maanantai 7. heinäkuuta 2008

Dyykaten

Kun kadulla on esine jossa on lappu "saa ottaa", niin minulle siinä lukee "pakko ottaa".
Tauti näyttää tarttuneen sen verran mieheenkin, että eilen hän tuli juosten kertomaan että nyt olisi tuommoinen vanha metallinen toimistopöytä. Tuu pian apuun kantamaan ettei joku muu vie.

Ja niin me kannettiin.
Molemmat pohkeeni ovat täysin mustelmilla ja toinen käsi haavoilla.
Vehkeen kantaminen muistutti minusta kovasti pesukoneen kantoa, johon minulla myös on ollut ilo osallistua.
Mutta tämäkin saatiin kotiin. Ei tosin vielä sinne minne piti, vaan oli jätettävä toistaiseksi kyljelleen kylpyhuoneeseen. Vielä olisi kahdet raput mentävänä. Toiset niistä paitsi jyrkät, myös kapeat. Sisu-perkele käyttöön vaan.Siinä meille on loman jälkeen puuhaa. Puhdistusta, maalausta, pöytälevyn vaihto. Turha valittaa ettei olisi mitään tekemistä.

10 kommenttia:

ludivine kirjoitti...

So funny: you've been having holidays near to my home town called Saint-Omer ! I've had so long summer days on the french north cost when I was young. The water is not so cold as it is said, isn't it ? !

Anonyymi kirjoitti...

Tuleekohan siitä Violetin taide- ja luomistyöpiste??? Eiköhän tuo aikanaan selviä meillekin...

violet kirjoitti...

Ludivine; yes, we often go to Calais because the family of the sister of my husband lives there. I know Saint-Omer, also.
The water was 18 degrees and this is how it felt like, too!

Anonyymi; kiireellisemmin meillä pojat tarvis pöytiä mutta katsotaan nyt...Sitä paitsi mää lakkaan heti luomasta yhtään mitään jos on liian "järjestetyt" olosuhteet;-)

Anonyymi kirjoitti...

Mää ny ajattelinki sellasta pistettä, johon vois laittaa vaik maalei ja sutei ja materiaalei...

Ilona kirjoitti...

Viehätyin suuresti tuosta pöydästä.

violet kirjoitti...

Anonyymi; voi siitä sellainenkin tulla!
Ilona: niin minäkin. Sen väri ei ihan tule kuvassa edukseen. Se on sellainen kiva harmaa/turkoosi.

Papi kirjoitti...

Oon ihan kade tästä teidän käytännöstä, että saa ottaa kuka tarttee. Täällä roskalavalta ottaminen on lähestulkoon alennustilassa olevan hommaa, ainakin outoa, ettei jopa rikollista.

Melita kirjoitti...

Hei,
Kyllä on sen näköinen kapistus että pakko kantaa talteen ja hyvä kun ajatus tuli mieheltäsi niin ei sitten tuu mitään vilkasta keskustelua..
Hauskaa ettet ulkomaan eläjänä ole hukannut tuota sisu-perkele-asennetta.

violet kirjoitti...

Papi; joo, näinhän se on, Suomessa katsotaan kai pitkään. Ihan hullua minusta jos on jotakin mitä toinen tarvitsee tai haluaa eikä alkuperäinen omistaja enää tarvitse.

Melita: sisu-perkele on uusiutuva luonnonvara, jolla siirretään vuoria ja milloin mitäkin.
Juuri äsken siirrettiin TOINEN SAMANLAINEN PÖYTÄ kotiin. Se oli tullut samalle paikalle tänään ja ajateltiin että tehdään noista sitten pojille koulupöydät;-)

Heli kirjoitti...

Loistava kierrätyssysteemi teillä siellä! Täällä jos moista tekisi, niin saisi vähintään sakot ympäristörikoksesta... JOS Suomessa pyörisi kierrätys vastaavalla tavalla, niin mullekin 'Saa ottaa' olisi yhtä kuin 'Toi on mun'.