perjantai 9. marraskuuta 2007

Kupit

Pikkujutut kyseli kuppiasiaa. Esittelen siis minäkin kuppini! Teekupit ensin rivissä. Käytän näitä neljää yleensä näin: vasemman puoleinen valkoinen Indiskan kuppi on aamuteetä varten. Seuraavasta lipitän päivän mittaan. Löysin sen IKEA:sta melkein kymmenen vuotta sitten, ostin kaksi ja toinen hajosi mämmikouramieheni käsittelyssä. Tykkään tästä jäljellejääneestä edelleen kovasti. Sinisävyinen Iittalan Taika-kuppi on toinen viime kesänä vanhemmiltani saamistani. Siitä juon yleensä illalla. Se toimii myös ajoittaista Suomi-ikävää vastaan. Viimeinen, musta Indiska-muki (samanlainen kuin ensimmäinen mutta eri väri) on iltateetä varten myös.

Älkää nyt sitten luulko että maailmani murenee jos juon "väärästä" kupista "väärään" aikaan. Ei suinkaan. Huomaan vain valitsevani tietyn kupin tiettyyn aikaan. Huomaan myös että jos mieli on aamulla valmiiksi ankea otan värikkään kupin.

Aamiaiseni menee yleensä niin että juon teetä leipien kera ensin, sitten jonkun ajan kuluttua maitokahvia ja ehkä suklaata. Kahvia juon kulhoista. Joku näistä alla olevista toimii siinä tarkoituksessa. Jos keitän espressoa niin ryystän sitä pikkupikkukupista, josta en nyt tajunnut ottaa kuvaa. Se on kuitenkin aurinkokuviollinen kuppi, joka on ollut lapsena leikeissäni. Luulen että se on nimenomaan lasten leikkikuppi alunperin.Kahvi tuntuu maistuvan pienimmillekin...kun selkänsä kääntää....

8 kommenttia:

Inka kirjoitti...

Meiltä löytyy samainen musta Indiskan kuppi :)

Matroskin kirjoitti...

Heh. Minä en voi juoda mustasta kupista, koska pelkään, että saan mustuuden sisääni. Vanhemmillani on Marimekon 80-luvun muki jossa on paljaita puita ja se on minusta aina ollut niin surullinen, etten koskaan juonut siitä. Jottei kupin suru tulisi sisääni. Mieluiten join kupista, jossa oli iloisia kukkia. Kotona juon mieluiten aamukahvia kupista, jossa on iloinen Pikku Myy, koska kuvittelen saavani hänen energiansa sisääni. Olenkohan pöpi.

Jonna kirjoitti...

Kivoja kuppeja, noita Taika-mukeja minäkin olen katsellut sillä silmällä.

Hyvä bloggaus-idea muuten!

pikkujutut kirjoitti...

Jopas on kuppeja..nyt vähän viherrän...meiltä ei noin paljoa edes löydy.

On se hassua,että joskus vain tarvitsee tai haluaa jonkun kupin mistä juomansa juo tai päivänsä aloittaa ja toisena päivänä se voi olla jotain toista..
nimimerkkillä omaansa etsivä

pikkujutut kirjoitti...

Tätä suomen kieltä.tieysti myös kellonaika voi vaikuttaa.

Siis tarkoitin toista kuppia.siis itse kuppia.Toisena päivänä toinen,toisena toinen tai sitten fixsoituu yhteen ja ainoaan.

Tiuku kirjoitti...

Meillä on kovasti kuppeja. Osa ostettuna osa häälahja astiastoa. Arabian KoKo ja muumi mukit ovat säännöllisimmässä käytössä. Tykkään hienostelu kuppeina vanhoista kukka kahvikupeista. Olisi unelmaista päästä keramiikka kurssille väkertelemään pikareita ja tee/ kahvi mukeja! Joskus vielä,...

violet kirjoitti...

Inkivääri: minusta tuo Indiskan kuppi on kaunis ja sopivan suuri.
MAtroskin; en usko että olet pöpi - tai sitten minäkin olen. Samantyyppisiä juttuja itselläni on mutta ne nyt eivät liity kuppeihin.
Kanerva: taika-mukien väri on hienon sininen, totta.
Pikkujutut; juu, kuppeja on kertynyt. Miehen "matkamuiskokupit" esimerkiksi on kokonaan esittelemättä...ja muumimukit ja korvattomat sekamukit ja ruusukupit ja ja jaMutta ei sen takia kannata vihertää!
Tiuku; kulhokuvan vihreä juttu on mieheni tädin tekemä juuri tuollaisella kurssilla. Se on yli 20 vuotta vanha ja kaunis edelleen.

Liivia kirjoitti...

Minulle maistuisi tuosta vihreästä kulhosta.
Mullakin on kumma juttu etten voi juoda mustasta kupista, en myöskään voi juoda mukeista kahvia, ne on liian syviä, pitää olla suuri ja laakea kulhomainen, joko korvalla tai ilman.