sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Keskellä katua

Autoton päivä.
Kuljin kameran kanssa keskellä katuja.
Minä pidän Brysselistä. Se ei ole liian soma ja se tuntuu kylältä.
Kohta alkaa meidänkin kadulla katujuhla. Tänä vuonna en osallistu koska on paljon muuta puuhaa. Mies saattaa mennä poikien kanssa istumaan kadulle ja nauttimaan vieraanvaraisuudesta puolin ja toisin.

20 kommenttia:

Follow your dreams kirjoitti...

Ihania kuvia
mäkin pidän Brysselistä
ja sen kaduista ja kujista:)

Tuli melkein ikävä sinne!.

Jamelia

Tuuli kirjoitti...

Tänään oli Hesarissa tarina ruotsalaisesta pyöräilijästä joka sai kolmet sakot punaisia päin pyöräilystä. Jutussa mainittiin myös että tänään on autoton päivä, kiva lukea siitä tätäkin kautta. :-)

Merja kirjoitti...

Upeat nuo lastenvaunut.

Miehen kanssa juuri eilen käytiin läpi kaupunkeja. Hän täyttää ensi vuonna 40, ja mietimme josko sen kunniaksi menisimme jonnekin.

Hän on kuulemma ollut Brysselissäkin, muttei 'saanut siitä otetta'. Minä kyllä mieluusti tulisin käymään.

Sanctuary kirjoitti...

Minäkin luin tuon Anna-Mari Sipilän huvittavan jutun, siitä sai vähän ilkikurisen käsityksen Brysselin poliiseista :) Kesällä vietetyn pikapyrähdyksen perusteella tykkäsin Brysselistä kovasti, joskus vielä uudestaan kunnolla!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvällä tavalla vanhanaikainen tunnelma kuvissa. Onneksi on autottomia päiviä, niin että pääsee tuolla lailla kuvailemaan! Toivottavasti illastasi tuli hyvä, menitpä juhliin tai et:)

Mulla samanmoisia suunnitelmia kuin Merjalla miehensä kera. Tasavuosia täytän alkuvuodesta, pidennetty viikonloppu "jossain" olisi toiveissa...Vaihtoehtoja on niin paljon!

Anonyymi kirjoitti...

Huikaisevan sininen tuo vanhan Volvon kylki.
Sinisen sävyistä se minulle tärkein.
-talvikki

Liivia kirjoitti...

Kyllä kivalta näyttääkin kaupunkinne!

Tuollaiset lastenvaunut oli naapurillamme vanhassa kodissamme. Oli niin kiva aina nähdä ne pihassa. Samanlaisissa itse vauvana nukuin.

violet kirjoitti...

Jamelia; kyllä mullekin varmaan tulee ikävä sitten jos lähden kokonaan pois.

Tuuli; ai jaa;-)

Merja; joo, olivat yhden second hand vaatekaupan edessä. Niissä oli lastenvaatteita sisällä myynnissä.

Brysselin voi minusta hyvinkin kokea niin ettei saa siitä otetta. On niin monenmoista. On minunkin makuuni ihan tosi tyhmiä paikkoja.
Mutta toki on niinkin, että kaikki kaupungit ei vaan ole kaikkien mieleen vaikka miten hyvin tutustuisi.

Sanctuary; saisikohan tuota luettavaksi netin kautta?

Hanna: eikö Suomessa sitten ole tätä päivää? Luulin että on kaikkialla Euroopassa.

talvikki; minustakin se on kaunis sininen.

Liivia; mullakin on käsittääkseni tuommoset olleet. Hassu idea nähdä ne kaupan edessä "myyyntikojuna".

Sanctuary kirjoitti...

Piti heti mennä nuuskimaa ja löytyi melkein etsimättä:

http://www.hs.fi/juttusarja/sipila/artikkeli/Liikennekulttuuria+/1135249451998

Sanctuary kirjoitti...

Jostain syystä linkin loppuosa leikkautui pois, tässä uusi yritys. Muussa tapauksessa löytyy hesarin etusivun yläreunasta.

http://www.hs.fi/juttusarja/sipila/artikkeli/Liikennekulttuuria+/1135249451998

maarit kirjoitti...

Ainakin tiistaina pk-seudun autotonta päivää juhlistetaan tarjoamalla julkisen liikenteen liput puoleen hintaan.

Anonyymi kirjoitti...

Suomessa on 22.9. Ei sitä kyllä huomaa mitenkään käytännössä. Omassa kotikaupungissa ei näköjään ole edes mitään aiheeseen liittyvää tapahtumaa.

Tuula kirjoitti...

Ihania kuvia, houkuttelevat matkustamaan joskus katsomaan Brysseliä.
Onpa muuten komeita puita tuossa edellisessä postauksessa! Mulla aina herää suunnaton kunnioitus luontoa kohtaan, kun näen tuollaisia upeita puuvanhuksia. Mitä kaikkea ne ovatkaan nähneet...

Riikka kirjoitti...

Mukavia kuvia sinulla taas. Minäkin pidän Brysselin tästä puolesta joka kuvistasi näkyy. Mutta se kaupunki on mielestäni kovin kaksijakoinen. Inhosin sitä rumuutta ja kylmyyttä mikä mm. "EU-alueella" oli jossa itse asuin. Sablonin alue ja Place de Jeu de Balle-kirppiksen ympäristö olivat viehättäviä. Siellä olisi voinut vaikka miten kauan vaan kävellä ja ihailla vanhahtavaa tunnelmaa.

anne-mari kirjoitti...

Kauniit kuvat! Minakin ulkoilin kameran kanssa tanaan, autoja vaistellen tosin.

Vilijonkka kirjoitti...

Aah, Eurooppa! Kaunista on, hyviä laukaisuja. Jokaisesta kaupungista löytyy varmasti myös kamalia alueita, mutta pääasiahan on, että löytää ne itselle mieluisat seudut. Ja sitten vielä jos hellitään autottomalla päivällä...

En osaa kuvitella autotonta Pekingiä. Vaikka kovasti jo tyhjentävät rauhanaukion seutua, kahden viikon päästä olevan paraatin tieltä.

Piia kirjoitti...

Kivan näköistä! Ystäväni asuu Brysselissä ja suunittelen matkaa hänen luokseen. Varmasti tykkäisin myöskin kaupungista. Olen jokus käynyt 15v sitten.

haaveilija kirjoitti...

Mikä tahansa noista kuvista mustavalkoisina,menisi aidosti vanhana...

Olina kirjoitti...

Oi mahtavuutta tuota autottomuutta! Minua on aina harmittanut, että vaikka täällä kuinka kailotettaisiin tuota autotonta päivää, niin ei missään autotonta ole kuitenkaan.

Brita kirjoitti...

Voi voi, miten mukavan näköistä siellä on. Minun mies ja minä oltaisiin kaikista Euroopan suurista kaupungeista riemuissamme. Kahdenkeskinen kulttuurimatka ilman lapsia...Bryssel sopisi oikein hyvin. Jokaiselle jotakin jokaisessa omaleimaisessa kaupungissa. Onpas hieno idea käyttää vanhoja vaunuja. Isosiskolla oli kauniit vedensiniset 50-luvun vaunut puupohjalla. Me ajeltiin niillä vielä nukkevaunuina 70-luvulla. Missä lienevät nyt.