tiistai 20. marraskuuta 2007

Haluatteko inspiroitua?

Meillä on tänään erikoinen päivä: esikoisen opettaja on lakossa (aika moni koulussa on), mutta pienemmän pojan opettaja töissä. Niinpä olen isomman kanssa kotosalla ja pienempi miettii koulussa miksi ihmeessä hänenkin opettajansa ei voisi lakkoilla...

Minä päättelin uuden kaulurin. Tykkään väristä, mutta pakko sanoa ettei se sovi naamani väriin ollenkaan. Olen aivan sairaan näköinen tuon kanssa.


Tämä ruskehtava sen sijaan sopii hyvin. Samasta langasta tein viime viikolla hatun ja yhdessä ne ovat aika mainiot.Haluatteko ihastua ja/tai saada uusia ideoita? Katsokaa näitä sivuja, ihailkaa tuotteita ja kauniita valokuvia. Myös blogi on kiva. Näitä ranskalaisia sivuja olen tainnut aikaisemminkin mainostaa.
En oikeastaan hämmästynyt kun huomasin noiden kahden tekijän tekevän myös yhteistyötä.
Molemmista sivustoista löytyy minusta paljon sellaista, josta voi ottaa mallia omiinkin tekeleisiin. Tyyli on justiin eikä melkein ihana.

14 kommenttia:

Merruli kirjoitti...

Olen käynyt jonkun aikaa kurkkimassa ja nyt päätin ilmiantaa itseni, että pääsee kommentoimaan ihania kaulureita.Todella kauniit värit kummassakin! Linkki oli minulle uusi ja löytämisen arvoisen, kiitos myös siitä siis.

Maurelita kirjoitti...

Häh ai onko ne ulkoranskalaisetkin lakossa ? No jo on.

Meillä isommalla oli koulua muttei kanttiinia, ja pienellä ei mitään. Itse kituutin eilen 5 (VIISI) tuntia työmatkalla eli tänään visusti etätyössä, joten molemmat saa olla kotona kanssani ja nukkuvat kuin tukit parhaillaan päiväunilla. Esikoinen flunssainen, ei tee pahaa.

Inka kirjoitti...

Hienot kaulurit!
Kiitos linkeistä, inspiroiduin! :)

isoinpapu kirjoitti...

Voi hitsi, kauluri! Tottakai, mähän tarvitsen nimenomaan kaulurin! Alan heti väsätä kun lankaakin siunaantui.Hyvännäköisiä. Saanko vielä udella minkäkokoisilla puokoilla nuo teit?

Toi vestiaire de jeanne on mahtava. OI että. On kirjanmerkeissä mulla.

Joo, mä inspiroiduin.

violet kirjoitti...

Merruli: ilmianto huomioitu.
MAurelita: jep, monet ulkoranskalaisetkin on lakossa koska työnantajansa on kuitenkin sama ja ovat lähetettyjq työntekijöitä...
Inkivääri: "Hyvä kiertoon" sano mummu kun blogilinkkejä jakeli...
Isoinpapu: niih, joskus vastaus on liian helppo että sen tajuaisi heti. Kauluri on oikea vastaus. Helppo tehdä, ei mene paljon lankaa. Puikot oli kutosen. Ruskea on yksinkertaista lankaa ja ihan suora, löysä putki, keltainen kaksinkertaista lankaa ja tein toiseen päähän vähän leveämmän osan ja virkkailin vielä.
Toi Vestiere de Jeanne on jännä juttu. Vaatteiden tekijä on hiukan yli parikymppinen ja tuo kuvissa oleva tyttö on Jeanne, ompelijan pikkusisko. Ihan nollasta aloitettu, nyt myy hiukan siellä ja täällä.

Anonyymi kirjoitti...

hei,
uskaltaudun ensi kertaa tänne laatikkoon, lukenut olen blogejasi jo pitkään.

minäkin inspiroiduin, kaulureista varsinkin. hienoja!

sitä piti myös kysymäni, että saanko lainata aiemmin julkaisemaasi sormuskuvaa? etsin samanlaista kalevala korun sormusta, jota kuvassa esittelit ja kuvan kanssa metsästys helpottaisi hakua varmasti. tiedätkö muuten, mikä sormuksen nimi on, siis sen, jossa on kivenä jaspis?

mukavaa oloa täältä hampurin "talvesta".
t.maija

violet kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
violet kirjoitti...

Maija: kuvaa voit lainata. Sormuksen nimeä en tiedä, mutta sen tiedän ettei sitä enää valmisteta..voi olla hyvin vaikea sitä löytää, ellei ole johonkin kauppaan jäänyt takahuoneeseen myymättä. Käytettynä tietty eri asia, eli kannattaa kysellä ihmisiltä tai vaikka netistä. Moni haluaa myydä vanhoja Kalevalakorujaan. Minullakin on monta pronssista jotka myisin mieluusti. On tuo sama sormuskin mutta vihreällä kivellä.

Liivia kirjoitti...

Oikein herkkukaulurit!
Sama juttu keltaisen kanssa; tein taannoin ihanasta sahraminkeltaisesta langasta paksun ja pitkän ja hienon kaulahuivin, mutta ei tule kuuloonkaan että voisin sitä käyttää. Se vie aivan kaikki värit naamaltani ja jättää vain jonkin sinertävän kuoleemaa hohkaavan kelmeyden..hui. Onkohan se tämä suomalainen iho? Olen alkanut ymmärtää värianalyysin tarkoituksen, passeli niille jotka eivät itse huomaa muuttuvansa sairaanväriseksi jossain värissä.
Tuo neulelinkki oli kiinnostava, kiitos siitä!

violet kirjoitti...

Liivia; juuh, jotkut värit vaan ei naamaan käy. Joistakin tulee "huono olo" jo ennen kuin edes yrittää päälleen. Mun ihonvärini on sellainen että parhaiten siihen olen huomannut sopivan valkoisen, tietyt ruskeat (ei kaikki!), sopiva vihreä ja haluan ylläpitää ajatusta että mustakin sopii...
Sen sijaan mulle ei käy punaiset, oranssiin menevät värit, ei keltainen..sinisestä ihan jotkut sävyt mutten oikein tykkää kuin tietynlaisesta vaaleansinisestä.

Toivottavasti sun kotinettisi pian toimii!

Tiuku kirjoitti...

Inspiroituminen tehosi ainakin tänne!
Kiitos nettivinkistä, harmi vain etten yhtään ymmärrä ranskaa. Se asia täytyy sitten joskus kyllä korjata. Olisi ihana ymmrätää mm ranskankielisen musiikin sanoituksia. Nykyisellään nautiskelen vain kielen rytmityksestä ja tunnelmasta.

Tykkäsin muuten kovasti kuvien vaatteiden tyylistä. Ei aivan ominta tyyliä minulle mutta voisin itsekkin kuvitella käyttäväni.
ps. kaulurisi olivat mainioita! itselläni ei ole, mutta lapsilla ne ovat ehdottoman kätsyt.

Anonyymi kirjoitti...

kiva juttu, kiitoksia!

t.maija

Anonyymi kirjoitti...

Ihania kaulureita, tykkään molempien väristä kamalasti, vaikkakaan keltainen ei sopisi minullekaan kasvoja vasten. Eikö olekin muuten yllättävän rajoittavaa tuo omien kasvojen väri? Minusta tuntuu, että minulle sopivat todella harvat värit, mutta kuitenkin tykkään kovasti monista epäsopivista väreistä. Siksipä onkin hauskaa sijoitella noita värejä kauemmas kasvoista! Tämän oivallettuani olen huomannut, että käytän lähes aina mustaa yläosaa, mutta värikkäitä kenkiä ja hameita. Siellä alhaalla eivät häiritse mitkään väripläjäykset!
Voi että, nyt minäkin haluan kaulurin... :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Maijalle semmoista, että sillä Kalevala Korun sormuksella ei ole nimeä, se kulki aikoinaan pelkällä mallinumerolla, jota en valitettavasti muista. Sormus ei ole ollut valmistuksessa enää useaan vuoteen, mutta itse näen sitä aina silloin tällöin vanhojen tavaroiden liikkeissä jne. Onnea metsästykseen! Huuto.net kannattaa tsekata!