torstai 8. lokakuuta 2009

AquaEilisiltana taivas aukesi ja vanhinta voidetta valeltiin kaupungin päälle oikein isän kädestä. Me juoksenneltiin ylös ja alas ja ikkunasta toisen luo sulkien, varmistaen, tilkiten. Samanaikaisesti ruokailun kanssa alkoi ukonilma. Salamat välkkyivät oudon alhaalla. Eivät korkealla talojen yläpuolla, vaan talojen välissä. Kun olin leikannut pihvistäni kolmannen palan ja otin ottamassa lisää salaattia jysähti kerran lähellä ja kaikki pimeni.

Ryntäilyä, "j’ai peur!" -huutoja, "ei tarvitse pelätä" -rauhoitteluita, missä helevetissä tulitikut, taskulamppu tai jotakin. Mies valaisee nurkkia kännykän kelmeällä sinellä ja saamme kynttilät sytytettyä.

Sähköt saimme takaisin myöhemmin. Ennen nukkumaanmenoa katselin Ranskan tv:stä aiheeseen sopivaa dokumenttia Venetsian tulvista. Yön kuuntelin rankkasadetta jonka aamun radio kertoi antaneen 45 litraa neliömetrille hyvin lyhyessä ajassa.

Aamulla sain vettä käsivarrelleni. Olohuoneen katto vuotaa taas. Esikoisen läksypaperi oli yön aikana kastunut ja muste levinnyt vaaleansiniseksi mereksi paperin pinnalle. Mies kirjoitti opettajalle selityksen joka toivottavasti menee läpi vaikka ontuukin.

19 kommenttia:

Minna kirjoitti...

Kunnon syysmyrskyjä on siis muuallakin kuin täällä! Eilen tuuli repi puista isoja oksia irti ja lehtiä on levittäytynyt tasaisesti keltaiseksi mereksi.
Minulla on sinulle tunnustus, voit hakea sen blogistani.

pikkujutut kirjoitti...

Anteeksi mutta hymyilytti. Iltanne oli kuin meidan normaali vesisadeillat.Kutsumme niita hyotyliikuntahetkiksi.

Toivon kuitenkin, etta saitte pihvinne syotya nautinnollisesti.Ja ettei taivas enaa repeaisi noin voimalla.

Liivia kirjoitti...

Tuli nyt vaan mieleen, että siskonpoikani eka sana oli 'aqua' (isänkieli portugali).

Kuullostaa kyllä tosiaan nyt siltä, että vesimäärät saisi teidän päähän riittää!

Linnea kirjoitti...

Osanottoni katon vuotamisen johdosta. Meillä tuli vuosi sitten vettä niskaan kotona. Korjuuta ja lopulta evakkoreissua kesti yhteensä kolme kuukautta. Toivottavasti teillä on parempi tuuri...

MaaMaa kirjoitti...

Hui mikä myrsky!
Tavallaan ihanaa, kun välillä joutuu oikeasti olemaan luontoäidin armoilla nykyaikanakin. Ukkosherralle ei ryppyillä! ;)

Toivottavasti opettaja uskoo, että katto vuoti ja pilasi läksyt.

Siitä muistin, kuinka lukiossa yks luokkakaverini yritti uskotella opettajalle myöhästymisen syyksi sen, että rillit huurtu aamupakkasessa niin että ajoi pyörällä väärään suuntaan ... :D

Paevi kirjoitti...

Meille asti ei tuo myrsky yltänyt. Aamulla vain satoi hieman vettä.
Myrskyä on kiva katsella niin kauan kun ei tarvitse olla sen armoilla.

Vuotava katto on ikävämpi juttu. Toivottavasti saatte pian korjatuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jotenkin alkoi hymyilyttää, kun kuvittelen opettajan lukevan selityslappua. Et hoksannut laittaa opettajalle omenaa mukaan lapsen eväslaukkuun :)

Toivottavasti ei tullut muita vahinkoja katon vuotamisen takia. Aika paljon sitä vettä tuli neliömetriä kohden!

Minulla on vielä suuri määrä omenia eteisessä laatikossa. Harkitsin aamulla omenien laittamista lapsen mukana opettajalle. Siksi tuo mielikuva ylempänä :) En laittanut... siispä taas tänään illallisella jotain omenasta.

T. Desiree

violet kirjoitti...

Minna; oi on. Ja Belgiassa sataa kamalasti. Ihan kuin se kuutisen vuotta Hollannin sateissa ei olisi kylliksi ollut tätä lajia.
Käyn katsomassa blogiisi.

Pikkujutut; ei mitään anteeksia.
Näitähän sattuu, vettä ei tule onneksi sisään ihan joka sateen yhteydessä. Viimeksi oli noin vuosi sitten ja silloin terassilla ollut ongelmakohta käytiin korjaamassa - ilmeisen huonosti tai en minä tiedä.
Sama kohta kummiskin valskaa.

Liivia; ja mun esikoisen eka sana oli "kaksi".
Saisi riittää jo. Tällä kertaa ei tarvita ämpäriä huoneen nurkkaan mutta kummiskin.

Linnea; ei täällä niin huolella korjata että mihinkään tarvis lähteä....

Maamaa: aika raju selitys tuo ohiajo!Menee ihan osastoon "koira söi matikanläksyt".

Paevi; oi kyllä riemuitsin minäkin että oltiin visusti kotona....

Desiree: tänään huomaan että viemärit ei oikein vedä. Taitaa olla joka paikka vettä täynnä...

--KATA-- kirjoitti...

Siis täällä oli eilen illalla ihan outo sää. Lämpötila nousi yhtäkkiä kesäiseksi ja oli kauhean hikistä. Yhtäkkiä tuli tajuton raekuuro mikä kesti vain minuutin tai pari. Nyt on taas oudon lämmintä.

Suklaasydän kirjoitti...

Meillä päin välähti ja jyrähti kerran ja sitten se loppui. Vettä tuli jonkun verran, mutta illalla loppui sade. Pääsin kirjastoon ja takaisin juuri ja juuri kastumatta. Toivottavasi minun purjoni saisivat uutta puhtia kasvuun. On ollut aivan liian kuivaa kasviksille.

Vilijonkka kirjoitti...

Valokuva todisteeksi opettajalle?

Sä olet tainnut ennenkin raportoida ikkunoiden sulkemishässäkästä ja ukonilmoista. Ovatko rankkasateet jotenkin typillisiä Belgiassa vai erityisen harvinaisia, joten aiheuttavat siksi hässäkkää?

Toivottavasti sikäläiset katonkorjaajat osaavat työnsä täkäläisiä paremmin. Odotan tässä seuraavaa sadetta mielenkiinnolla. Mistä valuu ja missä taas alkaa haiskahtaa tunkkaisuus...

LauraM kirjoitti...

Olipa myrsky. Kertomuksesi on ihan kuin elokuvasta:) Meillä esikoinen pelkää ukkosta vieläkin ihan hysteerisesti, kun oli 3-vuotiaana yksin ulkona ja tuli äkillinen ukkonen. Me jouduimme tällä viikolla kirjastomatkalla raekuuroon ja kuopus puhui monta päivää, että eilen satoi raketteja.

Toivottavasti katto tulee kuntoon ja opettaja uskoo selityksen.

Satu kirjoitti...

Olipa jännittävä tarina, oikein näin ne hurjat salamat! Toivottavasti opettaja ymmärsi ja saatte katon kuntoon.

Ansku kirjoitti...

Oh! Niin pelottava kuin tuollainen "synkkä ja myrskyinen yö" varmaan onkin, tulin kertomastasi ihan haltioituneeksi. Rakastan myrskyjä, siis niitä TOSImyrskyjä, joissa huminan ja paukkeen kuulee sisälle asti. Harmi, ettei niitä täällä kovin usein pääse kokemaan.

Ja onpas siellä tullut vettä!

Bionda kirjoitti...

Huh, hurjaa syksyä siellä! Ja minä kun kuvittelin, että Etelä-Euroopassa nautitaan vielä ihanasta loppukesän auringosta.
---
Hmmm... että Belgiassa? Olettekohan muuttaneet sitten viime vierailuni vai olenko ollut väärässä maassa koko ajan!? Eikö vesi olekaan siellä eau? :D

violet kirjoitti...

KAta; no täällä oli eilen juuri suorastaan tosi lämmintä koko päivän ja sitten alkoi tuo.
Ja nyt on taas aurinkoista ja lämmintä ihan suorastaan PAHAENTEISESTI!

Suklaasydän; mietinkin että miten vaikkapa siellä teillä päin maata.
Ihmettelin äsken terassilla kun kukat ovat ihan kuin ei mitään kauheasti vesimäärästä huolimatta. Minttu on myös aivan onnessaan;-)

Vilijonkka; luulen että paras selitys on että me ollaan aivan toivottomia toheloita noiden ikkunoitten kanssa. EIlen oli niin tosi lämmin että oli joka läpi auki ja yleensä se ons itten nimenomaan yläkerrassa kun jääkin auki kun ollaan alhaalla eikä kukaan muista...

Viimeksi meidän katon korjas terassin rakentanutkin puolalainen mies. Kovin ystävällinen mutta...edelleen siis vuotaa. Tai taas. Kuinka vaan.

LauraM; muistan että meilläkin jompi kumpi pojista puhui pienempänä että sataa raketteja;-)

Satu; ope oli kuulemma ymmärtänyt - mutta uudelleen joutuu tekemään siitä huolimatta!

Ansku; myrskyissäkin on puolensa, juu. Ihan kivaa oli niin kauan kun näki syödä!

Bionda; koko syyskuu on ollut aivan uskomattoman ihanaa säätä. Nytkin on ja eilen oli, mitä nyt tuli semmonen ihme pikamyrsky siihen.

Juu, Belgiaan muutettiin kesällä 2007.
Ja joo, l’eau se on täällä mutta tykkään niin aqua -sanasta.

Punamulta kirjoitti...

Joo meilläkin on täällä muutamat rankkasateet jo olleet, nyt tuntuu pukkaavan kylmää ilmaa. Miinuksen puolella mennään jo öisin ja minä nukun fleecetakki ja -housut päällä.

Vaikka ei täällä sisällä kylmä ole.
Minulla vain on sisäisesti kylmä.
Eikä täällä onneksi kattokaan vuoda, muuten tulisi vettä varmaan lähes joka päivä sisätiloihin... :/

aurinko ja kuu kirjoitti...

No jopas jotakin...aika paljon aquaa.
Meilläkin on myrsky tiputellut suuriakin oksia pihalle eikä ulos tee ollenkaan mieli mennä...
Poikanen osoittaa ulos, että :mennään, mennään ...minä sanon että ei nyt mennä ollaan vaan täällä sisällä.

Niina kirjoitti...

Hui mikä myrsky! Minä olisin pelännyt. Esikoinen pelkää välillä, että tulee tulva ja me kaikki hukumme. Minä myös yhtenä erittäin sateisena kesänä taannoin mietin öisin, että ei voi olla hyvä talon perustuksille jos koko ajan sataa. Että pikkuhiljaa talon on pakko alkaa uppoamaan alemmas ja alemmas maan sisään. Ihme kun sain nukuttua silmäystäkään. Ei kai maa sentään kerrostaloja niele vaikka vettä nieleekin ?? On mullakin pelot.