perjantai 6. helmikuuta 2009

Sävyjä

Olen pitkään toivonut löytäväni uutta lempimusiikkia. Barbro v. (joka kirjoittaa hienosti!) oli liittänyt kirjoitukseensa linkin Elbow:n musiikkiin, minä klikkasin ja ihastuin heti. Tämä on nyt sopivaa vaihtelua noille iänikuisille naisäänille, joita olen veivannut pitkään. Vaihteeksi on mieluisaa myös kuunnella englantia. Pidän laulajan äänestä, tekstit ovat mielenkiintoisia, musiikki on jotenkin "älykästä" ja soljuu sävykkäästi. Antaa tilaa ajatella ja näyttää kuvia. Kun mieleen tuli ajoittain vielä The Pink Floyd tai Peter Gabriel (en tosin osaa analysoida miksi) niin hyvin menee.
Eilen satuin vihdoin löytämään dvd:n jota olen hiljaisesti etsinyt monta vuotta. The Shipping News -elokuvasta kiinnostuin sen ilmestyttyä pelkän trailerin perustella, mutten koskaan mennyt elokuviin katsomaan. Tässä on loistavat näyttelijät, tämä ei voi olla huono.


Olin eilen myös pikaisesti taidetarvikekaupassa. En ostanut mitään. Katselin värejä. Niitä saa onneksi vain katsellakin. Kun tulin ulos mielessäni oli uusia sävyjä.

23 kommenttia:

Matroskin kirjoitti...

Luulin ensisilmäyksellä että vikassa kuvassa on My Little Pony -kauppa! Minulla on sellainen outous, etten voi sietää miesten laulamista, poikkeuksena jotkut harvat vanhat kuten Beniamino Gigli ja Carlos Gardell. Noin ylipäätään miehet eivät osaa mielestäni laulaa, enkä jaksa kuunnella heidän määkimistään. No hevi on ehkä eri juttu, siihen miesääni sopii. Mutta kun miehet koettavat olla jotain trubaduureja - yäk. Anteeksi vaan miehet.

Sooloilija kirjoitti...

En vielä ehtinyt kuunnella ja katsella noita linkkejä joita laitoit..
Halusin vain heti kommentoida tuota Laivauutisia, että se on erikoinen elokuva. Aika tyypillinen Lasse Hällström-elokuva, tunnelmallinen ja hidastempoinen.Ehkä vähän mahtipontinen, mutta mielenkiintoinen. Tarinan on kirjoittanut Brokeback Mountain-kirjailija Annie Proulx. Elokuvassa on hienot näyttelijät.

Heluna kirjoitti...

Pitää myös hehkuttaa Laivauutisia.
Mieleenpainuva elokuva jonka katsoo useampaankin kertaan.
Joko katsoit?

Suvi kirjoitti...

Pidän kovasti tuosta Laivauutisia elokuvasta. Lasse Hallströmin elokuvat on yleensä aina hyviä.

marika kirjoitti...

The Shipping News on hyvä! Mystinen ja satumainen ja hyvä :)
Minäkin katselen kaupassa... ja se on ihana... arva kun pitäis katsomisesta maksaa... menet kauppa ja ... minua kiinostavat erikoisesti vaaleanpunaset sävyt, saanko katsoa... olkaa hyvä tämän sävyn katsominen maksaa...

--KATA-- kirjoitti...

Elbow on hieno bändi. Mä en tuota uudempaa vielä ole kuunnellut, mutta kotona hyllyssä ovat kaikki vanhemmat levyt. Olen nähnyt heidät pari kertaa livenä ja todella vaikuttavaa musisointia.

Kertoikohan Jospa sinulle, että mulla on tyhmä junaongelma, koska Brysselistä Kölniin lähtee illan vika juna kello 19:25 (Mitvit ?!). Eli ihan ankeaa ja missaan taas kaiken kivan.

Anonyymi kirjoitti...

Laivauutisia on mielestäni hyvä elokuva. Mutta ei se millään pärjää vertailussa Annie Proulxin kirjaan. Vaikka eihän kirjaa ja elokuvaa ole pakko verrata keskenään...

outi kirjoitti...

ihan uusi pändi minulle, täytynee tsekata...
jos naisääniä kuuntelet niin diggailet varmaan myös Kate Bushia? se uusin Aerial albumi on aika herkku. mutta kuten kaikkien herkkujen kanssa, ei sitä ylenmäärin voi nauttia, tuhtia tavaraa;)

oon nähnyt kans ton leffan mutten muista siitä mitään. kai se hyvä oli...Julianne Moore ainakin on ihana.

outi kirjoitti...

nyt vasta hokasin että noihan on pigmenttijauhepusseja tuossa kuvassa. mahtavaa! Suomesta niitä on tosi vaikea löytää, ainakaan noin monessa eri sävyssä, ja ovat aika hinnoissaan täällä.

Vilijonkka kirjoitti...

Pigmentit ovat niiin ihania. Vaikken ymmärrä miksi myyvät usein pusseissa. Sellaiseen kun tulee pienen pieni reikä niin saa nauttia sävystä kaikkialla missä ei ehkä haluaisikaan!

Noista muusiikeista en tiedä mitään. Olen ihan mieheni armoilla joka on perheen jukeboxin ylläpitäjä.

violet kirjoitti...

Matroskin: Mutta eikö Gigli sitten vasta olekin oikea trupaduuri??
Ymmärrän kyllä kuitenkin mitä ajat takaa. Minulla oli hyvin pitkä kausi tässä jolloin kuuntelin vain naisten laulamaa musiikkia.

Sooloilija: Näyttelijät ovat todella kaikki hyviä. ODotan paljon tuolta.

Helinä: eilen ostin, en vielä katsonut.

Suvi: samaa mieltä.

Marika: hauska kuulla näin monia kehuja elokuvasta.

Kata: Teki mieli ostaa saman tien kaikki vanhatkin levyt mutta aloittelen tuolla uudella nyt.
Todellakin MITVIT? tuohon juna-asiaan. Outoa ettei täältä sen myöhemmin pois pääse.

Killisilmä: juu, ei kirjasta tarvi välittää ollenkaan - tai elokuvasta, jos sattui kirjan lukemaan ensin. Monet tykkää vertaillakin.

Outi: Kate Bush ei enää ole niin innostava mulle. Tykkään silti, tai olen ainakin tykännyt.
Ja joo, pigmenttiähän siinä.

Vilijonkka: tuossa kaupassa noi on visusti tiskin takana ja pigmenttiä annostellaan (tai sekoitetaan)
Jos luottaisin miehen jukeboxiin niin täällä ei soisi varmaaan mikään.

Anonyymi kirjoitti...

Ai, miten kivaa! Laivauutisia on oikein ihana elokuva, toivottavasti tykkäät!

Toissa syksynä New Yorkissa pelmahti Halloween-iltana Julianne Moore perheensä kanssa eteemme, lapset naamiaisasuissa, todennäköisiesti heidän kotikulmillaan West Villagessa. Julianne katsoi hymyillen meihin päin ohikiitävän hetken ajan. Oltiin ihan starstruck! :)

Liivia kirjoitti...

Okra iskeytyy aina mun silmään, noiltakin riveltä ensimmäisenä.

Kuuntelen noi musat vasta myöhemmin, nyt olen vielä perjantain työstävapaalle vieroitusoiretutinoissani liikaa.

pikkujutut kirjoitti...

Elokuva on hyva, nayttelijat hyvia ja kirjakin oli hyva. Mukavaa elokuvahetkea!

Niina kirjoitti...

Muistan kun itse menin aikoinaan meidän paikalliseen videovuokraamoon vai mitä ne nykyään on kysymään just tota leffaa. Meillä ei silloin vielä ollut dvd-soitinta ja niillä ei tuota vhs:nä. Katsomatta siis jäi. Mutta hyvä kun "otit puheeksi". Nyt voisin katsoa.

violet kirjoitti...

Lea: ooh mikä kokemus NewYorkissa! Tuntuiko edes aavistuksen epätodelliselta?

Liivia: okra ei kuulu lempiväreihini mutta ymmärrän että sen huomaa heti.
On siinä jotakin.

Pikkujutut: ...ja kehut jatkuu. Nyt jos se elokuva on huono niin petyn rankasti!

Niina: joo, uusi yritys palkitaan toisinaan.

Punamulta kirjoitti...

Tosiaankin kuulostaa vähän Peter Gabrieliltä ja joltain muultakin, jota en nyt muista. Mukavaa musiikkia.

Mikähän noissa pigmenteissä niin huumaakin? Mulla on tuolla ulkona vanhassa autotallissa läpinäkyvissä karkkirasioissa (ja pienissä pilttipurkeissa) pigmenttejä hyllyllä. Siinä on ihana vaan seistä ja tuijotella niitä...ei raaskisi käyttää ettei vaan lopu...HAH!

Puisto kirjoitti...

Elbow on hyvä orkka, mulla on tuo ja edellinen cd. Elokuvakin on hieno, hyviä valintoja sinulla on tälle päivälle.

Noista pussukoista ei sen sijaan ollut minkäänlaista hajuakaan, mitä ovat. Mutta selvisihän niidenkin arvoitus. Kerrassaan houkuttelevan värikäs kuva!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos vinkistä, toi Elbow tuntui mukavalta, pitää varmaa tutustua lähemmin.

Ja Shipping News on mielenkiintoinen elokuva, olen sen nähnyt ja traileria katellessa se palautuikin mieleen, ensin en oikein muistanut mikä se oli, mutta muisti palasi pätkittäin...

Inspiraatiota pitää hakea välillä katselemalla. Mun pitää mennä välillä kangaskauppaan katselemaan, mutta se ei yleensä jää katselemiseksi vaan mukaan lähtee milloin mitäkin. Mulla oli "rätitön tammikuu", eli en ostanut yhtäkään kangaspalaa mutta heti tällä viikolla kun kävin kangaskaupassa niin jotainhan sieltä löytyi! Entisetkin on ompelematta. No piti hakea sitä inspistä sieltä kaupasta.

Kirsikka

violet kirjoitti...

Punamulta: toi "ei raaski käyttää ettei lopu" ajattelu on mullekin jossakin määrin tuttua.

Papi; ja kehuja sieltäkin!
Annan Oscareita mielessäni jo elokuvalle;-)

Kirsikka: ai sulla se on kangaskauppa;-)? Joo, voisi olla mullakin, mutta ennen kaikkea taidetarvikeliike ja lankakaupat. Joskus kirpparit ja yleinen kadulla vetelehtiminen

Savu kirjoitti...

Mielenkiinnolla jään odottamaan uusia sävyjä!

Merruli kirjoitti...

Jee, uusi musiikkituttavuus. Saattaapi mennä tilaukseen parin muun uuden löydön seuraksi.

Tuo edellisen postauksen matohuivi on loistava, kuten myös uusi blogityyppi.

leena kirjoitti...

Ihana houkutteleva pigmenttikuva.