tiistai 8. syyskuuta 2009

Takapakkia

Ensimmäinen takapakki liittyy ihmisiin.

Eilen koulun jälkeen näin miten nuorimmaiseni erään kaverin äiti käyttäytyi sikamaisesti. Oli parkkeerannut päin honkia, kuuli siitä (aiheellisesti!) henkilöltä jonka elämää parkkeeraus haittasi ja mitä teki hän: alkoi nälviä ja pilkata asiasta ystävälliseen sävyyn maininnutta vanhempaa naista. Käytti sanoja ja äänenpainoja joita en kehtaisi kuuna päivänä tai vain aivan viimeisenä keinona. Osoitti olevansa sitä mitä olen vähän pelännytkin. Ihmisille ei kerta kaikkiaan puhuta noin, etenkään kun on itse väärässä!

Toivoisin kovasti ettei poikani tykkäisi naisen lapsesta niin kovin. Meistä ei tykätä, meistä vanhemmista. Se on rivinvälisesti ja muutenkin jo tullut selväksi. Meistä saatettaisiin pitää huomattavissa määrin jos olisimme tärkeitä ihmisiä ja hyvä tuntea siitä syystä. Mutta ei. Meistä ei ole kerta kaikkiaan mitään hyötyä.
Iso miinus naiselle, mutta tulipa hänenkin todellinen luontonsa varmuudella selväksi. Tollo.


Seuraava takapakki liittyy koneisiin.

Mies osti viikonloppuna jonkun vehkeen (muuksi en osaa sitä vielä sanoa) ja sen vuoksi en löydä tietokoneelta enää ainuttakaan valokuvaa enkä saa uusiakaan ladattua kamerasta. Kuvatonna kuljeskelen siis nyt, ja mies puhelimessa vakuuttaa kaiken olevan kunnossa. Paree se onkin.


Kolmas ja viimeinen takapakki liittyy säähän.

Eilisestä alkaen on taas kuuma. Eilen 24 astetta, tänään jo 26. Aurinko paistaa ja kansa jatkaa kesävaatteissa. Jostakin syystä tämä tuntuu takapakilta ja jotenkin tympeältä lämmöltä, koska lauantaina olin jo saappaat jalassa eivätkä ne olleet lainkaan liikaa. Sitä paitsi minulla on uusi samettimekko, joka vaikertaa käyttämättömyyttään. Iloitsen kuitenkin siitä että pyykit kuivuvat edelleen ulkona pikavauhtia eikä ulkona ollakaan siis vielä syöty sitä viimeistä kertaa...

18 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi kurja. Kaksi ensimmäistä takapakkia saa minutkin aina takajaloilleni... (Lämpimästä säästä ilahduin todella kovasti.) Olen huomannut tässä maassa samaa, että joillekin merkitsee vain ulkonaiset asiat, kun ihmisiä valitseevat. Vieläkin vaatii totuttelua, kun joskus huomaa, että onkin ihan toisen luokan kansalainen sellaisille ihmisille. Vaikka mitäpä se haittaa, niinkuin kirjoititkin, niin omapahan on vahinkonsa. Se on käytöksenä vaan niin luotaantyöntävää, että! No, totuus kun paljastuu, niin siitä ajattelee sitten muutkin mitä ajattelevatkin... Kiva kun bloggasit - takapakeista huolimatta. :)
t/minjo

Anonyymi kirjoitti...

Vielä se, että kai tuollaisia ihmisiä on kaikkialla... Ehkä suomessa vain kasvaa niin tasapäiseksi, että ei ihmisiä onneksi osaa niin erotella hyödyllisiin tai hyödyttömiin. Joka tapauksessa sympatiani saat. :)

t/minjo (uudestaan)

Satu kirjoitti...

Voimia, nainen! Tollaset täystollot sekä kuvaton elämä on todella ikävää. Toivon, että pian saat kuvamaailmasi takaisin. Toivottavasti Tollo tajuaa häipyä jonnekin, missä Tollolle tarpeeksi Tärkeää seuraa. Voi hyvä ihme.

Tajuan myös ristiriidan lämmön ja odotetun syksyn välillä. Onneksi täälläkään ei vielä tuulesta huolimatta ole kovin kylmä. Kuitenkin niin, että huivin voi heittää kaulaan. Varsinkin kun kurkku on ikävässä jamassa.

Tuija kirjoitti...

Iik. Minäkin olen silloin tällöin törmännyt vastaavanlaisiin ihmisiin ja viime aikoina varsinkin yhteen puolituttuun, joka esim. aivan omien mokiensa takia nostattaa aivan kauheita myrskyjä viattomia, omassa kannassaan pysyviä ihmisiä kohtaan. Jopa netissä hän panettelee, vaikka on ilmiselvää, että hän itse on väärässä. Hän ei vaan kestä sitä, että maailma ei pyöri hänen tahtonsa mukaan. Narsistista, pelottavaa.

Täällä se sää vasta kummallinen on. Lämpömittari näyttää lähes 20, mutta tulee niin että villasukissakin palelee.

Toivottavasti takapakit lutviutuvat ennemmin tai myöhemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo ihmistakapakki on jotenkin kaikkein surullisin, siihen törmään itsekin päivittäin. Surullisinta siksi, että se on kai opittua käytöstä ja näin "tahdosta riippuva" - ei kuten koneet tai säät, joille ei nyt vaan voi mitään.

- samettimekko- ja myssykelejä odotteleva -

Suklaasydän kirjoitti...

Säätilaa kommentoiden: Minua ei huvita pistää nokkaani ulos ollenkaan. Haluan syksyn! Olen saanut tarpeekseni kesästä ja lämmöstä. Lauantaina minulla oli saapikkaat jalassa ja tänää voisi kulkea paljain varpain. Huh huh...

Anonyymi kirjoitti...

Ei se mitään, kuvatonnakin saat aikaiseksi hyvän jutun!
On inhottavaa nähdä inhottavaa käytöstä aikuiselta ihmiseltä. Se on karvas pettymys ja samalla häpeää toisen puolesta.

Eikä sillekään voi mitään, että kesävärit ja kesävaatteet ovat jo mennyttä sesonkia omassa mielessä, näytti lämpömittari mitä hyvänsä. Luumunsävyjä, samettia ja villaa odotellen!

Katriina

Liivia kirjoitti...

No voi!

Omaan arvottomaan arvoonsa typerät ihmiset, jotka juoksevat pelkän statuksen perässä.

Saisi se sää vähän viilentyä siellä, kunhan ei ihan kylmäksi heittäytyisi. Oma lehmä ojassa.

Ansku kirjoitti...

O-ou.
Pikkuisen ihmettelinkin mihin kuvat ovat kadonneet - mutta ei hätää, tekstisi on yhtä kivaa. Vehje-/laite-/härpätinongelmat on AINA yhtä ärsyttäviä. Itse taistelen niitten kanssa päivittäin, kun miehellä on opiskelupaikkakunnallaan meidän talouden uusi läppäri mukanaan.

Tuosta naisesta. Niskakarvat nousi täällä heti pystyyn; en kerrassaan voi sietää ihmisiä, jotka kuvittelevat olevansa jotenkin muitten yläpuolella - ja vieläpä tuovat sen selkeästi ilmi. Säälittävä tapaus, toivottavasti elämä maksaa hänelle jollain tapaa takaisin.

Täällä on onneksi viileää ja ihanaa! Harmi, että kohdalleni iski kauhea syysflunssa, enkä itsekään pääse nyt pihalle syysmekostani ja sukkahousuistani nauttimaan!

violet kirjoitti...

Minjo: Aivan ehdottomasti näitä tällaisia tyyppejä on kaikkialla. Se tulee vain ilmi ehkä eri tavoin ja eri paikoissa on sitten hiukan enemmän tai vähemmän tämän tapaisia tolloja.

Mutta rehellisyyden nimissä...on kyllä niinkin että ei minua harmita se ettemme milloinkaan voisi esim. tuon ko. perheen kanssa seurustella. Ei harmita, koska emme sitä itsekään haluaisi.
SE harmittaa, että lapsille on ihan kauhean hankala selittää tällaisia asioita.

Satu; Kyllä tuolle naiselle on oikein kovastikin seuraa tuolla poikien koululla. En minä tarkoita että siellä olisi pelkkiä tolloja mutta se on totuus, että tiettyä sosiaaliryhmää ja näitä "hienoja ihmisiä" siellä kyllä on. Ei tietysti pelkästään - olemmehan mekin siellä - mutta suhteellisesti katsottuna hyvin paljon. Raha, valta ja tittelit eivät näytä tekevän kovin hyvää kaikille.

Tuija; olen hyvilläni ettei kukaan tuttuni käyttäydä noin possumaisesti kuin tämä nainen josta kirjoitin. Minun kävi sääliksi sitä vanhaa naista joka joutui kuulemaan.

Anonyymi; surullista se onkin. Ennen kaikkea. Seuraavaksi huvittavaa. Että kun sama ihminen yrittää olla niin fiksua ja filmaattista ja pitää lapselle tiukkaa kuria ja itse käyttäytyy noin.

Liivia; joo, tää on yksi sellaisista tyypeistä jotka kysyvät "mitä miehesi tekee" -kysymyksen ihan kuin lapset sen "missä teidän isä on töissä"....
Tuommoiseen tekisi niin mieli vastata että paskakuskihan se.

Lehmiä on ojissa, niin! toivotaan!

Ansku; vai syysflunssa. Toivotan parannusta asiaan!

aurinko ja kuu kirjoitti...

Tolloja vihaan minäkin.
ehkä parempi, etteivät välitä teistä.Aatele miten vaivaannuttavaa, jos tuo nainen jostain syystä haluaisi kamalasti kaveerata...
Onneksi ei kuitenkaan vaikuta poikien ystävyyteen ?

Katilein kirjoitti...

"Kuvatonna kuljeskelen nyt..." hauskasti kirjoitettu, vaikka tietysti sinulle ikävää.

Ja mitä noihin tolloihin tulee, niin ei voi kuin huokaista. Tuollaisia riittää -valitettavasti. Onneksi suomalaisten temperamentti on sen verran laimeaa, että ainakaan yleensä ei äidytä huutamaan toisten palautteesta. Muunlaista tolloilua kyllä osataan täälläkin.

Toivottavasti mies saa koneasiat tolalleen (se on just tota, kun pitää olla kaikkea härpäkettä, mutta kai ne sitten on miesten leluja...).

Sääpurnauksen ymmärrän, mutta kyllä minä olen silti nauttinut siitä, että täällä on ollut tavallista lämpimämpi syksy. Pyykki tosin ei kuivu millään.

Punamulta kirjoitti...

Kuinka takapakki kesytetään?

Eka takapakki on siis niin raivostuttava. Ja niitä tulee elämän varrella vastaan säännöllisin väliajoin.

Toinen myös tosi raivostuttava. Niitä ei tarvitsisi tulla vastaan...

Kolmas takapakki sen sijaan on mielestäni aika ihana. Meilläkin on täällä ollut normaalia lämpimämpää ja huomiseksikin luvattu lämmintä.

Käväisen 4 tuntia töissä, menen metsään sieneen/puolukkaan ja tulen toivottavasti suuren saaliin kanssa kotiin.

Ja aion nauttia niiiiiiiin pallllljjon tuosta takapakista että ;D Ihanaa!!! Lämmintä!!!

Älä violet huoli, kyllä sinä vielä ehdit niitä lämpimämpiä vaatteitasikin käyttää. Tai jos siellä jatkuvat ikuisesti lämpimät säät, tule käymään täällä Suomessa, täällä viilenee kyllä, ennemmin tai myöhemmin. Ja jos minulta kysytään, niin mielellään vasta myöhemmin... :D

Vilijonkka kirjoitti...

No voihan nenä, mutta hei aivan kaikki ei voi olla kurjasti, kun kuitenkin sinulla on foorumissa jossa purkaa asiaa ja ME täällä pidämme sinusta!

Iloisempaa ja onnistuneempaa viikonjatkoa toivotellen,
Vilijonkka.

Linnea kirjoitti...

Takapakki ihmisten suhteen on kaikkein masentavinta. Melkein kaikki muu on vielä ymmärrettävää tai kestettävää.

Riikka kirjoitti...

Voi yäk tuota tolloa, toivottavasti hänen lapsensa on kuitenkin erilainen (onkin varmaan kun poikasi on ystävä hänen kanssaan). Nauratti tuo kommenttisi: "paskakuskihan se...." Tosiaan joskus voisi kokeilla tuollaisten tärkeilijöiden reaktiota kun vastaisi jotain aivan yllätyksellistä.

Ja on kyllä tosi ärsyttävää kun miehet hankkii jotain uusia laitteita ja väittää että kaikki toimii kuten ennenkin eikä sitten toimikaan. Meillä nyt uusi digiboksi (täällä kun semmonenkin vempele pitää olla) jonka kanssa saa tapella päivittäin. Mies ei suostu myöntämään että on huonompi kuin entinen.

Tuo kolmas takapakki ei kyllä aiheuta täällä mitään sympatioita;P

violet kirjoitti...

Aurinko ja kuu; eivät lapset kai tuollaisista välitä tai edes huomaa. Itse visusti varon puhumasta pahaa lapsen kuullen vaikka miehelle vuodatinkin. Sen verran kuitenkin vaikuttaa poikien kaveeraukseen että kun se lapsi oli meillä yhden kerran kylässä ja hienohelmaäitinsä haki pois niin oli naamalta luettavissa yhtä sun toista kun hän katseli meillä ympärilleen - eikä lapsi ole sen jälkeen voinut tulla meille, aina jotakin selitystä eikä ole enää meidän poikaakaan kutsuttu heille...välituntikavereita siis kai enää.

Punamulta; oi ehdin, ehdin niin hiivatisti vielä palella ja tiedän sen. Silti tuntuu kummalta miten tympeältä eilenkin tuntui bussissa kun hiki valui ja alhaalta paistava aurinko kuumotti.

Vilijonkka; no tuohan auttaa jo vaikka kuinka!

Linnea; niin minäkin ajattelen.

riikka; aattelinkin että kolmas takapakki menee ihan reteilyksi mutta kerroin kuitenkin! Sen piti toimia vaikkapa esimerkkinä siitä että taaksepäin meno voi joskus olla ihan kivakin juttu!

MaaMaa kirjoitti...

On kasittamatonta, miten jotkut ihmiset kuvittelee olevansa niin paljon parempia, kuin muut. Saa nalvia ja tehda asiat just kuin itse muka tykkaa. Eika virheita myonneta ikina. Huhhuh!
Miten huono olo heilla taytyy olla, kun joutuu elamaan yksin siela omassa "arvossaan" ilman oikeita ystavia tai mitaan muutakaan oikeata...