torstai 14. helmikuuta 2008

Rakkautta


Aamupäivällä tuli tv:stä päivän teemaan sopivasti ohjelma rakkaudesta. Kyseltiin pareilta pitkän liiton salaisuutta, keskusteltiin rakastumisesta, mietittiin mikä vetää ihmisiä yhteen, mikä pitää heitä yhdessä.

Suomessa tätä päivää vietetään lähinnä ystävyyden päivänä, muualla se on rakastavaisten päivä. Koska olen vastarannankiiski, ajattelen aavistuksen nyrpeästi kaikista "järjestetyistä" päivistä. Mietin kyynisesti että markkinaihmiset niillä vain tienaavat.

Toisaalta...on sitä tyhmempiäkin juhlia kuin ystävänpäivä tai Valentinuksen päivä - kuinka sitä nyt haluaakin ajatella. Sitä paitsi nyt saa halvalla alusvaatteita, parfyymejä, suklaata ja shampanjaa, täällä ainakin!
PS. Kuvan nuori hääpari on mieheni isovanhemmat. Pitivät yhtä nuorena solmimansa liiton alusta siihen asti kun mies kuoli ensin. Yhteisiä vuosia ehti tulla kuitenkin hyvin paljon. Yhdessä he pitivät mm. ravintola/majataloa.

8 kommenttia:

Liivia kirjoitti...

Katsoin ensin kuvaa ja ajattelin että varmaan sinun mummo kun on niin samaa näköä.
Eipäs ollutkaan.

Minäkin olen kuulunut päivän "vastustajiin" ennen tätä omakohtaista suhdetta päivään.
Haluaisinpa tietää mikä tausta on tuolla suomenkielisellä vastineella, taasko sitä suomalaisten varovaisuutta?

Olin 10 kun kuulin päivästä ensimmäistä kertaa, kaverini kanssa teimme toisillemme kortit, mutta jotenkin koko päivä tuntui nololta. Ja monta vuotta ihan vitsiltä. Ystävyyden päivähän pitäisi olla joka päivä. Joten kannatan rakkaudenpäivää enemminkin. Sitä ei jotenkin ihan joka päivältä voi odottaa..

Liivia kirjoitti...

Kuuntelin just radiosta että Suomeen päivä on rantautunut Sydänyhdistyksen aloitteeta Kaikkien sydänten päivänä, mutta viralliset tahot muuttivat nimen nykyiseksi laittaessaan sen kalenteriin. Nössöä.

violet kirjoitti...

Ystävyyden päivän soisi olevan joka päivä, aivan. En minäkään rakkautta odota joka päivältä, en ainakaan sen osoittamista...enkä varsinkaan halua sen osoittamista tiettynä päivänä;-)

Kaikkien sydänten päivä olisi ollut kivampi ajatus minusta.
Korttikauppiaatkin voisivat myydä entistä enemmän kun kortteja lähtisi ystävien lisäksi salaisille rakkauksillekin....

Tiuku kirjoitti...

Minulle ystävänpäivällä on ollut monia merkityksiä.Hyviä ja ikävämpiäkin. Useimmiten yhdistettynä juuri ystävyyteen.
Se saa aina ajattelemaan ja pohtimaan ystävyyttä.
Minua on ns. ystävien toimesta potkittu monesti päähän (kuvaannollisesti siis) Luulempa itseasiassa että olen enemmä kokenut sydänsurua ystävien takia kuin rakkauden.
Tänään olen halunnut kiittää kaikkia hyviä ja oikeita ystäviäni siitä että ovat olemassa ja välittävät. Sen toki voisi kertoa muutenkin.
Rakkauspäiviä ovat mm. juhannus( mystinen ja viehko) hääpäivämme, lasten synttärit, omatsynttärit ja miehen, ehkä myös joulu.

pikkujutut kirjoitti...

Tuo kaikkien sydänten päivä kuulostaa hyvältä.

Meillä täällä hinnat ovat huipussaan,kukat,korut,suklaat yms...Kun tiedetään että ostetaan niin on helppo pyytää mitä vaan.

Inka kirjoitti...

Kaikkien sydänten päivä kuulostaa ihanalta, harmi ettei se säilynyt.
Rakkaudelle päivän omistaminen olisi jotenkin luonnollisempaa.

T kirjoitti...

Ihana kuva! Näin ystävänpäivän jälkikommenttina...

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsiksihan tuo ystävänpäivä on kuin onkin 'Alla hjärtans dag', suloisessa Suomessamme siis, Ruotsista en tiedä varmaksi. Liekö sieltä kopsattu? Kannatettava vaihtoehto tosiaan lattean ystävänpäivän tilalle.