tiistai 13. toukokuuta 2008

Hyvän sään aikana

Meillä on kesä. On ollut jo pari viikkoa. Kai niin saa sanoa, kun päivälämpötilat ovat jatkuvasti yli kahdenkymmenen ja yölläkään ei mene kymmenen alle?

Kaikki kukkii ja on vihreää.

Muistatteko mieheni hellimän puskan josta kirjoitin joku aika sitten?
Nyt siinä on paljon kukkia.


Ostimme parvekkeelle pöydän ja kuusi tuolia. Siitä siis maksettiin, mutta kotona paketeista paljastui....noh, tuota....12 kpl tuoleja. Joka paketissa kaksi, kukaan kaupassa ei ollut huomannut, ei edes mieheni joka ne osti, kunnes kotona paketit aukaistiin. Mietimme aikamme olemmeko rehellisiä mutta tulos on että emme ole. Oli niissä sitä paitsi niin jumalaton raahaaminen ylös kotiin.

Tervetuloa siis parvekejuhliin. Istumapaikka taattu 12:lle ensimmäiselle. Loput tyynyille ja vilteille.


Parvekkeesta on nyt valtavasti iloa. Syön siellä aamiaisen, kuivaan pyykkiä, lueskelen.
Keskipäivällä siellä ei kestä istua jos paistaa, mutta sitten taas kuuden jälkeen voi olla. Monena iltana olemme jo syöneet ulkona ja aurinko riittää melkein yhdeksään. Sitten tulevat puut eteen.


Läksyjentekokin näyttää maistuvan ulkoilmassa paremmalta...
Oikein harmittaa että meiltä on mennyt niin monta vuotta ilman tällaista iloa. Piha olisi tietysti piha, ja siellä voisi tehdä vielä paljon sellaista mitä katolla ei voi, mutta olemme kauhean iloisia tästä.

Hyvä sää jatkukoon!

16 kommenttia:

Anioni kirjoitti...

Ensinnäkin, tuo parveke on aivan unelma. Ainakin tekstisi ja kuviesi perusteella :) Siellä on ihana oma rauha olla.

Ja toiseksi, voitaisko Suomeenkin tilata pikaisesti viime viikonlopun (ja teidän jatkuva) helle. Täällä ei taas tarkene ilman lakkia ja hanskoja mennä ulos.

Kiitos ihanista kesänodotuskuvista, siis minä odotan! :)

Inka kirjoitti...

Ihana parveke! Toivotaan että hyvät ilmat jatkuvat ja saatte nauttia siitä koko kesän :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana parveke, ihanat kattomaisemat. Parveke on mukava juuri vain olla. minä harvoin pystyn pihallani vain oleilemaan. Tulee nyppimistä, kykkimistä ja haraamista heti:)

Joel Haahtela on nuori kirjailija-lääkäri, joka oli jo kerran Finlandia-ehdokkaana. Elena kirjansa on mielestäni ihana. Hyvä on myös uusin Perhoskerääjä.
Oletko lukenut Andrei Makinen kirjoja? Minä olen hulluna niiden hiljaisuuteen ja kauniiseen tunnelmaan...

Inkivääri kirjoitti...

Voi kuinka ihanalta ja isolta vaikuttaa parvekkeenne - ja säänne on kadehdittava:) Tuonne mahtuu vaikka mitä ja ruukuissahan onkin jo niin kesäistä myös. [Se toinen Inkivääri on täällä asialla nyt;)]

violet kirjoitti...

Anioni: siellä on ainakin minulle riittävä rauha. Minua ei haittaa että siihen näkee joka paikasta. Hiljaista siellä on myös. Kummallisen hiljaista, kun ottaa huomioon että olemme suuressa kaupungissa. Suosikkiääneni on se, kun ruoka-aikaan kuuluun astioiden kilinää ja puheensorinaa.

Inkivääri: sitä toivomme mekin!

Sanni: kiitos noista vinkeistä. En ole lukenut Makinen -kirjojakaan. Taitaa mennä elämä nyt lukemiseksi sitten.

Toinen Inkivääri: Ai Inkiväärejä on nyt kaksi?
Pitää olla tarkkana. Juuh, mahtuu sinne mm. viimejouluinen kuusi joka on hyvissä voimissa ruukussa ja tuuppaa uutta vihreää. Sen juurella kasvaa auringonkukka enkä tiedä mistä se on siihen tullut.
Itse luulin panneeni siemeniä vain ruukkuihin muualle!

Anonyymi kirjoitti...

Olet rehellinen, kun paljastat ettet ole rehellinen ;) Parveke-elämänne vaikuttaa tosi ihanalta.

violet kirjoitti...

Killisilmä: voin sen tietysti noinkin nähdä;-)
Ei kun siis se oli meistä aivan uskomatonta ettei siellä kaupassa myyjä, ei kassa eikä tavaroita autoon kantamaan tullut mies nähneet että laatikoissa LUKEE 2 kpl/laatikko. Tai etteivät muuten sitä tienneet, tajunneet.
Mies oli varmaan jossakin hyperventilointitilassa (oli kaupoilla poikien kanssa) joten hänkään ei huomannut vaikka onkin niin tarkkaa olevinaan muuten;-)

Jos liikkeen varasto tyhjenee mutta kassa ei vastaavasti täyty, niin ehkä he kohta jotakin huomaavat.

Anonyymi kirjoitti...

Parveke-elämä on ihanaa! Kylläpä kävi teillä tuuri tuolien kanssa. Mekin olemme siirtyneet tyystin parveke-eläjiksi täällä Pariisin kupeessa, jossa säät ovat myös olleet mitä mainioimmat. Meillä oli piha hetken aikaa, mutta suoraan sanoen en kaipaa sitä. en ole kuitenkaan niin puutrahuri-luonne. Parvekkeelleekin saa viritettyä vaikka mitä istutuksia, jos niin haluaa. Viettävätkö paikalliset siellä aikaa parvekkeilla? Täällä me olemme talostamme melkein ainoat, jotka esim. syövät ulkona. Kauniita kuvia sinulla!

Virkattu lintu kirjoitti...

Ihanaa parveke-elämää teillä! Parvekkeesta haaveilen itsekin, en ehkä niinkään omasta pihasta. Parveke tuntuisi helpommin halllittavalta kokonaisuudelta, kun on tällainen amatööri-puutarhuri.

Matroskin kirjoitti...

Voisitte pitää parvekkeella kirjekyyhkyjä.

Tanja kirjoitti...

Mahtava parveke! Syöminen ulkona on kyllä yksi hauskimmista puuhista. Meillä sitä harrastetaan pihalla kesäisin, mutta usein saamme seuraksi yläkerran mummun, jonka käytös on alkanut minua nyppimään. Olen yrittänyt olla ymmärtäväinen, mutta viimeaikainen tungettelevaisuus ja älyttömät kommentit ovat olleet jo vähän paksua. Katsotaan jääkö pihakestit nyt vähemmälle. Jatkoin kommentoimista vielä siihen Mitä seuraavaksi? -postiin :)

johanna kirjoitti...

Täällä kateuden syövereistä katselen kuviasi...Meilläpäin tulee juuri nyt lunta! Viikonloppu oli ihanan kesäinen ja vietimme mekin ulkoilmaelämää, mutta nyt on tyystin toisenlainen keli. Näyttää kyllä teidän parvekkeenne aivan mahtavalta läksyjenteko-, ruokailu-, oleskelu- jne. paikalta!

Anonyymi kirjoitti...

Todella mukava blogi! Taidankin lisätä sen omiin suosikkeihini. Toukokuun terveisin, Päivi

*itKuPiLLi* kirjoitti...

No mä en tule tänne ilmoja kadehtimaan, meillä kyllä Los Angelesissa yleensä ilmoja pidellään, mutta tota parveketta mä kadehdin, mulla nääs on iso piha ja mä oon ihan helisemässä sen kanssa. Musta tollanen parveke olis just niin ihana!


Tosi hyvä säkä tuolien suhteen, sitä mä kans tulin tänne kadehtimaan, meillä kun on hakusessa puutarhatuolit, olishan niitä tietty täällä, mutta just nyt ei oo rahaa ja sitten halvat on niin tyhmiä.

Tollaset mä kyllä mielelläni ottaisin.

violet kirjoitti...

Margarita: ainakin tässä ympäristössä minkä meiltä näkee on monilla tapana syödä ulkona heti kun sää sallii. Yksi mies ottaa säännöllisesti nokoset myös ulkona. Yleensä vaan pihat/isommat parvekkeet ovat talojen takapuolilla, joten yleisemmin en osaa asiaan sanoa juuta tai jaata.

paperisydän: tuolla on vaan se "vika" että lapset eivät voi leikkiä samaan tapaan kuin voisivat pihassa...

Matroskin: pysyisköhän ne siellä pitämättä?;-)

Tanja: joo en määkään tähän mitään kommentteja kaipaa mummuilta tai muoilta, etenkään kun emme pidä mölyä tai savuta vaikka hulluna grillillä tms.Toistaiseksi olemme saaneet vaan hyvänpäivän toivotuksia lähimmältä parvekenaapurilta muutama metri alempaa.

Johi: tule pois sieltä syövereistä. Lumentulon on pakko lakata sielläkin ihan pian. Toivomme ainakin, koska eihän se kesään kuulu!

Päivi: kiitos vaan, pistä osoite muistiin.

itkupilli: noi tuolit ja pöytä ovat tukevat ja sopivan yksinkertaiset. Puu on cho chi:ta, kovaa puuta joka on käsitelty ja jonka pitäisi erityisen hyvin kestää ulkona. Ja kun saatiin tämä tahaton "paljousalennus", kaksi yhden hinnalla niin tuli aika edulliseksikin;-)

Melita kirjoitti...

Voi vinde mikä ihanan urbaani maalaismaisema ja olisi ollut ihan hölmöläisten hommaa rahtaa niitä tuoleja takaisin.