maanantai 14. huhtikuuta 2008

Taas näitä lähtöjä

Isompi poika lähti juuri viikon ajaksi leirikouluun. Isänsä kantoi valtavaa kassia. Mukaan ei pantu kuin annetussa listassa olevat tavarat. Painoa kassilla on silti puolet lapseni omasta painosta. Huvittavinta on listassa oleva huomautus siitä, ettei matkatavaroita saa ladata liian täyteen, sillä se on kuitenkin lapsi joka pakaasit kantaa...


Eilisilta pähkäiltiin mitä mukaan, jotta paino saataisiin mahdollisimman pieneksi. Pikkuveli osallistui pakkaamiseen auttamalla paitojen taittelussa.


Ensin ajateltiin pyörillä kulkevaa pientä matkalaukkua, mutta kun huomattiin ettei sinne mahdu edes puolet pyydetyistä tavaroista niin oli pakko ottaa suuri urheilukassi.Tuntuu kummalliselta. Niin tuntui viime vuonnakin ja kirjoitin pojan lähdettyä näin. Muutaman päivän päästä tunnelmat olivat tällaiset. Minä olen jo kokenut tämän, minä tiedän että kaikki menee hyvin. Siihen uskotaan koska siihen on pakko uskoa.

11 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Hurjaa, mulla meni ihan kylmät väreet kun ajattelin miltä äidistä tuntuu...
Ja aika touhua myös tuo pakkaaminen, listan ja painon ristiriita...
Menivätkö johonkin metsään, vai missä siellä leirikouluillaan?

violet kirjoitti...

Tämä leirikoulu on aivan Belgian pohjoisosassa, meren rannalla. Siellä on sellainen leirikeskus jossa asuvat. Ei siis mitenkään alkeellisesti. Tekevät sitten retkiä mm. SeaLife -keskukseen, tutustuvat johonkin laivaan, tutkivat asioita jotka liittyvät lähinnä luontoon ja mereen. Viime vuonna samanlainen juttu, mutta ajoivat Hollannista Pohjois-Ranskaan vastaavanlaiseen paikkaan.
(ja PS jos olet lähettänyt taas meiliä niin ei ole tullut kuin se yksi...)

Liivia kirjoitti...

Himputti noiden meilien kanssa, kokeilin nimittäin jo toisesta osoitteestakin...Pitänee siirtyä maapostiin.

Sooloilija kirjoitti...

Niin ne vaan lapset tällä tavalla ottavat ja saavat niitä irtiottoja omasta perheestä. Opettavaista. Nauttikaahan taas pienemmällä porukalla!Äkkiä se viikko menee!

Anioni kirjoitti...

Millä mielellä poikasi lähti leirikouluun? Mietin, että omani olisi ihan paniikissa, jos joutuisi viikoksi ilman äitiä/isää/isovanhempaa jonnekin. Saati sitten äiti ;)

Kuulostaa kyllä kivalta tuon leirin sisältö!

Piti vielä kommentoida lenkkeilyysi, että aika mahtavaa, jos vuoden jälkeen lähtee lenkki noin sutjakkaasti käyntiin! :) Mä yritän tuonne loskaan lähteä tänään, eikä ole kuin viikko edellisestä, ja silti arveluttaa jaksanko.

violet kirjoitti...

Sooloilija: Nautimme toki. On pienemmällekin pojalle oikein hyväksi saada nauttia vanhempiensa jakamattomasta huomiosta.

Anioni: Poika lähti muuten oikein mielellään, mutta häntä huolestuttaa "ettei ole mitään syötävää" koska ruoka on hänelle suuri ongelma. Mutta jotenkin hän selvisi viime vuonnakin.

Meidän pojat ovat olleet aivan äärimmäisen vähän meistä erossa. Minulle ei tuota kuitenkaan minkäänlaisia ongelmia olla erossa heistä. Tilaisuuksia vain ei juuri ole ollut, siksi ei ole paljon siis kokemustakaan.

Olen iloinen itsekin siitä että pystyin hölkyttämään noin kivasti pitkän tauon jälkeen. Yksi syy helppoon menoon oli aivan varmasti hyvä sää ja mieli korkealla. Ja sitten se, ettei ollut tarkoituskaan lenkkeillä. Menin vähän niin kuin itseltänikin vahingossa.

Papi kirjoitti...

On tuo pitkä aika olla pois kotoa, mutta lapsethan eivät oikein tuollaisia mieti, jos vain on kivaa.
Ikävöikö nuorempi isoveljeään?

Muistan vain, kun isosiskoni oli 13-vuotiaana yhden kesän Ruotsissa ja mulla oli ihan kauhea ikävä, meillä on vuosi ikäeroa ja ollaan tosi läheisiä.

violet kirjoitti...

Papi: tulevat pois siis jo perjantaina klo 15 nurkilla eli jos sanoin jossakin että viikko, niin ei ihan.
Pikkuveli ei kai pahemmin ikävöi. Saattaa sanoa (tai silloin vuosi sitten ainakin) jotain että nyt O on varmaan jo nukkumassa tms.
Tänään on lähinnä vain hykerrellyt onnellisena...

tiuku kirjoitti...

Leirikoulut ovat varmasti jänniä, ihan kiva että niitä aktiivisesti järjestetään. Tuo pakkaaminen vain vaikutti aikamoiselta. Usein mietin lapsia koulureppuineen, usein taakka näyttää hirmuisen painavalta, reppu valtavalta ja lapsi hirmu pieneltä.

Marita kirjoitti...

Voin kuvitella millaiset olisi omat fiilikset mutta itsekin saman ikäisenä leireillä olleena, ne oli tosi hauskoja!

Meilläkin huomaa valtavan eron kun yksikin lapsista on päivän muualla. :)

Kiitos kun sain lukea myös nuo vanhat jutut linkeistä.

Mukavaa loppu viikkoa!

Joola kirjoitti...

Ai että, kun pääsisin nyt aikuisena kaikille luokkaretkille ja leirikouluille, joita olen elämäni aikana kokenut. Evääksi lihapiirakkaa, mehua ja joku pieni nami. Koulun keittiöstä pasteijat ja kiisseliä.
Pitääkin tehdä joku luokkaretkihenkinen retki lähiaikoina, ihan vain huviksi.

Oli hauska lukea vanhaa blogiasi.
Toivon hyvää viikkoa ja balanssia huolien ja rauhallisuuksien kanssa.