena kirjoitti...

Samantapaisilla, kreikkalaisilla nahkasandaaleilla on menty jo monta kesaa, eika loppua nay. Ei paina, ei hiosta ja nailla leveysasteilla se on ihan ehdoton etu.

Saatelappu on hellyttava.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin tehty! Kannatan pienten "tukemista"!

terveisin Kirsikka, osa-aikakäsityoläinen :)

Liivia kirjoitti...

Voi hyvä sylvi kun nuo on TÄYDELLISET! Juuri tuollaiset, mitä itse olen AINA halunnut, mutta ei vaan ole kohdalle osunut.

Ja tuo Uzès, se on ollut pitkäaikainen päähänpinttymäni. Ihanaa seutua ja kasoittain lumoavia majataloja. Sinne vielä joskus.

Merruli kirjoitti...

Katsoin kuvaa vielä suurempana ja itse asiassa samalta materiaalilta ulkopohja näyttää. Sisäpohja nahkaa onneksi, mikään ei ole kamalampi kuin keinonahka jalan alla. Totta muuten tuo, että nahkapohjat ovat liukkaat, eivätkä oikein kestä kosteita säitä.

Liivia kirjoitti...

Nuo näyttää muuten sata kertaa paremmilta sinun esitteleminä, sietäisit saada mainostamistukea...

Tuo sinun mallisi oli paras!

Ihana sandaalipaikka joka tapauksessa, löytö!

Kaikki ne älyttömät verot ja sosiaalimaksut nostavat kai suomessa hintaa. Ja työtilatkin on kai kalliimpia, mitä olen kuullut...ja materiaalit. Tämä on kyllä niin kallis maa.

Allu kirjoitti...

Voi kun söötti tuo lähetelappu ja kerta kaikkiaan ihanat sandaalit. Ja Uzès on kaiken kukkuraksi söpö paikka. Kaverini lähtee sinne lähelle lomalle, taidan lähettää hänet sandaalikauppiaan luokse. Osaatko sanoa, onko ne koot aika lailla normaalit eli jos mulla on 39, tilaanko siltä 39???

Olina kirjoitti...

Ollapa taito tehdä kenkiä käsityönä! Ylipäätään tuollainen pitkänlinjan käsityöläisyys on mielestäni kunnioitettavaa. Ja onhan fakta, ettei käden taitoja missään koulussa opi samoin, kuin mestarin opissa, tekemällä vuosi toisensa jälkeen.

(Rupesi oikein hymyilyttämään, kun mietin erilaisia reaktio-vaihtoehtoja, jos olisit laittanut tuon Jeesus-vertauksen mukaan kiitosviestiisi=))

violet kirjoitti...

Elena; mun jalat turpoaa jo lämpimässä säässä saati kuumassa - eli näilläkin leveysasteilla tykkään että tällaiset on tosi hyvät olla.

Kirsikka: joo, yritän jatkossakin!

Liivia; onhan niitä valmistajia, aivan loistosandaaleja on K. Jacques:illa kuten tiedät;-) mutta hinnat ovat...niin. Yhdet mulla on ollut ja olihan se laatu loistava mutta nyt ei sellaisiin ole varaa.

Monia muitakin pieniä valmistajia on tiedossa, halukkaille vinkkaan.

Näissä tykkään tästä nilkan ympäri menevästä remmistä. Ja ihan totta, kuvat noiden sivuilla ovat huomattavasti ankeammat kuin tuote itse on.

Merruli: näissä tuo pohja siis on kumia, vaikuttavaa kestävältä. Täällä paiskaa yllätyssateitakin niin usein että siksikin hyvä;-)

Allu; otin 40 ja mulla on kenkiä 39 tai 40. Paha tietysti vannoa....

Olina; Ranskassa on oppipoikasysteemi ja oppisopimusjutut vielä kovasti voimissaan monilla käsityöaloilla.
Ihailen aina kun näen vaikka ohjelmia joistakin katontekijöistä tai mistä vain.

Löysin netistä muuten ainakin pari luostaria joissa tehdään sandaaleja, aika kivojakin malleja oli jotkut. Ne ne vasta Jeesus-sandaaleja ovatkin! NIillä voi varmaan kävellä vettenkin päällä.

Papi kirjoitti...

Hienothienot! Ja siitä olen samaa mieltä, että itse mr. J. olisi myös näihin tyytyväinen, tuskin kulkisi näiden jälkeen muilla :)

Noista postimaksuista sen verran, että meillähän saattaa postimaksu olla enemmän kuin itse sisälmys. POstitus on ihan järjettömän kallista! Ja jotenkin hämmästyin tuosta, mitä kirjoitit. Että siellä noin!

Jotenkin oikein odotan, kunhan meillä joku postin älypää herää tähän rahankeräykseen että veloitamme omatekoisista kuorista +30 %

Elisa kirjoitti...

Ihana juttu ja hienot sandalit! Minäkin tykkään "tukea" pienyrittäjiä, niitä on tänä päivänä yhä vähemmän ja vähemmän.

Fantastista juhannusta!!

violet kirjoitti...

Papi; vielä pitää sanoa tuosta postihommelista sitä että kun kotona kävin kunnolla läpi ne postin säännöt niin ei siellä ole kyllä yhtään kohtaa mihin virkailija olisi voinut oikeasti vedota sillä koko oli rajoitusten mukainen.
Harmi etten konttorissa ollut riitelypäällä...

Elisa; niin, kyllä suurin osa ostoksistani on kuitenkin "suurten tukemista" (syistä tai toisesta) mutta tilaisuuden tullen pieniä tuen!
Juhannusta sinnekin!

Merruli kirjoitti...

Ehdin vihdoin kurkkaamaan kyseisen käsityöläisen ja mukavanoloinen valikoima ja paljon laajempi kuin siellä milanon pajassa. Voisi hyvinkin joskus tilata jotain,jos osaisi ranskaa.

Tuo edellinen kommenttini oli vähän epäselvä, tarkoitin siis, että ulkopohja näyttää samalta kuin minulla. Kumia täälläkin ja se on hyvä se. Paljon hyviä kävelykilometrejä ja käyttötunteja sandaaleillesi.

_hoya_ kirjoitti...

Jeesus tulee! Ei kun siis sandaalit :-D On kyllä päheet!

aurinko ja kuu kirjoitti...

hianot...
Täytyy panna korvan taakse ja ehdottomasti kurkata sivuille!
Aikas hyvän mainoksen muuten tässä samalla heille turautit...
Hyvää juhannusta -ihan vähän vaan.

Maija kirjoitti...

Hienolta näyttää kengät, toivon niille pitkää ikää! Kurkistin nettisivuille ja yllätyin hyvinkin kohtuullisista hinnoista, vaikka ilmeisesti kyseessä on pieni käsityöläisyritys. Suomessa vastaavista saisi maksaa varmaan maltaita. Hyvä löytö siis!

violet kirjoitti...

Merruli: minusta sillä italialaisella tekijällä oli kyllä myös monia kivoja!

Omille sandaaleillesi toivotan niin ikään paljon mielenkiintoisia reittejä;-)!

Hoya; Oletko valmis, sandaalit tulee!

Aurinko ja kuu; niin, mistäs sen tietää jos paikka saa ansiostani muutaman asiakkaan. Se olisi hyvä se.

Maija; minustakin hinnat ovat todella kohtuulliset. Kun noilla olen nyt päivän kävellyt ja käännellyt käsissäni niin en voi kyllä mistään valittaa. En usko että noista ihan pian aika jättää. Hyvin tehdyiltä vaikuttavat ja materiaalit ovat hyviä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Violet,

Tilaan heti miehelleni tuolta sandaalit. KIITOS vinkistä!!! Hän ei sandaali-ihmisiä, hänellä on yhdet avonaiset kesäkengät olleet, ja ne meni aivan säpäleiksi ahkerassa käytössa. Ja sen jälkeen ei sopivan neutraaleja ole löytynyt.
Voisin samalla tilata itsellenikin. Onko naisten malleissa joku erikoisleveä? En osaa ranskaa....voisitko suomentaa sen verran.

terveisin Aulikki

violet kirjoitti...

Aulikki; paha tietysti sanoa varmaksi millainen käy jos sovittamatta joutuu ostamaan, mutta mallien CROISE BAS, CROISE HAUT ja NAIS kohdalla mainitaan "Modèle idéal pour pieds larges ou standard " mikä nyt olis lähinnä että ideaali malli suurille (leveille) tai standardijaloille" -mitä ne standardijalat nyt sitten onkaan;-)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Kiitos. Arvaukseni osui oikeaan. Sen näkee jo vähän mallista.
Miten pitkään tilaus kesti?
Ja miten maksoit? Mieheni kyllä osaa ranskaa, mutta ei nyt ole kotosalla, että kyllä kai se tilaus sitten onnistuu.

Aulikki

violet kirjoitti...

Aulikki; kengät tuli mulle viikon sisällä mutta kysyin etukäteen onko kokoani varastossa (ja oli). Voi siis olla ettei kaikkia kokoja/malleja ole valmiina enkä tietysti osaa sanoa miten kauan menee kun tekevät.

Maksoin Paypal:in avulla, ei kai muuten onnistukaan.

Päivi kirjoitti...

Oi miten ihanat sandaalit! Ja oli siellä heidän sivuillaan muutamat muutkin tosi nätit :)
Vaarini on toiminut myös suutarina, joten käsintehdyt kengät on sitäkin kautta ihan jotain erikoista minun mielestäni.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanat sandaalit! Ja kauniita kuvia, kuten aina. Viisisitkö mitata pohjan leveyden? Nuo olisivat upea lahja äidilleni.

violet kirjoitti...

Päivi; oi oi, suutarivaari! Tykkäsin lapsena jo kovasti suutarin hajusta. Siis suutariliikkeen. Tykkään edelleen.

Sallak; leveimmästä kohdasta n. 9-9,5cm...mitattu siis ulkopohjasta.