perjantai 19. kesäkuuta 2009

Keskikesä

Vaari ja setäni.
En tunne. Mummun ystäviä käsittääkseni.
Isovanhempani ja setäni.

Äidin äiti, ja toisia en taaskaan muista.

Vanhojen valokuvien myötä toivotan kaikille Piilomajan lukijoille mukavaa juhannusta. Täällä sitä ei vietetä, ja toisinaan tulee juhannuskaiho. Tiedän toisaalta ettei juhannus ole aina sitä mitä toivoisi. Olen itsekin istunut nuotiolla turkistakki päällä keskikesän juhlaa viettämässä...

Eniten kaipaan sitä että voisi valvoa kellon ympäri katsomassa miten aurinko ei meinaan häipyä ollenkaan.

22 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Ihanat kuvat! Näissä henkii sellaista todellista suomalaista kesätunnelmaa, kaikki ovat niin hyväntuulisen näköisiäkin!

Kyllähän se suomalainen kesä ja juhannus jollain tavalla herkistää mielen, mutta tosiaankin; usein joutuu pettymään. Ilma on tänään teillä meillä kolea ja aurinkokaan ei paista..

Mukavaa viikonloppua!

Liivia kirjoitti...

Minulle juhannus tarkoittaa sitä ettei tarvitse mennä mihinkään, paitsi ehkä tuohon viereen vanhemmillani käymään ja katsomaan kuinka isä laittaa kokon palamaan, saa lukea melkein yöt läpeensä, kerätä luonnonkukkakimppuja, pukeutua valkoiseen(jostain tämä on tullut) ja vain nauttia leppoisasta olosta. Eli ei mitään eriyistä. Ei mitenkään tärkeä minulle, päivä siinä missä moni muukin, sen takia aika usein olemme valinneet matkankin ajoittuvan sen päälle.

Juhannuksesta joka tapauksessa alkaa se loppulaskenta, syksyä kohden.

Nuo kuvat on kyllä hienoja!

violet kirjoitti...

Sooloilija; myönnän että mulla kyllä on tämmöinen ulkosuomalaisen melankolia-pläjäys tässä myös...
Olen melkein varma että jos asuisin Suomessa niin juhannus ei olisi mitään sen kummempaa.

Liivia; Mullakin tää juhannnuskaiho on ihan päätön juttu siinä mielessä että haaveilen että voisin viettää jonkun ihme "vanhan ajan juhannuksen" (hyppäis vaikka aikakoneeseen noiden valokuvien läpi) mutta eihän sellaista ole olemassakaan.

Ja mulle tulee aina kauhean surullinen mieli kun luen nettilehtien sivuja ennen ja varsinkin jälkeen juhannuksen. Kaikki se vouhkaus ennen ja monet kamalat tapahtumat jälkeen.

MaaMaa kirjoitti...

Voi miten tunnerikkaita vanhoja kuvia! Rakastan tuollaisia!

Juhannusmuistot on kultaistuneet minullakin: kokon katselua, haitarimusiikkia, savusaunaa, sen seitsemän sortin kukkakimppu, valkoisessa yössä paljanvarpain hipsimistä valkoisessa yöpuserossa. Varpaat yökasteessa.

Kuvassa ei ole hyttysiä, sadetta, pakkasta eikä örmykörmy naapureita. :D

Kultaisten muistojen Juhannusta sinulle myös, Viloet!

Tintti kirjoitti...

Ei juhannuksesta kukaan taida oikeastaan kaivata mitään muuta kuin sitä yhteisöllisyyttä, joka harvoin oikeasti toteutuu tai varsinkaan tavalla, jolla sen toivoisi toteutuva, Ja sitten pettyneenä kaikesta syytetään kurjaa säätä. Tai sitä ikävää sukulaista, joka väkisin tunki mukaan. Tai hyttysiä. Tai bensan kallista hintaa. Tai kun telkkarista ei taaskaan tullut yhtään mitään.

Silti, iloista kesänodotusta näin keskikesän juhlan merkeissä.

Elena kirjoitti...

Mainioita kuvia, tunnelmaan paasee, vaikken paikan paalla olekaan.

En kaipaa kovasti sita pakollista juhannuksenviettokaavaa, se on tullut koettua aikanaan ja nyt on aika uusille kokemuksille.

Taalla sita paitsi keskikesaa vietetaan vasta elokuun viidestoista. Eli edessa on, yippii.

Suklaasydän kirjoitti...

Minä olisin mieluusti kesämökillä nauttimassa valoisasta yöstä... Minulle juhannus tuo mieleen lapsuuden, jolloin oltiin sukulaisten kanssa mökillä ja me lapset kerättiin niityltä kukkia laitettavaksi tyynyn alle.

Täällä olisi kyllä tarjolla muiden suomalaisten kanssa juhannuksen viettoa, mutta taidan jättää välistä ja olla rauhassa kotona.

Olina kirjoitti...

Nämä vanhat kuvat ovat niin kauniita ja kiehtovia!

Onneksi juhannusta voi täälläkin viettää ilman niitä "juhannustraditioita", joita ei halua. Ei ole pakko örveltää eikä hytistä kylmässä. Voi nauttia omista kivoista jutuistaan, omalla tavallaan.

Parasta juhannuksessa on, ihan niinkuin sanoit, yöttömän yön taika. Ja minä tykkään lisäksi koivujen tuoksusta=)

Heini L kirjoitti...

Olen Liivian kanssa samoilla linjoilla, vaikkei kesä ole alkanutkaan, silti alan odottaa jo syksyn tulemista ja sitä, että saa luvan kanssa alkaa odottaa joulua.

Meidän perhe nauttii juhannuksesta kerrostalolähiössä, muiden yh-perheiden kanssa omassa pihassa grillaten ja jutustellen. Lapsille on kaverit omasta takaa, eikä tarvitse lähteä minnekään. Yöllä kutsuu oma sänky, sitten kun lapset malttavat mennä nukkumaan.
Nautiskellaan hyttysistä, ampiaisista ja muista kaasugrilli kokkona.

Upeita kuvia, niistä välittyy ihanan kesäinen tunnelma.

Hyvää juhannusta myös teille!

Suvi kirjoitti...

Meillä ei oikein erikoisesti vietetä juhannusta. Taittaa olla nykyään enempi grillaus ja festari juhla. Itse oleillaan vain kotona ja ehkä käydään ajelulla rannalla tai jossain.

Mukavaa keskisesän juhlaa sinne teillekkin.

Allu kirjoitti...

Ihania noi vanhat kuvat, sais melkein postikortteja tehdä.

mizyéna kirjoitti...

Kuva isovanhemmistasi on ihan hulvaton!!

Mukavaa viikonloppua.

En kaipaa juhannusta mutta yötän yö olisi kiva sen sijaan, että pimeys tipahtaa puoli kasilta joka ilta :)

tuike kirjoitti...

Juhannuskaiho - on siinä juhannuksessa jotain taikaa niinkuin noissa vanhoissa valokuvissa. Mutta, mutta...oikeasti ainakin täällä sataa ja on harmaata ja viileää. Käskin tyttären ottaa kumisaappaat ja villasukat festarireissuun; muistan nuoruudesta, että ne oli parhaat asusteet juhannusfestareilla. Todellisuus on joskus (valitettavan usein) toista kuin romanttiset toiveet....Hyvää juhannusta kumminkin, vaikkei teillä sitä vietetä.

pikkujutut kirjoitti...

Kesan tunnelmaa kuvissa.

Me emme ole viettaneet juhannusta mitenkaan muuten kuin silloin joskus nuorena. Ulkomaan vuosina olemme aina venyttaneet lomille lahtoa yli juhannuksen reilusti.Hassua kylla en edes sita kaipaakaan.

Mukavaa viikonloppua jokatapauksessa.

Päivi kirjoitti...

Hyvää juhannusta sinullekin! Keskikesä on aina keskikesä, vaikkei sitä niin viettäisikään.
Lapsena ollessani juhannus oli minullekin tärkeä juhla, ja sitä vietettiin meren saaressa mökillä. Nykyisin se tarkoittaa vain tervetullutta päivää pidempää viikonloppuvapaata töistä.

Sigrún kirjoitti...

sinullakin ihania mustavalkoisia 'historian havinaa' kuvia. Niitä on aina hauska katsella ja kuvitella tarinoita, mitä niihin sisältyy.

Itsekin vietän tänä vuonna juhannusta ihan kotosalla, tällä hetkellä se on ollut paikka johon kaipaan, kun on niin kiirettä pitänyt, että on kerinnyt kotona vain kääntymään. Naapurition vielä yritti houkutella kekkereille, mutta sanoin että kaikkein mieluiten olen kotona, nautin muutaman lasian viiniä, katson saksalaista tv-elokuvaa ja teen just mitä huvittaa, enkä suunnittele. ai että on ihanaa. Juhlikoot muut, tämä hyvä näin tänä juhannuksena :) Hauskaa viikonloppua.

Paevi kirjoitti...

Monet kysyvät täällä, että eikö haittaa nukkumista, kun on valoisaa koko yön, ja aina on vastaus sama: siihen tottuu.
Ja nyt sitä kyllä vahan kaipaan: olla valveilla vaikka aamu-viiteen saakka ilman että tulee pimeä...

Paevi kirjoitti...

Ai niin, vielä se juhannuksesta, että mikÄs sen kivempaa kuin kilpailla naapureiden kanssa siitä kuka jaksaa polttaa kokkoa pisimpään ;-)
"Hei, noilla nousee taas savua! Me tarvitaan lisää puita!"

Katilein kirjoitti...

Voi hitsi, miten hienoja ja hyvin kuvattuja valokuvia!

Täällä Raumalla aurinko ei laske ja Suomen lippu liehuilee salossa koko yön, mutta voi millaisessa säässä! Kylmää on ja sateista ja harmaata. Minua ei harmita, muuta kuin niiden puolesta, jotka haluaisivat juhlia juhannusta.

Merja kirjoitti...

Tuon eka kuvan henkilöissä on kyllä niin paljon samoja piirteitä kuin sinussa, että olet tainnut saada ulkonäkögeenit sieltä vaarisi puolelta..

violet kirjoitti...

Maamaa; päässään voi onneksi pitää mitä vain kuvia. En mäkään säilö siellä kaikkia kaatuneita telttoja, purkista syötyjä eväitä ja sateeseen jääneitä tennareita;-)

Tintti; onneksi voi aina syyttää SÄÄTÄ!

Elena: kyllä mullekin kesä on ihan alussa vasta. Heinä- ja elokuu ovat täyttä kesää, sanoisin että syyskuukin vielä puoliväliin asti ainakin mitä suurimmalla varmuudella.

Suklaasydän: ymmärrän jos jätät väliin - ellei nyt sitten ole kyse hyvistä ystävistä jo ennestään.
Mua ei ole ikinä houkutellut ajatus että pitäisi lähteä juhlimaan sitä tai tätä ihan vaan joidenkin suomalaisten kanssa, kun nyt satutaan olemaan samaa kansalaisuutta ja asumaan samassa maassa.

Olina; mitään ei onneksi ole pakko. KUn saisin oltua katsomatta myös litapäivälehtien nettisivuille juhannuksen jälkeen. Tulee aina niin pirun paha mieli.

HeiniL;kuvailit jotenkin tosi kivasti teidän juhannuksenviettoa.
Varmasti aivan hyvä teidän olla.

Suvi; mulle tulee mieleen niin paljon niitä kaikkia sateessa savuttavia grillejä kun oli PAKKO grillata juhannuksena;-)

Allu; sopisivat joo, kieltämättä.

Mizyena: niin se aidan päällä kylpytakeissa? Minustakin siinä on kunnon lavastusmeininki!

Tuike; en ole koskaan ollut festareilla ja siitäkös on saanut kuulla...

Pikkujutut; en mäkään mitenkään kovasti kaipaa...kuten sanoin, jotakin mielikuvaa taidan kaivata enemmän.


Päivi; lapsena se olikin vasta jotakin, muistan kyllä!

Sigrun; joskus on ihana tehdä täysin muuta kuin oletetaan. Hyvä valinta.

Paevi; tottuuhan siihen - mutta ei ihan viikossa, parissa. Siksi Suomen-lomalla on nykyään joskus valo-ongelmia.

Katilein; terveiset Raumalle! Toivottavasti lippu liehuisi edes tänään kuivana.

Merja; niin se varmaan on. Äidin puolelta taitaa tulla.

Riikka kirjoitti...

Ihani kuvia. Tuo toisiksi alin on kuin jostain tekstiilimainoksesta! Älä haikaile juhannusta, ei täällä ole sen enempää tunnelmaa. Vetta tulee taivaan täydeltä ja lämpötila +10:(