lauantai 10. lokakuuta 2009

Hyvä iltaElisilta oli hyvä. Kynttiläilta. Söimme herkkurisottoa ja joimme viiniä. Katsoimme elokuvan josta pidin valtavasti. Margot at the wedding. Sitä katsellessani ajattelin vuoronperään että onpa hyvä ettei minulla ole siskoja ja että olisipa oma sisko joskus niin ihana ajatus. Erikoinen elokuva. Kauniit sävyt, herkullisia tyyppejä. Kiinnostuneet katsokoon elokuvan sivuilta pari traileria.

Hiukan kynttilöiden sytyttämisen jälkeen tai siinä main tiesin ihan valaistuksen lailla vastauksen yhteen asiaan. Eri vaihtoehtoja punnittuani ja tietoa kerättyäni päätin aloittaa pilateksen. Löysin eilen juuri sopivalta tuntuvan paikan juuri sopivan läheltäkin vielä. Toivon että apu selkääni ja moneen muuhun asiaan voisi tulla tuota kautta. Olo on hyvä, rauhallinen, toiveikas. Tapaan paikan omistajan mahdollisesti jo ensi viikolla. Aloitan yksityistunnilla jolloin kartoitamme mitä tarvitsen. Tule, tule hyvä kakku, älä tule paha kakku.

13 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Joka tyyppi joka on pilatekseen mennyt on ihastunut pysyvästi. Luulen, että voi olla sinullekin hyvä juttu. Ainakin kovasti toivon.

Meilläkin oli kynttiläilta (tai meillä on aina, mutta eilen myös kaikki herkut).

Vilijonkka kirjoitti...

Pistänpä mieleen elokuvasuosituksesi. Luin juuri kehumasi Naiset katsovat avstavaloon ja sepä olikin ihanan arvoituksellinen, mutta selkeä teos. Eikä liikaa venytetty. Joten luotan avostelukykyihisi.

Minäkin ajattelin mennä, nyt kun puheeksi tuli, heti maanantaina tuohon meidän kuntokeskukseen pilatekseen. Tauon jälkeen olisi hyvä saada vatsaa hieman kuntoon.

Linnea kirjoitti...

Pilates on varmasti hyvä valinta. Onnea! Olen ollut yhdellä esittelytunnilla. Lisäksi olen käynyt joglates-tunneilla (pilateksen ja joogan risteytys). Lopulta päädyin joogaan. Se on hyvä nyt, minulle.

Anonyymi kirjoitti...

Kannattaa varmasti kokeilla. Monet ovat siihen ihastuneet.

Minä tilasin itselleni ensi viikolle ajan kiinalaiseen akupunktioon.

Suupielet ylöspäin!

T. Desiree

Ansku kirjoitti...

Meillä on juuri tänään tiedossa hyvää ruokaa, hyvää viiniä ja (oletettavasti) hyvä elokuva; Benjamin Buttonin uskomaton elämä.

Pilatekseen minäkin olen tykästynyt, tosin vain kotioloissa. En millään tahtoisi aikatauluttaa itseäni minkään lajin tienoilta, jonka on tarkoitus tuottaa hyvää oloa sekä fyysisesti, että henkisesti - silläkään uhalla, että liikkeet tulisi tehtyä vain "melkein" oikein...

Mukavaa viikonloppua!

Paevi kirjoitti...

Pilates on hyvää! Tykkään aivan valtavasti. Tuo, että saat aluksi yksityistunteja on todella hyvä juttu. Pilates ei ole helppoa oikein tehtynä, ja väärin tehtynä voi tehdä hallaa selällesi.

RouvaHoo kirjoitti...

Kynttiläillat selkeyttävät kummasti ajatuksia. Kuorin äsken sipuleita illalliseen kynttilänvalossa mieheni ihmetelllessä. Muutama asia loksahti samalla kohdalleen.
Luotetaan, että tulee hyvä kakku.
Irlannin illasta
Heljä

Sanctuary kirjoitti...

Pilates on munkin juttuni! Ja yksi kaupunkiin muuton ilonaiheista, tuotakin pääsee taas harrastamaan vaivattomammin. Toivon, että vaivasi hellittävät.

Tuulis kirjoitti...

Minä taas olen henk. koht. tykästynyt joogaan paljon pilatesta enemmän. Pilates on mielestäni "sätkimistä", joogan rankkuus tulee asennoissa paikallaan pysymisestä. Joogasta tulee kertakaikkiaan vaan hyvä ja rauhallinen olo, toivon että pääset kokeilemaan sitäkin jossain vaiheessa! Mietin, että ehkä pilates sopii paremmin pikajuoksijatyypeille ja jooga hitaammin syttyville kestävyystyypeille?

Sooloilija kirjoitti...

Tuo Margot oli mielenkiintoinen elokuva, jännästi komediallinen, mutta silti syviä asioita täynnä. Jopa Jack Black oli huippu tässä, vaikka hän yleensä koheltaa ihan erintyylisissä elokuvissa.
Pitääpä katsoa uudestaan.

Kaikki kertovat laittavansa iltaisin kynttilöitä palamaan.. Ilta on usein jo mennyt kun minä usein vasta suunnittelen sytyttäväni kynttilät ja tuikut..Tälläkin viikolla olen monena iltana AIKONUT. Ja meillä on vielä se, että kynttilöitä ei voi kissojen vuoksi poltella ihan joka tasolla ja pöydällä.. Kissanpennut ovat niin uteliaita..

Anonyymi kirjoitti...

Ai että.
Tahtoo kans pilatekseen, mutta täällä nykyisessä kotikaupungissani pilates maksaa 15 e/krt ja kun paikka on vielä nuhjuinen, eikä suihkuunkaan pääse, niin pitäkööt jumppansa. Pöh ja höh.

En ole nirppanokka monessakaan asiassa, mutta kun kerrankin lähden itseäni huoltamaan, haluan rahoilleni oikeasti vastinetta.
Pienten lasten äidille arjen luksusta se, että saa käydä suihkussa ilman, että joku jyskyttää ovea.
Hikiselle iholle en syksyn viimoihin halua ulkokamppeita kiskoa, enkä varsinkaan jumppakampeissa kotiin kiitää, kun olen lähtenyt rauhoittamaan mieltäni varta vasten.

Ehdin jo ihastua pilatekseen, kun kävin muutaman kerran sisältävän kurssin eräässä toisessa kaupungissa. Nyt 3kk synnytyksen jälkeen pitäisi taas palata jonkunlaisen kuntouttavan liikkeen pariin.
Mietintä käynnissä, mitä se voisi olla...

Minkä verran pilates maksaa siellä, jos saan kysyä?

-karhumuori

violet kirjoitti...

Liivia; niin minullakin on tuollainen käsitys että ainakin tosi moni on ihastunut.
Toivon että voin liittyä ihastuneiden kuoroon. Haluan ihastua!

Vilijonkka; Se kirja onkin niin hyvä ja on ilo kuulla että suositus tuotti hyvän mielen.
Ja me sääkin heti maanantaina!

Linnea; hyvä että omasi löysit. Kokeilla pitää joskus ennen kuin tietää.

Disiree; ne ovat jo. Siis ne suupielet!

Ansku; mulla on nyt selkä siinä kunnossa että haluan ammattiapua. Kaikenlisäksi minä nimenomaan tarvitsen ja haluan nyt jonkun Asian, joka tapahtuu tiettynä aikana. Mulla ei ole työtä, ei mitään aikatauluun sidottua asiaa (no, lapset pitää hakea koulusta...) eikä ikinä kiire ellen sitä itse tee. Tuollainen ei ole ihan pelkästään hyväksi ihmiselle, olen huomannut.

Paevi; joo, yksityistutneja saisi tuollakin vaikka koko ajan mutta siiihen ei ole varaa;-)

Rouva Hoo; terveiset Irlannin iltaan. Miten se kuulostikin aivan ihanalta jotenkin. Irlannin ilta. (Tai nyt seon on aamu!)

Sanctuary ; ai sinäkin!
Moni "ilmoittautuu" tämänkin lajin kannattajaksi.

Tuulis; jos tuo kuvailusi pitää paikkansa niin sittenhän Pilates on JUURI mulle! Mä olen nimenomaan lyhytjännitteinen sätkijätyyppi.

Sooloilija; juuri noin ajattelin elokuvasta. Tykkäsin kovasti. Aion katsoa toisen kerran mutten vielä pitkään aikaan.

Karhumuori; kyllä rahalle pitää vastine saada. Käynnistä pitää jäädä yksinomaan hyvä maku. Semmoinen olo että alkaa jo odottaa seuraavaa kertaa.

Hintoja on erilaisia tässäkin kaupungissa. Monenlaista mahdollisuutta. Tuo mihin menen on keskiluokkaa hintansa suhteen.
Ryhmätunnit matolla (max. 12 hlöä) ovat 12-15 euroa sen mukaan paljonko kerralla ostaa tunteja.
"Laitetunnit" ovat 18 -22 saman periaatteen mukaan.Niissä on vain max. 8 hlöa.
Sitten jos iskee enemmän rahaa tiskiin niin voi tehdä vaikka kaiken yksin open kanssa tai 4 hlön ryhmissä.

Vilttitossu Ryysynen kirjoitti...

Pilates on pelastanut minut. Ainakin selkävaivojeni suhteen. Suosittelen! Mutta ennakkovaroituksen sananen: se on vaikeeta. Sitä ei opi heti. Mutta sit kun sen oppii (ja kyllä sen oppii!) aukee taivas! Sitkeesti vaan tekee vaiks tuntuu että tää ei nyt mee oikein ja sit yhtäkkiä joku uus lihas tajuu astuu remmiin ja sitten se sujuu! Tsemppiä!

(Ja kamalan Iso ja Kaunis kiitos blogistasi! Se on mulle Taideteos, Hyvä Kirja, Lempiruoka ja Unelma Loma kaikki samassa paketissa ja vielä paljon muutakin. En vaan koskaan ole uskaltautunut kommentoimaan, taide kun vetää joskus hiljaiseksi ;) )