maanantai 9. maaliskuuta 2009

Lattia näkyvissä, hii- o-hoi!

Viikonlopun kestänyt urakka on ohi!
Lattia näkyy taas, ja lastenhuoneeseen tuli lisää tilaa leikkiä. Se tuntuu kummalliselta, koska huoneessa on nyt 4 uutta kirjahyllyä. Mittanauha oli paras ystävämme kun mietimme parhaat paikat huonekaluille. Oikea sijoittelu jättää enemmän lattiatilaa.

Ruokahuoneesta katsottuna näyttää tältä:
Ikkunaseinällä on nyt esikoisen kaksi hyllyä (päällekkäin) ja hänen "toimistonsa".
Nurkassa on sängyt kuten ennenkin.
Sänkyjen vieressä on pienemmän pöytä ja vasemmalla vaatekaapit. Nurkkaan jäävä ovi jää hiukan hassusti puoliksi piiloon, mutta siitä mahtuu sujahtamaan. Sitä paitsi kukaan ei tuota koskaan käytä...
Vaatekaapit ja niiden päällä vanha telkkarimme, jota vuosi sitten vinguttiin kiivaasti lastenhuoneeseen, mutta jonka tärkein tehtävä näyttää olevan kerätä pölyä.

Roskapussit täyttyivät sitä mukaa kuin mieli keveni. Huomasin miten vapauttavaa lapsistakin näytti olevan päästää irti rikkinäisestä, silkasta roskasta ja vauvanroinasta. Paitsi ei ihan kaikesta, tietenkään.

Maton otimme pois, koska lattia on kaunis eikä mattoa tarvita mihinkään. Nyt ihan jokaiselle tavaralle on paikka. Huone on korkea, joten tarpeen tullen säilystilaa saa vielä yläilmoista.
Uskomatonta miten suuri vaikutus tällä urakalla on! En enää ihmettele miksi sisustusohjelmissa asukkaat itkevät ilosta kun joku on pannut karmeassa kuosissa olevan kodin kuntoon.

17 kommenttia:

Sooloilija kirjoitti...

Hienot on lattiat ja paljon on säilytystilaa, on lipastoa, kaappia ja hyllyä..

Minäkin olen hieman ihmetellyt sitä tunteellisuutta ja itkunpyrskähdyksiä kun sis.ohjelmien asukkaat tulevat uudistettuun kotiin. Mutta ehkä se on niin, että kun koti saa järkevän järjestyksen yhdistettynä kaikkeen kauniiseen niin se vain nostaa tunteet pintaan.

Helinä kirjoitti...

Hyvältä näyttää!
Käymme täällä samaa wanhastaroinastaluopumisurakkaa läpi.
Välillä ei malttaisi mistään luopua, mutta mitä enemmän lopulta saa raivattua ympärilleen tilaa hengittää, sen parempi mieli. Eikä kyllä koskaan ole kukaan jälkikäteen itkenyt pois heitetyn perään.
Toivottavasti järjestys teillä nyt säilyy paremmin.

marika kirjoitti...

Kaunis korkea asunto teilla ja hienot lasiovet.. oooh !
Joskus tule hyvä mieli pelkkä verhojen vaihtosta...mutte tehän olette ahkeroinnut tosissaan - palkintoksi ilonen lopputulos :)

Punamulta kirjoitti...

Joo, hyvältä näyttää. Ja paljon säilytystilaa, hienoa! Meillä pitäisi tehdä samantyyppistä operaatiota pojan huoneessa. Kyseessä on vain tosi pieni huone, eikä tällä hetkellä ole yhtään ylimääräistä hyllyä jota sinne laittaa...

Lattia on todella upea!!!! Aikanaan kun rakensimme, sanoin avokille, että ehdottomasti lautalattia...ei tullut, tuli nykyaikainen parketti... nyt avokkikin haikailee silloin tällöin lautalattiaa...

Paevi kirjoitti...

Meillä pitäisi tehdä myös jotain lasten huoneille, pojalla aivan tajuttomasti pieniä Legoja joka paikassa ja ainut paikka johon ne nyt mahtuvat on lattia.
Neidillä on kans paljon vauvanukkeja yms. joilla hän ei edes leiki! Tosin hänen huoneensa on hieman hankala sisustaa kun ei ole vapaata seinätilaa ja meidän iso vaatekaappi on myös hänen huoneessaan.

Mutta hyvältä näyttää teillä ja on varmasti kaikilla hyvä olo urakan jälkeen

himalainen kirjoitti...

Voin kuvitella tunteen :) Ihana tilava huone.

Meillä olis sama edessä. On pitänyt tehdä jo kauan. Yläkerrassa on kolme pientä "koppihuonetta" ja kaikki ne poikien tavaroita pullollaan. Lähes kaikki on pitänyt säästää. Kun vaan sais itsestään irti ja jotenkin tsempattua pojat mukaan. Välillä oon kyllä salaa pikkuroinaa heittänyt menemäänkin, mutta nyt tarvis poikien apua, koska jäljellä on isompaa tavaraa. Kauheaa tää tavaramäärä. Kirjavan muovin määrä.

Liivia kirjoitti...

Voi kun näyttää ihanalta poikien huone! Ihan mahtavaa myös saada nähdä se näin perusteellisesti! Kiitos!

Lasiovia minäkin ihailin muun ohessa.

Katilein kirjoitti...

Tuo lattia on todella kaunis! Ihanaa, kun pojat savat lisää leikkitilaa. Tein samantapaisen raivauksen tyttöni huoneeseen ja se kyllä kevensi mieltä, kun sai laitettua roinaa roskiin, kierrätykseen jne. Kaappeja pitäisi vielä vähän perata, mutta pääasia, että huone on siistimpi. Laitoimme sinne vain yhden uuden lipaston ja sen myötä säilytystila lisääntyi kummasti.

Sisustusohjelmissa muuten ensmmäinen asia, jota ammattilaiset teettävät tuntuu olevan siivoaminen. Siitä kaikki alkaa.

Kanerva kirjoitti...

Puhdistava kokemus varmaankin? Voin ainakin kuvitella, että olisi.

Yllätys, yllätys meilläkin pitäisi raivata. Lasten huonetta ja olohuonetta oikeastaan. Jospa tästä saisi inspiraatiota itsekin!

violet kirjoitti...

Sooloilija: uskon että suurin syy niihin itkunpyrskähdyksiin on se, että on pitänyt jotakin juttua ihan mahdottomana, liian vaikeana, ei ole saanut tartuttua, asiasta kasvaa isompi kuin se onkaan - sitten tulee joku ja järjestää kaiken.

Helinä: Niin just, ei ole kukaan itkenyt. Ei aina edes huomannut. Nyt olin iloinen siitäkin että pojat ihan omaaloitteisestikin sanoivat "tuota en enää tarvitse".

Marika; lasiovet on kyllä kauniit. Verhoja meillä ei ole, ei voi vaihtaa.

Punamulta: lattia on ennen meidän tänne muuttoa vain hiottu ja lakattu uudelleen. On alkuperäinen ja hyväkuntoinen.

paevi: ne kaikki pienet jutut...just ne ovat rasittavimpia.

Himalainen: saimme helpostikin itsestämme nyt irti kun alkoi tuntua ihan hiivatin pahalta. Kuin huone imisi energian kun sinne vain katsoikin.

Liivia: omistaja vannotti meitä että ootte sitten varovaisia noiden lasiruutujen kanssa...että hän ei halua yhtään rikkoontunutta sen vanhan lasin tilalle uutta vaihdettua ruutua.

Katilein: siivoaminen, kyllä, ehdottomasti ensin. Panimme tavarat, oikeastaan ihan kaiken toisiin huoneisiin ja lattiakin pestiin perusteellisesti. Siihen on hyvä sitten alkaa panemaan osia paikoilleen.

Kanerva: puhdistaminen on puhdistavaa! Ehdottomasti!

Suklaasydän kirjoitti...

Minun täytyisi tehdä myös tavaran harvennusta. Lähinnä vaatekaappi kaipaa läpikäymistä. Meillä mies on oikea jemmari ja hänellä on monta pahvilaatikollista tavaraa, joita ei ikinä käytetä, mutta ei saa poiskaan heittää... Siivoaminen ja järjestely antaa kyllä hyvän tunteen!

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ihanasta lopputuloksesta!

Itse olen huomannut, että ollessani lasten kanssa kotona ja siksi rahan ollessa normaalia vähempänä, en useinkaan hae mielihyvää ostamisesta, vaan siivoamisesta. Saan kodin näyttämään uudelta ja itselleni oikeasta työstä saadun hyvän mielen, samalla myös tekemättömän työn painolasti poistuu harteilta. Ihanaa :)

(Ja vielä editoin itseäni, että en siis tarkoita, että mielihyvän muulloinkaan pitäisikään tulla ostamisesta, mutta kiireessä se on kyllä helppo tapa nostattaa mieltä (- ja valitettavasti jätevuorta yms.))Tämän uskallan tunnustaa.

Lankamari

violet kirjoitti...

Suklaasydän; omat vaatteeni on läpikäyty kun kyllästyin siihen etten löytänyt koskaan mitään. Nyt löydän/Paljon ei jäänyt jäljelle;-)

Lankamari: Ymmärrän mitä tarkoitat.
Tuo meidän viikonloppuhommamme oli kyllä ihan Oikeaa Työtä, hyvin fyysistäkin alkaen niiden hyllyjen raahaamisesta kotiin rappusia....
Kun sitten kaikki oli paikallaan, rahaa kulunut vain hiukan (hyllyjä sai kaksi yhden hinnalla joten mies osti...4...) oli mieli tosi hyvä. Ostin lisäksi kympillä kaksi metriä kangasta, jolla olen tänään päällystänyt sohvatyynyt. Ei maksanut paljon mutta voi miten on kivemman näköistä.

Nina kirjoitti...

Meinaa ihan kateeksi käydä tuo säilytystilan paljous. :)

Joola kirjoitti...

Onnittelut urakoitsijoille, ihanaa, nauttikaa!

Sigrún kirjoitti...

Näyttää oikein toimivalta ja järkevältä. Hieno sirkusteltta ja upea takka, vaikka niiden ympärille on aina vaikea sijoitella mtään.

violet kirjoitti...

Nina: ystävämme Ikea tarjosi hyllyt.
Säilytystilaa on nyt tuossa huoneessa mutta se ei ole koko totuus.Meillä ei esim. ole mitään kellaria tai vinttiä joten yläkerran makuuhuoneemme toimii myös varastotilana.

Joola; me nautimme!

Sigrun: tykkään tuosta takasta niin kovasti, vaikkei sitä voikaan käyttää.