tiistai 13. marraskuuta 2007

Kai tällaisiakin päiviä tarvitaan

Olen kuluttanut suuren osan päivästäni jonoissa numerolappu kourassa. Yhdessä jonossa olin yli tunnin, täysin turhaan, omasta syystäni. Muutaman asian sain hoidettuakin ja se on hyvä juttu. Koska olin kaupungilla ja nälkä iski, painuin sisään tänne. Exki on kiva pikaruokaketju, jonka tuotteet ovat jotakin ihan muuta kuin mitä pikaruualta voisi odottaa. Hyviä keittoja, erityisen hyviä leipiä, salaatteja ja muuta. Kahveja, teetä, kakkua, kaikenlaista. Hinnatkin paikallaan.

Sitten ostin sukat ja tulin kotiin. Vau mikä päivä. Pöh.

Kun hain pojat koulusta oli jo pimeää. Kun olimme kotona 17.30 oli vieläkin pimeämpää. Pitääkö edes sanoa että satoi myös. Tämä oli ensimmäinen kerta kun talviaikaan siirtymisen jälkeen oli pitkä päivä koulussa. Sen totisesti huomasi. Tunnissa valo muuttuu jo kummasti, lopulta katoaa lähes kokonaan. Nyt kun katson ulos näkyy vain katulamppujen kelmea valo...joka on kyllä kieltämättä aika kiehtova. Nyt sitten on ilta, mies ei edelleenkään kotona, ruoka uunissa, pienempi meinaa taas nukahtaa käsiin.

Ottakaa arabialaista maustekakkua. Tein sitä sunnuntaina ja oikeasti sitä ei enää ole. Nyt sitä tarvittaisiin kovin.

6 kommenttia:

Annika kirjoitti...

Kakkua, pliis.
Kuulostaa kovin suomalaiselta. Täällä jonotetaan joka paikassa.
Pimeys on us-ko-ma-ton.
Lunta kaivataan, että tämä pimeys hellittäisi.

Anonyymi kirjoitti...

Tätä tuntuu olevan liikkeellä joka taholla. Mitä lie syysmasennusta. Kaikkialla pimeää ja harmata ja kaikilla mieli maassa. Kuten kirjoitit, kaipa tâllaisiakin pâiviä tarvitaan. Vaikka vaikea nâinä pâivinâ on sitä itsekäân uskoa. Täällä siis ihan yhtä masentava päivä.

Anonyymi kirjoitti...

Voi ei! Me luulemme, että siellä maailnmalla kaikki on toisin, ei sada, ei ole harmaata, ei ole tylsää, ei ainakaan ole pimeää. koeta kestää!

Tiuku kirjoitti...

Pienenä tykkäsin talvesta siksi että iltaisin loisti tähtitaivas,ja koska oli hyvällä tavalla pimeää. Tunnelmallisella ja rauhallisella tavalla pimeää. Mutta se olikin silloin kun talvisin oli vielä lunta (reilusti)
Tämä nykyinen talvi on siirtynyt muistuttamaan ikävähköä loppu syksyn pimeää aikaa ennen lunta.

Kiitos kakusta! Näyttää maittavalta

violet kirjoitti...

Kuukiuru; muistan tietysti sen suomalaisen pimeydenkin ja se on kyllä liki vertaansa vailla. Ei meillä niin pimeää onneksi ole.
Jertta; pitäkäämme yhtä kaikki pimeyden murtamat eri puolilla palloa;-)!
Anonyyymi: no voe tokkiinsa on tylsää ja pimeää ja sataa. Uskoakseni elämä on eri paikoissa loppujen lopuksi aika samanlaista.
Tiuku: silloin kun sinä olit pieni minä olin jo parikymppinen. Etpä usko miten paljon lunta olikaan aina talvisin silloin, kun MINÄ olin pieni;-)
(karu totuus on kuitenkin etten pidä enää lumesta. Meni ohi aikuiseksi kasvamisen yhteydessä, kai).

Anonyymi kirjoitti...

Taalla Singaporessakin sataa ja on pimeaa. Taalla on talvi tulossa. MUTTA taalla tulee pimea joka ilta kello 7, ympari vuoden.
Mutta siis sataa nyt pari kuukautta putkeen, jos siis ajattelitte etta me taalla auringossa ja tropiikissa.:-)
Lapseni (4-v) valitti aamulla, etta on kylma... 26 astetta ja vesisadetta...