perjantai 15. helmikuuta 2008

Lääkettä nuutumukseen

Nojatuolimme on paitsi vanha, rikki niin myös likainen. Otin päällyskankaan pois ja panin taas pesukoneeseen. Väliaikaispäällyksenä toimivat kahdet vanhat verhot. Miten musta jotenkin tuntuu että tuo väliaikaisuus jää pysyväksi? En edes tykkää noista kankaista, mutta vielä vähemmän tykkään siitä tuolinrämästä entisellään.

Mielenkiintoinen havainto muuten oli, että kun iso tuoli onkin yht’äkkiä tummanharmaan sijasta vaalea, tuntuu kuin valoa tulisi lisää. Vaikka sitä tuli tänään runsain mitoin ikkunastakin, tuntuu ettei mikään ole sillä saralla liikaa tällä hetkellä.

Ostin tänään näitä mitä-ne-nyt-ovatkaan. Vitosella viisi. Haluan vihreää ja elävää ympärilleni. Eivät nämä nyt kaikista kukkeimmat mahdolliset kasvit ole, mutta on niissä jotakin kivaa. Eläväisempiä ainakin kuin kaktukset!


Eilisillan makasin sohvassa kuin lahna. Aloitin sen jo kuudelta. Mies tuli 19.30 ja jatkoin lahnailua. Tuntui etten jaksa evääni liikauttaa - enkä siis edes yrittänyt. Jos tuijotan ahkerasti noita vihreitä keppejä, istun kukkatuolissa ja syön ituja, niin meneekö tämä ohi?

14 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Bambuiksi sanotaan meillä.

Menee se ohi. Kaikkein energisimmätkin istuvat joskus. Mutta he ovatkin ainoita, jotka huolestuvat moisesta.

SARI kirjoitti...

Tuolin väliaikaispäällys (?) on IHANA !

pikkujutut kirjoitti...

Kevättä edelleen teidän sisustuksessa.

Minun energiat katosivat tänään päivällä ja muuta en nyt keksi kuin notkua tietokoneella.Mutta hyvin näyttää aika kuluvan.

violet kirjoitti...

Solveig: noiden paketissa luki "Lucky Bambou"...mutta miten mulla on mielessä että niillä on joku nimitys suomeksi? Olkoot bambuja mutta ei pandoille!!!!
"Kaikkein energisimmätkin istuvat joskus. Mutta he ovatkin ainoita, jotka huolestuvat moisesta."
Olikstää sun oma? jos oli niin onnittelut. Hyvin sanottu.

Sari: joo, miksei..!
Miehen vanhemmilla kaikki sohvat ja tuolit on jonkun kankaan alla. Yleensä valkoisen lakanakankaan. Syynä joko
a) huonekalu tärkeä/arvokas, halutaan säilyttää hyvänä
b) huonekalu ruma, rikki, romuna, halutaan peittää

Pikkujutut: eikö ole saamarin salaperäistä kun yhtäkkiä energia kuin valuu pois??/!!
Muistelen miten äidin kanssa puhelimessa päiviteltiin yhteen aikaan aina klo 16 nurkilla että nyt meni veteläksi tämä ihminen...juteltiin ja sitten mentiin tahoillamme keittämään teetä tai kaffia.

Vilijonkka kirjoitti...

Ohi menee varmasti, jos maltat istua vielä hetken tuossa hienossa kevätauringossa ja seurata bambuista pukkaavien tupsujen kasvua. Mulla on ollut muutamaan kertaan kanssa noita, mutta suorina. Sitten joskus puolen vuoden kuluttua olen kyllästynyt, muoto menee jotenkin turhan epämääräiseksi tupsujen kasvaessa suuremmiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Tuon idean(nojatuolin päällys) nappaan välittömästi käyttöön! Hieno!
-minh-

Liivia kirjoitti...

Me suunnitellaan noista bambuista aitaa talonympärille!

Keksit hyvän nimen näille velttoilupäiville: lahnailu. Juuri sitä tein myös eilen. Ja tuijotin tulppaaneja.

Päällys on pirteä! Meillä pitäisi tehdä sama, vaihtaa harmaa talvipäällys pois. Sohva on tummanpunainen, paha väri sohvassa, joten aina pitää verhota. Haluan valkoista!

violet kirjoitti...

Vilijonkka: katsotaan nyt miten kauan jaksan noita katsella. Tosin jos ne panee yhteen isoon maljakkoon niin ovat jo taas ihan eri näköisiä.

Minh: ota käyttöön vaan jos tuntuu että on sopiva idea. Sen vaan huomasin että kankaiden pitää tarpeeksi isot tai muuten ne valuu koko ajan...

Liivia: Meidän sohva on musta ja nahkaa...en oikein tajua että ihan itse sellaisen valitsin eikä siitä ole aikaakaan kuin joku 5 vuotta.
No, myönnetään että se on käytännöllinen kun siinä ei näy mikään...mutta aika ruma se kyllä on. Sitten kun siihen paistaa aurinko niin on muuten aika kuumaa kamaa! KEsällä varsinkin siinä on yleensä aina joku vaalea kangas päällä.

isoinpapu kirjoitti...

Noista bambuista tuli mieleen; kävin kukkakaupassa tänään ja kaikki se vihreys, raikkaus, kukkivuus toimi kuin joku supervitamiini. Kyselin kauppiaalta vaivaako häntä ikinä kaamosmasennus moisessa vehreässä ympäristössä. Ei kuulemma.
PItänee muuttaa kasvihuoneeseen asumaan.

Puisto kirjoitti...

Onkohan tämä lahnailu joku epidemia, sitä on nimittäin täälläkin havaittavissa. Tai minulla on ehkä alkava kevätmasennus.

Nii-in, väliaikaiset ratkaisut jäävät usein pysyviksi, kokemusta on väliaikaisista (rumista) verhoista. Siihen ne jäivät, en edes kehtaa sanoa kuinka kauaksi. Kummasti ihminen vaan kaikkeen tottuu, jopa rumiin verhoihin.

violet kirjoitti...

Papi: lahnailuepidemia voi hyvinkin olla kyseessä. En omalle ololleni ihan kehtaa panna nimeä kevätmasennus, mutta joku vetämättömyys-uupumus-tyhjyys-tylsyys - vaiva tässä nyt on.
Onneksi tilanne ei ole niin vakava että hyvin pienetkin asiat (vaikka auringonvalo) auttavat paljonkin.

Inka kirjoitti...

Mulla lahnailu-päivää (loistava nimitys kyllä!) edeltää suuren suuret tarmonpuuskat. Ja sitten menee pari päivää, etten saa mitään pakollista kummempaa aikaiseksi. Kevääntulo aikaan saa näitä kausia enemmän kuin mikään muu, tuntuu että pitäisi olla niin energinen ja aikaansaapa ja ja ja... Pah!
Päällyset ovat hienot, mä tykkään!

Matroskin kirjoitti...

Eivät nuo bambuja ole. Niitä tosin myydään sillä nimellä, mutta oikea nimi on traakkipuu. Bambu kuulostanee romanttisemmalta. Vahvasti allergisoiva rehu, jota vältän kuin ruttoa. Mutta on ne kyllä veikeän näköisiä. Älä kuitenkaan saksi niitä kiinalaiseen pataan bambumbersona.

Anonyymi kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.