perjantai 23. lokakuuta 2009

Puoleen päivään mennessä ajateltua



Aamulla vanha rouva kyseli kovaan ääneen että mistä alkaen ruokakaupoissa roikotetaan kuolleita katonrajasta?! Tyhmiä Halloween-koristeet minustakin ovat, siksi nauroin nyökytellen.

Tyhmiä ovat muotilehdetkin. Selasin muutamaa kaupassa ja jätin sinne. Nyt ainakaan en tunne mitään tarvetta tuoda niitä kotiin. Olen jotenkin aivan kurkkuani myöten täynnä niitä tekokohtalokkaita naamoja ja samoja poseerauksia joka hiivatin lehdessä. Ihan huvittavia jotenkin.

On niin kivan lämmintä. Kosteaa kyllä, mutta leppoisaa. Siksi jään silittämisen sijasta istuskelemaan auringonläikkiin. Tänä syksynä ei ole satanutkaan kovin paljon. Terassilla on vielä aika paljon ruiskukkia ja yrtit aivan kunnossa.

Pienempi on niin onnellinen. Pääsee maaliskuussa luokkansa kanssa kolmen päivän leirikouluun Ranskaan. Varmisti moneen kertaan että ollaanhan siellä sitten varmasti yötä - ja huokaisi helpotuksesta kun kuuli että kyllä vaan.

Uusin suosikkisössöni: purkki luonnonjugurttia kulhoon, päälle mysliä ja aika iso lusikallinen juoksevaa hunajaa. Ei mikään uusi keksintö mutta toimii pienen unohduksesta johtuneen tauon jälkeen.

PS. Violet:in puolella on inventaario tehty!

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hauska vanha rouva - enkä minäkään meinaa jaksaa muotilehtiä selata, ainakaan monta putkeen. Poikkeuksiakin on, kuten ruotsalainen Femina, methinks.

Mukavaa viikonloppua toivottaa
Pandice

PS. Kiva nähdä miltä näytät!

violet kirjoitti...

pandice; kyllä mä ajoittain jaksan joitakin selaillakin. Saan ihan iloa ja inspiraatiotakin, mutta nyt ne lähinnä tympäisevät.
Onhan näitä omakuvia ollut blogin kestäessä aika moniakin...(liian?).

Anonyymi kirjoitti...

Hihi, hauska mummeli! Ja samaa mieltä koristeista, yääh. Poika oikein himoitsi Tiimarin ikkunassa roikkuvia luurankoja ja koitin keksiä kaikkeni ettei kauppaan tarvinnut astua sisään. Sai onneksi askarrella eilen haamun kankaasta, narusta ja kupista, tuntuu olevan tyytyväinen nyt!

Mulla tulee noita kausia kun syön luonnonjugurtti-mysli-hunaja (+yleensä marjoja)-sekoitusta. Nyt on taas ollut taukoa hapankorppu-tomaatti-villityksen johdosta, mutta eiköhän se perus aamupalasetti taas pian ilmesty pöytään. Viimeistään kun olen valmistanut omaa herkkumysliäni :)

Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Ihmettelen välillä noitten muotilehtien maailmaa ja varsinkin omaa kiinostustani niitä kohtaan..Silti niitä tulee kotiin kannettua. Viimeksi tänään, myönnän. Omituinen tapa.

Liivia kirjoitti...

Pariisin reissumme jälkeen en ole muuta syönnytkään kuin luonnonjugurttia hunajalla. En laita muuta sekaan, tykkään eniten just niin.

Tykkään omakuvastasi. Oot kyllä kuvauksellinen!

Halloweenille yäk.

Vilijonkka kirjoitti...

Muotilehdet ovat niin utopistisia, etten saa niistä mitään kiksejä tai inspiraatiota. Säästyypä nekin rahat.

Meille tulee jotain haamujuttuja roikkumaan viikon kuluttua. Tytöt ovat kutsuneet ystävättärensä iltaa viettämään, joten täytyy kait hieman paneutua... Ajattelin silkkipaperista ikkunoihin "lumihiutaletekniikalla" haamuja. Olisi kompromissi kaiken perinteisen halloween-koristelun ja totaalikieltäytymisen välillä.

Paljon sullakin päässä pyörii!

violet kirjoitti...

minja; en mä suhtaudu vaikka luurankoleluihin noin ylipäätään sillain ai kauheeta, iik -tyylillä, ihan hyvin saa meillä niitä olla, mutta en tajua noita Halloween koristeita. Ja ihan oikeassa se mummu, hiukan kornia olikin siinä lihatiskin yllä nähdä ruumihia roikkumassa;-)

hanna; omituinen tapa tosiaan. Ehkä täytän sillä sitä etþä haluan lukea "jotakin" ....ei aina kirjaa jaksa, haluan katsella kuviakin.
ja on kausia jolloin nautin kovasti lehdistä. Nyt en.

Liivia; joskus olen, toisinaan sitten taas en (tuohon kuvauksellisuuteen;-) Mutta kiitos.

Vilijonkka; on täälläkin vaikka mitä koristetta nähty vuosien mittaan, pienempi eilen piirteli mulle kans jotain pääkalloasioita. En mää niitä kieltää aio.

Anonyymi kirjoitti...

Mä olen taas miettinyt, että mistä lähtien Suomessa on vietetty Halloweenia...Näin nimittäin juuri Stockalla mm. sellaisia kurpitsoja joihin on kaiverrettu naamat, ym. halloween sälää. Jotenkin ärsyttää, taas yksi kaupallinen juhla, eikä sillä ole edes mitään ideaa täällä Suomessa. Ainakaan minun tietääkseni.

Tuo sinun jugurttisekoituksesi on muuten hyvää, syön usein sellaista ja sitten vielä marjoja tai banaania sekaan!

Kaunis kuva sinusta muuten. Olen samaa mieltä Liivian kanssa, olet kuvauksellinen! Hyvää viikonloppua!:)

Anna

Bullukat kirjoitti...

Tuo luonnonjogurttimössö on minunkin ikisuosikki. Joskus laitan ihan vaan jugurttia, pehmeitä aprikooseja, hunajaa ja auringonkukansiemeniä. Hyvää, nam.

Anonyymi kirjoitti...

violet, en minäkään niistä leluista kauhistu niinkään, vaan just nimenomaan siitä halloween-krääsästä. Tiimarin ikkuna oli täynnä luurankoja, kurpitsoja, naamareita ja ties mitä rojua. Niinkun näytti olevan pullollaan myös ruokakauppojen hyllyt niitä.

Mirja kirjoitti...

Heh, minäkin inhoan Halloweenia, kaikenmaailman pirun asuja kaupitellaan lapsille, pyhäinpäivä sen sijaan on hieno ja arvokas juttu, sellaisena saisi pysyäkin. Ja muotilehtien poseerauksia en kanssa jaksa yhtään, sen takia harvemmin luenkaan muotilehtiä, miksi ne kuvat ei voi olla sellaisia harmonisia, aitoja ja kauniita, vaan ovat aina samalla kaavalla tehtyjä.

Laura / K niin kuin koti kirjoitti...

Minäkin selasin juuri pari päivää sitten jotakin muotilehteä, jossa esiteltiin talven muotia catwalkeilta.

Mutrusuisten harmaiden naamojen seasta pisti esiin yksi kuva, jossa punatukkainen malli asteli korkokengissään kasvoillaan arvoituksellinen hymy, joka säteili silmistä asti. Se ilme (ja ne poskipäät!!!) oli aivan vangitseva.

Muista kuvista siinä lehdessä en muista mitään.

Voisi tosiaan olla aika muotitalojen ja -lehtien muuttaa linjaansa.

Päivi kirjoitti...

Taas kerran niin upea kuva sinusta!

Ja luonnonjugurtti-myslisekoituksesta tykkään minäkin. Hunajasta en oikein välitä, mutta täytyypä testata tuohon :)

Rebecca / Sanctuary kirjoitti...

Halloween jotenkin etoo täälläkin. Vaikkakin kurpitsat kyllä sopivat hienosti lokakuuhun ja ajattelin sen verran juhlistaa, että leivon kurpitsapiirakan, sen verran hyvää on!

Nattuli kirjoitti...

Halloween ei häirinnyt minua ennen, mutta nyt kun sanoit, niin luurankokoristeet ovat hieman häiritseviä. Olen myös samaa mieltä muotilehdistä. Puolet on mainoksia, joissa on samannäköinen tyttö joka kuvassa. Toivottavasti lehdet kehittyvät jossain vaiheessa.
Kootut viihdeuutiset- Kookas.fi

Anonyymi kirjoitti...

Tulipa mieleen, että teetkö mysliä itse?

Jos, et ole vielä kokeillut niin vaikkapa Anna Bergenströmiltä löytyy hyvä ohje,
jonka voi muokata sitten omannäköiseksi (käyttää luomujuttuja tms.)
Googlaamallakin löytyy varmasti muitakin ohjeita.

Hunajapaahdettua itsetehtyä mysliä..nam..
Pitäispä taas pitkästä aikaa tehdä ja nauttia ehdottomasti paksun kreikkalaisen luonnonjugurtin kera (niin ja jugurtinkinhan voi tehdä itse, samaan tapaan, kuin viiliä..helppoa ja saa vaikka lisäaineettomia marjajogurtteja lapsille).

Kreikassa kävimme aamiaisella rantaravintoloissa.
Menu sisälsi jalallisesta maljasta tarjoiltua paksua kauniisti pursotettua jugurttia, hunajalla raidoitettuna, päälle ripoteltuina suolattuja cashew-pähkinöitä.
Ihana suolaisen makea liitto, ei ihan arkiaamiaiselle kuitenkaan...

Kesä meni ruispuuro-vaniljajogurtti-puolukka-linjalla. Ihanaa sekin.

-valpu

Merja kirjoitti...

Halloweenin leviäminen anglosaksisten maiden ulkopuolelle on kyllä aika erikoista. Kelteistähän se kaikki on lähtöisin, täällä jenkeissäkin sillä on pitkät perinteet.

Halloween-koristeitakin on niin monenlaisia. Ja vaikken itse voikaan sietää niitä luurankoja... olen huomannut jännän asian. Olemme lasten kanssa katsoneet noita naapurustossa ja heistä on jotenkin 'turvallista' käsitellä pelottavia asioita näin, katselemalla koristeita. Koska niitä pelkoja, painajaisia, ja kummituksia lasten päässä liikkuu joka tapauksessa. Kun he näkevät tuolla luurankoja roikkumassa, voimme katsoa niitä yhdessä ja puhua siitä mitä niistä tulee mieleen. En nyt oikein osaa selittää..

Mitä tulee muotilehtiin, en voisi olla enempää samaa mieltä. Mää en ole oikein koskaan voinut sietää sitä teennäisyyttä.

Prisca kirjoitti...

Hehee!!Mä olen koko syksyn syönyt tuota aivan juuri samaa sekä aamupalaksi, että välipalaksi enkä kyllästy...Lisään usein vielä banaania ja pähkinöitä.
hauska kuulla mielipiteesi tämän hetken muotilehdistä...vaikka alalla olenkin, olen itse miettinyt juurikin samaa...
Halloweeniä vihaan ja olenkin kieltäytynyt huomioimasta koko juhlaa.Myös lapsille toitotan, että amerikkalaista kulttuuria, eikä sitä tarvitse tänne tuoda.Meillä on sitten pääsiäinen.

Neiti Nimetön kirjoitti...

Hyvin olet ehtinyt tuumaamaan!

Olen nyt kaksi kertaa keittänyt porkkanakeittosi, se on taivaallista!! Kiitos ohjeesta.

Niina K kirjoitti...

Täällä myös yksi joka skippaa kaikenlaise muotilehdet juuri tuon mainitsemasi vääntelehtimisen sekä mustien "nälkäjuutalais silmänalusten" tähden. Hammaslääkärin aulaan ne sopivat toimittamaan hyvin esipuudutteen virkaa! Ja sama koskee tuota halloween koristelua..Paikallinen ostoskeskus oli täyskatettu jollakin vale-pölyseitillä ja muovisilla hämähäkeillä. YÖK sanon minä..Kas kun ei vielä soivia hautakiviä..

Minttu kirjoitti...

Kauniita ja vahvoja kuvia.

Samoilla eväillä meilläkin lähtee aamu käyntiin. Olen ajatellut, että olisi ihana sekoittaa itse mysli, mutta tähän saakka olen tyytynyt valmiiseen.

violet kirjoitti...

Anna; mä tuuppaan myös joskus banaania sekaan mutta mieluummin en, kun haluan että koostumus pysyy "märempänä". On tää tarkkaa.
Kiitos noista kuvauksellisuussanoista.

Bullukat; kiitos tästä! Aprikoosit voisivatkin olla kans hyvä.

minja; sittenhän me ollaan harvinaisen samaa mieltä;-)
Sitä justiin että joku ruokakauppa koristeltuna luilla ja pääkalloilla...(vaikken mä niitä mitenkään "pelkää" tai semmosta) on ihan pimeen näköinen!

Mirja; Mahtaako moni käydä pyhäinpäivänä vielä haudoilla? Mullon vähän pitkä matka...
Onhan noissa lehdissä joskus (minusta) ihan kivaakin kamaa. Kiva vertailla myös sitä että eri maiden lehdet ovat kuitenkin aavistuksen erilaisia vaikka kuitenkin niin samanlaisia.

Laura; heh , tuota tapahtuu. "tätä samaa" -sivuja suurin osa ja sitten joku pieni asia hyppää taustasta irti. Mä en jaksa lakata ihmettelemästä miksi ei voisi hymyillä1

Päivi; oho, Kiitos!
Panen hunajaa aina teehenkin.

Sanctuary; mistä tulee mieleen etten ole koskaan syönyt kurpitsapiirakkaa. Kaksi kertaa olen kaivertanut suuresta kurpitsasta sellaisen lyhdyn ja se oli kyllä jännä homma ja lopputulos kiva!

Nattuli; sitähän se vähän on. Mainosta toisen perään.

Valpu; en ole tuntenut tarvetta tehdä mysliä ainakaan vielä, koska se mistä pidän on vielä kaupan halvintakin ja tosi halpaa ja hyvää!
Nii-i, paksu kreikkalainen jugurtti...nam!

Suolaisen ja makean liitto on yksi suurista suosikeistani. Asia, mitä mieheni ei voi tajuta.

Merja; tuo mitä sanot halloweenin "terapeuttisesta merkityksestä" (heh he!!!) niin allekirjoitan ehdottomasti tuon. Olen samaa mieltä ja ymmärrän. Kyllä se noin on. Mun pienempi osaa paremmin käsitelläkin näitä juttuja. Halusi mm. luurankopyjaman kesällä ja sai. Ei se minua haittaa mutta tekee hänestä ilmeisesti supervahvan ja pelottavan.

aurinko ja kuu; mitä tulee lehtiin niin korostan siis sitä että nyt mulla saattaa olla joku "kausi" etten välitä niistä, etten viitsi katsella jne. En ole mitenkään lopettanut muotilehtien lukemista tms.
Täällä on onneksi hyllyt täynnä monenlaisia lehtiä. Viimeksi olen ostanut psykologia-aiheisen ja kaikenmaailman terveyslehtiä ja kameralehtiä.

Neiti Nimetön; eiks ookkin ihanaa se keitto! Löysin reseptin omasta kansiostani. Ollut siellä ilmeisen kauan mutten muista yhtään mistä sen olen saanut.

Niina: "vale-pölyseitillä ja muovisilla hämähäkeillä. YÖK sanon minä..Kas kun ei vielä soivia hautakiviä.." tämä aiheutti näin aamusta hyvät naurut;-)

Minttu; kiitos! niin, minäkin olen löytänyt kaupasta tarpeeksi hyvän ja halvan.

Sara kirjoitti...

I love these photos posted side by side.