perjantai 26. lokakuuta 2007

Lähdössä



Tämän päivän on pakannut. Olen siinä mielestäni aika harjaantunut ja vuosien mittaan olen oppinut ottamaan eri paikkoihin mukaan vain välttämättömän. Entä kun ei oikein tiedä mihin on menossa, tai kun reissu on hiukankin pidempi ja pysähtyy kovin erilaisissa paikoissa? Niin on asianlaita tällä kertaa.

Illalla lähdemme ajamaan Pariisiin. Yövymme miehen pikkuveljen perheen luona ja huomisaamuna ajamme peräkkäin paikkaan nimeltä Thiezac. Se on pieni kylä (630 asukasta) joka sijaitsee samalla korkeudella kuin Bordeaux, mutta aikalailla keskellä Ranskaa vuorten keskellä. Kylä on 800 metrin korkeudessa. Tuolla on sitten entinen farmi, joka toimii nykyään majatalona ja eräänlaisena leirikeskuksena. Majoitus ja ruoka hoituu samassa paikassa. Tuon farmin on nyt suku varannut ja menemme sinne juhlimaan anopin ja kaksoissisarensa 70-vuotispäiviä, yhden toisen syntymäpäiviä, yhtä hääpäivää - ja varmaan juhlanaiheita tulee siinä lisääkin ilmi. Onhan myös minun poikani 6-vuotispäivät 30.10 eikä minun nelikymppisiänikään ole miehen suvun kanssa vielä juhlittu!

Oleskeluun pitäisi liittyä juhlimisen lisäksi kävelyitä lähimaastossa, pieniä retkiä sinne ja tänne. Säätilasta ei ole mitään varmuutta. Kaikkeen voi varautua lumesta alkaen. Maanantaina lähdemme sitten paluumatkalle. Määränpää on Calais pohjois-Ranskassa. En tiedä vielä ajammeko sinne yhteenmenoon vai innostummeko jäämään matkalle jonnekin yöksi. Calais’ssa majoitumme miehen sisaren perheen luo kahdeksi yöksi.

Niin siitä pakkaamisesta....tällä kertaa minun on hankala tietää mitä ihmettä pitäisi ottaa mukaan. Olen menossa juhliin, mutta toisaalta paikka on sellainen, ettei siellä ole varmasti kiva olla liian tälläytynyt. Mutta entä jos kaikki muut ovat...? Vaikka ajattelen että siinähän ovat sitten, tuikkasin kuitenkin korkokengät laukkuun myös. Ja koruja. Lähinnä laukun sisältö tuntuu kuitenkin koostuvan harmaista, paksuista sukkahousuista, villasukista, kaulaliinoista ja neuleista. Ja hameista. Raportoin sitten menikö metsään koko matkalaukun sisältö.

Nyt jo tunnen vieroitusoireita sen tosiasian edessä, etten voi varmaankaan kirjoittaa blogiini moneen päivään! Tällaiseksi tämä elämä on mennyt. Aion kuitenkin tilaisuuden tullen lukea mitä muille kuuluu.

Hyvää viikonloppua, missä ikinä olettekin!

8 kommenttia:

pikkujutut kirjoitti...

Antoisaa ja virkistävää matkaa sekä mukavia juhlia !

isoinpapu kirjoitti...

Hyvää matkaa! Kuulostaa kivalta.


Vierotusoireita toisinkin päin, siis kun ei kuulekaan Violetin juttelevan täällä nyt muutamaan päivään.

Vilijonkka kirjoitti...

Hyvää syyslomaa teillekin. Enkä ensi kerralla pistäydytte meillä ohi ajaessanne? Nyt tosiaan lähdetään liikenteeseen aikaisin huomisaamuna ja palaamme vasta viikon kuluttua.

Vaatteiden valitseminen matkalle on aivan oma tieteenalansa, saati sitten tilaisuuteen jonka vallitsevasta tyylistä ei ole tietoa. Onnea!

violet kirjoitti...

Pikkujutut; kiitos kiitos! En ole ihan tasan varma reissun virkistävyydestä (liikaa kilometrejä liian pienessä ajassa) mutta toivon mukaan ainakin juhlat ovat kivat - ja se paikka.
Isoinpapu: mielenkiintoinen ajatus että joku saattaisi kaivata minunkin kirjoituksiani..vaan miksipä ei! Olenhan itsekin niin moneen teihin koukuttunut!
Vilijonkka: Siis ei ollenkaan pöllömpi idea pistäytyä teikäläisten luona joku kerta. Tai jos saan aikaiseksi tässä joskus istahtaa junaan ja ajella Pariisiin ihan yksin...ehkä voisi tavata?

Mitä tulee vaatteisiin niin tuossa seurassa ei kyllä vaatemokat haittaa mitään, lähinnä itseä jos sitäkään. Onneksi ei ole mitään pas..ntärkeetä porukkaa tulossa!

Matroskin kirjoitti...

On kamalaa mennä juhliin, jollei tiedä millaista asua odotetaan.

Liivia kirjoitti...

Voih, minä täällä tunnen vieroitusoireita blogistasi. Reissu kuullostaa hyvältä, samoin harmaa garderooppisi! Nauttikaa!

violet kirjoitti...

Liivia; jos vieroitusoireet ihan hillittömäksi käy niin lukaiseppa aikasi kuluksi koko vanha Piilomaja, ellet jo ole lukenut!
Matroskin; joskus on toisaalta kiva olla "väärin pukeutunut". Ihmisten ilmeitä on hauska seurata. Välillä ajattelen että vaatteet ja tuollainen on saanut hiukan liian suuren merkityksen - vaikka itsekin niistä tykkään...

Maurelita kirjoitti...

Hauskaa lomaa kanssa ! Meillä miehet lähtee su La Rochelleen ja menen perässä junalla, mutta tuo teidän bon plan kuullostaa aivan huimalta.

Profitez-en...