sunnuntai 8. helmikuuta 2009

Entä miten meni lauantai?




Katsoin eilen sen Shipping News -elokuvan. Voi hyvä ihme että se oli hyvä. Loistavat näyttelijät, ennen kaikkea ja taustalla soi hyvä irlantilaismusiikkikin. Suosittelen ehdottomasti.

Eilen iloitsin myös pajunkissojen löytämisestä. Näitä suloisia silmuja on ilo silitellä. Kuin olisi käden alla oikea, villasukan värinen suloinen kissa.

Illalla kudoin lisää matohuivia. Tuota on niin kiva ja joutuisa tehdä. Kaverille kans!
Yhdeksän jälkeen mies ja kuopus tulivat kotiin auto täynnä suksia, monoja ja sauvoja....pipoja, kypäriä ja hiihtolaseja. En ole varma mitä ajatella. Minulle toistellaan: käytettynä halvalla ostetut vehkeet ovat viisaampi idea kuin vuokraaminen. En tiedä. Ainakin säilytysongelma tuosta tulee.

Muikistelin pitkin päivää peilin edessä uuden huulipunan innostamana. Huulilleni ei ole voi sivellä mitä vaan tai ne rohtuvat ja kirvelevät. Merkit jotka käyvät ovat Biotherm ja Clinique. Nyt ostin toiveikkaana apteekkikamaa. T. LeClerc:in huulipunan ja se käy! Kauniita sävyjä, hinta paikallaan ja ihana hylsy.

Ihan kelvollinen lauantai.

20 kommenttia:

Punamulta kirjoitti...

Yeah!

Vai käytettyjä laskettelukamoja. Hyvä ja järkevä hankinta jos aiotte tosiaan käydä useamminkin laskettelemassa? Mutta tosiaan säilytykseen tarvitsevat tilaa nekin. Saitko sinä murtsikkasukset? Vai onko sinulla ne jo ennestään?

Hieno huulipunahylsy totta tosiaan. Sellaisen minäkin kelpuuttaisin.

Liivia kirjoitti...

Ihan outo leffa mulle, pistänpä mieleen. Vuokrattiin eilen Once, irlantiballadit siinäkin soi. Mutta jumitus, että ryhtyi pätkimään keskeltä leffaa, eikä tullut mitään. Suututti niin, että kyllä fiilikset meni.
Eivätkä edes korvanneet mitenkään, pah!

Hylsy on yhtä tär4keä kuin itse puna. Cliniqueta minäkin suosin.

johanna kirjoitti...

Ensimmäinen kuva on jotenkin liikuttava. Kaunis myös. Ajattelen pieniä kissanpoikasia, pajunkissanpoikasia vissiin ;) Täällä oli pajunkissoja jo marraskuussa, hieman luontokin ihmeissään näiden kelien kanssa. Mitä lie tuumasivat pajut, kun talvi tuli sittenkin?

outi kirjoitti...

kuulostaa oivalta lauantailta:)
sain itsekin eilen kauniin hylsyn, Chanelin huulikiillon ystävältä lahjaksi, ihan noin vain.
kauniit hylsyt, purkit ja purnukat on ihania. ja värit ja tuoksut. työnnän edelleen nenääni kosmetiikkaosastoille ihan vain tuoksutellakseni erilaisia saippuoita, shampoita ja muita...

Anonyymi kirjoitti...

Apteekkikamaa? Nyt herää kateus. :) Muinoisina aikoina Stockalla myytiin Leclerciä ja ne vuodet käytin onnellisena niiden "Camelia"-sävyistä irtopuuteria. Sitten merkki jäi pois valikoimista, eikä sitä taida saada nykyään Suomesta ollenkaan. Kaiholla muistelen tuota puuteria. Säilytän vanhoissa, kauniissa puuteripurkeissaa helmiä. :) Voit vaan kuvitella, miten noiden pakkausten ulkonäkö on meikäläiseen vedonnut!

Kävin tuossa läpi nettikauppoja, ja enkä löydä niistäkään sävyäni. Omaa nettikauppaa Leclercillä ei näytä olevan. Tää on just tätä.

Kiva muuten, kun tykkäsit siitä leffasta!

Sanna Tallgren kirjoitti...

Mukava päivä. Saaakohan tuota kosmetiikkaa mistään Suomeen ostettua. Kävin linkissäsi ja näytti houkuttelevalta! Putkipötköhuivin tahdon miekii neuloa.... Miksiköhän minusta tuntuu, että voisin kokeilla laskettelemista. En ole ikinä lasketellut.

marika kirjoitti...

Ai tykkäsit elokuvasta - hyvä juttu :)
Hylsy on makee ja matohuivia pitä taas kehua
Voi, voi siinä lähti talviloma vintage looki :)

Puisto kirjoitti...

Ei voi mitään, mutta naurattaa nyt nuo hiihtokamat :) Se on nyt kuule ilmeisesti niin, että teidän perhe alkaa harrastaa, tämä on päätetty sulta salassa!

Samaisesta syystä en käytä huulipunaa ollenkaan, juhlaan sentään laitan Dermosilin huulikiiltoa, joka ei aiheuta kirvelyä. Tuosta LeClercistä en ole ikinä kuullutkaan, onkohan sitä täällä.

Matroskin kirjoitti...

Stokkalla myydään ranskalaista huulipunan ja -rasvan sekoitusta, nimi on joku Hydrocolour vai mikä lie, se on tosi hyvää.

Sanna Tallgren kirjoitti...

Lea: Kävitkö strawberrynet.com:ssa
Violet: Minkä hintaisia nuo huulipunat siellä teillä ovat. Mansikkanettikaupassa jenkeissä n. 20 euroa.

Inka kirjoitti...

Kiitos leffavinkistä! Tuntuu, että tänä päivänä tehdään aika vähän oikeasti hyviä elokuvia, joten kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan.

violet kirjoitti...

Punamulta:Nuo on ostettu Ranskasta sellaisesta paikasta jossa hinnat ovat halvat. Myyvät silti aivan kunnollista kamaa. Nykyään tuollaiset välineet "vanhenevat" niin nopeasti, että hinnat laskevat muutenkin. Ja me emme tod. vaadi viimeisimpiä malleja. Katoin vuokrahintoja ja nuo ostohinnat ovat vain aavistuksen korkeammat.
Murttomaasuksia mulla ei ole ollut ainakaan kahteenkymmeneen vuoteen enkä nytkään ostanut.

Liivia: toi elokuva oli kyllä juuri mun makuuni. Ihania tyyppejä ja kaikin puolin muutenkin pidin. Siinä on myös hienoja maisemia.

Clinique on mulla sellainen ikisuosikki.

Johi: no en mä sitten hullu olekaan kuten hiukan uumoilin...kun olin myös nakevinäni kans pajunkissoja ennen joulua.

Outi: tuollaista teen itsekin toisinaan....Mulla oli yksi Chanelin puna joskus eikä käynyt sekään. Sâvy olisi ollut kaunis muttei suu kestänyt.

Lea: joo, myydään täällä vain apteekeissa. Olen ihastellut heidän puutereitaan ja muuta, en ole vielä kuitenkaan kokeillut. Musta noi pakkaukset ovat aivan ihania. Väitt¨vät että ovat pysyneet kuta kuinkin samanlaisina alusta asti - eli vuodesta 1881.

Sanni: en osaa sanoa onko noita Suomessa. Huivia tekemään vaan!

Marika: joo, nyt meni look uusiksi:-)

Papi: en kummiskaan usko että me ihan kauheasti aletaan harrastaa tätä sukseilua. Siinä tulee nimittäin kustannuskysymys vastaan aika pian.Ei pääse tosta ihan urkalta mäkeen....nytkin pitää istua semmonen 9 tuntia suuntaansa.

Matroskin: en ole kuullut tuosta. Pannaan mieleen, kaikkea voi kokeilla, vaikka kyllä mulle oikeastaan nyt riittää nämä löytämäni merkit.

Sanni: tuo maksoi hiukan alle 18 euroa.

Inka: samaa mieltä elokuvista.Miten musta tuntuu että melkein varmasti tykkäisit tästä!

Rouva Nordman kirjoitti...

Hienon kuuloinen lauanta, mutta voi minkä dramaattisen käänteen se saikaan siinä yhdeksän maissa. Minulta olisi luultavasti mennyt hermot.

Uusi huulipuna ja irlantilainen musiikki ovat yhdistelmä minun mieleeni. Elokuvaa en ole nähnyt, mutta irlantilainen musiikki on ihanaa. Sekä se pirteä että se haikea.

Ulla kirjoitti...

Tuleeko sitten tiistaina punahuulikuva? :-)

Tuija kirjoitti...

Kiittelen minäkin leffavinkistä, pidän kovasti irlantilaisesta musiikista ja muutenkin. Liivian mainitsema irlantilainen Once (toivottavasti näet Liivia sen jossain vaiheessa kokonaan!) kuuluu myös lempparielokuviini, se kolahti oikeastaan ennen kuin olin edes nähnyt sitä. Eräässä satunnaisesti seuraamassani virolaisessa neuleblogissa olí noin vuosi sitten postaus siitä elokuvasta ja linkki musiikkiin, ja se oli menoa niin, että kun olin netin kautta selvittänyt, että elokuva ei ole mahdollisesti tulossa Suomeen ollenkaan (paitsi että tulikin sitten), tilasin dvd:n saman tien Englannista. Ja kerrankin kävi niin, että musiikin kautta saamani vaikutelma osoittautui oikeaksi, sillä leffa osuu minulla suoraan sydämeen. Niin paljasta, niin yksinkertaista, niin kaunista, niin "oikeaa".

Kiitokset myös edellisen postauksen musavinkistä, minuakin se musiikki rupesi heti kiehtomaan.

Sitten pikku pikku neulevinkki (jota ei todellakaan tarvitse noudattaa). Matohuivisi kaltaista putkea saa kudottua myös kahdella puikolla esim. näin: http://www.kaspaikka.fi/neulonta/neulokset/putkineulos2.html

Prisca kirjoitti...

minkäs sävyisen punan hankit?
Muistan Leclerc it myös hyvin Stockalta ja tietty Ranskan reissuilta.

Merja kirjoitti...

Ai täälläkin punat huulilla?

Meillä laitettiin arvonta pystyyn, huulikiiltoa tarjolla. En kyllä tiedä käykö sulle tuo merkki..

Linnea kirjoitti...

Huivi-idea vaikuttaa hauskalta ja vitsikkäältä. Taidan kokeilla, kun sain viime yönä edellisen neuleeenikin valmiiksi - ne tyttären huopalankalapaset.
Ymmärrän 'tuskasi' laskettelukamojen suhteen. Meidän perheessä on neljä urheilijaa ja tavaroiden säilyttäminen on välillä hermoja raastavaa.

violet kirjoitti...

Katilein: mitäs tässä hermojaan menettämään...nyt on välineet eli niitä ei tarvitse jonottaa paikan päällä (eikä aina voi olla varma että vuokraamosta löytyy itselle sopivat). Ja onpa nuo sitten valmiina jos joskus toisenkin kerran menee.

Ulla: saas nährä ny sitte;-)

Tuija: minä kiinnostuin The Shipping News -elokuvasta silloin kun se ilmestyi (oliko se nyt 2001) nähtyäni mainospätkästä että siinä on minun makuuni hyvät näyttelijät. Ei mennyt pieleen. Korostan muuten ettei tämä sitten ole ollenkaan musiikkielokuva tai sinne päinkään. Kun sanon että tykkäsin elokuvassa olevasta irlantialismusiikista niin tarkoitan yhtä ja samaa kappaletta joka soi siinä taustalla vähän väliä. Se on mahtipontinen ja komea.

Kiitos neulevinkistäkin. Katsoin sen enkä tajua mitään. Pitää kokeilla jos sitten menis jakeluun.

Aurinko ja kuu: sävyn nimi on Indécent (säädytön tai turmeltunut voisi olla hyvä käännös?) ja se on sellainen tummahko mutta ohut eli lopputulos ei ole niin tumma kuin luulisi.

Merja: joo, kävin katsomassa! Voittaja on takuulla iloinen.
Annan muide osallistua nyt kun en käytä huulikiiltoja...tonne on jäänyt hyllylle pari ostamaani.

Linnea: kunhan selvisin shokista katselin rauhassa ja keksimme niille kyllä paikan.

Sigrún kirjoitti...

Tiedätkö, juuri mitin itse mitkä elokuvat on tunnelmaltaan jääneet mieleen ja Shipping nws oli myös listallani. On niitä leffoja, joita ei paljon ole mainostettu (tai meni multa ohi) ja aivan syyttä. Se on jollain lailla maaginen (erityisesti se vaha talo). Minua kiehtoi myös ajatus siitä, että onko pelkässä pilvitaivaassa mitään uutisainesta vaiko ennakoiko se kenties myrskyä. Näin ne asiat nähdään eri lailla.

Putkilomato on mielettömän symppis.